Βλαισού μεγάλου δακτύλου παιδιών

Αυτή η παθολογική αλλαγή στην κατεύθυνση του άξονα του κάτω άκρου προδιαθέτει την ανάπτυξη της flatfoot. Σταδιακά, με τακτικές ασκήσεις και διαδικασίες επεξεργασίας, η θέση της πτέρνας μπορεί να διορθωθεί με τη διαμόρφωση η σωστή τοποθέτηση των ποδιών, αν βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμες αλλαγές του μυοσκελετικού συστήματος. Η θεραπεία της παθολογίας παίρνει πολύ χρόνο και προσπάθεια, αλλά σε καθημερινές εργασίες, το μωρό θα πρέπει να ανταμείβεται με ένα όμορφο βάδισμα και το σωστό πόδι arch.

Τι είναι το βλαισότητας πόδι σε παιδιά

Ελάττωμα του ποδιού που χαρακτηρίζεται από μείωση του ύψους τους, τις καμάρες και χ-διαμορφωμένα καμπυλότητα του άξονα του σκέλους, ονομάζεται "βλαισότητας εγκατάσταση σταματήσει στα παιδιά." Σε αυτή την παθολογία και τα παιδιά γιορτάζουν τα γυρίζοντας από τη φτέρνα και τα δάχτυλα προς τα έξω, γέρνοντας από το μεσαίο τμήμα του ποδιού, η αδεξιότητα της βάδισης. Αν το παιδί ισιώνει και συμπιέζει την άρθρωση του γόνατος, η απόσταση μεταξύ των εσωτερικών πλευρών των αστραγάλων είναι όχι περισσότερο από 4-5 εκατοστά στο εσωτερικό θησαυροφυλάκια "γεμίσει" μέσα.

Σε ποια ηλικία είναι εμφανής

Όλα τα νεογέννητα έχουν πλατυποδία είναι ο κανόνας, όπως και τα παιδιά ακόμα δεν μπορεί να περπατήσει, και τους συνδέσμους, τα οστά και οι τένοντες πρέπει να μάθετε πώς να ελέγξετε το φορτίο. Μόλις το παιδί αρχίζει να σταθεί, να στηρίζεται στα πόδια σας και με τα πόδια, δημιούργησε και ενίσχυσε τα πόδια. Όταν οι καμάρες δεν έχουν διαμορφωμένη δομή ή για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν φαίνεται, γιατροί του έβαλαν μια προσωρινή διάγνωση της "βλαισού μεγάλου δακτύλου". Αξιοσημείωτες αλλαγές μπορεί να είναι γύρω στο 1-1.5 χρόνια.

Κατά τα πρώτα σημάδια που δείχνουν ότι εμφανίζεται η καμπυλότητα των ποδιών, μια επείγουσα ανάγκη για να δείξει το παιδί στο γιατρό γιατί παθολογία τείνει να προχωρήσει. Αν δεν τη θεραπεία της νόσου, η κατάσταση θα χειροτερέψει, προκαλώντας την ανάπτυξη πιο σοβαρών προβλημάτων. Ο γιατρός θα αξιολογήσει την υγεία του μωρού και να καθορίσει ποια είναι τα θεραπευτικά μέτρα που θα είναι η βέλτιστη. Κατά κανόνα, για να επιλύσετε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας συντηρητικές μέθοδοι, η χειρουργική επέμβαση είναι δυνατή σπάνια, μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις.

Πλατυποδία σε παιδιά - αίτια

Παθολογία μπορεί να είναι επίκτητη ή εκ γενετής στη φύση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο σχηματισμός του βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά να συμβάλλουν οι ίδιοι οι γονείς, που προσπαθούν να τον βάλουν στα πόδια του για να μάθουν να περπατούν. Είναι αδύναμο το μυοσκελετικό σύστημα το μωρό δεν είναι έτοιμο για τέτοιες φορτίσεις, με αποτέλεσμα να εξελίσσεται παραμόρφωση διαδικασίες. Να κάνουν τα πρώτα βήματα που χρειάζεται το παιδί σε αυτή την ηλικία, όταν το σώμα του θα γίνει ισχυρότερο και να είναι έτοιμοι για αυτό (περίπου 10-12 μήνες).

