Βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά: αιτίες, συμπτώματα και το ιατρικό τακτικές

Βλαισού μεγάλου δακτύλου, σε ένα παιδί είναι μια παθολογία η οποία συνεπάγεται μείωση στο ύψος της καμάρας του ποδιού, που συνοδεύεται από ένα κυρτό άξονα σχηματίζοντας ένα Χ-διαμορφωμένα θέση. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι με αυτή τη διάγνωση παρουσιάζεται σειρά φτέρνα και τα δάχτυλα των ποδιών προς τα έξω, κάτω από το μεσαίο τμήμα του ποδιού, το βάδισμα γίνεται άβολο.

Μην συγχέετε βλαισότητας πόδι παραμόρφωση με ραιβότητα, που παράγει το 0-ring θέση

Όταν βλαισού μεγάλου δακτύλου παρατηρείται σε απόσταση περίπου 5 cm από τα άκρα του αστραγάλους σε μια ισχυρή πρόσφυση και ισιώνει τα γόνατά σας. Τα δάχτυλα και φτέρνα απέκλινε προς την εξωτερική πλευρά.

Εάν τα διαγνωστικά ανιχνευθεί μια ισχυρή μείωση της θέσης των ποδιών arch, αναφέρεται ως PLANO-βλαισότητας πόδι δυσμορφία στα παιδιά. Είναι αυτό το είδος της νόσου είναι η πιο κοινή.

Τα αίτια της παθολογίας

Βλαισού μεγάλου δακτύλου μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους. Θα πρέπει να αναγνωρίσετε ότι το σχέδιο θεραπείας με ακρίβεια αντιστοιχούν στα διαθέσιμα ιστορία. Παθολογία διαιρείται σε συγγενείς και επίκτητες.

Εκ γενετής

Οι γιατροί μοιράζονται μερικούς βαθμούς της νόσου:

 • εύκολο?
 • μέσο *
 • το συγκρότημα.

Η πιο σοβαρή είναι "σταμάτα να κουνιέσαι", η οποία διαγιγνώσκεται κατά τη γέννηση. Η παθογένεια του μια τόσο ισχυρή παραμόρφωση εξακολουθεί να μην έχει εγκατασταθεί. Ένας από τους κύριους λόγους θεωρείται δυσπλασία.

Σε συγγενή βλαισού μεγάλου δακτύλου έχουν μια θέση για να είναι σοβαρή ενδομήτρια παθολογία, που σχετίζονται με τη μορφή και τη δομή, την τοποθεσία, μέρος των οστών του ποδιού. Συνήθως διαγιγνώσκεται κατά τους πρώτους τρεις μήνες μετά τη γέννηση.

Επικίνδυνο παθολογία της εμβρυϊκής ανάπτυξης θεωρείται μια στάση κατάσταση, όταν ο μικρός βρήκε ένα "σταμάτα να κουνιέσαι", "κάθετη" πολιορκητικό ΚΡΙΌ"." Αυτές οι παραβιάσεις είναι η διάγνωση αμέσως μετά τη γέννηση, και οι γιατροί αρχίζουν τη θεραπεία, την αποκατάσταση και διόρθωση.

Τι λόγους μπορεί να οδηγήσει σε τέτοιες διαταραχές κατά την εγκυμοσύνη;

 • Ο κληρονομικός παράγοντας.
 • Η έλλειψη της πρωτεΐνης, φωσφόρου.
 • Η δοσολογία καθορίζεται από το γιατρό σας.
 • Ισχυρές πιέσεις, το άγχος, δυσλειτουργία του νευρικού συστήματος.
 • Εξωτερικούς παράγοντες.
 • Οικολογία.
 • Μεταφέρονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, λοιμώδεις και ιογενείς ασθένειες.

Αγόρασε

παραμόρφωση των ποδιών

Απέκτησε βλαισότητας παραμόρφωση οφείλεται σε ατελή τενόντια-συνδεσμική συσκευή, η οποία δεν έχει αναπτύξει στο κατάλληλο επίπεδο. Σε θέση να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και αποκλίσεις στη λειτουργία του μυοσκελετικού συστήματος.

Εντοπίζει αποκλίσεις πιο κοντά στο χρόνο, όταν το μωρό αρχίζει να προσπαθεί να πάρει τα πρώτα του βήματα. Πιο συχνά, η παθολογία διαγιγνώσκεται σε παιδιά που πάσχουν από μυϊκή υποτονία. Οι λόγοι μπορεί να είναι τα εξής:

 • προωρότητας;
 • ενδομήτρια hypotrophy;
 • η αποδυνάμωση του συνδετικού ιστού;
 • συχνά κρυολογήματα, μια ιστορία της βρογχίτιδας, της πνευμονίας, της γρίπης.

