Τα αίτια του βλαισού μεγάλου δακτύλου δάκτυλο του ποδιού και τις μεθόδους θεραπείας

Με ένα πρόβλημα, όπως κότσι του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, ή "κόκαλο στο πόδι" είναι γνωστό σε ένα τεράστιο αριθμό ανθρώπων. Σε αυτή την περίπτωση, η καμπυλότητα δεν είναι μόνο επιδέχονται κοινή και τον αντίχειρα, αλλά και το γειτονικό τα δάχτυλα των ποδιών και τα πόδια Γενικά. Στην ιατρική ο όρος αυτός ονομάζεται βλαισού μεγάλου δακτύλου του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, ή στα λατινικά – halyus βλαισότητας.

Οι περισσότεροι θεωρούν αυτό το αισθητικό πρόβλημα και να μην καταφύγουν σε κάποια ειδική θεραπεία, δεν αναζητούν ιατρική βοήθεια. Αλλά η ασθένεια φέρνει πολλά προβλήματα και δυσφορία στην φθορά και την επιλογή των παπουτσιών. Αλλά εκτός από το αισθητικό πρόβλημα, βλαισού μεγάλου δακτύλου μεταφέρει πληροφορίες σχετικά με προβλήματα με το μεταβολισμό, μυοσκελετικές διαταραχές, ακανόνιστο τρόπο ζωής και τις κακές συνήθειες. Ως εκ τούτου, η παρουσία του διαβόητου των οστών στο πόδι είναι ένα σημαντικό λόγο να δώσουν προσοχή στην υγεία τους και να λάβουν συμβουλές εμπειρογνωμόνων.

Τι είναι βλαισού μεγάλου δακτύλου και πώς φαίνεται;

Παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού

Βλαισού μεγάλου δακτύλου, ή κάλο του το μεγάλο δάκτυλο — αυτό είναι ένα ορθοπεδικό ασθένεια στην οποία υπάρχει μια ισχυρή απόκλιση από το πρώτο δάχτυλο προς τα έξω αλλαγή plyusno-falangovogo κοινό.

Φαίνεται βλαισού μεγάλου δακτύλου από το πρώτο δάκτυλο του ποδιού, όπως η απαλλαγή προς τα έξω, προς τα άλλα δάκτυλα, ενώ το κοινό "Σκάει".

Πάσχουν από αυτή την ασθένεια ως επί το πλείστον γυναίκες. Αυτό συνδέεται ίσως με το να φοράς άβολα παπούτσια και τα συνοδευτικά αυτής της δυσμορφίας. Είναι ενδιαφέρον ότι, η ασθένεια είναι εγγενής μόνο των κατοίκων της πολιτισμένες χώρες, που οδηγεί μια καθιστική ζωή, διατροφή "fast food" και να φοράς παπούτσια.

Στους ανθρώπους, η ασθένεια είναι γνωστή ως "κάλο" και δεν είχε δώσει ιδιαίτερη προσοχή, παρ ' όλες τις παραδοθεί ενοχλήσεις. Αυτό δεν είναι ένα καλλυντικό ελάττωμα, και ορθοπεδικά ασθένεια που απαιτεί μια πλήρης ολοκληρωμένη θεραπεία.

Αιτίες και παράγοντες κινδύνου του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Πριν υπήρχε μια εκδοχή σύμφωνα με την οποία 1 βλαισού μεγάλου δακτύλου δάχτυλο του ποδιού είναι το αποτέλεσμα του τραύματος για να μπροστινό τμήμα του πέλματος και αθέμιτη επεξεργασία. Τώρα αυτή η έκδοση ήταν dissipantur επιστήμονες που απέδειξε ότι το κυρίαρχο στοιχείο είναι η εμφάνιση των γενετική προδιάθεση και την ανατομική δομή του ποδιού.

Τα αίτια μπορεί να διαιρεθεί σε δύο ομάδες, τους παράγοντες κινδύνου και την εμφάνιση. Το πρώτο αποτελεί εγγύηση για την ανάπτυξη του βλαισού μεγάλου δακτύλου του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, αλλά σε ορισμένες συνθήκες, είναι σε θέση να προκαλέσει. Το δεύτερο είναι οι άμεσες αιτίες.

Οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν:

Η ανάπτυξη του βλαισού μεγάλου δακτύλου
 1. Φορώντας σφιχτό, άβολα παπούτσια, παπούτσια με ψηλά τακούνια . Η σωστή θέση του ποδιού για μεγάλο χρονικό διάστημα οδηγεί στην εμφάνιση ανθεκτικών στελεχών, η οποία με τη σειρά της είναι η αιτία της βλαισότητας παραμόρφωση του 1 δάχτυλο.
 2. Εγκάρσια πλατυποδία. Αυτή η ασθένεια επηρέασε περισσότερο τις γυναίκες από τους άνδρες. Η αιτία της δυσμορφίας με πλατυποδία είναι η ίδια εσφαλμένη θέση, αλλά ανεξάρτητα από το είδος του παπούτσια.
 3. Γενετική προδιάθεση. Συγγενής δυσπλασία plyusneklinovidnogo κοινού, την παθολογία του κινητικού συσκευές, η γενετική παθολογία του μεταβολισμού.
 4. Ανατομική δομή του ποδιού, για παράδειγμα, ένα μεγάλο πρώτο μετατάρσιο οστό.
 5. Αρθρίτιδα. Σε αυτή την παθολογία, επίσης, να παρουσιάζεται παραμόρφωση των αρθρώσεων και των οστών, η οποία μπορεί να είναι περίπλοκη halyus βλαισότητας.
 6. Το γήρας. Μεταβολικές διαταραχές, απασβέστωση των οστών, προβλήματα από το μυοσκελετικό και καρδιαγγειακό σύστημα παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση των παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού.
 7. Το υπερβολικό βάρος αυξάνει την πίεση στο πόδι μπορεί να προκαλέσει βλαισότητας παραμόρφωση.

Οι κύριες αιτίες αυτής της ασθένειας είναι διαταραχές του μεταβολισμού και της αδυναμίας iecerunt iacula μεταταρσίου άρθρωσης, που προκύπτουν από την παραμόρφωση του ποδιού. Η αποτυχία του τένοντα μονάδα προωθεί την προοδευτική αλλαγή. Η βάση του μηχανισμού της εμφάνιση είναι η αλλαγή γωνίας μεταξύ του I και II μεταταρσίου οστά, προκαλώντας το πρώτο μετατάρσιο οστό είναι μετατοπισμένη προς τα μέσα, και ο αντίχειρας κινείται προς τα έξω. Η κεφαλή του μεταταρσίου οστού που πραγματοποιήθηκε σε λάθος θέση, και αυτό αποτελεί ένα mensa crumenae distentae κατ ' αποκοπή.

Με ποιον να επικοινωνήσω για βοήθεια;

Η επιθυμία να θεραπεύσει mensa crumenae distentae κόκκαλο στο πόδι είναι από μόνη της ήδη αξιέπαινη. Αλλά για να ασχοληθεί με τη δική τους λύση στο πρόβλημα αυτό είναι μια επικίνδυνη επιχείρηση. Η πιο λογική λύση σε αυτή την κατάσταση είναι να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό. Για να βοηθήσει στη θεραπεία της βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού μπορεί να ορθοπεδικός traumatologist και χειρουργός. Μην πάει καλά να συμβουλευτείτε ένα γιατρό και ενδοκρινολόγο, η οποία θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε προβλήματα με το ενδοκρινικό σύστημα.

Μόνο με ειδική ιατρική βοήθεια θα σας επιτρέψει όχι μόνο να εξαλειφθούν τα καλλυντικά ελάττωμα, αλλά επίσης να αποτρέψει την υποτροπή της νόσου, να θεραπεύσει την αιτία.

Να εξαλείψει το πιο προεξέχον οστό θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα χειρουργό που σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα θα σας βοηθήσει να ξαναχτίσουν τα πόδια, και θα είστε σε θέση να φορέσετε τα αγαπημένα σας παπούτσια.

Τι βαθμό της παραμόρφωσης που διακρίνει τη σύγχρονη ιατρική;

Εξέταση γιατρός πόδι

Αποφάσισε να διαθέσει τέσσερις βαθμούς hallyus βλαισότητας, ανάλογα με τη γωνία εκτροπής του αντίχειρα:

 1. Εγώ βαθμό — 15 βαθμούς.
 2. ΙΙ βαθμού — 20 μοίρες.
 3. ΙΙΙ βαθμού — 30 μοιρών.
 4. Βαθμός IV — περισσότερα από 30 βαθμούς.