PLANO παραμόρφωση του ποδιού σε παιδιά

Εκ γενετής

Να προκαλέσει την εμφάνιση της παθολογίας μπορεί να είναι η γενετική προδιάθεση ή σε οποιοδήποτε διαταραχές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εκ γενετής δυσμορφία των ποδιών στα παιδιά είναι συνήθως διαγιγνώσκεται από τους γιατρούς σε νεαρή ηλικία του παιδιού κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού). Το πιο επικίνδυνο ποικιλίες των συγγενών ανωμαλιών θεωρούνται σταμάτα να κουνιέσαι και κάθετη RAM. Η διάγνωση αυτού του τύπου απαιτεί χειρουργική επέμβαση.

Αγόρασε

Ένα ελάττωμα του ποδιού μπορεί να προκληθεί από μια αποτυχία, η υπανάπτυξη των τενόντων και των συνδέσμων των ποδιών, επιπλέον, η κάμψη του άκρου μερικές φορές γίνεται ένα χαμηλό μυϊκό τόνο παιδί. Τα πόδια του μωρού μπορεί να αυξηθεί λάθος σε αυτούς τους παράγοντες:

 • προωρότητας;
 • το υπερβολικό βάρος νεογέννητο;
 • εμβρυϊκό υποσιτισμού;
 • σκολίωση;
 • της πολιομυελίτιδας;
 • ραχίτιδα;
 • εξοικειωθούν με μικρό παιδί που περπατάει σε πολύ νεαρή ηλικία *
 • Εγκεφαλική παράλυση;
 • εκ γενετής αδυναμία του συνδετικού ιστού (που σχηματίζεται στη μήτρα);
 • myodystrophy;
 • δυσπλασία;
 • παρατεταμένη πόδια του στο γύψο μετά από να υποστεί τραυματισμούς;
 • σακχαρώδη διαβήτη;
 • πολυνευροπάθειας;
 • λοιμώδης ιογενής νόσος;
 • αταίριαστα παπούτσια (όχι επαρκή για τον καθορισμό του τακουνιού, πολύ μαλακό);
 • συγγενής εξάρθρωση του ισχίου.

Τα συμπτώματα

Μετά την εμφάνιση του βλαισού μεγάλου δακτύλου γονείς παρατηρήσετε τα συμπτώματα της νόσου, κατά κανόνα, μόνο όταν το μωρό αρχίζει να κάνει τα πρώτα της βήματα. Και τα περισσότερα παιδιά, όπως μπορείτε να αποκτήσετε το περπάτημα δεξιότητες συμπτώματα της απόρριψης εξαφανίζεται. Ένα άλλο πράγμα, αν το παιδί βόλτες μόνος του, και τα συμπτώματα παραμένουν. Σε αυτή την περίπτωση, το παιδί είναι να δείτε ένα γιατρό. Τα πιο κοινά συμπτώματα της καμπυλότητας της άρθρωσης του αστραγάλου είναι:

 • το μωρό δεν παρουσιάζεται σε όλη την επιφάνεια του ποδιού κατά το βάδισμα, αλλά μόνο στην εσωτερική του arch;
 • αισθητή αδεξιότητα στο βάδισμα;
 • το παιδί παίρνει κουρασμένος από το περπάτημα.
 • βήματα ψίχουλα αβέβαιο;
 • το σχήμα του ποδιού είναι X-σχήμα;
 • όταν με τα πόδια ακούσει το ανακάτεμα.
Τα συμπτώματα

Πώς η καμπυλότητα σταματήσει το παιδί

Ακατάλληλη ρύθμιση σταματήσει το μωρό μπορεί να παρατηρήσετε κάποιες διαφορές, για παράδειγμα, αλλαγή της θέσης του δάχτυλα και φτέρνα, ενώ κάμψη (κοιτάζουν έξω). Το μέσο τμήμα του ποδιού κρεμά, σύμφωνα με την οποία το πόδι θέση είναι αφύσικο. Τα παιδιά με παραμορφώσεις άκρων, που χαρακτηρίζεται κάμψη των ποδιών, λόγω της παραμόρφωσης του γόνατος αρθρώσεις: αν είναι μαζί, τα εσωτερικά άκρα των αστραγάλων παραμένουν σε σχετικά μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο (4-5 cm).