Ένα σημαντικό στοιχείο αυτής της νόσου είναι η ραχίτιδα, η οποία έχει άμεσο αντίκτυπο στην μυών και των οστών συνδετικός συσκευές.

Βλαισού μεγάλου δακτύλου μπορεί επίσης να αναπτυχθεί λόγω:

 • πολυνευροπάθειας;
 • Εγκεφαλική παράλυση;
 • myodystrophy;
 • της πολιομυελίτιδας;
 • παχυσαρκία *
 • μηχανική βλάβη των συνδέσμων και των τραυματισμών;
 • δυσπλασία;
 • εξάρθρημα των ισχίων.

Συχνά, η νόσος εμφανίζεται σε παιδιά, τα οποία είναι πολύ νωρίς για να το βάλει στα πόδια, που είναι ένα βαρύ φορτίο στη σπονδυλική στήλη και τα πόδια. Το λάθος Παπούτσι που είναι πολύ μαλακό ή δεν διορθώσει το πόδι, είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στην ανάπτυξη της νόσου.

Όταν μυϊκός τόνος μειώνεται, είναι η ισοπέδωση της καμάρες του ποδιού λόγω της σοβαρότητας του σωματικού βάρους, εξασθένηση των μυών, των συνδέσμων των δακτύλων, τέντωμα, και το πόδι δεν είναι που πραγματοποιήθηκε στην κανονική θέση.

Τα συμπτώματα της παθολογίας

Σχεδόν πάντα τα πρώτα σημάδια γονείς πιο κοντά στο 12-μηνιαία ηλικία του παιδιού. Σε αυτή την περίοδο το μωρό αρχίζει να κάνει τα πρώτα βήματα, και η παθολογία γίνεται εμφανής.

Έτσι, υπάρχουν τα ακόλουθα συμπτώματα.

 1. Ενώ το περπάτημα, το παιδί βήματα σε όλο το πόδι, απλά για την εσωτερική άκρη της βάσης του.
 2. Με την πάροδο του χρόνου, η θέση διακοπής γίνεται το Χ-διαμορφωμένα μορφή.
 3. Εμφανής η αδεξιότητα στο βάδισμα.
 4. Ένα παιδί περπατάει διστακτικά.
 5. Ο ασθενής κουράζεται πολύ γρήγορα κατά τη διάρκεια της ενεργού παιχνίδια και σωματικές ασκήσεις.
 6. Το βράδυ το παιδί παραπονιέται για πόνο στα κάτω άκρα, τη σπονδυλική στήλη.
 7. Όταν είσαι με τα πόδια μακριά το μωρό μπορεί να οίδημα σταματήσει.
 8. Μερικές φορές υπάρχουν κράμπες στις γάμπες.
 9. Αν οι γονείς θα εξετάσει προσεκτικά τα παπούτσια του παιδιού, θα παρατηρήσετε ότι φοράει άνισα, επιδεινώνεται μόνο από το εσωτερικό του πέλματος.

Οι γονείς χρειάζονται χρόνο για να παρατηρήσετε τα πρώτα σημάδια της ασθένειας και εγγραφή στο αρμόδιο παιδίατρο, ο οποίος θα σας συνταγογραφήσει τη θεραπεία. Διαφορετικά, μπορεί να υπάρχουν σοβαρές επιπλοκές.

Διάγνωση της βλαισότητας σταματήσει

x-ray

Κανονικά εκτελούνται τα διαγνωστικά – το κλειδί για την επιτυχή θεραπεία. Υποψία παθολογίας μπορεί να παιδίατρος στην κανονική ρουτίνα φυσική εξέταση, ο γιατρός, στη συνέχεια, κάνει μια παραπομπή σε μια παιδιατρική ορθοπεδική ειδικό ο οποίος θα σας συνταγογραφήσει τα κατάλληλα μέτρα για την διάγνωση και θα διεξάγει μια πλήρη εξέταση του ασθενούς.

Εφαρμόστε τα παρακάτω βήματα για τη διάγνωση:

 • ακτινογραφία του ποδιού;
 • planography;
 • podometry;
 • υπερηχογραφική εξέταση των αρθρώσεων.

Plantography δίνει τη δυνατότητα να υπολογίσει την μορφολογικές παραμέτρους του στάση, podometry αξιολογεί το επίπεδο του στρες και να ανιχνεύσει παραβιάσεις στα αρχικά στάδια.

Μέθοδοι αντιμετώπισης της βλαισότητας παραμόρφωση του παιδιού πόδι

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η θεραπεία θα πρέπει να είναι ένα συγκρότημα από διάφορα μέτρα με στόχο την ανάκαμψη του ασθενούς.

