Θεραπεία χωρίς χειρουργική επέμβαση βλαισού μεγάλου δακτύλου μεγάλο δάχτυλο του ποδιού

Βλαισού μεγάλου δακτύλου θεωρείται μία από τις πιο συχνές ορθοπαιδικές παθήσεις. Αυτό εκδηλώνεται με την καμπυλότητα του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και μοιάζει με ένα είδος εφάπαξ κοντά στη βάση.

βλαισότητας παραμόρφωση του δακτύλου

Αφού αυτή η ασθένεια αναπτύσσεται αργά, είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευθεί στα αρχικά στάδια, η οποία οδηγεί σε πόνο και διάφορες επιπλοκές. Υπό βλαισότητας παραμόρφωση καταλάβουμε την παθολογία του ποδιού, κατά τη διαδικασία ανάπτυξης των οποίων ο Ταρσός είναι κυρτή-phalangem το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού κοινού. Ως αποτέλεσμα, οι φάλαγγες είναι υπό γωνία σε σχέση με το άλλο.

Τελικά ένας από αυτούς αρχίζει να διογκώνεται προς την κατεύθυνση της κεφαλής του οστού. Αυτό οδηγεί στο σχηματισμό χτυπήματα στην εξωτερική πλευρά του ποδιού. Μερικές φορές αυτή η διαδικασία συνοδεύεται από πόνο.

Αιτίες της βλαισότητας

Παραβίαση των διατάξεων του δάχτυλα και άλλα οστά του ποδιού αναπτύσσει το ιστορικό του μερικούς λόγους:

 1. Παραβίαση της ανατομίας. Η δομή του ποδιού πάντα έχει τα ατομικά χαρακτηριστικά. Με κάποιες αποκλίσεις (για παράδειγμα, το υπερβολικό μήκος από το πρώτο μετατάρσιο οστό ή φάλαγγα των δακτύλων) έχει δεσμευτεί για την μεγαλύτερη παραμόρφωση κάτω από το φορτίο. Η εξομάλυνση της εσωτερικής ανατομίας του πόδι – ο κύριος στόχος της ορθοπεδικός χειρουργός στη χειρουργική θεραπεία της βλαισότητας.
 2. Η αδυναμία του το συνδεσμική δομές. Αυτό εξαρτάται από τη συγκεκριμένη δομή των ινών κολλαγόνου, των συνδέσμων και των τενόντων. Η αδυναμία τους είναι εύκολο να επιτευχθεί, η εκτατή δύναμη και τα τόξα δεν έχουν ανακτήσει το σχήμα τους μετά την παύση της άσκησης.
 3. Το υπερβολικό βάρος. Σταθερή υπερβολική πίεση στα πόδια συμβάλλει στην απόκλιση του 1ου μεταταρσίου κεντρικά, και το δάχτυλο, αντίστοιχα – προς τα έξω. Οι ασθενείς που είναι υπέρβαροι έχουν υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου.
 4. Η προτίμηση για το στενό και στενά παπούτσια με ψηλά τακούνια. Το να φοράει τέτοια Παπούτσι επηρεάζει αρνητικά τις λειτουργίες του από τις καμάρες του ποδιού.
 5. Η κληρονομικότητα. Αλλαγές σταματήσει το αίμα τους συγγενείς σας μπορεί να υποδεικνύει μια τάση για την ανάπτυξη του στελέχους. Η κληρονομικότητα ευθύνεται για τις ιδιότητες του συνδετικού ιστού που υποστηρίζει τις καμάρες.

Επίσης για τα αίτια της νόσου είναι διαφορετικά και να βλάψει τα πόδια.

Συμπτώματα και φωτογραφίες

Τα κύρια συμπτώματα του βλαισού μεγάλου δακτύλου περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • εμφανίζεται μαλακό σχηματισμό, η οποία συνοδεύεται και από το γεγονός ότι το δέρμα στην περιοχή της άρθρωσης γίνεται κόκκινο, ο πόνος εμφανίζεται ως φλεγμονή κοινού κάψουλα;
 • βλαισότητας παραμόρφωση του δακτύλου κλιπ
 • ο αντίχειρας αλλάζει το σχήμα του, να γίνει πολύ σκληρή.
 • στην περιοχή της πρώτης φάλαγγας, σχηματίζει ένα στερεό κομμάτι;
 • αναπτύσσει κάλων, ερεθισμένο δέρμα;
 • υπάρχουν και πόνο, ενώ το περπάτημα;
 • ο αντίχειρας χάνει την κινητικότητα. Με την πάροδο του χρόνου, η σωματική δραστηριότητα μπορεί να χάσεις και τα άλλα δάχτυλα.

Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει πώς η ασθένεια εκδηλώνεται στον άνθρωπο.

Στάδια της παραμόρφωσης,

Αποφάσισε να διαθέσει τέσσερις βαθμούς Gallus βλαισότητας, ανάλογα με τη γωνία εκτροπής του αντίχειρα:

 • Εγώ βαθμό — 15 βαθμούς.
 • ΙΙ βαθμού — 20 μοίρες.
 • ΙΙΙ βαθμού — 30 μοιρών.
 • Βαθμός IV — περισσότερα από 30 βαθμούς.

Τους πρώτους δύο βαθμούς της βλαισότητας παραμόρφωση 1 δάχτυλο του ποδιού δεν είναι περίπλοκη και φέρνει ως επί το πλείστον καλλυντικά δυσφορία. III και IV έχουν επιπτώσεις για την υγεία. Μεταξύ αυτών ductili παραμόρφωση, όταν το ΙΙ και ΙΙΙ δάχτυλα παύουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία από το περπάτημα; ingrown toenails; κάλοι και επώδυνες κάλους, η οποία φουντώσει και φουντώνουν, οίδημα των ποδιών, οστεομυελίτιδα. Ως εκ τούτου, η έγκαιρη διάγνωση είναι πρωταρχικής σημασίας.

Διάγνωση

Το πρώτο βήμα για να καθοριστεί η διάγνωση του βλαισού μεγάλου δακτύλου το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι η οπτική ιατρική εξέταση και τον προσδιορισμό του σταδίου της νόσου. Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης λαμβάνονται υπόψη, η κατάσταση της πελματιαία επιφάνεια, η ελαστικότητα (σπαργή) κορυφή των ποδιών, καθώς και αγγειακή κατάσταση, καθορίζεται από την ευαισθησία αφής της πόδια και η λειτουργικότητα της φάλαγγας.

Ο γιατρός είναι υποχρεωμένος να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στην κίνηση των ποδιών για να εντοπίσουμε την αιτία της νόσου. Χρησιμοποιώντας την απόσταση μεταξύ των μεταταρσίων κεφαλών, για να προσδιορίσετε το βαθμό της παραμόρφωσης του δακτύλου. Πιο συχνά τα παράπονα των ασθενών περιλαμβάνουν: αίσθημα βάρους μετά από έντονη άσκηση, πονώντας πόνο στο μπροστινό μέρος του ποδιού, δυσκαμψία κατά τη διάρκεια της κίνησης.

βλαισότητας παραμόρφωση του δακτύλου ασκήσεις

Επιπλοκές

Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η ασθένεια οδηγεί σε παθολογικές διεργασίες στην περιοχή της σπονδυλικής στήλης, το γόνατο και τις αρθρώσεις του ισχίου.

Η εξέλιξη της νόσου μεταβάλλει την εμβιομηχανική του ποδιού και μπορεί να οδηγήσει σε βάδισης αλλαγές. Η ασθένεια μπορεί επίσης να προκαλέσει την ανάπτυξη των κότσι του μεγάλου δακτύλου του ποδιού χάρη στη συνεχή ερεθισμό και την τριβή, η οποία προκαλεί οίδημα και φλεγμονή του αρθρικού κοινού κάψουλα.

Μια άλλη συχνή επιπλοκή του βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι η αρθρίτιδα της μεταταρσοφαλαγγικής άρθρωσης, λόγω της συνεχούς τριβής του χόνδρου του αντίχειρα μειώνεται.

Είναι δυνατό για τη θεραπεία των οστών στο δάχτυλο, χωρίς χειρουργική επέμβαση;

Στα πρώτα στάδια της θεραπείας χωρίς χειρουργική επέμβαση δεν είναι δυνατή. Πρώτα στάδια σημαίνει παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού ι—ΙΙ βαθμού, με μια μικρή εκτροπή γωνία και χωρίς επιπλοκές.

Στο σπίτι η συντηρητική θεραπεία περιλαμβάνει ειδικές ασκήσεις, το σωματικό βάρος , φορούν ορθοπεδικά παπούτσια και ιατρική θεραπεία.