Τους πρώτους δύο βαθμούς της βλαισότητας παραμόρφωση 1 δάχτυλο του ποδιού δεν είναι περίπλοκη και φέρνει ως επί το πλείστον καλλυντικά δυσφορία. III και IV έχουν επιπτώσεις για την υγεία. Μεταξύ αυτών malleo παραμόρφωση, όταν το ΙΙ και ΙΙΙ δάχτυλα παύουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία από το περπάτημα; ingrown toenails; κάλοι και επώδυνες κάλους, η οποία φουντώσει και φουντώνουν, οίδημα των ποδιών, οστεομυελίτιδα. Ως εκ τούτου, η έγκαιρη διάγνωση είναι πρωταρχικής σημασίας και μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή επιπτώσεων που συνδέονται με την επιπλοκή της φλεγμονώδους διαδικασίας.

Τι μεθόδους για την θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου υπάρχουν σήμερα;

Για πολύ καιρό ζουν με mensa crumenae distentae ανάπτυξης στο πόδι του, το ζήτημα του πώς να την θεραπεία της βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού είναι εξαιρετικά σημαντικό, διότι δεν είναι μόνο ένα καλλυντικό ελάττωμα, αλλά έντονο πόνο, αδυναμία να κινηθεί με ασφάλεια, για να μην αναφέρουμε κάποια σωματική δραστηριότητα .

Σήμερα, υπάρχουν δύο ομάδες από τις μεθόδους θεραπείας του βλαισού μεγάλου δακτύλου το πρώτο toe – συντηρητική και χειρουργική.

Από την άποψη της αποτελεσματικότητας της χειρουργικής επέμβασης είναι η πιο κατάλληλη και ταχεία θεραπεία αυτής της παθολογίας. Η συντηρητική θεραπεία έχει άλλο ένα πλεονέκτημα – δεν απαιτεί αναισθησία και γενικά καλύτερα ανεκτή από ψυχολογική άποψη.

Για να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συντηρητική θεραπεία, τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά της στη θεραπεία της halyus βλαισότητας ι—ΙΙ βαθμού. Αλλά σε ένα πιο σοβαρό στάδιο μπορεί να βοηθήσει μόνο με χειρουργική επέμβαση.
Είναι δυνατόν να θεραπεύσει την ασθένεια, χωρίς χειρουργική επέμβαση;

Στα πρώτα στάδια η συντηρητική θεραπεία δεν είναι δυνατή. Πρώτα στάδια σημαίνει παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού ι—ΙΙ βαθμού, με μια μικρή εκτροπή γωνία και χωρίς επιπλοκές.

Η συντηρητική θεραπεία περιλαμβάνει ειδικές ασκήσεις, διόρθωση του βάρους, η χρήση του υπηρέτες, φορούν ορθοπεδικά παπούτσια και ιατρική θεραπεία.

Στα αρχικά στάδια του βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι το μεγάλο δάχτυλο ασκήσεις σε θέση να μειώσει σημαντικά την εκτροπή γωνία και τον πόνο που συνδέεται με αυτό το πρόβλημα.

Ανάμεσα σε αυτές τις ασκήσεις θα πρέπει να σημειώσετε τα εξής:

 1. άσκηση αστράγαλο stretching: τέντωμα κάλτσες για τον εαυτό του, να κάθεται στο πάτωμα, ανυψωτικά σε κάλτσες, στέκεται στο βήμα;
 2. "Το ποδήλατο", στην οποία τα πόδια να κινούνται από το ισχίο μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών παράλληλα με το πάτωμα, αργά, με αντιολισθητικές κάλτσες στο "push" με τα πόδια τους και η ένταση στην κάμψη;
 3. αναπαραγωγή κάλτσες στο χέρι, κάθεται στο πάτωμα με ίσια πόδια;
 4. δραστικές κινήσεις των δακτύλων των ποδιών (συμπίεση, αναπαραγωγή);
 5. ασκήσεων με μικρή μπάλα-expander: είναι απαραίτητο για να στερεωθεί η μπάλα μεταξύ του "σπόρου" και στα δύο πόδια και να προσπαθήσει να τον θέσει υπό όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση, καθώς αν σύνθλιψη την μπάλα.

