Βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού

Hallus βλαισότητας (βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού) είναι μια κατάσταση κατά την οποία υπάρχει βλάβη στην άρθρωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Αυτή η ασθένεια είναι συνήθως ονομάζεται ένα κάλο του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Θυλακίτιδα του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού συνδέεται με το σχηματισμό της ανάπτυξης των οστών σε απάντηση σε τραυματισμό. Στην πραγματικότητα, Hallus βλαισότητας δεν είναι μόνο μια απάντηση στο τραύμα. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή η ασθένεια σχεδόν ποτέ δεν παρουσιάζεται σε πολιτισμούς που δεν φορούν παπούτσια. Τα στενά παπούτσια, όπως τα ψηλά τακούνια και μπότες, μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Ευρέα παπούτσια, με ελεύθερο χώρο για τα δάχτυλα των ποδιών, να μειώσει τις πιθανότητες ανάπτυξης η παραμόρφωση και να βοηθήσει στη μείωση του ερεθισμού για το κάλο του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, αν υπάρχουν.

Βλαισού μεγάλου δακτύλου

Ο όρος Hallus βλαισότητας στην πραγματικότητα περιγράφει τι συμβαίνει στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Hallus - ιατρικός όρος για το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, και βλαισότητας ανατομικά όρος που σημαίνει την παραμόρφωση είναι η απόκλιση μακριά από το μέσον του σώματος. Έτσι, σε βλαισού μεγάλου δακτύλου το μεγάλο δάκτυλο έξω από το πόδι. Εξέλιξη αυτής της διαδικασίας, υπάρχουν άλλες αλλαγές. Μία από αυτές τις αλλαγές είναι ότι το οστό που βρίσκεται πάνω από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, το πρώτο οστό αρχίζει να αποκλίνει περισσότερο προς την άλλη κατεύθυνση. Αυτό το οστό ονομάζεται primus βάρους. Primus σημαίνει πρώτα οστά, και ο βάρους είναι ένας ιατρικός όρος που σημαίνει ότι η παραμόρφωση εκδηλώνεται με απόκλιση από τη μέση γραμμή του σώματος.Αυτό δημιουργεί μια κατάσταση όπου το πρώτο οστό και το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού τώρα σχηματίζουν γωνία κατά την γραμμή στο εσωτερικό άκρο του ποδιού. Θυλακίτιδα του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, το οποίο αναπτύσσει την πρώτη, στην πραγματικότητα είναι μια αντίδραση στην πίεση από τα παπούτσια. Πρώτη αντίδραση σε τραύμα είναι μια περιοχή ερεθισμένο, πρησμένα ιστό που συνεχώς τρίβει μεταξύ τους τα παπούτσια και το κόκαλο κάτω από το δέρμα. Με την πάροδο του χρόνου, η συνεχής πίεση μπορεί να προκαλέσει πάχυνση του ιστού των οστών, η οποία αυξάνει το πρήξιμο και την περισσότερη τριβή για τα υποδήματα.

Λόγους

Πολλά προβλήματα που εμφανίζονται στα πόδια, είναι το αποτέλεσμα της μη φυσιολογική πίεση ή τριβή. Ο ευκολότερος τρόπος για να καθορίσει την παρουσία της παθολογικής συνέπειες της πίεσης είναι η εξέταση των ποδιών. Το πόδι είναι ένα στερεό οστό καλύπτεται με δέρμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα συμπτώματα αναπτύσσονται σταδιακά, καθώς το δέρμα και τους μαλακούς ιστούς απορροφούν την περίσσεια αντίκτυπο στο πόδι. Κάθε διόγκωση του οστού της ζημίας ή να επιδεινώσει μια υπάρχουσα ζημία. Το δέρμα αντιδρά στην τριβή και στην πίεση που διαμορφώνει φουσκάλες. Το μαλακό ιστό κάτω από το δέρμα ανταποκριθεί σε υπερβολικό φορτίο. Και το καλαμπόκι και συμπυκνωμένη μαλακών ιστών κάτω από το καλαμπόκι γίνεται επώδυνη και ερεθισμένη. Να μειώσει τον πόνο προωθεί τη μείωση της πίεσης. Η πίεση μπορεί να μειωθεί από το εξωτερικό, λόγω της πιο χαλαρά παπούτσια ή μέσα που οφείλεται σε χειρουργική επέμβαση και αφαίρεση της περίσσειας ιστού.

