Η αφαίρεση των οστών των ποδιών με λέιζερ

Πολλές γυναίκες (και άντρες) με την ηλικία, το πρόσωπο δεν είναι πολύ ευχάριστο φαινόμενο, όταν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού εμφανίζεται κόμπο. Κατά την πρώτη να είναι μαλακό, αλλά σκληραίνει με την πάροδο του χρόνου. Στη συνέχεια, μεγαλώνει και σας αποτρέπει να φορούν μοντέρνα (και αργότερα) παπούτσια. Σύντομα μπορεί να γίνει φλεγμονή, προκαλώντας δυσφορία και ακόμη και έντονο πόνο, που προκαλεί διαταραχές στη βάδιση, παραμόρφωση των άλλων δακτύλων. Επειδή φαίνεται πολλά προβλήματα και την αισθητική και την ιατρική.

Αυτή η παραβίαση (ή ασθένεια) ονομάζεται απλά "κώνο" ή "κόκαλο" στο πόδι. Στην ιατρική ονομάζεται βλαισού μεγάλου δακτύλου. Δεν είναι "εξωγήινη ανάπτυξη", όπως πολλοί πιστεύουν. Μια καμπυλότητα ή παραμόρφωση (από το λατινικό βλαισότητας – κυρτή ή κυρτή προς τα έξω) από κοινού από το πρώτο δάχτυλο.

Κόκαλο στο πόδι, προκαλεί προβλήματα

Αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά νοσήματα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε διάφορους βαθμούς, υποφέρουν 78-85% των γυναικών και 15% των ανδρών. Δηλαδή, οι γυναίκες, η νόσος εμφανίζεται δέκα φορές πιο συχνά. Η φύση έχει φροντίσει για αυτό οι άνδρες ως το ισχυρότερο φύλο, οι σύνδεσμοι ήταν πιο ευέλικτη και πιο δυνατός. Ναι, τα παπούτσια είναι συνήθως άνετα. Τέτοια οστά των ποδιών εμφανίζονται συνήθως σε 30-40 χρόνια. Αλλά τα τελευταία χρόνια η ασθένεια είναι "νεότερος" και επηρεάζει ακόμη και το 20-year-old.

Η αιτία μπορεί να είναι μια γενετική προδιάθεση που έχει περάσει από γενιά σε γενιά ως μια έμφυτη αδυναμία του συνδετικού ιστού, ή να αυξηθεί το μήκος από το πρώτο (μεγάλο) toe. Τον ίδιο λόγο, μπορεί να οδηγήσει σε:

 • σταυρός ploskostopiyu,
 • clubfoot,
 • εξασθένηση των τενόντων, κλπ.

Αλλά αυτό είναι μόνο μια προδιάθεση και ένα έναυσμα για την εμφάνιση των οστών στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι η εσφαλμένη κατανομή του φορτίου, όταν το περπάτημα, το πάθος πάρα πολύ σφιχτά ή μικρό παπούτσια και τακούνια υπερβολικό μήκος. Πίεση στο πόδι προκαλεί τα δάχτυλα για να μετακινηθείτε σε ένα στενό toe και να κάνει τη μορφή του παπούτσια. Αυτό προκαλεί παραμόρφωση της άρθρωσης. Σε σταθερές φοράει τέτοια παπούτσια η διαδικασία γίνεται πιο έντονος, και σε σοβαρές περιπτώσεις η θεραπεία των οστών στο πόδι μπορεί να απαιτήσει χειρουργική επέμβαση.

πόδι-πόδια

Έτσι, συχνά η ασθένεια αυτή είναι η τιμή που καταβάλλεται για την ομορφιά. Μεταξύ των fashionistas από τα οστά των ποδιών μπορεί να εμφανιστεί σε νεαρή ηλικία. Ορθοπεδικά γιατροί αρνούνται να συστήσει μια μακροχρόνια σχέση στενό "μοντέλο" της παπούτσια, τα παπούτσια και οι μπότες με το στενό toe, πολύ ψηλά τακούνια. Και το συντομότερο ήταν ένα μικρό κόκκαλο στο πόδι, η θεραπεία αρχίσει αμέσως.