Κάμψη οφείλεται στην παραμόρφωση διαδικασίες και τελειώνει με το σχηματισμό των πλατυποδία και άλλες ανωμαλίες του μυοσκελετικού συσκευές. Το πρόβλημα μπορεί να δει αν εξετάσουμε προσεκτικά τα πόδια από τα ψίχουλα: όταν κράτησαν τα γόνατα κυρτή Χ-διαμορφωμένα τρόπο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή η παθολογία είναι εκ γενετής, και ο νεότερος είναι ο εαυτός σου, ως απόδειξη της ανεπαρκούς ανάπτυξης του μυοσκελετικού συστήματος.

Αν από 5 χρονών το πρόβλημα είναι, ελπίζω ότι θα πάει μακριά χωρίς λόγο, επειδή τα πόδια του μωρού σε αυτή την ηλικία είναι ευθυγραμμισμένα. Αργότερα κάμψη του να σταματήσει το παιδί απαιτεί εξειδικευμένες και έγκαιρη θεραπεία, αλλιώς η ασθένεια θα οδηγήσει σε παραμόρφωση της αρθρώσεις του γόνατος και της πυέλου, που μπορεί να προκαλέσει καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης και άλλα σοβαρά προβλήματα στην πλάτη (οσφυαλγία, η παραμόρφωση των σπονδύλων, κ. λπ.).

Το στάδιο ανάπτυξης της παθολογίας

Διαταραχή στην ανάπτυξη των άκρων, αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, εξελίσσεται σταδιακά. Υπάρχουν τα ακόλουθα στάδια της νόσου:

 1. Μια ήπια μορφή. Η απόκλιση δεν είναι μεγαλύτερη από 10-15 βαθμούς από τον κανόνα. Αυτό το στάδιο της δίνης σταματήσει εύκολα να διορθωθεί με τη βοήθεια των ειδικά ορθοπεδικά πέλματα και τα παπούτσια.
 2. Στο δεύτερο στάδιο η απόκλιση στην θέση των ποδιών να είναι ίσο με 15-20 βαθμούς, και η θεραπεία θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα σύνολο συντηρητική και θεραπευτικές παρεμβάσεις.
 3. Στο τρίτο στάδιο, μια αισθητή απόκλιση από το κοινό μέσα σε 20-25 βαθμούς. Η θεραπεία στην περίπτωση αυτή είναι πλήρης και διαρκής.
 4. Σοβαρή βαθμό της καμπυλότητας της στάσης χαρακτηρίζεται από απόκλιση μεγαλύτερη από 30 μοίρες. Η θεραπεία περιλαμβάνει συντηρητικές μεθόδους, δεν είναι πάντα η θεραπεία είναι αποτελεσματική, ως εκ τούτου, πραγματοποιείται από μια χειρουργική επέμβαση.

Πώς να διάγνωση καμπυλότητα του πόδια σε ένα παιδί

Καμπυλότητα σταματήσει να διαγνωστεί από προσεκτική εξέταση από παιδίατρο, ωστόσο, να επιβεβαιωθεί η διάγνωση το παιδί θα πρέπει να σας δει ειδικός ορθοπεδικής. Συνήθως το σκοπό αυτό έχει ανατεθεί μια σειρά από πρόσθετες μελέτες:

 • Το υπερηχογράφημα των αρθρώσεων;
 • x-rays σε τρεις προβολές τους.
 • υπολογιστική μελέτη των ίχνος (track) το σταματήσει;
 • υπολογιστή έρευνα σταματήσει.
Διάγνωση

Υπολογιστική μελέτη του ίχνους (track)

Χρησιμοποιώντας αυτή την διαγνωστική μελέτη είναι δυνατόν να υπολογιστεί το μορφολογικές παραμέτρους σταματήσει. Η διαδικασία προσδιορίζει την παθολογία του αποτυπώματος του. Παιδική στάση στο πάτωμα γυαλιού σαρωτή με γυμνά πόδια, που ακολουθείται από μια σάρωση. Ως αποτέλεσμα,στην οθόνη του υπολογιστή να βλέπει τον παιδίατρο που μπορεί να αξιολογήσει την κατάσταση των ποδιών σας, ένα μικρό ασθενή και να κάνει μια διάγνωση.