Μία από τις κοινές αιτίες των οστών στα πόδια είναι υπερβολική πίεση στο πόδι, λόγω του επιπλέον βάρους. Η απώλεια βάρους είναι μια υποχρεωτική προϋπόθεση της θεραπείας. Διόρθωση θα πρέπει να περιλαμβάνουν επαρκή διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα.

Έλεγχος βάρους

Σήμερα ποδίατροι χρησιμοποιούν ενεργά την ανάπτυξη νέων, δηλαδή, το κλιπ που μπορείτε να προσαρμόσετε τη θέση του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σε βλαισού μεγάλου δακτύλου. Φοριούνται κυρίως το βράδυ και να αφαιρεθεί το πρωί. Ένα παράδειγμα τέτοιο είναι υπηρέτης των υπηρετών του gel. Η χρήση τους σφιγκτήρες για να παραμορφωθεί αντίχειρα σας επιτρέπει να αφαιρέσετε εντελώς ένα ελάττωμα στο στάδιο ι, και να μειώσει σημαντικά την ταλαιπωρία και διογκώνοντας με βλαισού μεγάλου δακτύλου βαθμούς από II έως IV.

Φορώντας άνετα ορθοπεδικά παπούτσια συνιστάται στις περισσότερες περιπτώσεις αρχόμενη βλαισού μεγάλου δακτύλου. Ο ασθενής είχε συνταγογραφηθεί ένα μαλακό ευρύ παπούτσια με σόλα από επίπεδα και διατηρώντας την "Κούπα" για να φορέσει. Αυτά τα παπούτσια είναι συνιστάται να φορούν ως θεραπευτική στα πρώτα στάδια, και μετά από τη χειρουργική επέμβαση για να διατηρήσει και να εξασφαλίσει το αποτέλεσμα.

Φαρμακευτική θεραπεία περιλαμβάνει Μσαφ, αναλγητικά, κορτικοστεροειδή με τη μορφή ενέσεων. Αυτό μπορεί να ανακουφίσει σημαντικά τα συμπτώματα halyus βλαισότητας στη θεραπεία χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Λιγότερο αποτελεσματικό, αλλά εξακολουθεί να είναι σε θέση να ανακουφίσει τον πόνο με βλαισού μεγάλου δακτύλου λουτρά και αναδιπλώνεται. Είναι κυρίως αποδίδεται ως επικουρική θεραπεία με άλλες μεθόδους, ή ως προετοιμασία πριν και βοήθεια μετά την επέμβαση.

Στα πρώτα στάδια συντηρητική θεραπεία halyus βλαισότητας είναι αρκετά αποτελεσματική.

Χειρουργική θεραπεία halyus βλαισότητας

Σε επόμενα στάδια, που χαρακτηρίζονται όχι μόνο σοβαρή δυσμορφία, αλλά επιπλοκών, κατάλληλο και μόνη αποτελεσματική θεραπεία παραμένει η χειρουργική επέμβαση. Προηγουμένως, αυτή η ενέργεια θεωρείται όχι μόνο αναποτελεσματική, αλλά και επικίνδυνη μέθοδο της θεραπείας, και η πράξη αυτή λαμβάνεται κάθε χειρουργό.

Σήμερα, υπάρχουν περισσότερα από διακόσια την επιτυχία των δράσεων που εφαρμόζονται αν η καμπυλότητα του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Οι επιπλοκές είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Το πιο χρησιμοποιούμενες μέθοδοι της χειρουργικής θεραπείας είναι οι ακόλουθες.

 1. Μίνι-επεμβατική διόρθωση του βλαισού μεγάλου δακτύλου. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για επαναλαμβανόμενες χειρουργική επέμβαση και την εμφύτευση, ακόμη και σε μεταγενέστερα στάδια της νόσου. Κάνουν μόνο δύο μικρές τρύπες και στις δύο πλευρές του αντίχειρα και με τη βοήθεια των μικρών piriformis είναι ένα μικρό κόσμημα έργο να ευθυγραμμίσει τις διατάξεις του μεταταρσίου οστά και τις φάλαγγες του αντίχειρα επέκταση της κάψουλας.
 2. Chevron-οστεοτομία. Αυτό το είδος της λειτουργίας που χρησιμοποιείται στην ι —ΙΙ βαθμού παραμόρφωση (όχι περισσότερο από 17 βαθμούς απόκλισης). Η λειτουργία περιλαμβάνει την εκτομή του όγκου και τον καθορισμό της άρθρωσης του μεγάλου δακτύλου του ποδιού με τη βοήθεια των καλωδίων τιτανίου και βίδα για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, το σχέδιο είναι να αφαιρεθούν και το άτομο είναι ευτυχισμένοι που ζουν με ένα ωραίο σταματήσει.
 3. Το κασκόλ οστεοτομία. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται όταν η καμπυλότητα του ΙΙ—ΙΙΙ βαθμός σοβαρότητας (από τις 17 έως τις 40 μοίρες). Η λειτουργία περιλαμβάνει την αυτόματη διόρθωση της θέσης του μεταταρσίου και φάλαγγες σταθεροποίηση χρησιμοποιώντας δύο βίδες τιτανίου.