Καθώς η νόσος εξελίσσεται

Οι λόγοι για την ανάπτυξη της νόσου, όπως έχει ειπωθεί, είναι μια εκ γενετής αδυναμία των συνδέσμων. Παρουσιάζεται εγκάρσια πλατυποδία, η οποία αποδυναμώνει τις φυσικές ιδιότητες απόσβεσης του ποδιού arch, και το φορτίο αρχίζει να διανεμηθεί σωστά. Το αποτέλεσμα είναι ένα υπεξάρθρημα της μεταταρσοφαλαγγικής άρθρωσης του αντίχειρα. Αν αυτό το φορτίο λειτουργεί συνεχώς και επιδεινώνεται από τη διαρκή φορώντας άβολα παπούτσια για τα πόδια σας μπορεί να αναπτύξουν Hallus Βλαισότητας στο βαθμό που, όταν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει τα κόκαλα των ποδιών.

Επίσης, προκαλεί την ανάπτυξη του στελέχους μπορεί να είναι:

 • υπέρβαρος;
 • πόδι τραυματισμοί (κυρίως των ποδιών).
 • δυσλειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος;
 • προβλήματα revmatologicheskogo χαρακτήρα *
 • διάφορες φλεγμονώδεις διεργασίες;
 • η αρθρίτιδα του ισχίου και του γόνατος αρθρώσεις;
 • κιρσώδεις νόσου.

Αλλά οι κύριοι παράγοντες από την οποία δεν υπάρχει οστό με τα πόδια, είναι πολύ σφιχτά παπούτσια, είναι αδικαιολόγητα υψηλή (πάνω από 7 cm) τακούνια και τα παπούτσια με στενή toe.

Οι εμπειρογνώμονες

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, μελετώντας τα προβλήματα των ποδιών χειρουργική και την ορθοπεδική, ενώ τα πόδια στο μπροστινό μέρος του ποδιού είναι φορτωμένο σε 2,5-3 φορές πάνω από το πίσω μέρος. Πρώτον, το πόδι στηρίζεται στην φτέρνα. Στη συνέχεια, το βάρος μεταφέρεται προς τα έσω και έξω τμήματα των ποδιών. Το τελικό συνολικό βάρος είναι στα δάχτυλα.

Στο παπούτσια με τακούνια, με ένα μακρύ και στενό toe πίεση στην κεφαλή του μεταταρσίου οστού αυξάνεται εκθετικά. Αυτό δημιουργεί μια μηχανική πίεση στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, προκαλώντας το πλήκτρο shift και, τελικά, παραμορφωμένη. Άβολα παπούτσια δημιουργεί πρόσθετη επιβάρυνση, την καταστροφή και παραμόρφωση plyusnefalangovyy κοινό. Έτσι, υπάρχει ένα "κόκαλο" για το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, που οδηγεί σε οστεοαρθρίτιδα

Βλαισότητας παραμόρφωση μπορεί να έχει τις ακόλουθες ποιότητες:

Εγώ βαθμό. Σε αυτή την περίπτωση, το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού έχει αναπτυχθεί σε 25° (σε ποσοστό 15°). Η κοινή είναι ένα μικρό χτύπημα στο μέρος όπου λόγω της όφσετ μπαστούνια αντίχειρα μετατάρσιο οστό. Φαίνεται αντιαισθητική, αλλά μικρές και περιστασιακές πόνος πηγαίνει μακριά.

II. Η μετατόπιση του δακτύλου σε γωνία 30°, μετά το άγχος, ο πόνος μπορεί να είναι σημαντική. "Κόκκαλο" στο πόδι είναι απολύτως ορατές, απτές και ορατές. Οι τένοντες των καμπτήρες αρχίζουν να κινούνται, συνεχίζοντας την παραμόρφωση της άρθρωσης. Όταν I και II βαθμού επεξεργασίας των οστών μπορεί να ασκηθεί συντηρητικά.

