βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού

βλαισότητας παραμόρφωση – παθολογία, συνοδεύεται από μια ευθυγράμμιση και λοξοτμήσεων μέσα. Στην περιοχή των αστραγάλων και των ποδιών σχηματίζεται βλαισότητας (X-σχήμα) παραμόρφωση, η φτέρνα να ακουμπά στην επιφάνεια από το εσωτερικό άκρο. Σε όρθια θέση με τα πόδια ενωμένα, τα τακούνια τοποθετούνται σε απόσταση 4 cm ή περισσότερο από το άλλο. Η αιτία της αναπτυξιακής δυσπλασίας του συνδετικού ιστού, στην προγεννητική ανάπτυξη διαταραχή των άκρων, και ανάρμοστη παπούτσια στην παιδική ηλικία, πάρεση, παράλυση, μεταβολικές και ενδοκρινικές διαταραχές. Μερικές φορές βλαισότητας δυσμορφία των ποδιών είναι μία από τις συνέπειες της λανθασμένης στάσης του σώματος. Η διάγνωση τεθεί με βάση την εξέταση, ακτινογραφίες και podometrii. Η θεραπεία στα αρχικά στάδια συντηρητική και περιλαμβάνει φυσικοθεραπεία και φορούν ορθοπεδικά παπούτσια. Σε ένδειξη δεν είναι η σωστή τοποθεσία εκτελεί τη χειρουργική διόρθωση.

βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού

βλαισότητας παραμόρφωση – καμπυλότητα του άξονα του ποδιού, στην οποία το μεσαίο τμήμα του ποδιού μειώνεται, το τακούνι λαμβάνει χώρα προς τα έξω, το εσωτερικό άκρο παραλείπεται, καθώς και. Με τον ασθενή σε όρθια θέση, με πεπλατυσμένο πόδια ορατό Χ-διαμορφωμένα παραμόρφωση στον αστράγαλο και οπίσθιο πόδι είναι σε επαφή με την εσωτερική τους αστραγάλους και η πτέρνα να βρίσκεται σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο. Παθολογία εμφανίζεται συνήθως στην πρώιμη παιδική ηλικία. Ενήλικες μπορεί να αναπτυχθεί ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης πλατυποδία, και υπό την επίδραση διαφόρων τραυματική και τραυματική παράγοντες.

Εξελικτική λόγω του σχήματος του ποδιού εξασφαλίζει την μέγιστη αποδοτικότητα για την υποστήριξη και την κίνηση. Τα οστά του την Ταρσό, το μετατάρσιο και δάκτυλα που πραγματοποιήθηκε ισχυρή συνδέσμων, και το όλο "σχέδιο" σε Γενικές γραμμές είναι ένα κινητό, ανθεκτικό εκπαίδευσης που παρέχει απορρόφηση των κραδασμών κατά το περπάτημα και το τρέξιμο. Η απόσβεση γίνεται δυνατή λόγω της κυρτά πόδια: διαμήκης και εγκάρσια. Λόγω της παρουσίας αυτών των θησαυροφυλάκια και η κύρια έμφαση στην υποστήριξη κανονική διανέμεται ανάμεσα σε τρία σημεία: πέμπτη plyusnevoy των οστών, πτέρνας, και το κεφάλι της το πρώτο οστό plyusnevoy.

Συγγενείς ή επίκτητες παραβίαση του σχήμα, το μέγεθος ή τη λειτουργική ικανότητα του ατόμου στοιχεία (οστά, μύες, σύνδεσμοι) έχει αντίκτυπο σε όλα τα άλλα τμήματα του ποδιού. Η σχέση μεταξύ ανατομικές οντότητες που είναι σπασμένα, η ανακατανομή του φορτίου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η καμάρα του ποδιού ισοπεδώνει, με αποτέλεσμα την επιδείνωση των παθολογικών αλλαγές. Εξέλιξη της επίπεδη οστά του μεταταρσίου, του Ταρσού και της κνήμης είναι όλο και περισσότερο μετατοπίζεται σε σχέση με το άλλο, σχηματίζοντας ένα βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού.

