Θυλακίτιδα του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού θεραπεία στο σπίτι

Θυλακίτιδα του μεγάλου δακτύλου του ποδιού που προκαλείται λόγω βλαισού μεγάλου δακτύλου — απόκλιση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού από τη μέση γραμμή, λόγω της καμπυλότητας του κοινού. Το πρώτο πράγμα που συμβαίνει όταν βασανίζεται θυλακίτιδα — η μετατόπιση των άκρων, σε περίπτωση εξέλιξης της νόσου πάσχει ο χόνδρος που προκαλεί η αρθρίτιδα των αρθρώσεων. Η ασθένεια, που οδηγεί σε δυσκολία και πόνος κατά την μετακίνηση, και την ανασφάλεια, ενώ το περπάτημα.

Συμβαίνει συχνά ότι οι άνθρωποι των οποίων το έργο συνδέεται με την παρατεταμένη περπάτημα, απλά αγνοεί την προκύψει δυσκολία και εφιστά την προσοχή να είναι πολύ αργά. Εάν παρατηρήσετε ότι τα παλιά παπούτσια, έγιναν μικρές, συχνές καλαμπόκι και η αίσθηση του μοιάζει με κύμα του πόνου, δείχνει το προχωρημένο στάδιο της νόσου.

Προσοχή! Διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο θα επιτρέψει σε μας για την πλήρη εξάλειψή της, οπότε αν οποιαδήποτε αισθητή παραμόρφωση ποδιών και δυσφορία κατά τη μετακίνηση θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως ένα γιατρό.

Οι τύποι της νόσου

Συρίγγιο θυλακίτιδα του μεγάλου δακτύλου του ποδιού

Δεν εντοπιστεί έγκαιρα η θυλακίτιδα γίνεται χρόνιο. Αυτό το επίπεδο της παθολογίας δεν μπορεί να θεραπευτεί χωρίς χειρουργική αφαίρεση του αρθρικού Θύλακος. Η επέμβαση γίνεται με προγραμματισμένο τρόπο, και αν η Προύσα είναι μολυσμένο, θεραπεύει για 10 ημέρες.

Συχνά η χρόνια θυλακίτιδα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι περιπλέκεται από την εμφάνιση ενός συριγγίου (από στενά ανοίγματα στο δέρμα, που οδηγεί σε αρθρικό τσάντα), από τα οποία ξεχωρίζει το πύον. Αυτή η εκδήλωση της νόσου μπορεί να σταματήσει, αλλά στη συνέχεια και πάλι για να συνεχίσετε. Η σωστή προσέγγιση για την εξάλειψη του συριγγίου είναι η πλήρης χειρουργική αφαίρεση. Μετά από αυτό, κατά κανόνα, τα συμπτώματα δεν θα επαναληφθούν.

Πυώδης φλεγμονή του μεγάλου δακτύλου του ποδιού

Θυλακίτιδα περνά από διάφορα στάδια ανάπτυξης. Επιτέλους προκύψουν πυώδης φλεγμονή. Ο πόνος ενοχλεί τον ασθενή, όχι μόνο όταν το περπάτημα αλλά και στο υπόλοιπο. Αυτός ο βαθμός της νόσου είναι συνήθως θεραπεύεται από συντηρητικές μέθοδοι και απαιτεί χειρουργική επέμβαση.

Χειρουργική τεχνική:

 1. Ο γιατρός περικοπές στο δέρμα πάνω από την φλεγμονή και αφαιρέστε την ανάπτυξη των οστών. Σε σοβαρές περιπτώσεις, είναι να κολλήσεις τα οστά μετατοπιστεί μεταλλική κατασκευή.
 2. Τις επόμενες 6-8 εβδομάδες θα πρέπει να με προσοχή τη θεραπεία των πληγών, να παρακολουθεί την καθαριότητα των ποδιών και ότι δεν ήταν στο κρύο καιρό.

Μερικές φορές μετά την επέμβαση οι συνταγογράφοι του ασβεστίου.