Αυτές οι λειτουργίες σε halyus βλαισότητας είναι αποτελεσματική για τη θεραπεία κάθε στάδιο της νόσου.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος και την πολυπλοκότητα της επιχείρησης, η χειρουργική επέμβαση απαιτεί προσεκτική μετεγχειρητική φροντίδα. Συνήθως αποκατάστασης διαρκεί περίπου τρεις εβδομάδες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η χειρουργική επέμβαση halyus βλαισότητας οι άνθρωποι πρέπει να φορούν ειδικά παπούτσια το απόγευμα, και διορθωτικά λεωφορείο το βράδυ. Μετά από 6 εβδομάδες μπορείτε να το αφήσετε μόνο του, φορώντας του ένα ειδικό ευρεία παπούτσια. Επίσης, να είστε βέβαιος να χρησιμοποιήσει αντι-φλεγμονώδη φάρμακα και την εκτέλεση θεραπευτικές ασκήσεις για να αποκατασταθεί η κανονική λειτουργία του πόδια.

Υπάρχουν επίσης ειδικά προγράμματα αποκατάστασης μετά από χειρουργική επέμβαση για halyus βλαισότητας, να βοηθήσει να αποκαταστήσει τη λειτουργία των μυών και των τενόντων.

Είναι δυνατόν πρόληψη του βλαισού μεγάλου δακτύλου;

Η πρόληψη είναι προέρχεται από αιτίες. Είναι προφανές ότι ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί αυτή η ασθένεια είναι να φοράτε άνετα παπούτσια, ενεργό τρόπο ζωής, τον έλεγχο του βάρους και έγκαιρη πρόσβαση σε παιδίατρο. Και πρέπει να επισκεφθείτε έναν ειδικό, όχι μόνο κατά τα πρώτα σημάδια του στελέχους, αλλά μόνο μια φορά το χρόνο για ένα τσεκ-απ.

Είναι επίσης σημαντικό να παρακολουθεί τακτικά την κατάσταση της υγείας και το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα. Μεγάλη σημασία έχει η εφαρμογή της πρόληψης ασκήσεις και έγκαιρη διόρθωση της flatfoot.

Ως εκ τούτου, βλαισότητας παραμόρφωση της πρώτης toe είναι το πρόβλημα, όπως τα καλλυντικά και την ιατρική. Μετά από όλα, η αδυναμία να φορούν πανέμορφα παπούτσια και tristia deformes pariunt είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πιο σοβαρές αλλαγές στο επίπεδο ολόκληρου του οργανισμού. Αλλά halyus βλαισότητας δεν είναι ποινή. Σήμερα στην ιατρική υπάρχουν τέσσερις βαθμούς σοβαρότητας των παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού και του αποδίδεται η θεραπεία ανάλογα με τη σοβαρότητα της νόσου και ο στόχος.

Στα πρώτα στάδια, είναι δυνατόν να εξαλειφθεί αυτή η παθολογία, χρησιμοποιώντας ελάχιστα της εισβολής χειρουργική επέμβαση ή σύρτης, και με ένα ισχυρό στέλεχος που θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσει την χειρουργική επέμβαση με τη σταθεροποίηση των φαλαγγών. Η πρόληψη περιλαμβάνει τη μείωση του φορτίου για ossis metatarsalis phalangeal σύνδεση φορώντας τα σωστά παπούτσια και το βάρος διόρθωση. Η έγκαιρη πρόσβαση σε ένα podiatrist όχι μόνο την εξάλειψη της νόσου, αλλά για να το αποτρέψει.

10.08.2018