Οι λόγοι για την ανάπτυξη της βλαισότητας παραμόρφωση

Η κύρια αιτία για το σχηματισμό της βλαισότητας του πόδια, κατά κανόνα, είναι μια εκ γενετής συνδετικού ιστού δυσπλασία. Μεταξύ των παραγόντων κινδύνου της ζημίας (πόδι κατάγματα, τα διαλείμματα και τα δάκρυα των συνδέσμων), οστεοπόρωση, ενδοκρινικές διαταραχές (σακχαρώδης διαβήτης, νόσος του θυρεοειδούς) και το υπερβολικό φορτίο στο πόδι, λόγω του επιπλέον βάρους. βλαισότητας του ποδιού μπορεί επίσης να είναι μία από τις εκδηλώσεις της διαταραγμένης στάση του σώματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις (για συγγενείς ανωμαλίες) πόδι παραμόρφωση εντοπίστηκε αμέσως μετά τη γέννηση, αλλά πιο συχνά συμβαίνει όταν το παιδί αρχίζει να περπατάει και επιδεινώνεται από τη φθορά, ακατάλληλη παπούτσια, έλλειψη σωματικής δραστηριότητας ή δεν είναι σωστά επιλεγμένες φυσικές δραστηριότητες. Η ανάπτυξη της βλαισότητας πόδια σε μεγαλύτερη ηλικία, συνήθως συμβαίνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή ξαφνική αύξηση του βάρους σχετικά με το ιστορικό των υφιστάμενων πλατυποδία. Παράλυση και σκελετικών τραύμα του ποδιού βλαισότητας παραμόρφωση μπορεί να σχηματιστεί χωρίς προϋπάρχουσα πλατυποδία.

deformacia

Ταξινόμηση της βλαισότητας παραμορφώσεις του ποδιού

Ανάλογα με τους λόγους για την ανάπτυξη των επαγγελματιών στον τομέα της Ορθοπαιδικής και τραυματολογίας, υπάρχουν τα ακόλουθα είδη βλαισότητας σταματήσει:

 • Στατική. Είναι μία από τις εκδηλώσεις των διαταραχών της στάσης του σώματος.
 • Διαρθρωτικά. Παρουσιάζεται όταν συγγενείς ανωμαλίες – κάθετη διάταξη tarannoy οστά.
 • Αντισταθμιστικά. Σχηματίζεται με μια συντομευμένη Αχιλλέα sukhozhiliye, "στρίβοντας" μέσα της κνήμης και μια πλάγια διάταξη της άρθρωσης του αστραγάλου.
 • Paraliticheskaya. Είναι μια συνέπεια του πόνου εγκεφαλίτιδα ή πολιομυελίτιδας.
 • Spasticheskaya. Παρουσιάζεται όταν malobertsovo-ekstenzornykh μυϊκούς σπασμούς.
 • Giperkorrektsionnaya. Σχηματίζεται ακατάλληλη επεξεργασία kosolapiya.
 • Rakhiticheskaya. Παρατηρείται σε ραχίτιδα.
 • Τραυματική. Αναπτύσσεται μετά τα πόδια από κατάγματα, διαστρέμματα, και ρήξη συνδέσμων. Όταν το φορτίο η αναδιανομή και η παραβίαση του άξονα του άκρου μπορεί να προκύψει μετά από σοβαρούς τραυματισμούς του υπερκείμενου τμήματα (σπασμένο πόδι, το ισχίο κατάγματα και κακώσεις της άρθρωσης του γόνατος).

Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα, υπάρχουν τρεις βαθμοί βλαισότητας σταματήσει:

 1. Εύκολο. Το ύψος του διαμήκη καμάρα είναι 15-20 mm, η γωνία κλίσεως έως και 15 μοίρες, η γωνία ανύψωσης του arch 140 βαθμούς, μπροστινό τμήμα του πέλματος που κατανέμεται σε 8-10 βαθμούς, πίσω γραφείο είναι σε θέση βλαισότητας με γωνία έως και 10 βαθμούς.
 2. Μέσο όρο. Arch ύψος είναι έως και 10mm, η γωνία κλίσεως έως και 10 μοίρες γωνία ανύψωσης του arch 150-160 βαθμούς, το πίσω μέρος του ποδιού είναι σε θέση βλαισότητας, μπροστά κατανέμεται σε 15 μοίρες.
 3. Βαριά. Arch ύψος 0-5 mm, η γωνία κλίσεως 0-5 μοίρες, η γωνία ανύψωσης του τόξου των 160-180 βαθμούς, η απαγωγή του πρόσθιου και θέση βλαισότητας του οπισθίου του ποδιού πάνω από 20 βαθμούς. Επίμονος πόνος στην κοινή Shopara. Παραμόρφωση δεν είναι δεκτικά στη συντηρητική διόρθωση.