ΙΙΙ βαθμού. Η γωνία μετατόπισης της δάχτυλο να φτάνει τους 40° C και άνω. Αυτό το προχωρημένο στάδιο της νόσου, όταν έχει προβλήματα με το βάδισμα και την επιλογή των παπουτσιών. Τακτικά υπάρχει πόνος κατά το βάδισμα, η οποία αυξάνει σε υψηλά φορτία. Η αύξηση κώνοι δεν είναι μόνο λόγω της μετατόπισης κοινό, αλλά και σε σχέση με το σχηματισμό των οστών και των χόνδρων ανάπτυξη στο κατεστραμμένο από κοινού. Μαλακό ιστό του ποδιού γίνεται τραχύ, συμπιέζεται και να σχηματίσουν μια κρούστα. Εμφανίζεται και αρχίζει να αναπτύσσεται φλεγμονή του κοινού κάψουλα (θυλακίτιδα), καθώς και η χρόνια φλεγμονή της άρθρωσης (οστεοαρθρίτιδα). Σε αυτή την περίπτωση, σας προτείνουμε την αφαίρεση των οστών του αντίχειρα.

Ο κίνδυνος με την ανάπτυξη της νόσου

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι το λεπτό την εξέλιξη της νόσου. Τα δάχτυλα των ποδιών σφηνωμένο στη μοντέρνα παπούτσια είναι πολύ κόσμο. Έτσι, το πρώτο μετατάρσιο οστό μετατοπίσεις προς τα μέσα, σπρώχνοντας την πρώτη (μεγάλη) toe.

Στα αρχικά στάδια της θεραπείας των οστών είναι αρκετά εύκολο. Αλλά αν η πίεση επαναλαμβάνεται τακτικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο επικεφαλής του οστού (πρώτο μετατάρσιο) αρχίζει να εμφανίζεται ένα χτύπημα, ή Γενέσει της την ίδια "χτυπήματα". Στο αρχικό στάδιο ενός οστού στο πόδι είναι σχεδόν ανεπαίσθητη, και τον πόνο, με σχεδόν καθόλου. Αλλά καθώς η διαδικασία ανάπτυξης του Θύλακος κοινό αρχίζει να γίνει φλεγμονή, η οποία οδηγεί σε θυλακίτιδα. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, υπάρχουν και άλλα προβλήματα – υψηλή ευαισθησία περιοχής, η οποία αρχίζει να διογκώνεται και, στη συνέχεια, ερεθισμένο και έντονο πόνο. Σε αυτή την περίπτωση, ξεχάστε τα τακούνια και μιλάμε για μοντέρνα υποδήματα.

Άβολα παπούτσια είναι σε λάθος θέση και την γωνία σε σχέση με το πόδι του το πρώτο δάχτυλο (αντίχειρας). Με αποτέλεσμα το κοινό να φθείρονται πρόωρα. Υπάρχει απώλεια του αρθρικού χόνδρου και, στη συνέχεια, την αύξηση της ανάπτυξης των οστών.

Πώς είναι η σύγχρονη θεραπεία

Για να προσδιοριστεί με ακρίβεια η σοβαρότητα της δυσμορφίας από x-ray αποτελέσματα της μελέτης. Η διάρκεια και τις μεθόδους της θεραπείας εξαρτώνται από το στάδιο της νόσου. Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι να απαλλαγούμε από τα προβλήματα. Στα αρχικά στάδια της νόσου είναι δεκτικά στη συντηρητική θεραπεία.

Σήμερα, αναπτύσσονται περισσότερα από 300 τεχνικές για να απαλλαγείτε από τους κάλους στα πόδια. Ανάμεσά τους είναι η χρήση ειδικών πελμάτων, ορθώσεις, κλιπ. Αποτελεσματική φυσική θεραπεία και λουτρά με θαλασσινό νερό, καθώς και βλαισότητας νάρθηκα (σιδεράκια).

Χρησιμοποιούνται πολλές άλλες μεθόδους:

 • ο περιορισμός της φορώντας ορισμένα είδη υπόδησης;
 • φυσιοθεραπεία για την ενίσχυση του αστραγάλου;
 • διατροφή και μείωση του στρες.