Υπολογιστή έρευνα σταματήσει

Η διαδικασία είναι απαραίτητη για να εκτιμηθεί πόσο ομοιόμορφα κατανεμημένο φορτίο πάνω από το πόδι. Υπολογιστή έρευνα σταματήσει να παρέχει μια ευκαιρία για να εντοπίσει παθολογικές αλλαγές σε περιπτώσεις, όταν το μωρό δεν έχει ακόμη εκδηλωθεί κλινικά συμπτώματα του βλαισού μεγάλου δακτύλου. Με την αποσαφήνιση του σκοπού της παιδο-ορθοπεδικός μπορεί να συνταγογραφήσει επιπλέον υπερήχων των αρθρώσεων.

X-ray σταματήσει

Διαγνωστική μέθοδος βοηθά να προσδιορίσετε τη θέση του στάση σε σχέση με κάθε άλλο. Στις ακτινογραφίες αισθητή μείωση στο ύψος της καμάρας του ποδιού, η παραβίαση θέση, πίσω, μπροστά, μέση τμήματα του ποδιού σε σχέση με το άλλο. Επιπλέον, η διαγνωστική αυτή μέθοδος βοηθά να προσδιορίσει την παραμόρφωση των επιμέρους οστά και τις αρθρώσεις του Ταρσού.

Το υπερηχογράφημα των αρθρώσεων

Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, απαιτεί υπερήχου των αρθρώσεων. Η μελέτη διεξήχθη σε ύπτια θέση του ασθενούς, ενώ κάτω από το κάτω άκρο τοποθετείται με κύλινδρο. Αστράγαλο αλείφεται με ένα ειδικό τζελ, το οποίο παρέχει καλή επαφή του αισθητήρα με το δέρμα. Η συσκευή εκπέμπει υψηλής συχνότητας παλμούς κατά το οποίο η οθόνη του υπερήχου συσκευών απεικονιστεί ιστό. Η διαγνωστική αυτή μέθοδος σας βοηθά να εξερευνήσετε:

 • Κνήμη;
 • αστράγαλο αρθρώσεις;
 • μυς των ποδιών;
 • δέσμες.

Θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου παιδιών

Αν όχι αμέσως να αρχίσει θεραπεία της παθολογίας, το παιδί αναπτύσσει επίπεδη πόδια και υπάρχουν και άλλες διαταραχές του μυοσκελετικού συστήματος. Ο στόχος της θεραπείας της PLANO-βλαισότητας του ποδιού είναι να τον επαναφέρει σε κανονική μορφή, λειτουργίες. Επιπλέον, ορισμένες φυσιοθεραπεία και ασκήσεις για την ενίσχυση των συνδέσμων και των μυών ιστών. Εάν έχετε προμηθευτεί μια μορφή της νόσου, τα παιδιά από την αρχή της θεραπείας συμπεριφοράς μαθήματα μασάζ, κάνει το λουτρό ποδιών, θεραπείες με παραφίνη, ηλεκτροφόρηση, ηλεκτροδιέγερση, η μαγνητοθεραπεία, κ. λπ.

Η θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Ρίχνει σε συγγενή παραμόρφωση

Κατά την εφαρμογή των γύψο επίδεσμο, ο γιατρός δίνει μεγάλη προσοχή στο σχηματισμό της προβλέψεις, η εμβάθυνση της κνήμης. Τις άκρες των δακτύλων θα πρέπει να παραμένουν ελεύθερα, να είναι σε θέση να παρακολουθείτε την κατάσταση της κυκλοφορίας. Μετά από 5-7 ημέρες η σάλτσα είναι αφαιρεθεί και να πραγματοποιείται αυτόματη διόρθωση του βλαισού μεγάλου δακτύλου. Αφού επέβαλε ένα νέο κλιπ συγκράτησης για τη στερέωση του επιτευχθέντος αποτελέσματος. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι την πλήρη διόρθωση βλαισότητας πόδι.

Ποδόλουτρα και θεραπευτική κολύμβηση

Για τη διόρθωση των ποδιών και το σχηματισμό από τις καμάρες είναι το σωστό σχήμα, το μωρό ενθαρρύνεται να ασκήσουν το κολύμπι. Ελλείψει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την πισίνα, μπορείτε να εκτελέσετε ορισμένες ασκήσεις στο σπίτι στο μπάνιο.

Μασάζ για βλαισού μεγάλου δακτύλου παιδιών

Αυτή η μέθοδος θεραπείας έχει μια επανορθωτική επίδραση, βελτιώνει τον τόνο των μυών, αυξάνει την κινητικότητα των αρθρώσεων, προωθεί την υγιή νευρολογική ανάπτυξη.