Τα συμπτώματα της βλαισότητας παραμόρφωση

Τον ασθενή που πάσχει από τον πόνο μετά το περπάτημα ή στατικά φορτία, ιδιαίτερα έντονη όταν χρησιμοποιείτε τα λάθος παπούτσια. Επίσης, δυνατή ένταση, πόνος στους μυς μόσχων και διαταραχές βάδισης. Σε σοβαρές περιπτώσεις, το σύνδρομο πόνου γίνεται σχεδόν σταθερή. Στο εξωτερικό εξέταση αποκάλυψε μια σειρά από χαρακτηριστικές αλλαγές: ο ασθενής στηρίζεται στο πάτωμα από την εξωτερική άκρη του ποδιού, και ολόκληρη η επιφάνεια ανιχνεύεται από την κάμψη του πρόσθιου προς το οπίσθιο. Κάτω από το εσωτερικό αστράγαλο ορίζεται από μια προεξοχή, που σχηματίζονται λόγω της μετατόπισης της κεφαλής tarannoy οστά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η προεξοχή, υπάρχει ακόμα ένα κέρατο παλικάρι yevidnoy οστά. Πρόσθια παραχωρηθεί προς τα πίσω. Διαμήκη άξονα του ποδιού είναι κυρτή. Απέρριψε φτέρνα προς τα έξω και στηρίζεται στο πάτωμα και όχι το μεσαίο και το εσωτερικό άκρο. Το εξωτερικό μέρος του αστραγάλου εξομαλύνεται, η εσωτερική πράξεις.

Με τον ασθενή σε όρθια θέση τακούνι βρίσκεται σε απόσταση το ένα από το άλλο. Βαρίδι που έρχεται κάτω από το μεσαίο τμήμα του ikronozhnoy μυς, που βρίσκεται μέσα από τη φτέρνα. Ψηλάφηση αποκάλυψε την τρυφερή σημεία στο εσωτερικό άκρο podoshvennogo aponevroza, υπό παλικάρι yevidnoy των οστών και ακριβώς πάνω από την κορυφή του το εξωτερικό μέρος του αστραγάλου. Συχνά επισημαίνεται, επίσης, διάχυτη ευαισθησία των μυών των ποδιών, ιδιαίτερα έντονη στην οπίσθια επιφάνεια του ποδιού πάνω από το τακούνι, στην εσωτερική επιφάνεια του ποδιού και στην περιοχή του μετώπου έμβλημα της κνήμης. Μυϊκός πόνος που οφείλεται σε αυξημένο φορτίο και μια σταθερή τάση, λόγω της διακοπής για την φυσιολογική λειτουργία του ποδιού.

Παθολογία εμφανίζεται συνήθως στην παιδική ηλικία. Ελλείψει της θεραπείας ή ανεπαρκή θεραπεία, η παραμόρφωση παραμένει σε όλη τη ζωή, ωστόσο, πριν από την εμφάνιση των λειτουργικών διαταραχών των ασθενών δεν αναζητούν θεραπεία. Η επανάληψη μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Έφηβοι και νέοι, μαζί με την εμφάνιση του πόνου, πιθανή επιδείνωση βλαισότητας παραμόρφωση. Ασθενείς Ώριμη και προχωρημένη ηλικία μορφολογικές αλλαγές, συνήθως δεν είναι προοδευτικό, το κυρίαρχο λειτουργικές διαταραχές. Πόνος με βλαισότητας πόδι δυσμορφία στην ενήλικη ζωή συχνά εμφανίζεται στο πίσω μέρος του αυξημένου φόρτου εργασίας και αλλαγές στη Γενική κατάσταση του σώματος: τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης, κατά τη διάρκεια γρήγορη αύξηση του σωματικού βάρους, klimaktericheskom περίοδο, και μετά από μια μακρά αδράνεια λόγω αλλαγών στις συνθήκες διαβίωσης ή σοβαρές ασθένειες.