Σε εξάρσεις της φλεγμονώδεις διεργασίες μπορεί να διοριστεί αντι-φλεγμονώδη θεραπεία με τη μορφή συμπιέζει, αλοιφές, τζελ ή ταμπλέτες. Σωστά προβλέπει η θεραπεία θα βοηθήσει να επιβραδύνει ή να σταματήσει τη διαδικασία της παραμόρφωσης.

Αν τα οστά των ποδιών είναι ιδιαίτερα εξέφρασε, κατά την εκτέλεση της ΙΙ και ΙΙΙ βαθμούς παραμόρφωση, οίδημα, φλεγμονή, πόνο ανάπτυξη. Αδύνατο να φορούν πολλά είδη παπούτσια. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η αφαίρεση των οστών είναι δυνατή μόνο μέσω της χειρουργικής επέμβασης.

Τι την προτεινόμενη λειτουργία

Σύγχρονες τεχνικές είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες που χρησιμοποιούνται κατά τον τελευταίο αιώνα. Τώρα δεν είναι πλέον στη μόδα χάλυβα ακτίνες και γύψο και πατερίτσες κατά τη μετεγχειρητική περίοδο.

Οι χειρούργοι θα είναι σε θέση να επιλέγουν για κάθε ασθενή το πιο κατάλληλο τεχνική του λειτουργία. Υπάρχουν περισσότερα από 200 αποτελεσματικοί τρόποι για να αφαιρέσετε τους κάλους στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Τις νεώτερες τεχνολογίες στον τομέα τους και να κατέχουν οι εμπειρογνώμονες επιτρέψει να περάσουν σχεδόν κοσμήματα λειτουργία. Η επιλογή εξαρτάται από την ανατομία του ασθενούς και την έκταση της νόσου.

Για παράδειγμα, χρησιμοποιείται συχνά η μέθοδος λειτουργίας της, ως Σέντε. Η διαδικασία με την έσω επιφάνεια αφαιρείται ekzostoz. Σε άλλες περιπτώσεις, η θεραπεία των οστών στο πόδι του αντίχειρα μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρήση τεχνικών Κασκόλ. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό εργαλείο. Αυτή η μέθοδος παρέχει ένα σταθερό θετικό αποτέλεσμα. Κάθε μία από τις επιλεγμένες μέθοδοι για την αφαίρεση των οστών των ποδιών παρέχει άριστη μετεγχειρητική αποκατάσταση. Και επιλέγεται από επαγγελματίες πρόγραμμα αποκατάστασης θα ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του ασθενούς.

Συνεχίζει χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει τα οστά στα πόδια ανάλογα με την πολυπλοκότητα και την έκταση της νόσου. Η Γενική διάρκεια από μερικά λεπτά έως ώρες. Χρησιμοποιούμε αναισθησία – νωτιαία αναισθησία. Δεν υπάρχουν μετεγχειρητικές επιπλοκές δεν προκύπτουν.

Αποκατάσταση

Την πλήρη αφαίρεση των οστών του αντίχειρα, μαζί με την περίοδο της αποκατάστασης θα πάρει ελάχιστο χρόνο. Με τα πόδια ο ασθενής αρχίζει τη δεύτερη μέρα, σε ένα ειδικό Παπούτσι για να μειώσει το φορτίο. Θα περάσουν στο νοσοκομείο για 2-3 ημέρες. Για μια πλήρη θεραπεία των οστών περίοδο ανάκαμψης συνεχίζεται στο σπίτι. Τα ράμματα αφαιρούνται συνήθως δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αυξήσει σταδιακά το φορτίο. Στο γραφείο, μπορείτε να αρχίσουν να εργάζονται μετά από 3-4 εβδομάδες, η σωματική εργασία οι άνθρωποι πρέπει να περιμένετε 1-2 μήνες. Οι ασθενείς θα είναι σε θέση να φορούν μοντέρνα παπούτσια μετά από 6 μήνες.

