βλαισού μεγάλου δακτύλου παραμόρφωση του ποδιού σε παιδιά - αιτίες, συμπτώματα, διάγνωση και θεραπεία

βλαισού μεγάλου δακτύλου παραμόρφωση του ποδιού σε παιδιά – ένα ελάττωμα του ποδιού χαρακτηρίζεται από μείωση του ύψους των αψίδες και Χ-διαμορφωμένα καμπυλότητα του άξονα. Όταν βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά σηματοδότησε μια αντιστροφή του δάχτυλα και την φτέρνα προς τα έξω, η παράλειψη από το μεσαίο τμήμα του ποδιού, η αδεξιότητα της βάδισης, την κούραση και πόνο στα πόδια. Διάγνωση του βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά είναι παιδιά ορθοπεδικό με βάση την μακροσκοπική εξέταση, την ακτινογραφία σταματήσει σε 3 προβολές, de plantography, submetry. Θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά γίνεται με τη φυσική θεραπεία, μασάζ, φορούν ορθοπεδικά παπούτσια, ορθοπεδικά μείγμα των ελαστικών * η αναποτελεσματικότητα γίνεται χειρουργική επέμβαση.

βλαισού μεγάλου δακτύλου παιδιών

Υπό βλαισότητας παραμόρφωση αναφέρεται σε ένα πόδι δυσμορφία στα παιδιά, στα οποία, όταν cordylinu συμπίεσης και ίσιωμα των γονάτων, η απόσταση μεταξύ των εσωτερικών άκρων των αστραγάλων είναι περισσότερο από 4-5 cm στα δάχτυλα και φτέρνα είναι εκτρέπονται προς την εξωτερική πλευρά και το εσωτερικό καμάρες "κατάρρευση" προς τα μέσα. Αυτή η καμπυλότητα των ποδιών ονομάζεται X-σχήμα, σε αντίθεση με τον βάρους (O-σχήμα) παραμόρφωση πόδια. Αν παραμόρφωσης τύπου βλαισού μεγάλου δακτύλου συνοδεύεται από μείωση στο ύψος των τόξων του ποδιού, μιλάμε για flat-βλαισότητας παραμορφώσεις του άκρου ποδός στα παιδιά. Αυτή η μορφή της νόσου είναι πιο συχνά σε παιδιά είναι τραυματολογία.

Αιτίες του βλαισού μεγάλου δακτύλου παιδιών

βλαισού μεγάλου δακτύλου πόδι δυσμορφία, το παιδί μπορεί να είναι κληρονομική ή επίκτητη. Στην πρώτη περίπτωση ο καθοριστικός παράγοντας είναι η ενδομήτρια διαταραχές σχήμα και η διάταξη των οστών του ποδιού, και talipes διαγιγνώσκονται κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του παιδιού. Αλήθεια η πιο σοβαρή συγγενή παραμόρφωση ποδιών είναι "σταμάτα να κουνιέσαι" ή "κάθετη" πολιορκητικό ΚΡΙΌ"."

Επίκτητη παραμόρφωση βλαισού μεγάλου δακτύλου του ποδιού στα παιδιά σχετίζεται με την ατέλεια της τενόντια-συνδετικός συσκευές και αναπτυξιακές διαταραχές του μυοσκελετικού συστήματος του παιδιού. Οι αποκλίσεις αυτές είναι συνήθως ανιχνεύεται από 10-12 μήνες, όταν το παιδί προσπαθεί να κάνει τα πρώτα του βήματα. παραμόρφωσης τύπου βλαισού μεγάλου δακτύλου του ποδιού και συχνά σχηματίζονται σε ανοσοκατεσταλμένους παιδιά με υποτονία. Οι λόγοι για την τελευταία μπορεί να βρίσκονται σε prematurities παιδί, τον υποσιτισμό του εμβρύου, συγγενή αδυναμία του συνδετικού ιστού, μια συχνή ασθένεια στα μικρά παιδιά, αναπνευστική καταρροή, βρογχίτιδα ,πνευμονίες. Ένα ειδικό ρόλο στην αποδυνάμωση των συνδέσμων-μυϊκή και σκελετική από το πόδι ανήκει σε ραχίτιδα. Παραβίαση των στατική-δυναμική σχέση των κάτω άκρων δευτεροβάθμιας αναπτύσσει στα παιδιά για το ιστορικό της νευρομυϊκές παθήσεις: πολυνευροπάθεια, εγκεφαλική παράλυση, myodystrophies,της πολιομυελίτιδας. βλαισού μεγάλου δακτύλου παραμόρφωση του ποδιού στα παιδιά μπορεί να οφείλεται σε παχυσαρκία και το υπερβολικό στρες στο πόδι λόγω του υπερβολικού σωματικού βάρους.