Παράγοντες κινδύνου

 • Παπούτσια έχει μια επίδραση σχετικά με τη συχνότητα της εμφάνισης του βλαισού μεγάλου δακτύλου μεγάλο δάχτυλο του ποδιού (αυτό είναι χαμηλότερο σε ενήλικες που δεν φορούν παπούτσια). Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα υποδήματα που προκαλεί την ασθένεια. Ασφυκτικά παπούτσια μπορεί να προκαλέσει πόνο και παγίδευση νεύρου πόδι νεύρο μαζί με το σχηματισμό του βλαισού μεγάλου δακτύλου. Μοντέρνα παπούτσια μπορεί να είναι πολύ στενό και πολύ στενό για να "πόδι φαίνονται αισθητικά ευχάριστο". Τα ψηλά τακούνια αυξάνουν το φορτίο στα πόδια, η οποία οξύνει περαιτέρω το πρόβλημα. Και να συμμορφώνονται με τις τάσεις της μόδας όχι μόνο οι νέοι, αλλά και άνθρωποι σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Οι παράγοντες κινδύνου μπορούν να χωριστούν σε αρχικό:
 • Παπούτσια
 • Μια υψηλή πιθανότητα του βλαισού μεγάλου δακτύλου στα θηλυκά. Ο λόγος μπορεί να είναι τα παπούτσια.
 • Οι χορευτές που ξοδεύουν πολύ χρόνο στο μπλοκ, το χορό στα δάχτυλα, και, συνεπώς, μπορούν να αναμένουν μια υψηλότερη πιθανότητα του βλαισού μεγάλου δακτύλου
 • Ηλικία. Η συχνότητα πίεση αυξάνει με την ηλικία, με ποσοστά 3% σε άτομα ηλικίας 15-30 ετών, το 9% των ατόμων ηλικίας 31-60 ετών, και το 16% αυτών που είναι άνω των 60 ετών 1
 • Γενετικοί παράγοντες έχουν μια ορισμένη τιμή
 • Ασθένειες που σχετίζονται με

Υπάρχουν ορισμένοι λόγοι για τη βιο-μηχανική αστάθεια, συμπεριλαμβανομένων των νευρο-μυϊκών διαταραχών. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε αρθρίτιδα των διαφόρων τύπων. Αυτές οι ασθένειες που σχετίζονται περιλαμβάνουν:

 • Ουρική αρθρίτιδα.
 • Η ρευματοειδής αρθρίτιδα.
 • Ψωριασική αρθροπάθεια.
 • Το κοινό υψηλής κινητικότητας που σχετίζονται με ασθένειες όπως το σύνδρομο Marfan.
 • Η σκλήρυνση κατά πλάκας.
 • Εγκεφαλική παράλυση.

Τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα του βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι ως επί το πλείστον προκαλείται από θυλακίτιδα του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Θυλακίτιδα του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι αρκετά επώδυνη. Σε σοβαρές βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού εμφανίζεται και ένα αισθητικό πρόβλημα. Επιπλέον, η επιλογή των παπουτσιών είναι δύσκολο, ειδικά για τις γυναίκες που θέλουν να είναι της μόδας και να φοράει μοντέρνα παπούτσια γίνεται μια πραγματική πρόκληση. Τέλος, η αύξηση στην πίεση αρχίζει να κινείται το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού και μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την τριβή της δεύτερης δάχτυλα του τα παπούτσια.