Στα αρχικά στάδια του βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι το μεγάλο δάχτυλο ασκήσεις σε θέση να μειώσει σημαντικά την εκτροπή γωνία και τον πόνο που συνδέεται με αυτό το πρόβλημα.

Το κλιπ

Σήμερα ποδίατροι χρησιμοποιούν ενεργά την ανάπτυξη νέων, δηλαδή, το κλιπ που μπορείτε να προσαρμόσετε τη θέση του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σε βλαισού μεγάλου δακτύλου. Φοριούνται κυρίως το βράδυ και να αφαιρεθεί το πρωί. Ένα παράδειγμα τέτοιας υπηρέτης είναι το κλείδωμα gel Βλαισότητας Pro. Ομολόγους τους, αλλά το αρχικό δίνει αποτελέσματα πιο γρήγορα, και την ποιότητα του υλικού ευνοϊκά.

Η χρήση τους σφιγκτήρες για να παραμορφωθεί αντίχειρα σας επιτρέπει να αφαιρέσετε εντελώς ένα ελάττωμα στο στάδιο ι, και να μειώσει σημαντικά την ταλαιπωρία και διογκώνοντας με βλαισού μεγάλου δακτύλου βαθμούς από II έως IV.

βλαισού μεγάλου δακτύλου toe παπούτσια

Χρήσιμες ασκήσεις

Οι γιατροί ορίζουν ειδικές ασκήσεις, που ανακουφίζει από το πρήξιμο, ασθένεια αναπτύσσεται κατεστραμμένων αρθρώσεων, μειώνει το σύνδρομο πόνου. Για την άσκηση δεν χρειάζεται ειδικές συνθήκες, το κύριο πράγμα είναι κανονικότητα.

Ασκήσεις μπορεί να είναι διαφορετική, αλλά μερικά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα:

 • ένα φύλλο χαρτί (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στυλό ή άλλο μικρό αντικείμενο) πάνω από το πάτωμα με τα δάχτυλα των ποδιών;
 • πόδι arch στέλεχος και κρατήστε το σε αυτή τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα.
 • τα δάχτυλα των ποδιών εναλλάξ λυγισμένα και unbent, μέχρι κόπωση;
 • στο πάτωμα το χαρτί πρέπει να τσαλακώνει με τα δάχτυλα των ποδιών;
 • ένα πλάστη ή ένα μικρό μπουκάλι νερό roll πόδι για 2-3 λεπτά.
 • τα δάχτυλα των ποδιών ωθούνται εκτός και κατέχει όχι λιγότερο από λεπτά.

Η συντηρητική θεραπεία είναι πιο αποτελεσματική σε συνδυασμό με ένα ειδικό μασάζ που αφαιρεί το σπασμό μυών και την αποκατάσταση της κινητικότητας των αρθρώσεων.

Φυσική θεραπεία

Για τη θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και θεραπείες φυσιοθεραπείας – υπερηχογράφημα ή διαθερμία. Θα πρέπει να εξετάσει αυτά τα γεγονότα να δώσει μια προσωρινή επίδραση.

Η πιο αποτελεσματική είναι η χρήση των ορθοπεδικών προϊόντων, τα οποία είναι κατασκευασμένα ξεχωριστά, μετά από την μελέτη των ποδιών σχήμα και το βάδισμα του ατόμου.

Η χρήση διαφορετικών πέλματα, τους διορθωτές των δακτύλων και μεσοδακτύλιες πτυχές κατά την έναρξη της ασθένειας μπορεί να σταματήσει την επακόλουθη παραμόρφωση. Αν η διαδικασία βρίσκεται σε λειτουργία, η χρήση αυτών των προϊόντων μπορεί να είναι μόνο ελαφρώς να μειώσει τον πόνο. Με το έθιμο πέλματα είναι σε θέση να διορθώσει την παραβίαση της καμάρας του ποδιού.

Παπούτσια

Όταν βλαισότητας παραμόρφωση από το πρώτο δάκτυλο του ποδιού παπούτσια θα πρέπει να είναι μαλακό, με μεγάλη μύτη και χαμηλό τακούνι (4 εκ.). Με PLANO-βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού, πρέπει να φοράτε καινούργια παπούτσια, υψηλής και σκληρό πίσω κάλυμμα, 3 cm πάνω από τα τακούνια, με ένα πυκνό και υψηλής υποστήριξη καμάρας.

