Βλαισού μεγάλου δακτύλου

Η εμφάνιση του ένα κομμάτι κοντά στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού δείχνει ότι η ανάπτυξη των οστών. Η νόσος ονομάζεται βλαισού μεγάλου δακτύλου και απαιτεί την υποχρεωτική θεραπεία. Η ασθένεια αυτή εκδηλώνεται όχι μόνο για τις σφραγίδες, αλλά και έντονο πόνο. Αν πονάει το κόκκαλο για τον αντίχειρα, και οι άνθρωποι αισθάνονται άβολα, ενώ το περπάτημα, θα πρέπει να δώσουν προσοχή για την υγεία. Πόνος αναφέρουν παρατυπίες στο έργο των συνδέσμων, των οστών, των τενόντων και των αρθρώσεων. Το ιστορικό βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι συχνά εμφανίζονται και σε άλλες ασθένειες, όπως αρθροπάθεια των μεταταρσιοφαλαγγικών αρθρώσεων, θυλακίτιδα στη χρόνια μορφή, οριζόντια, εγκάρσια ή συνδυασμένο τύπο και άλλες ανωμαλίες. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις αιτίες και τη θεραπεία της νόσου.

Γιατί αυξάνεται το κόκαλο στα δάχτυλα

Συχνά η νόσος εμφανίζεται σε γυναίκες σε μια στιγμή, όταν το αρσενικό βλαισού μεγάλου δακτύλου παρακάμπτει. Να το εξηγήσω απλά: οι γυναίκες προτιμούν άνετα παπούτσια όμορφα στενά ψηλοτάκουνα παπούτσια, ακόμα κι αν ο πόνος κάλους στα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών. Με την τακτική φθοράς παρατηρήσετε χτυπήματα στα πόδια. Αν κλείσετε αυτό το μάτι το πρόβλημα σταδιακά βλαισότητας, το πόδι συνεχίζει να παραμορφώνεται και να παραδώσει τον πόνο στο πρόσωπο.

Κατά τη διάρκεια φορούν μικρά παπούτσια είναι η καμπυλότητα του ποδιού σε μια αφύσικη θέση. Συχνά, η καλύτερη πόδια σε λάθος θέση που οδηγεί στην ανάπτυξη των οστών για το μικρό δάχτυλο του ποδιού.

Επιπλέον άβολα παπούτσια, υπάρχουν και άλλοι λόγοι. Η πλειοψηφία των εμπειρογνωμόνων μιλάει για το υψηλό περιεχόμενο σε ουρικό οξύ στο αίμα, η οποία διαταράσσει τον μεταβολισμό της πουρίνης. Περαιτέρω, οι αρθρώσεις και οι χόνδροι έχουν κατατεθεί μικρών κρυστάλλων του οξέος. Αύξηση ουρικού οξέος μπορεί να προκύψει και από τη λήψη ορισμένων φαρμάκων, τη διατροφή, το στρες, και βαριά σωματική εργασία.

Μια σειρά από λόγους που μπορεί να εμφανιστούν στο πόδι πέτρα:

 • βάρος *
 • κακώσεις και κατάγματα;
 • έλλειψη ασβεστίου;
 • καιρό στέκεται στα πόδια;
 • παιδί ρουλεμάν και ορμονικές διαταραχές;
 • γενετική προδιάθεση;
 • ηλικία μετά την ηλικία των 60.

Αυτά περιλαμβάνουν το σακχαρώδη διαβήτη, την αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα, νόσο του θυρεοειδούς και της εμμηνόπαυσης.

Ηλικία νόσου

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους πρόσωπο με την ασθένεια μετά από 40 χρόνια. Γύρω από αυτή την ηλικία το ανθρώπινο σώμα αλλαγές που επηρεάζουν την εμφάνιση από χτυπήματα με το πόδι. Στις γυναίκες μπορεί να αποδοθεί σε αυτές τις αλλαγές της εμμηνόπαυσης και μεταβολικές διαταραχές. Η καμπυλότητα του ποδιού μπορεί να προκύψει μετά από μια αυστηρή δίαιτα στην οποία ένα πρόσωπο δεν λάβει τις απαραίτητες ουσίες και ιχνοστοιχεία.