Μερικές φορές παραμόρφωση βλαισού μεγάλου δακτύλου του ποδιού στα παιδιά αναπτύσσεται μετά τους τραυματισμούς των συνδέσμων, των μυών, των οστών των ποδιών και τα πόδια και μακρά παραμονή άκρα του σε γύψο. Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, παραμόρφωσης τύπου βλαισού μεγάλου δακτύλου εμφανίζεται σε παιδιά με συγγενή δυσπλασία και hip peccetur. Αιτίες του βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά δεν μπορεί να είναι η έγκαιρη διατύπωση του παιδιού στα πόδια, κακή τοποθέτηση παπούτσια (πολύ μαλακό και το κακό κλείδωμα ποδιών).

Η αδυναμία των μυών κάτω από το βάρος του παιδιού, η καμάρα του ποδιού είναι πεπλατυσμένο, το κνημιαίο μύες και οι μύες και οι σύνδεσμοι των ποδιών τεντωμένα και να αποδυναμωθεί και δεν μπορεί να κρατήσει το πόδι στη βέλτιστη θέση. Όταν βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά αντισταθμίζεται από την άρθρωση του αστραγάλου προς τα μέσα, και το τακούνι και τα δάχτυλα προς τα έξω.

Τα συμπτώματα του βλαισού μεγάλου δακτύλου παιδιών

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα πρώτα σημάδια του βλαισού μεγάλου δακτύλου σε παιδιά που οι γονείς βρίσκουν πιο κοντά στο 1 έτους, λίγο μετά το παιδί πήρε τα πρώτα βήματα. Ενώ προσοχή όταν το περπάτημα το μωρό δεν παρουσιάζεται σε όλο το πόδι, και στο εσωτερικό άκρο.

Με την πάροδο του χρόνου το πόδι γίνεται X-σχήμα, το βάδισμα είναι αδέξια, ανασφαλής, τα παιδιά κουράζονται γρήγορα όταν παίζει με τους συνομηλίκους, παραπονούνται για πόνο στα κάτω άκρα και τη σπονδυλική στήλη. Από το βράδυ τα πόδια του παιδιού πρήξιμο, κράμπες στους μυς μόσχων. Κατά την επιθεώρηση τα παπούτσια του παιδιού σημαντικά την άνιση gerunt - παπούτσια noster στην εσωτερική πλευρά του πέλματος.

βλαισού μεγάλου δακτύλου πόδι δυσμορφία στα παιδιά μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη platypodia, βράχυνση των άκρων,σκολίωσης, εκφυλιστική ασθένεια δίσκων, παραμορφώσεις της πυέλου, το γόνατο και τον αστράγαλο αρθρώσεις των ποδιών, οστεοαρθρίτιδα.

Διάγνωση του βλαισού μεγάλου δακτύλου παιδιών

βλαισού μεγάλου δακτύλου πόδι δυσμορφία, το παιδί μπορεί να την δει η παιδίατρος, αλλά τελικά, για να κρίνει την παρουσία της παθολογίας και της σοβαρότητας επιτρέπει μόνο την επιθεώρηση των παιδιών traumatologist-ορθοπεδικό και ειδική εξέταση. Κατά τη διάρκεια του παιδιού εξέταση εφιστά την προσοχή για την εκτροπή του δάχτυλα και την φτέρνα προς τα έξω, λειαίνοντας τις καμάρες και η μετατόπιση από το εσωτερικό μέρος του ποδιού μέσα.

Για την τελική λύση της διάγνωσης του βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά είναι ακτινογραφία των ποδιών, υπολογιστής plantography και podometry. Στις ακτινογραφίες των ποδιών, που εκτελούνται σε 3 προβολές, είναι δυνατό να παρατηρηθεί η αλλαγή της θέσης του στάση σε σχέση με κάθε άλλο. Υπολογιστή plantography σας επιτρέπει να υπολογίσετε διαφορετικές μορφολογικές παραμέτρους του ποδιού. Χρησιμοποιώντας submetry εκτιμώμενη κατανομή του φορτίου σε διάφορα μέρη του ποδιού. Υπολογιστή podometry επιτρέπει να ανιχνεύσει τις αλλαγές όταν τα κλινικά συμπτώματα του βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά δεν έχει ακόμη προκύψει. Σε ορισμένες περιπτώσεις, για να διευκρινίσει τη διάγνωση μπορεί να απαιτήσει υπερήχου των αρθρώσεων.

