Προκαλεί βλαισού μεγάλου δακτύλου μεγάλο δάχτυλο του ποδιού

Παραμορφωμένα πρώτο δάχτυλο βάρδιες, αναγκάζοντας άλλα δάχτυλα των ποδιών, προκαλώντας την παραμόρφωση στο σχήμα του ένα σφυρί. Προεξέχοντα εξογκώματα παρεμβαίνει με φορώντας κομψά παπούτσια, να προκαλέσει πόνο και κάψιμο, "εύκολο", το βήμα για να κάνει μια αδέξια, προκαλώντας την πρόωρη κόπωση και η σοβαρή δυσφορία. Βλαισότητας παραμόρφωση των οστών προσφέρεται για μεθόδους συντηρητική θεραπεία μόνο στα πρώτα στάδια για να αποτραπεί η περαιτέρω ανάπτυξη της παθολογίας. Χειρουργική επέμβαση επιστρέψει το πόδι στην κανονική ή κοντά σε αυτό κατάσταση, 95 έως 99 % των περιπτώσεων βελτιώσει την ποιότητα ζωής του ασθενούς.

Πιθανές αιτίες για βλαισού μεγάλου δακτύλου του πρώτου toe

Κληρονομική αδυναμία των συνδέσμων και των τενόντων θεωρείται η κύρια αιτία του βλαισού μεγάλου δακτύλου από το πρώτο δάκτυλο του ποδιού – πόδι άσχημο εκδηλώσεις εγκάρσια πλατυποδία.

Μεταξύ των παραγόντων που επιδεινώνει το πρόβλημα της αδύναμης συνδέσμων, η ταχεία επιδείνωση των αρθρώσεων, συνήθως περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Βάρος (προκαλέσει ένα υψηλότερο φορτίο στα πόδια);
 • Ορμονικές αλλαγές και η φυσική αύξηση του σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
 • Αρθρίτιδα αρθρώσεις;
 • Επαγγελματικές δυνατότητες – σταθερή μονότονη μηχανική καταπόνηση στις αρθρώσεις (επαγγελματίες αθλητές, χορευτές, κομμωτήρια, κλπ.) *
 • Βολικό, άνετο, στριμωγμένοι με το στενό toe ψηλοτάκουνα παπούτσια (όχι απαραίτητα ταυτόχρονη δράση όλων αυτών των παραγόντων);
 • Διαβήτη (διαταραχές του μεταβολισμού των υδατανθράκων και την παροχή αίματος);
 • Τραυματισμούς των ποδιών.
πόδι

Σημαντικό: τα παπούτσια δεν προκαλεί το πρόβλημα, που εκδηλώνεται ως δείκτης. Παπούτσια με επίπεδη τακούνι 4 cm σταματήσει να φορτωθούν ομοιόμορφα. όσο υψηλότερο είναι το τακούνι, το υψηλότερο είναι το φορτίο στο μπροστινό τμήμα του πέλματος και των παρακείμενων αρθρώσεων; τηλεόραση (επίπεδη παπούτσια, για παράδειγμα, μπαλαρίνες, προκαλεί μια απότομη υπερφόρτωση του ποδιού.

Πρώτες βοήθειες: αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά φάρμακα και πάγο

Για να ανακουφίσει τον πόνο, τη διόγκωση και τη φλεγμονή, ειδικά εάν το κοινό είναι ζεστό στην αφή, τη μείωση της δραστηριότητας και εφαρμόστε πάγο στην πληγείσα περιοχή για 10-15 λεπτά, τρεις ή τέσσερις φορές την ημέρα. Είναι χρήσιμο να εκτελούν κυκλικές κινήσεις, κάνοντας απαλό μασάζ με πάγο επώδυνη των οστών.

Σημαντικό: όταν η φλεγμονή απελευθερώνεται τεράστια ποσά από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες. Είναι ενεργά καταστρέψει το κοινό, εκτός εάν αυτό παρεμποδίζεται από βιταμίνες με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, όπως η βιταμίνη C. για Να αποτραπεί η μετάβαση της νόσου σε μια σοβαρή μορφή απαραίτητη η ισορροπημένη διατροφή και η βιταμίνη-ορυκτό παρασκευάσματα, αλλά το τελευταίο, καθώς και τα φάρμακα πρέπει να λαμβάνονται με προσοχή, κατά προτίμηση με τη συμβουλή του γιατρού.