Για να προσδιορίσετε την θυλακίτιδα, χρησιμοποιώντας το x-ray συσκευές, που θα απεικονίζει με ακρίβεια το στάδιο της νόσου. Παρά τη φαινομενική σοβαρότητα του προβλήματος, θυλακίτιδα είναι δυνατόν να τη θεραπεία στο σπίτι, αν δεν τρέξει πάρα πολύ δύσκολο.

lechim-bursit-bolshogo-paltsa-stopy

Θεραπεία στο σπίτι

Χωρίς χειρουργική επέμβαση

Θυλακίτιδα, δεν είναι περίπλοκη από την εμφάνιση πύου ή συρίγγιο, μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς χειρουργική επέμβαση. Πρόσφατες θυλακίτιδα μπορεί να αντιμετωπίζονται με συντηρητικές μεθόδους.

Αυτό αντιμετωπίζεται με την χρήση της ορθοπεδικής διορθωτές, το κλείδωμα δάχτυλο στη θέση του, αντιβιοτικά και αντι-φλεγμονώδη φάρμακα, καθώς και μέσω του μασάζ. Έγκαιρη αρχίσει η θεραπεία, η ασθένεια μπορεί να περάσει, ακόμα και αν η θεραπεία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στο σπίτι.

Ίσως να απαλλαγούμε από λαϊκές θεραπείες, με την εφαρμογή κομπρέσες με αντιφλεγμονώδη σύνθεση, μέσα από τα θεραπευτικά λουτρά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζεστά ή κρύα επιθέματα, την εφαρμογή τους στην πληγείσα από κοινού, σε συνδυασμό με αυτά, για να εκτελέσει τακτική μασάζ και την αύξηση της κίνησης ποδιών. Συμπιέζει συνιστάται να είναι κατασκευασμένα από φυτά με αντιφλεγμονώδη δράση και την ικανότητα να αφαιρεί το πρήξιμο. Αυτό το πεντάνευρο, Linden, κολλιτσίδα, καλέντουλα. Αυτή η μέθοδος θα βοηθήσει μόνο μια ήπια μορφή της νόσου, αλλά όταν μια βαθύτερη ανάγκη να το συνδυάσετε με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και θεραπευτικές ασκήσεις.

Υπάρχουν πολλές δοκιμασμένες συνταγές, είναι σε θέση να βοηθήσει τη θεραπεία κάλους, χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Συμπιέζει σε πρώιμο στάδιο

Στην απουσία της οξείας πόνο, εφαρμόστε μια ζεστή κομπρέσα από το αφέψημα κατά των οιδημάτων τους – για παράδειγμα, το χαμομήλι, μυριόφυλλο. Για την παρασκευή 20 g φυτικές πρώτες ύλες και νερό που βράζει, το ποσό των οποίων είναι ίσο με το γυαλί. Θα πρέπει να επιμείνουμε σε ένα λουτρό νερού για όχι περισσότερο από 20 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίζεται και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Αν έχετε χρόνια θυλακίτιδα, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή:

 • ανακατεύουμε το μέλι με ροκανίδια από το συνηθισμένο σαπούνι σε αναλογίες 1:1;
 • προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι;
 • λιώνουμε το μείγμα και τοποθετήστε σε ένα βαμβακερό ύφασμα, το οποίο πρέπει να εφαρμόζεται στην προσβεβλημένη περιοχή.
sogrevanie-pri-bursite-bolshogo-paltsa

Top hot δένουν με ένα μαντήλι για να δημιουργήσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ενδιαφέρον! Την ίδια μέθοδο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις νέες πατάτες, προ-μάγειρας και, στη συνέχεια, σπρώξτε τη συνοχή του πουρέ πατάτας.

Να ζεσταθεί η φλεγμονή τοποθεσία, μπορείτε να πάρετε το αλάτι ή άμμο ποταμού, προθερμάνετε ένα τηγάνι, στη συνέχεια, ρίχνουμε σε μια πάνινη τσάντα. Εφαρμόζεται στην προσβεβλημένη άρθρωση μέσα από ένα διπλωμένο πολλές φορές μια πετσέτα και κρατήστε το για να κρυώσει.