Για να αποκλείσουμε παθήσεις του Κεντρικού και περιφερικού νευρικού συστήματος σε παιδιά με βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού πρέπει να εξεταστεί από ένα παιδί νευρολόγο.

Θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου παιδιών

βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά επεξεργασία

Ο στόχος της θεραπείας του βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά είναι η αποκατάσταση της φυσιολογική μορφή και λειτουργία, ενίσχυση του μυϊκού και συνδετικός συσκευές.

Σε συγγενή βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά μπορεί να απαιτούν ακινητοποίηση του άκρου χρησιμοποιώντας επιδέσμους γύψου. Επιλογή και διαμόρφωση του επίδεσμος είναι για παιδιά ορθοπεδικό σχετικά με τον τύπο της παραμόρφωσης και ο βαθμός της απόκλισης από τον κανόνα.

Στο επόμενο βήμα (και στην περίπτωση που αποκτήθηκαν βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά από την αρχή) συνιστάται ένα ποδόλουτρο μαθήματα μασάζ ( quadratus-sacralis περιοχή, τις αρθρώσεις, τα πόδια, τα πόδια), παραφίνης, οζοκηρίτης και λάσπη εφαρμογές,ηλεκτροφόρηση, diadynamics, μαγνητοθεραπείας, ηλεκτροδιέγερση των μυών των ποδιών και τα πόδια, IRT. Χρήσιμα μαθήματα θεραπευτική κολύμβηση και άσκηση θεραπεία.

Τα παιδιά με βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού απαιτούν την επιλογή των επιμέρους λειτουργικών εισάγει ή ειδικά ορθοπεδικά παπούτσια με ένα άκαμπτο πλευρική σταθεροποίηση του ποδιού και η φτέρνα υποστήριξη καμάρας.

Για την χειρουργική θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά είναι καταφύγει στη σχετικά σπάνια (περίπου το 7% των περιπτώσεων). Μια μέθοδος για τη διόρθωση βλαισού μεγάλου δακτύλου στα πόδια στα παιδιά καθορίζεται από τα ατομικά χαρακτηριστικά και τη σοβαρότητα της νόσου. Πιο συχνή σε παιδιά τραυματολογίας, ορθοπεδική έλαβε μεθόδους μεταμόσχευσης του τένοντα της μακράς περονιαίου μυς στο εσωτερικό άκρο του ποδιού με επιμήκυνση του Αχίλλειου τένοντα; αρθρόδεση ποδοκνημικής-de-έχουν κοινή, την επιβολή της εξωτερικής οστεοσύνθεσης, της συσκευής, κ. λπ.

Πρόβλεψη και πρόληψη του βλαισού μεγάλου δακτύλου παιδιών

βλαισού μεγάλου δακτύλου παραμόρφωση του ποδιού σε παιδιά μπορεί να φθάσει σε σοβαρή βαθμούς, όχι μόνο μια έντονη αισθητική ατέλεια, αλλά και προκαλούν λειτουργικές διαταραχές των άκρων, μέχρι την αναπηρία σε νεαρή ηλικία εργασίας. Σε περίπτωση χαμηλού βαθμού παραμόρφωση και έγκαιρη θεραπεία δυνατή η πλήρης ανάκτηση της λειτουργίας του ποδιού.

Για να αποφευχθεί η ανάπτυξη του βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά θα πρέπει να αποφεύγεται η πίεση στα κάτω άκρα του παιδιού, έως και 7-8 μήνες. Θα πρέπει να υιοθετήσει μια ορθολογική λειτουργία που περιλαμβάνει τη σκλήρυνση, τη γυμναστική, την προληπτική μασάζ, καλή διατροφή, επαρκή ύπνο και βόλτες. Η σημασία που έχει η πρόληψη της ραχίτιδα, η βιταμίνη D και τα ιχνοστοιχεία.

Είναι υποχρεωτικό να επισκέπτονται τακτικά τον παιδίατρο και προληπτικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από ειδικούς σε διάφορους τομείς (συμπεριλαμβανομένου του παιδοχειρουργού και προσθετολόγος). Θα πρέπει να δώσουν προσοχή στην ορθή επιλογή του παπούτσια για ένα παιδί: πρέπει να είναι το ίδιο μέγεθος (δεν είναι μικρή και όχι μεγάλη), ποιότητας φυσικά υλικά, έχουν μια σταθερή υποστήριξη καμάρας, άκαμπτο πίσω και πλάι.

04.08.2018