Ορθοπεδικά λύσεις

Κάθε είδος πλατύποδα, ιδίως σε προχωρημένα στάδια μπορεί να θεραπευτεί από μια συντηρητική, η αλλαγή θα είναι μη αναστρέψιμη. Να κατανοήσουν το πρόβλημα εγκαίρως στην περίπτωση της Βλαισότητας του μεγάλου δακτύλου του ποδιού είναι πολύ σημαντικό. Η χρήση των ορθοπεδικών συσκευών με τα πρώτα σημάδια της νόσου, σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή, η μέτρια άσκηση μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη της παθολογικής αλλαγής. Βασικές προσθετική λύση είναι:

βοήθεια
 • Επιμέρους ορθοπεδικό πάτο;
 • Συσκευές ορθοπεδικής, όπως νάρθηκες, επιδέσμους, της καμάρας του ποδιού διαμέρισμα, υπηρέτες, ειδικά ενθέματα σιλικόνης;
 • Λογικό τακούνι 3 -4 cm για την καθημερινή ένδυση για τα άτομα: 1-2 cm.
 • Δεν στενό, ευρεία μύτη του Παπουτσιού;
 • Κατάλληλα επιλεγμένη ορθοπεδικά παπούτσια.

Μασάζ και ιατρική γυμναστική

Μασάζ και θεραπευτικές ασκήσεις – αποτελεσματικούς τρόπους για να μειώσει τις εκδηλώσεις του βλαισού μεγάλου δακτύλου το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και να ενισχύσει τους μυς και την καμάρα του ποδιού. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από την κανονικότητα της χρήσης, – μασάζ, θα πρέπει να λαμβάνεται σε μαθήματα, ασκήσεις να κάνω καθημερινά.

Το μασάζ θα πρέπει να στοχεύει στην αποκατάσταση του μυϊκού συσκευές που συμμετέχουν στην κίνηση, και την χαλάρωση των ποδιών. Περιλαμβάνει την εργασία με ένα οσφυϊκό, το γλουτό, στον ιγνυακό τένοντα, αρθρώσεις των γονάτων και των ποδιών. Χρήσιμο ενεργό τριβή και να ζυμώσει, το τρύπημα των αρθρώσεων, οι πολλαπλές κατανομή, κυκλική κίνηση και να σφίξει τα δάχτυλα των ποδιών.

Κατά προσέγγιση, το σύνολο των ασκήσεων, κάθε εκτελούνται για 8 – και 9 φορές μπορεί να είναι ως εξής:

 • Αρχική θέση – που βρίσκεται στην πλάτη, να εκτελέσει την άσκηση του "Ποδηλάτου", να δώσουν προσοχή στη θέση των ποδιών: η κίνηση από μόνη της – το δάχτυλο του ποδιού, τραβήξτε προς τα εμπρός, όπισθεν, η κίνηση προς τα πίσω
 • Αρχική θέση – που κάθεται στο πάτωμα, τα πόδια επεκταθεί, η έμφαση χέρια στο πάτωμα πίσω του, που λειτουργεί από την κάμψη και την επέκταση των ποδιών ;
 • Αρχική θέση – τα ίδια ενεργά εκτρέφονται στα δάχτυλα;
 • Αρχική θέση – το ίδιο εναλλάξ ενεργά συμπιεσμένο κατά μήκος των δακτύλων και τη διάδοσή τους;
 • Αρχική θέση – που κάθεται σε μια καρέκλα, να εκτελέσει την άσκηση "κάμπια", μετακινήστε το πόδι σας προς τα εμπρός και πίσω, που κινεί μόνο τα δάχτυλα των ποδιών;
 • Αρχική θέση – να κάθεται σε καρέκλα, να σχεδιάσετε τα γράμματα του αλφαβήτου και αριθμούς με ένα μολύβι στερεώνεται μεταξύ του 1ου και του 2ου τα δάχτυλα;
 • Αρχική θέση – που στέκεται, τα χέρια, εναλλάξ περπάτημα στις μύτες των ποδιών, τα τακούνια και το εξωτερικό (αλλά όχι εσωτερική) πλευρά του ποδιού.