Αν η ανάπτυξη των οστών στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σε νεαρή ηλικία, δείχνει σοβαρές διαταραχές στο σώμα. Για παράδειγμα, η αποτυχία του ενδοκρινικού συστήματος, αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστεί μετά από τραυματισμό στο πόδι.

Αν υπάρχει μια προδιάθεση για τη νόσο, θα πρέπει να δείτε το γιατρό σας τακτικά και να αποτρέψει. Με πλατυποδία χρειάζονται ειδικά παπούτσια ή ορθωτικά που μειώνουν το φορτίο των φαλάγγων.

παραμόρφωση των ποδιών

Ταξινόμηση της νόσου

Είναι απαραίτητο να διακρίνουμε τα ακόλουθα είδη παραμόρφωση:

 • στατική;
 • συγγενών;
 • rachitic;
 • τραυματική;
 • παραλυτικό.

Επίσης, η νόσος χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα. Εύκολο στάδιο χαρακτηρίζεται από μια μικρή απόκλιση με 20 βαθμούς, το μεσαίο δάχτυλο αποκλίνει από 25 έως 35 και βαριά πάνω από 35 βαθμούς. Ο βαθμός της νόσου εξαρτάται από τη μέθοδο και τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά για να προσδιοριστεί το ακριβές στάδιο, ο γιατρός μετά από μια σειρά από διαγνωστικές διαδικασίες.

Τα συμπτώματα

Αν ο κατ ' αποκοπή μεγάλωσε στο πόδι, είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε το ιατρικό ίδρυμα. Προκειμένου για την έγκαιρη αναγνώριση της ασθένειας και ζητήστε βοήθεια από έναν γιατρό, θα πρέπει να γνωρίζουν τα κύρια συμπτώματα, καθώς και να προβάλλετε φωτογραφίες.

Αρχικά, υπάρχει μικρή δυσφορία και πόνο κατά το περπάτημα. Ένας άνθρωπος παρατηρεί ότι τα πόδια του άρχισαν να κουράζονται γρήγορα, τα παπούτσια τρίβει στην περιοχή του εξογκώματος των οστών γύρω από το δάχτυλο, συχνά εμφανίζονται κάλους. Με την πάροδο του χρόνου, η κατάσταση χειροτερεύει: ένα κατ ' αποκοπή συνεχίζει να αυξάνεται, κάμπτοντας το μεγάλο και το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού, το πρήξιμο, και το δέρμα στην περιοχή της βλάβης να γίνει κόκκινο.

Κώνοι αυξάνεται, φέρνοντας τον άνθρωπο γκρίνια πόνο σε όλο το πόδι. Για το δεύτερο, τρίτο και το δαχτυλίδι στα δάχτυλα των ποδιών είναι συχνά ορατό κάλους και ξηρό δέρμα.

Σε περίπτωση προχωρημένη νόσο των οστών στο πόδι, συμπεριλαμβανομένης της κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης. Ένα χτύπημα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι πολύ αισθητή ακόμα και σε παπούτσια, φορώντας κάτι που προκαλεί δυσφορία. Στο μικρό δάχτυλο μπορεί να εμφανιστεί το καλαμπόκι και το βαρύ το ξεθώριασμα. Σταδιακά ο πόνος να κινείται σε όλο το πόδι.

Πώς να προσδιορίσει την ασθένεια

Αν υπήρχε ένα σκληρό κόμπο; Προκειμένου να προσδιοριστεί η πραγματική διάγνωση, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό. Θα επιθεωρήσει και να εγκαταστήσετε ένα προ-στάδιο της νόσου. Κατά την εξέταση, ο γιατρός εφιστά την προσοχή όχι μόνο με τις αλλαγές στα οστά, αλλά και στην επιφάνεια του ποδιού, τον καθορισμό της ευαισθησίας και λειτουργία. Στη ρεσεψιόν χρειάζονται περισσότερη λεπτομέρεια για να πει ο ειδικός για το πόσο πονάει το κόκκαλο στο πόδι γύρω από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, συνταγή στέλεχος και τη σωματική άσκηση.