Χυμό αλόης Βέρα

Το εργοστάσιο έχει μια πολύ ισχυρή επίδραση. Για να προετοιμάσει αυτό το κατάπλασμα θα πρέπει να:

 • 25 γρ. μέλι, πιέστε το χυμό από το φύλλο της αλόης Βέρα;
 • χύστε τη βότκα στο ποσό των περίπου μισό Φλιτζάνι;
 • αφήστε το να σταθεί για αρκετές ημέρες.
sok-αλόη-pri-bursite
Προσοχή! Για την πραγματοποίηση αυτής της λειτουργίας, που είναι κατάλληλη μόνο φυσικό μέλι.

Ισχύουν για το κοινό για πέντε λεπτά την ημέρα, το πρωί, το απόγευμα και το βράδυ. Στην απουσία ενός μεγάλου αριθμού βότανα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και τα φύλλα του λιλά – εφαρμόστε τους για 15-20 λεπτά, ενώ είναι σε θέση ανάπαυσης.

Εγχύσεις

Τα κεφάλαια αυτά θα σας βοηθήσει να πάρετε ισχυρότερη σώμα και είναι πολύ πιο γρήγορα για να αντιμετωπίσει τη φλεγμονή. Μην υποτιμάτε τη σημασία τους ως αιτία της νόσου θα μπορούσε να γίνει αλιεύονται στο ανθρώπινο σώμα λοίμωξη. Το υπόλοιπο έγχυσης για κομπρέσες από χαμομήλι μπορεί να ληφθεί εσωτερικά, βοηθώντας τον οργανισμό να καταπολεμά τις φλεγμονές.

nastoi-protiv-bursita

Ξύδι με μέλι

Αυτό το διάλυμα είναι κατάλληλο για πόσιμο, έχει αναλγητικές ιδιότητες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Συνταγή:

 1. Θερμαίνεται σε ένα ποτήρι βραστό νερό προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και το ξύδι Μήλου μηλίτη.
 2. Πάρτε 250-500 ml ημερησίως, κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου θεραπείας.
uksus---med-ot-bursita

Βούτυρο

Εάν έχετε αυτό το προϊόν, κάντε τα εξής:

 1. Ανακατέψτε 100 γρ. βούτυρο 15 γρ πρόπολη.
 2. Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα πριν από τα γεύματα, τουλάχιστον 3 φορές.
slivochnoe-mάσλο-pri-bursite

Αν δεν αισθάνεστε δυνατό πόνο και δυσφορία κατά τη μετακίνησή τους και να συνεχίσουν να πάω στη δουλειά/σχολείο, να επιλέξουν δωρεάν παπούτσια σε ένα μικρό σταθερό τακούνι. Προσπαθήστε να περιορίσετε φορώντας ψηλά τακούνια, μέχρι την πλήρη επούλωση του κοινού. Δεν άσκησης και δημιουργήστε κάθε μέρα στον καναπέ υψόμετρο για πονεμένα πόδια, για να επισπεύσει το πρήξιμο.

Προσοχή! Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και αν παρατηρήσετε την επίδραση μετά από να χρησιμοποιήσει μια θεραπεία στο σπίτι τακτικά, επικοινωνήστε με το γιατρό σας για να παρακολουθεί την πρόοδο αποκατάστασης.

Γυμναστική

Το αρχικό στάδιο της νόσου αντιμετωπίζονται με γυμναστικές ασκήσεις. Επίσης μετά την επέμβαση ο γιατρός συνταγογραφεί τη διενέργεια φυσιοθεραπείας. Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να επανεκκινήσετε το κοινό.

Η άσκηση πρέπει να στοχεύει στην ανάπτυξη το κατεστραμμένο από κοινού:

 1. Καθίστε σε μια καρέκλα και κρατήστε ένα μολύβι ανάμεσα στα δάχτυλα.
 2. Προσπαθήστε να μιμηθούν την γραφή του αλφαβήτου από το Α έως το ω.
 3. Κάθεται σε μια καρέκλα, τα πόδια στο πάτωμα και προσπαθήστε με τα δάχτυλα σας για να παραγάγει τις κινήσεις από τα πόδια προς τα εμπρός και προς τα πίσω.
 4. Ξαπλώστε στο πάτωμα, σηκώστε τα πόδια σας και καθιστώντας την άσκηση "ποδήλατο", προσπαθήστε να τραβήξετε την κάλτσα.
 5. Με τα πόδια εναλλάξ στην εσωτερική και στην εξωτερική άκρη του ποδιού.