Σημείωση: προτείνεται ασκήσεις stretching, χωρίς τραντάγματα και κραδασμούς.

Αποτελεσματική περπατάτε ξυπόλητοι στο γρασίδι, άμμο, χαλίκια, χώματα, αυλακωμένη επιφάνειες, κατάσπαρτος λαστιχένιο κυλώντας κύλινδροι, μπάλες, και το κολύμπι.

Μέτρα για τη μείωση του επιπέδου του ουρικού οξέος στο αίμα

Παρόμοια συμπτώματα μπορεί επίσης να εμφανιστούν και σε άλλες παθήσεις, ένας από αυτούς είναι η ουρική αρθρίτιδα. Σφύζει νύχτα πόνος, ερυθρότητα των οστών, οίδημα στα μέρη της άρθρωσης του κοινού, υψηλή ευαισθησία στην πληγείσα περιοχή. Το ουρικό οξύ, είναι παρούσα σε όλο το αίμα, υπό ορισμένες συνθήκες, μπορεί να μετατραπεί σε μικροσκοπικά κρύσταλλα, που προκαλεί φλεγμονή των αρθρώσεων. Σημείωση δύο εκδόσεις των αρθριτικών παθήσεων:

 • Υπερβολική σχηματισμό του ουρικού οξέος;
 • Η έλλειψη της απέκκρισης του προϊόντος του μεταβολισμού.

Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί η φύση της νόσου, διότι οι τεχνικές και προσεγγίσεις θεραπείας είναι ριζικά διαφορετική.

Θα πρέπει να αποφεύγουν τη λήψη φαρμάκων, για παράδειγμα, η ασπιρίνη μειώνει την απέκκριση του ουρικού οξέος ή για να αυξήσει το επίπεδο της ουσίας, όπως τα διουρητικά.

Θα πρέπει να αποφύγετε ή να περιορίσετε τα τρόφιμα με υψηλά επίπεδα πουρίνης, δηλαδή, υψηλή σε πρωτεΐνες τρόφιμα ζωικής προέλευσης: τον εγκέφαλο, την καρδιά, τη ρέγγα, τα νεφρά, το συκώτι, μύδια, τις σαρδέλες, το ζωμό από το κρέας. Επικίνδυνη είναι, επίσης, τα σπαράγγια, το σπανάκι, μαγιά.

Ο σωστός τρόπος είναι να επιταχύνει την απομάκρυνση ανεπιθύμητων συστατικών από τη αρκετό νερό την ημέρα – όχι λιγότερο από 1.2 – 1.5 λίτρα.

Συμβουλές για την πρόληψη της υποτροπής

Ασθένεια στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού – η ασθένεια είναι χρόνια, και, ως εκ τούτου, συνεχώς ή σε τακτά χρονικά διαστήματα μπορεί να γίνει αισθητό. Για να αποφευχθούν οι υποτροπές είναι σημαντικό για την τακτική φροντίδα για τα πόδια, σε περίπτωση επιδείνωσης της υγείας του να μην χάνουμε χρόνο για να πάρετε συμβουλές σχετικά με συντηρητική θεραπεία ή συστάσεις για χειρουργική επέμβαση.

πόδια

Βλαισού μεγάλου δακτύλου απαιτεί την υποχρεωτική θεραπεία. Η σοβαρότητα του προβλήματος μπορεί να είναι διαφορετική: το μεγαλύτερο είναι το πλάτος του ποδιού, το πιο έντονο το πρόβλημα. Δεν πρέπει να είναι πολύ σύντομα να φοβάσαι χειρουργικές λύσεις, ελάχιστα επεμβατική και τη διατήρηση τους πιθανούς τρόπους σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα για να ανακάμψει μετά την επέμβαση. Υπάρχουν περισσότερα από 400 είδη πράξεων στο μπροστινό τμήμα του πέλματος, το ποσοστό επιπλοκών είναι χαμηλό, λιγότερο από το 1%. Σημαντικό: αυτό δεν είναι μια εκφυλιστική αλλαγή της μεταταρσοφαλαγγικής άρθρωσης μπορεί να οδηγήσει σε συστροφή με τη μορφή της ένα σφυρί, κάλους, πόνος κατά το βάδισμα, εισδύον καρφί, πιο σοβαρές συνέπειες για το μυοσκελετικό σύστημα.

09.08.2018