Διάγνωση

Ιστορία

 • Ο ασθενής μπορεί να εμφανίσουν πόνο στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού κατά το περπάτημα ή τις κινήσεις. Αυτό μπορεί να υποδεικνύει την εκφύλιση του αρθρικού χόνδρου.
 • Ο πόνος μπορεί να είναι πόνος στην περιοχή της κνήμης λόγω φορώντας παπούτσια. Είναι δυνατόν να αυξηθεί παραμόρφωση.
 • Θα πρέπει να μάθετε σε τι άσκηση μπορεί να αυξήσει τον πόνο, ανακουφίζει από τον πόνο ( ίσως μόνο με την αφαίρεση παπούτσια).
 • Ιστορικό τραύματος ή αρθρίτιδα.
 • Πολύ σπάνια έντονο πόνο ή τσούξιμο στην ραχιαία περιοχή της Προύσας το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, που μπορεί να υποδεικνύει μια τραυματική νευρίτιδα από τη μέση του ραχιαίο δερματικό νεύρο.
 • Ο ασθενής μπορεί επίσης να περιγράψει τα συμπτώματα που προκαλούνται από την παραμόρφωση, όπως μια οδυνηρή δεύτερο δάκτυλο, μεσοδακτύλιες κεράτωση, ή εξέλκωση.
Τα συμπτώματα του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Εξωτερική εξέταση

 • Πρέπει να παρατηρείτε το βάδισμα του ασθενούς. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το βαθμό οδυνηρό εκδηλώσεις, και τις πιθανές διαταραχές βάδισης που σχετίζονται με προβλήματα στα πόδια.
 • Η θέση του το μεγάλο δάκτυλο προς τα άλλα δάκτυλα. Η παραμόρφωση της άρθρωσης μπορεί να είναι σε διαφορετικές προβολές.
 • Ανάδειξη του κοινού. Ερύθημα ή πρήξιμο δείχνει την πίεση του Παπουτσιού και ερεθισμό.
 • Το εύρος της κίνησης από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού στο κοινό. Και είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή είναι ο πόνος, crepitus. Πόνος χωρίς τραγανό ήχο που υποδηλώνει την παρουσία υμενίτιδα.
 • Η παρουσία κεράτωση που περιλαμβάνει την παθολογική τρίψιμο από ακατάλληλη βάδισμα.
 • Που σχετίζονται παραμόρφωση μπορεί να περιλαμβάνουν δεύτερο δάχτυλα των ποδιών και εύκαμπτο ή άκαμπτο πλατυποδία. Αυτές οι παραμορφώσεις μπορεί να προκαλέσει μια πιο ταχεία εξέλιξη του βλαισού μεγάλου δακτύλου του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, μειώνοντας την πλευρική στήριξη του ποδιού.

Αλλαγές στην κίνηση στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού κοινού:

 • Μια αύξηση στην απαγωγή του αντίχειρα πλευρά του ποδιού κατά την εγκάρσια και μετωπιαία αεροπλάνα.
 • Η αύξηση της μέσης ανάδειξη των δακτύλων.
 • Η αλλαγή στην κάμψη πίσω του κοινού.

Επιπλέον, θα πρέπει να δώσουν προσοχή στην κατάσταση του δέρματος και του περιφερικού σφυγμού. Καλή κυκλοφορία ειδικά σημασία αν σκοπεύετε χειρουργική θεραπεία και θα πρέπει φυσιολογική επούλωση των χειρουργικών τραυμάτων.

Έρευνα

X-ray σας επιτρέπει να δείτε το βαθμό της παραμόρφωσης και μπορεί να υποδεικνύει υπεξάρθρημα της άρθρωσης. Εάν είναι απαραίτητο, αποκλεισμό άλλων παθήσεων μπορεί να ανατεθεί σε CT. Το υπερηχογράφημα είναι απαραίτητο για την έρευνα σκάφη αν υποψιάζεστε κακή κυκλοφορία του αίματος. Εργαστηριακές δοκιμές για να ορίσετε εάν θέλετε να εξαιρέσετε ασθένειες που σχετίζονται και με την προετοιμασία για τη χειρουργική θεραπεία.

Θεραπεία

Η Συντηρητική Θεραπεία

Θεραπεία της βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, σχεδόν πάντα, ξεκινήστε επιλέγοντας ένα άνετο Παπούτσι που δεν προκαλεί τριβή ή φορτίο. Στα πρώτα στάδια της Hallus βλαισότητας φορώντας παπούτσια με ένα ευρύ μπροστινό μέρος μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη της παραμόρφωσης. Καθώς ο πόνος είναι το αποτέλεσμα της θυλακίτιδα του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, λόγω της πίεσης από το Παπούτσι, η θεραπεία επικεντρώνεται στην αφαίρεση της πίεσης του ότι τα παπούτσια που έχει στην παραμόρφωση. Ευρύτερη παπούτσια μειώνει την πίεση σε κάλους μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Λουρίδα για την Προύσα από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού μπορεί να μειώσει την πίεση και την τριβή από τα παπούτσια. Υπάρχουν, επίσης, πολλές συσκευές, όπως τα push-σε ορθοπεδικά προϊόντα που ενισχύουν το δάχτυλο και να αλλάξετε την κατανομή του φορτίου στο πόδι.