Διάγνωση της βλαισότητας παραμόρφωση

Η διάγνωση είναι εκτεθειμένη με βάση τα εξωτερικά σημάδια και στοιχεία της ενόργανης μελέτες. Στην εξωτερική εξέταση, ο γιατρός επέστησε την προσοχή στην ισοπέδωση από τις καμάρες των ποδιών, η προεξοχή του εσωτερικού και ομαλή εξωτερικό μέρος του αστραγάλου, καθώς και η απόκλιση φτέρνες προς τα έξω. Για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση και να καθορίσει το βαθμό της παραμόρφωσης πραγματοποιείται plantografiya, ακτινογραφίες των ποδιών και podometriya. Για rentgenogrammy αποκάλυψε μια μείωση στο ύψος της καμάρας του ποδιού, η διαταραχή της θέσης του το μπροστινό, μεσαίο και πίσω μέρη των ποδιών και ξεχωριστά τα οστά και τις αρθρώσεις του Ταρσού. Podometriya χρησιμοποιείται για την εκτίμηση της κατανομής του φορτίου του πόδι. Υπολογιστή plantografiya που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό των γωνιών, παραμέτρους και δείκτες, που επιτρέπουν να καθοριστεί η παρουσία και το είδος των πλατυποδία.

Ασθενείς με spasticheskoy και paraliticheskoy παραμόρφωση που προβλέπονται για μια διαβούλευση με την νευρολόγος ή νευροχειρουργός. Εάν υποψιάζεστε ότι μια ασθένεια του ενδοκρινικού συστήματος που προδιαγράφονται από διαβούλευση με την ενδοκρινολόγο. Αν υποψιάζεστε ότι η οστεοπόρωση είναι απαραίτητο πυκνομετρία, διπλή rentgenograficheskaya absorbtsiometriya ή φωτονικά absorbtsiometriya. Αν η αιτία της οστεοπόρωσης είναι η εμμηνόπαυση, ο ασθενής φαίνεται από διαβούλευση με το γυναικολόγο.

Θεραπεία της βλαισότητας παραμόρφωση

Η θεραπεία παρέχεται από ορθοπεδικούς χειρουργούς ή traumatologists. Όταν βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού στα παιδιά είναι αποτελεσματική συντηρητική θεραπεία, όπως το να φορούν ορθοπεδικά παπούτσια, μασάζ, οζοκηρίτης, παραφίνη, λάσπη, μαγνητο-θεραπεία, diadinamoterapiyu, της ηλεκτροφόρησης και τη φυσική θεραπεία. Η χειρουργική επέμβαση είναι σπάνια απαιτείται και συνήθως διεξάγονται σε συγγενή κάθετη διάταξη tarannoy των οστών ή του Αχίλλειου τένοντα. Επιπλέον, όταν η κατακόρυφη tarane χρησιμοποιείται μια συνδυασμένη μεθοδολογία Ντομπς: πρώτον, το πόδι είναι αποσυρθεί στη σωστή θέση, χρησιμοποιώντας γύψο επίδεσμο, και στη συνέχεια να καθορίσει taranno-παλικάρι evidnyj κοινού με ακτίνες Kirchner και να εκτελέσετε μια πλήρη μέσω του δέρματος akhillotomiyu. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα cast για 8 εβδομάδες, μετά την οποία προδιαγράφεται η χρήση breysov και, στη συνέχεια, ορθοπεδικά παπούτσια.

Η δυνατότητα συντηρητική θεραπεία ενηλίκων ασθενών είναι περιορισμένη, σε σοβαρές βλαισότητας πόδι χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη. Ανάλογα με το είδος και το βαθμό επίπεδη πόδι μπορεί να γίνει εκτομή taranno-πτέρνας κοινό, artrodez taranno-πτέρνας κοινό, μεταμόσχευση τένοντα της μακράς περονιαίου μυός και άλλα artroplasticheskie λειτουργία.

01.08.2018