Μετά την εξέταση, ο γιατρός πρέπει να ορίσει πρόσθετες μελέτες, οι οποίες περιλαμβάνουν:

 • ακτινογραφίες των κάτω άκρων σε τρία επίπεδα.
 • planotography, το οποίο καθορίζει όχι μόνο το στάδιο της νόσου, αλλά το επίπεδο του φορτίου για τα πόδια;
 • podometry (που ανιχνεύει την πίεση στο πόδι).

Bezoperatsionnye θεραπείες

Υπάρχουν δύο τρόποι για τη θεραπεία της νόσου. Το πρώτο είναι βασικό μέτρο, που είναι η άρση των συσσώρευση στο toe χειρουργικά ή με λέιζερ. Μια απλούστερη μέθοδος είναι να αναστείλει την ανάπτυξη των οστών. Η πιο αποτελεσματική μέθοδος της θεραπείας εξαρτάται από τη σοβαρότητα της νόσου, την ανθρώπινη υγεία και τις συστάσεις του γιατρού. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι η θεραπεία στο σπίτι είναι πολύ συχνά και δεν μπορείτε να το διακόψετε.

Εύκολο στάδιο συνήθως σωστή διάφορες φυσιολογικές θεραπείες, συμπιέζει και σφιγκτήρες. Για τη θεραπεία των οστών για τον αντίχειρα, και οι ίδιες μέθοδοι είναι απαραίτητες και αν είναι αδύνατο να διεξάγει την χειρουργική επέμβαση. Μασάζ, ηλεκτροφόρηση, το υπερηχογράφημα και άλλες θεραπείες βοηθήσει να ανακουφίσει τον πόνο και την ένταση των μυών, και να αποκαταστήσει την κυκλοφορία και τη διατροφή των ιστών. Συχνά οι ασθενείς που προδιαγράφεται η χρήση ειδικών συνδετήρων: ένθετα, νάρθηκες και επιδέσμους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέρα ή νύχτα. Όλα τα είδη διορθώσετε το phalanx στη θέση του και δεν το επιτρέπουν, ενώ το περπάτημα σε βάρδια. Υπό τις συστάσεις του γιατρού, η τακτική χρήση των επένδυση των οστών του μεγάλου δακτύλου του ποδιού και της διατροφής, η ασθένεια μπορεί να υποχωρήσει.

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται να πληρώσει παπούτσια. Αν είστε αυξανόμενη οστά στα πόδια, είναι καλύτερο να εγκαταλείψουν τα στενά πρότυπα. Να δώσει προτεραιότητα στην ανάγκη ορθοπεδικά παπούτσια που θα μειώσει την πίεση στο φάλαγγα και δεν θα επιτρέψει τα πόδια για να παραμορφώνεται περισσότερο. Παπούτσια θα πρέπει να είναι μαλακό, άνετο και ουσιαστικά χωρίς τακούνι (μέγιστο ύψος τακουνιού 4 cm). Με πλατυποδία θα πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο με ένα άκαμπτο τακουνιών και τα πέλματα. Είναι καλύτερα να τους κάνει στη διαταγή, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ιδιαιτερότητες του ποδιού.

Χειρουργική επέμβαση

Για να αφαιρέσετε το λιωμένο οστά μέτρια και σοβαρή θα βοηθήσει το χειρουργό. Σύγχρονες τεχνολογίες για την άρση των οστών για το μικρό δάχτυλο του ποδιού και άλλα δάχτυλα, δεν απαιτεί μια μακρά περίοδο αποκατάστασης. Ακόμη και μετά την αφαίρεση των οστών 3 στάδια, ένα άτομο αρχίζει να περπατήσει κανονικά μετά από 3-4 ημέρες. Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης που χρησιμοποιείται ένα ειδικό συνημμένο που ασφαλίζει το κατεστραμμένο από κοινού από τα μέσα. Είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο και κατά τη λειτουργία του κοινού. Αφού αφαιρεθεί το κομμάτι στο πόδι μου κοντά στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, είναι η ευθυγράμμιση των φαλαγγών, η οποία εμποδίζει την εκ νέου ανάπτυξη του βλαισού μεγάλου δακτύλου. Είναι επίσης δυνατό να πραγματοποιήσει malotravtichnuyu λειτουργία με miniinvazivnykh τεχνικές. Κατά την επέμβαση αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί μικρο-εργαλεία, τα οποία είναι τοποθετημένη κάτω από το δέρμα, μέσα από μικρές τομές και κόψτε τις αυξήσεις. Για να εκτελέσει τη χειρουργική επέμβαση πιο αποτελεσματικά βοηθά το x-ray. Η επέμβαση γίνεται μόνο με μια μικρή παραμόρφωση, ή όταν η εμφάνιση των οστών στον αντίχειρα.