Ορθωτικά

Για τη διόρθωση της δυσμορφίας, διάφορα είδη πελμάτων και polystelic. Ταιριάζει καλύτερα για αυτό πέλματα, συνήθεια. Με τους βοηθήσει να μειωθεί το φορτίο στις αρθρώσεις των ποδιών, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος από το πόδι μειώνει την αίσθηση της κούρασης στα πόδια.

Πέλματα είναι μερικές φορές δύσκολο να χωρέσει στα παπούτσια, ειδικά πρότυπα. Ως εκ τούτου, με σκοπό την διόρθωση των παθολογικών διαταραχών στο πόδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί dimidium-albus – μια συντομευμένη εκδοχή της συνήθους πέλματα (πρόσθια).

Σε ορισμένες ήπιες περιπτώσεις, το podiatrist μπορεί να επιτρέψει τη χρήση των ορθοπεδικών calcaneum pulvillos.

Χειρουργική θεραπεία

Για τη χειρουργική επέμβαση, στις περισσότερες περιπτώσεις, το θέρετρο ήδη σε προχωρημένα στάδια της νόσου. Αν και η χειρουργική επέμβαση μπορεί να γίνει στην αρχή του βλαισού μεγάλου δακτύλου, σε αυτή την περίπτωση, η χειρουργική επέμβαση είναι μια πρόληψη της αρθροπάθεια της πρώτης μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης. Η σύγχρονη τεχνολογία εργασίες δεν καταστρέφει το κοινό, να το κρατήσει επίκουρος capacitatem και την κινητικότητα.

Υπάρχουν τρόποι για να χειρουργική επέμβαση:

 • η ανασυγκρότηση της παραμορφωμένα οστά;
 • αφαιρέστε τη συσσώρευση του επιχειρησιακού μέθοδο *
 • η επιχείρηση, η οποία εξισορροπείται από την περιαρθρικών μυών;
 • κρατώντας την άπω και εγγύς οστεοτομία, η οποία είναι να αλλάξει η γωνία μεταξύ των οστών;
 • αρθρόδεση – η χειρουργική επέμβαση για τον καθορισμό του κοινού;
 • οι τένοντες μεταμόσχευση;
 • η εμφύτευση των αρθρώσεων;
 • και περίπου 93 μέθοδοι που επιλέγονται για κάθε ασθενή ξεχωριστά.

Η διαδικασία αποκατάστασης μετά από χειρουργική επέμβαση μπορεί να διαρκέσει από ένα έως δύο μήνες, τόσο για 1.5 μήνες, οι γιατροί συμβουλεύονται να φορούν ειδικά ορθοπεδικά μπότες, που θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσει άκρο του ασθενή και να της προσφέρει τη μέγιστη άνεση κατά την οδήγηση.

Πώς να αποτρέψει κάλους;

Πρόληψη της νόσου περιλαμβάνει μερικά αποδεδειγμένα τρόπους:

 1. Η σωστή διατροφή. Συχνά, η βλάβη της άρθρωσης που προκαλεί το υπερβολικό βάρος. Κιλά καλύτερα να απαλλαγούμε από, θα πρέπει να προσαρμόσετε τη διατροφή υπέρ της υγιεινής διατροφής. Το λίπος, τα καπνιστά και αλμυρά τρόφιμα θα πρέπει να αποκλειστεί.
 2. Φορώντας μόνο άνετα παπούτσια. Οι αρθρώσεις είναι στην κατάλληλη θέση, σπάνια υπόκεινται σε παραμόρφωση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε απλά να φορούν ορθοπεδικά παπούτσια.
 3. Την άσκηση. Οι γιατροί έχουν αναπτυχθεί πολλές τεχνικές για να κρατήσει τα πόδια σε καλή κατάσταση. Δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνετε στο γυμναστήριο, ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι.
 4. Ένα ποδόλουτρο. Αποτελεσματική ανακούφιση από την κούραση ποδιών και βελτιώνει την κυκλοφορία. Για να βελτιώσει την αποδοτικότητα είναι απαραίτητο να προσθέσετε βότανα ή θαλασσινό αλάτι.
βλαισότητας παραμόρφωση του δακτύλου πάτος

Την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων, είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Μετά την εκτέλεση μια ολοκληρωμένη διαγνωστική, θα σας πω πώς και τι για τη θεραπεία βλαισού μεγάλου δακτύλου παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Μόνο η έγκαιρη, επαρκή θεραπεία θα βοηθήσει να αποφευχθεί η χειρουργική επέμβαση.

09.08.2018