Φορούν ορθοπεδικά παπούτσια

Σε βλαισού μεγάλου δακτύλου, ο γιατρός συνταγογραφεί τη χρήση ειδικά ορθοπεδικά παπούτσια. Ο κύριος παράγοντας θεωρείται η πλήρης συμμόρφωση με το μέγεθος και το σχήμα του ποδιού του επιλεγμένου μπλοκ. Μερικές φορές τα παπούτσια είναι επί παραγγελία για να ταιριάζει με το πόδι του μωρού.

Το παρακάτω σχήμα είναι το επίπεδο σταθερότητας του Παπουτσιού προϊόντων. Πρέπει να είναι ένα μικρό τακούνι ή κουτουπιέ, σκληρή πίσω, η οποία καθορίζει τη θέση της πτέρνας. Οι πλευρές θα πρέπει να είναι το δύσκολο μέρος, γύρω από το τακούνι συνδέσεων υψηλής και σφιχτά στο πόδι.

Αν τα παπούτσια έχουν επιλεγεί σωστά και πλήρως κατάλληλο για το παιδί, ενώ το περπάτημα διευκολύνεται από τη λειτουργία των κατεστραμμένων μυών, γεγονός που καθιστά την ασθένεια να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Γύψο επίδεσμο

Μερικές φορές χρειάζεται ακινητοποίηση του άκρου χρησιμοποιώντας επιδέσμους γύψου. Μοντελοποίηση της διαδικασίας και την επιλογή των υλικών γίνεται από τον παιδίατρο που να λαμβάνει υπόψη τις παρακάτω ενδείξεις.

 • Δείτε την καμπυλότητα του ποδιού.
 • Το επίπεδο του βαθμού απόκλισης από το φυσιολογικό τιμές.
 • Επιμέρους χαρακτηριστικά της δομής του ποδιού.

Στα πρώτα στάδια μπορεί να εφαρμόσει μαλακό επίδεση. Αν δεν βοηθήσει και η κατάσταση είναι περισσότερο τρέξιμο, τότε καταφεύγουν σε γύψο.

Ο γιατρός βάζει ένα εκμαγείο, το οποίο αποτυπώνει με σαφήνεια το πόδι και τον αστράγαλο σε διορθωτικές θέση. Ενώ να πάρει ένα cast ο ορθοπεδικός χειρουργός απαλά δημιουργεί τις απαραίτητες προεξοχές, εγκοπές.

Κατά την εφαρμογή του σοβά, το παιδί σας δεν θα επηρεαστεί δάχτυλά σας.

Φοριούνται για περίπου μια εβδομάδα, στη συνέχεια ο γιατρός διορθώνει βλαισότητας με μη αυτόματο τρόπο και, στη συνέχεια, επιβάλλει ένα ειδικό μασελάκι.

Το λουτρό ποδιών

Για να σχηματίσουν αψίδα την κατάλληλη μορφή και να κάνει τη διόρθωση του ποδιού γιατροί συνταγογραφήσει νεαρή ασθενή ειδικές ασκήσεις, που θα πρέπει να εκτελέσει στο σπίτι στο μπάνιο. Θα πρέπει να αγοράσετε ένα υπερυψωμένο Χαλί, όπου το παιδί θα πεταχτούν και με τα πόδια. Αυτές οι ασκήσεις θα έχουν μια τονωτική επίδραση στο πέλμα, να αυξήσει την ευαισθησία του, να μειώσει το φορτίο των κάτω άκρων.

Στο μπάνιο συνιστάται να προσθέσετε ένα ειδικό κωνοφόρων-αλάτι συλλογή, η οποία έχει μια κατευναστική και χαλαρωτική επίδραση.

Μασάζ

Μασάζ προωθεί τη Γενική ενίσχυση, βελτιώνει τον τόνο των μυών, βελτιώνει την κινητικότητα των αρθρώσεων, και έχει επίσης θετική επίδραση στη νευρολογική ανάπτυξη των νεαρών ασθενών.

Το κύριο καθήκον του μασάζ – έναρξη κυκλοφορίας, παρέχοντας μια επίδραση τονωτική για τους μυς των ποδιών.

Πώς να μασάζ;

Το ίδιο συνολικό μασάζ σώματος. Οι κινήσεις μπορεί να είναι ομαλή. Η κοιλιά πρέπει να τριφτεί, να κινείται προς τα δεξιά. Στη συνέχεια αναλαμβάνουν εκ περιτροπής για να κάνετε μασάζ κάθε πόδι.

Θα πρέπει να βάλετε το μωρό σας στο στομάχι του και να κάνετε μασάζ στην πλάτη, τα πλευρά.

Δώστε προσοχή στο γόνατο-αγκώνα στροφές, εκτελώντας τις κινήσεις για λείανση.

Φυσική θεραπεία

Βοηθητική μέθοδος θεραπείας είναι η φυσική θεραπεία. Αυτή η μέθοδος σας επιτρέπει να κάνετε επανεκκίνηση του μεταβολισμού σε ιστούς, να βελτιώσει τη ροή των θρεπτικών συστατικών.