Συχνά προσπαθήσει να πάει χωρίς παπούτσια. Παρακαλώ να είστε υπομονετικοί και η νόσος θα υποχωρήσει.

Θεραπεία σε προχωρημένο στάδιο

Ελλείψει της επίδρασης των παραπάνω πακέτα, είναι πολύ πιθανό να έχουν προχωρημένο στάδιο της νόσου. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν αυτοθεραπεύει, και θα πρέπει αμέσως να πάει για μια επίσκεψη στο γιατρό. Μην φοβάστε ότι θα είναι στο τραπέζι — θυλακίτιδα συνήθως δεν παρέχουν για λειτουργία μόνο με την παρουσία του οξέος πόνου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα σας δοθεί επιπλέον σάλτσες και, ενδεχομένως, αντιβιοτικά ενδοφλεβίως.

Αν ο οξύς πόνος είναι παρούσα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με τη συνταγογράφηση πόνο φάρμακα. Σε αυτή την περίπτωση, ζεστά και κρύα επιθέματα είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε εναλλάξ. Η σωματική δραστηριότητα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο.

Για τους σκοπούς της επεξεργασίας πρώτα από όλα, να καθορίσει τι προκάλεσε την θυλακίτιδα. Αν η αιτία ήταν άβολα παπούτσια, λαμβάνοντας μέτρα για την αλλαγή. Σε τραυματική εκδοχή των γεγονότων, το ίδιο και για άλλες ζημιές. Αν ήταν προκαλείται από λοίμωξη, τα αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται.

Κυρίως παρέχεται από το υπόλοιπο πόδι, θεραπεία με το φάρμακο συνταγογραφείται με αντιβιοτικά και η θεραπεία της αντι-φλεγμονώδη φάρμακα σε μορφή χαπιών και θεραπεία η φλεγμονή περιοχή του ποδιού.

Σημαντικό! Χρόνια θυλακίτιδα για τη θεραπεία, καθώς μπορεί να προκαλέσει αναπηρία.
Lechim-bursit-bolshogo-paltsa-stopy1

Σιλικόνης concealer

Παραμόρφωση των οστών στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, το οποίο παρουσιάζεται την προεξοχή, είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Δεν είναι μόνο αντιαισθητική, αλλά και επώδυνη. Για να διορθώσετε ένα τέτοιο ελάττωμα, κατά την έναρξη της νόσου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιλικόνη ως διορθωτή τυπογραφικών δοκιμίων. Ελπίζω ότι θα θεραπεύσει το παλιό θυλακίτιδα δεν είναι απαραίτητο, ο διορθωτής μπορεί μόνο να ανακουφίσει την κατάσταση.

Μαλακή σύσταση σιλικόνης διορθωτής συλλαμβάνει το δόντι στη σωστή θέση, εξαλείφοντας την καμπυλότητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του ύπνου και όταν φοράτε παπούτσια. Με μια ελαφρά καμπυλότητα επιτρέπει σε σας για να αναρρώσει πλήρως από το πρόβλημα.

Συνιστάται, επίσης, να αγοράσετε ειδικές πάτους για τα παπούτσια και τη χρήση τους ακόμη και μετά τη διάρκεια της θεραπείας. Στον ασθενή το δάχτυλο βάλει αφαιρούμενη ορθοπεδικός επίδεσμος γύψου, η οποία θα αποτρέψει περαιτέρω κάμψη του αντίχειρα. Πρέπει να θυμόμαστε ότι όταν η ασθένεια πρώτο πράγμα που πρέπει να διασφαλιστεί ότι η οικογένεια και οι φίλοι θα πρέπει να είναι στο κρεβάτι και να ξεκουραστείς, ώστε να περιορίσει τον εαυτό σας σε σωματικές ασκήσεις και ζητήστε από κάποιον να έρθει από το σπίτι στην ώρα για τη φροντίδα στη θεραπεία.