Μετά από ένα πρόσωπο που πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες. Για παράδειγμα, για να επιλέξετε τα παπούτσια από φυσικά υλικά σε ένα χαμηλό τακούνι, και να χρησιμοποιήσετε orthotics. Μετά την κοπή μια μεγάλη συσσώρευση μπορεί να απαιτήσει τη φθορά των ελαστικών ή υπηρέτης.

Παραδοσιακή ιατρική

Στη θεραπεία των οστών στο πόδι, μη επεμβατική μέθοδος, μπορείτε να δοκιμάσετε άλλους τρόπους. Πριν από τη θεραπεία λαϊκές θεραπείες βλαισότητας παραμόρφωση, είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό. Εργαλεία όπως διάφορες αλοιφές, βάμματα, κομπρέσες με βότανα και άλλες θεραπείες κατά του πόνου και του οιδήματος, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία κάλους στα πόδια του αντίχειρα

Να μειώσει τον πόνο, μπορείτε να εφαρμόσετε τους παρακάτω τρόπους:

 1. Μπάνιο αλάτι και το ιώδιο. Κρατήστε τα πόδια σε ζεστό νερό για τουλάχιστον 10-15 λεπτά με την προσθήκη 10 σταγόνες ιώδιο και 2 κουταλιές της σούπας αλάτι.
 2. Φύλλα λάχανο μαζί με το μέλι θα βοηθήσει επίσης να απαλλαγούμε από το πόνο πόνο στις αρθρώσεις. Πρέπει να γίνει το φύλλο κόβει με ένα μαχαίρι και βάλτε το μέλι, στη συνέχεια, τη συμπίεση εφαρμόζεται σε ευαίσθητο σημείο και να καθορίσει ένα επίδεσμο για λίγες ώρες.
 3. Πουρές πατάτας είναι άριστη θεραπεία στην καταπολέμηση του οιδήματος. Θα πρέπει να τρίβουμε πρώτων πατάτες σε πρόστιμο τρίφτης και να εφαρμόσει επικόλληση στον χτύπημα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού.

Για να μειώσει την φλεγμονώδη διαδικασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πρόπολη και πηλό. Η πρόπολη χέρια ζυμώνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να το εφαρμόσετε στην πληγείσα περιοχή. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα βάμμα με βάση το οινόπνευμα που υγραίνει τον επίδεσμο και να εφαρμόσει. Πηλός βοηθά στην απομάκρυνση των τοξικών ουσιών από τους ιστούς. Πρέπει να μαλακώσει στο νερό, απλώστε ένα παχύ στρώμα εφάπαξ και το αφήνουμε για 2 ώρες.

βλαισότητας

Προληπτικά μέτρα

Να μην αυξάνεται το κόκκαλο στο πόδι μετά από τη θεραπεία, θα πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά την υγεία τους. Θα πρέπει να ακολουθήσετε μια σωστή ισορροπημένη διατροφή. Η διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε ασβέστιο και άλλα μέταλλα. Επίσης, θα πρέπει να εγκαταλείψει τη βαριά σωματική άσκηση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αντικαταστήστε σκληρή προπόνηση μετά από χειρουργική επέμβαση για διατατικές ασκήσεις των κάτω άκρων.

Τήρηση των απλών κανόνων θα διασφαλίσει την πλήρη απελευθέρωση από την ασθένεια. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το ιατρικό ίδρυμα μετά από τη χειρουργική επέμβαση. Κάθε έξι μήνες θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν ποδίατρο και χειρουργός για την επιθεώρηση. Σε περίπτωση φθοράς θα πρέπει αμέσως να αρχίσει θεραπεία των οστών στο πόδι το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και πάλι.

09.08.2018