Έτσι, πιο συχνά τον παιδίατρο διορίζει:

 • ηλεκτροφόρηση
 • magnetoterpy;
 • paraffinotherapy.

Το μάθημα διαρκεί για περίπου 10-14 ημέρες, στη συνέχεια, για τη στήριξη επίδραση των θεραπειών μία φορά την εβδομάδα.

Άσκηση

Αναπόσπαστο μέρος της θεραπείας της βλαισότητας είναι η φυσικοθεραπεία, η οποία περιλαμβάνει ασκήσεις.

 1. Κάμψη και έκταση των δακτύλων.
 2. Η περιστροφή των ποδιών.
 3. Το να πιάσει τα δάχτυλα των ποδιών των μικρών αντικειμένων.
 4. Roll στο πέλμα του ποδιού μικρές μπάλες.
 5. Διαζύγια τακούνια.
 6. Μίξη κάλτσες πόδι.

Το φορτίο δεν πρέπει να είναι υπερβολική και να παραδώσει το μωρό δυσφορία.

Χειρουργική διόρθωση

Ριζική μέθοδος θεραπείας της βλαισότητας είναι η χειρουργική παρέμβαση. Ευτυχώς, απαιτείται σε σπάνιες περιπτώσεις. Οι ειδικοί έχουν καταφύγει για τις ακόλουθες επιχειρησιακές μεθόδους.

 • Μεταμοσχεύονται τένοντες.
 • Επιβάλει η συσκευή καθορισμού τη στάση έξω.
 • Παράγουν αρθρόδεση taranno-παλικάρι yevidnogo κοινό.

Μετά την επέμβαση, το παιδί χρειάζεται αποκατάσταση.

Πρόληψη

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να τηρούν τις μεθόδους πρόληψης για να προστατεύσει τα παιδιά από την ασθένεια.

 • Αποβάλει το φορτίο στα πόδια των βρεφών ηλικίας 6-10 μήνες.
 • Εξασφαλιστεί η κατάλληλη διατροφή για το μωρό.
 • Να κάνω γυμναστική στο σπίτι.
 • Επιλέξτε τα σωστά παπούτσια για αυτό το πρώτο βήμα.
 • Για να διασφαλιστεί η σωστή ύπνου για το μωρό.

Η διατροφή του παιδιού θα πρέπει να περιλαμβάνει πιάτα, στον ατμό ή με τη βοήθεια της μαγειρικής. Είναι απαγορευμένο για να δώσω στα παιδιά τηγανητά, καπνιστά τρόφιμα. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε στη διατροφή περισσότερα λαχανικά, φρούτα, κρέας, καθώς περιέχουν ασβέστιο, πρωτεΐνη. Αφήστε τα παιδιά το ψάρι, αυτό θα εξασφαλίσει τη ροή του φωσφόρου στο σώμα.

Να πίνεις άφθονα υγρά είναι το κλειδί για τη διατήρηση της ισορροπίας του νερού στο σώμα. Ακολουθήστε το πόσιμο καθεστώς του παιδιού, θα βοηθήσει να αυξήσει την ελαστικότητα των μυών και βελτιώνει τις μεταβολικές διεργασίες στο σώμα.

Κατά την επιλογή παπούτσια, δίνουν το προβάδισμα σε μοντέλα με σκληρό τακούνι και καλή στερέωση στο πόδι του το μωρό δεν κινείται μέσα στο Παπούτσι. Να θυμάστε ότι το μέγεθος των υποδημάτων θα πρέπει να αντιστοιχεί με το μήκος του ποδιού, είναι επιτρεπτή μόνο σε άνω του 1,5 ίντσες.

Οι ασκήσεις θα πρέπει να είναι καθημερινή, μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις στο σπίτι. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί έδειξε τη φυσική δραστηριότητα στην παιδική Χαρά: το άλμα, το τρέξιμο, το ανέβασμα από τις σκάλες.

Του καιρού και τις συνέπειες

Αν τα σημάδια του βλαισού μεγάλου δακτύλου βρέθηκε στο χρόνο, τότε οι πιθανότητες της πλήρους αποκατάστασης σταματήσει. Τρέχοντας μορφή βλαισότητας μπορεί να οδηγήσει σε:

 • αρθροπάθεια;
 • οστεοπόρωση.;
 • την αναπηρία, την απώλεια της κινητικής δραστηριότητας των άκρων.

Και να προσπαθήσει να εφαρμόσει όλες τις συστάσεις του γιατρού, στο χρόνο για να παρακολουθήσουν την εξέταση. Σε κάθε περίπτωση, δεν καταφεύγουν σε αυτοθεραπεία.

09.08.2018