Η πρόληψη είναι πάντα να αγοράσετε, όπως δωρεάν παπούτσια, καμία αιχμηρή κάλτσα σε συνδυασμό με τα τακούνια, ειδικά αν η εργασία σας συνδέεται με μόνιμη διαμονή στα πόδια τους.

Ανεξάρτητη γνώμη του γιατρού για τους τρόπους

Να βρουν την κατάλληλη και αποτελεσματική θεραπεία, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι είναι κυρίως φλεγμονή, και αυτό σημαίνει ότι όλες οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται πρέπει να στοχεύει στην εξάλειψη.

Εξελίσσεται σε τρία στάδια:

 • κύρια βλάβη των ιστών;
 • το σχηματισμό και τη συσσώρευση υγρού στους ιστούς;
 • ανάπτυξη των ιστών.

Θυλακίτιδα του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού έχει διάφορα στάδια:

 • μικρή ερυθρότητα και σφραγίδων, στο οποίο ο πόνος είναι απούσα;
 • το σχηματισμό των λεγόμενων "χτυπήματα" που συνοδεύεται από πόνο και δυσφορία;
 • η συσσώρευση του πόνου, ειδικά μετά από παρατεταμένη άσκηση;
 • συνεχή έντονο πόνο και παραμόρφωση της άρθρωσης.
Σημαντικό! Η επιλογή των μεθόδων θεραπείας και η επιτυχία τους εξαρτάται άμεσα από το στάδιο της νόσου. Σε αυτή την περίπτωση, η χρήση της συνταγές της παραδοσιακής ιατρικής θα πρέπει να ισχύουν μόνο σε περίπτωση αρχικό στάδιο της νόσου, όταν το "χτύπημα" δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί, και η διαδικασία της φλεγμονής δεν συνοδεύεται από έντονο πόνο, παραμόρφωση και τις πιθανές επιπλοκές.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οποιαδήποτε θεραπεία στο σπίτι πρέπει να προηγηθεί:

 • μια απότομη μείωση του φορτίου για το κατεστραμμένο από κοινού;
 • η διαδικασία επιλέγοντας τα σωστά παπούτσια.

Αν η θυλακίτιδα δεν έχουν χρόνο για να εξελιχθεί σε χρόνιο στάδιο, η συμμόρφωση με αυτές τις δύο απαιτήσεις, που υποστηρίζεται από ένα ειδικό συμπιέζει, τα λουτρά και τη χρήση αντιφλεγμονώδεις αλοιφές ή τζελ, είναι αρκετή για να σταματήσει την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή της θεραπείας θα πρέπει να παραμένει πάντα ειδικός και όχι με βάση τα υποκειμενικά συναισθήματα του ασθενούς! Το ίδιο ισχύει και για τις παραπάνω συνταγές της παραδοσιακής ιατρικής, το οποίο είναι πάντα μόνο ως συμπληρωματική θεραπεία, ως Συμπλήρωμα της βασικής ιατρικής περίθαλψης.

Είναι σημαντικό να θυμάστε τα εξής:

 • η θερμοκρασία του όλα τα συμπιέζει και τα λουτρά θα πρέπει να είναι ίση με τη θερμοκρασία του σώματος και να μην το υπερβαίνει;
 • θα ήταν χρήσιμο και δροσερές κομπρέσες, σύντομη περίοδο της έκθεσης *
 • θυλακίτιδα μπορεί να μην είναι η προθέρμανση, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση της νόσου και να οδηγήσει σε επέκταση της φλεγμονής.

Όσον αφορά τη χρήση του ένα μείγμα από ξύδι Μήλου μηλίτη και το μέλι, στη συνέχεια, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε και με κομπρέσες για την πληγείσα από κοινού, και μέσα. Για τους σκοπούς αυτούς, κατάλληλο μόνο για ξιδιού που λαμβάνονται από φυσική ζύμωση σε συνδυασμό με το μέλι θα ρυθμίζει το μεταβολισμό του σώματος και θα βελτιώσει την συνολική τροφικές τους ιστούς και τα αιμοφόρα αγγεία.

24.07.2018