Miniinvazivnoye θεραπεία των οστών στα πόδια

Τα εκατομμύρια των γυναικών που πάσχουν από μέτρια πίεση του πόδια και πάλι, ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από αυτά ήταν μια ανοιχτή τραυματική λειτουργία. Η διαδικασία ήταν τόσο οδυνηρό, που συχνά λειτουργούν με ένα μόνο πόδι, για την εξουδετέρωση του ασθενούς εντελώς.

Το σχηματισμό των μετεγχειρητικών ουλών ήταν αναπόφευκτη, και συχνά κανονική παπούτσια είναι αδύνατο να φορούν μέχρι και ένα έτος.

Τώρα διαθέσιμες νέες τεχνολογίες και θεραπείες "κόκαλα" για τα πόδια με τον ελάχιστο χρόνο αποκατάστασης, και, παραδόξως, τα σημάδια (ουλές) είναι σχεδόν αόρατο.

Χειρουργική επέμβαση για τη διόρθωση της δυσμορφίας ακόμα με μια φήμη ως μια πολύ επώδυνη και τραυματική, με μια μακρά περίοδο αποκατάστασης.

Το νέο μίνι της εισβολής χειρουργική επέμβαση — στην πραγματικότητα, η λειτουργία δεν είναι καθαρά λέιζερ και σε συνδυασμό. Λέιζερ-περικοπών δέρματος. Ανατομή μπορεί να είναι από 2 mm έως 1 cm, Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ίχνη σχεδόν δεν παραμένει, κατά την πρώιμη μετεγχειρητική περίοδο, ο ασθενής δεν βιώνει τόσο έντονο πόνο, όπως και στην ανοικτή χειρουργική επέμβαση. Στη συνέχεια, θα εισαγάγει ένα ειδικό κόπτη άλεσης με πλευρά ακόνισμα και να αφαιρεθεί το "κόκκαλο" (ekzostoz του μεταταρσίου κεφάλι).

λειτουργία

Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η νέα μέθοδος είναι μια εξειδικευμένη ορθοπεδική χειρουργική του ποδιού και τον αστράγαλο.

Εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε Miniinvazivnoy επέμβαση στο πόδι, που αναπτύχθηκε αρχικά για επεμβάσεις στο κεφάλι, το πρόσωπο και το λαιμό, πολύ λεπτό και περιστρέφεται σε υψηλή ταχύτητα για να κάνουν μικροσκοπικά, ακριβής ostetomii. Στη συνέχεια, το ορθοπεδικό πήρε αυτές τις μεθόδους υπόψη.

Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση ποδιών

Ελάχιστα επεμβατική τεχνική επιτρέπει στο χειρουργό να εκτελέσει τη χειρουργική επέμβαση μέσα από μικρές οπές στο δέρμα. Αυτή η διαδικασία μειώνει την κάκωση μαλακών μορίων και ουλές και επιτρέπει την διόρθωση της παραμόρφωσης με την ελάχιστη χειρουργική παρέμβαση.

Τα κύρια οφέλη για τους ασθενείς περιλαμβάνουν:

 • Ταχύτερη ανάρρωση μετά από χειρουργική επέμβαση
 • Ταχύτερη επιστροφή του αθλητισμού και των επαγγελματικών ευθυνών
 • Η απουσία αντιαισθητικές ουλές στο πόδι.

Η τεχνική αυτή αναπτύχθηκε από το χειρουργό τους ειδικούς που έχουν μεγάλη εμπειρία με την ανοικτή μέθοδο.

Αυτή η νέα μέθοδος μας επέτρεψε να εκτελέσει τις παραδοσιακές επιχειρήσεις, αλλά σε μια λιγότερο επεμβατική τρόπο, πράγμα που σημαίνει ότι οι ασθενείς μπορεί να έχουν την προβλέψιμη αποκατάστασης που σχετίζεται με την ανοικτή μπροστινά πόδια χειρουργική επέμβαση, αλλά με πολύ λιγότερη ζημιά στο δέρμα και τους μαλακούς ιστούς.

09.08.2018