Φυσιοθεραπεία

Παρακάτω θεραπευτικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται ως βοηθητικές. Ενεργοποιεί τις μεταβολικές διεργασίες στους ιστούς και βελτιώνει τη ροή σε θρεπτικά συστατικά. Η επιλογή της φυσικοθεραπευτικής διαδικασίες που εκτελούνται από τον ιατρό, με τη μέγιστη απόδοση να είναι διαφορετική:

 • Ηλεκτροφόρηση.
 • Η μαγνητοθεραπεία.
 • Παραφίνη.
Φυσιοθεραπεία

Ασκήσεις φυσική θεραπεία

Για τη διόρθωση αποκλίσεων των πέντε έμπειρους παιδιάτρους να συστήσω, επίσης, τη φυσική θεραπεία. Άσκηση για τη διόρθωση του βλαισού μεγάλου δακτύλου των ποδιών είναι πολύ απλή. Η βασική προϋπόθεση για να επιτύχουμε θετικά αποτελέσματα, είναι να συνεργαστεί με το παιδί σας τακτικά.

Χειρουργική διόρθωση

Σε χειρουργική επέμβαση για βλαισού μεγάλου δακτύλου ποδιού χρησιμοποιείται πολύ σπάνια (μόνο το 7% των περιπτώσεων). Χειρουργική επέμβαση μπορεί να ανατεθεί ξεχωριστά με την ισχυρή βαρύτητα της νόσου. Οι πιο κοινές μέθοδοι της χειρουργικής θεραπείας είναι:

 • η μεταμόσχευση του τένοντα της μακράς περονιαίου μυς στο εσωτερικό μέρος του ποδιού με την επιμήκυνση του Αχίλλειου τένοντα;
 • η επιβολή εξωτερικής οστεοσύνθεσης του ποδιού.

Φορούν ορθοπεδικά παπούτσια

Τα παιδιά με την ασθένεια των ποδιών σίγουρα πρέπει να φορούν ιατρική ορθοπεδικά παπούτσια που μπορεί να επιλεγεί ξεχωριστά. Η ιδιαιτερότητα έγκειται στον καθορισμό των ποδιών με τη βοήθεια των ειδικών πελμάτων, arch υποστηρίζει, μικρό σταθερό τακούνι και σκληρή πλάτη. Τα σωστά παπούτσια δεν επιλέγουν τους γονείς, και ποδίατρος, ο οποίος μιλά για τη διάρκεια της φοράς (με συνεχή χρήση ορθοπεδικά παπούτσια μπορεί οι μύες να ατροφούν). Όταν βλαισότητας δυσμορφία των ποδιών παπούτσια πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • η σωστή γλώσσα, η παρουσία του Τόμας τακούνι, το εσωτερικό του οποίου είναι ελαφρώς μακρύτερο από το εξωτερικό;
 • μαλακή κορυφή, άκρη
 • ένα βολικό κούμπωμα που ασφαλίζει το πόδι καλά, αλλά δεν τραυματισμό της.
 • η πλάτη και οι πλευρές θα πρέπει να είναι σχετικά άκαμπτο και να καταστεί δυνατή η σταθεροποίηση του αστραγάλου και του μεταταρσίου αρθρώσεις;
 • η λεία επιφάνεια της σόλας;
 • γνήσιο δέρμα εξωτερικά και εσωτερικά.

Πρόληψη της βλαισότητας πόδια του και του καιρού

Βλαισότητας πόδια μπορεί να πάει σε σοβαρό στάδιο, μιλώντας όχι μόνο ως αισθητική δυσμορφία, αλλά επίσης προκαλούν λειτουργικές διαταραχές των άκρων μέχρι την αναπηρία σε νεαρή ηλικία. Για να αποφευχθεί αυτό, τα παιδιά μέχρι 7-8 μήνες για να αποφευχθεί η πίεση στα κάτω άκρα. Επιπλέον, σας προτείνουμε τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:

 • συμμόρφωση με το λογικό καθεστώς *
 • διατροφή;
 • γυμναστική;
 • σκλήρυνση;
 • καλό ύπνο;
 • η βιταμίνη D και όλα τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία;
 • η τακτική, έγκαιρη επισκέψεις σε παιδίατρο;
 • η σωστή επιλογή των μπότες (ακόμη και υγιή τα μωρά που φορούν παπούτσια με ορθοπεδικά πέλματα).
10.08.2018