Φαρμακευτική αγωγή και φυσικοθεραπεία

Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα και φυσικοθεραπεία μπορεί να συνταγογραφούνται για τη μείωση της φλεγμονής και ανακούφιση από τον πόνο. Επιπλέον, η πιθανή έγχυση κορτικοστεροειδών. Μακροχρόνια θεραπεία δεν έχει αποδεδειγμένη θεραπευτική αποτελεσματικότητα.

Ορθοπεδικά προϊόντα

Ίσως η χρήση διαφορετικών ορθωτικός συσκευές ( πέλματα, τους διορθωτές των ποδιών, μεσοδακτύλιες κύλινδροι ).Η χρήση ορθώσεις βοηθά στα πρώτα στάδια για να σταματήσει η περαιτέρω παραμόρφωση. Όταν σοβαρή παραμόρφωση του με τη χρήση ορθωτικών συσκευών μπορεί μόνο να μειώσει τον πόνο. Επιμέρους πέλματα σας βοηθήσει να διορθώσετε τα σπασμένα καμάρα του ποδιού.

Αν η παραμόρφωση οφείλεται σε μεταβολική διαταραχή ή συστηματική νόσο, θα πρέπει να υπάρχει η θεραπεία στοχεύει στη διόρθωση της υποκείμενης νόσου με τη συμμετοχή ρευματολόγο ή ενδοκρινολόγο.

Χειρουργική θεραπεία

Αν όλα τα συντηρητικά μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά, η απόφαση για χειρουργική θεραπεία. Επί του παρόντος, υπάρχουν περισσότερα από 100 επιχειρησιακές μεθόδους για τη θεραπεία της Hallus βλαισότητας.Κύριοι στόχοι στη χειρουργική θεραπεία από τα ακόλουθα:

 • για να αφαιρέσετε ένα κάλο του μεγάλου δακτύλου του ποδιού
 • για να ανακατασκευάσει τα οστά, που συνθέτουν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού
 • για την εξισορρόπηση των μυών γύρω από την άρθρωση, έτσι ώστε να μην υπάρχει επανάληψη της δυσμορφίας
Θεραπεία

Αφαιρέστε το "build-up"

Σε ορισμένες ήπιες περιπτώσεις το σχηματισμό του το κάλο του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, η λειτουργία μπορεί να αφαιρεθεί μόνο από τη συσσώρευση στην τσάντα του κοινού. Αυτή η επέμβαση γίνεται μέσω μιας μικρής τομής στο πλάι του ποδιού, στην περιοχή της κάλο του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Όταν το δέρμα έχει αφαιρεθεί έκοψε το γόρδιο δεσμό με τα ειδικά χειρουργικά τρυπάνια. Το οστό είναι ευθυγραμμισμένα και η τομή στο δέρμα ράβεται με μικρές βελονιές.

Είναι πιο πιθανό ότι η ανασυγκρότηση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού θα πρέπει επίσης να απαιτείται. Η πιο σημαντική απόφαση που πρέπει να ληφθεί είναι αν είναι απαραίτητο να κοπεί το κόκκαλο και επίσης να ανακατασκευάσει. Για να αντιμετωπίσει αυτό το ερώτημα είναι η τιμή της γωνίας μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης των οστών.Η κανονική γωνία είναι περίπου εννέα ή δέκα βαθμούς. Εάν η γωνία είναι 13 βαθμούς ή και περισσότερο, είναι πιθανό να κόβεται και να ανακατασκευάσει το κόκαλο. Όταν ο χειρουργός κόβει και να παράγουν την επανατοποθέτηση των οστών, είναι μια χειρουργική διαδικασία που στοχεύει στην εξάλειψη της παραμόρφωσης ή τη βελτίωση της λειτουργίας του μυοσκελετικού συστήματος με τεχνητά κάταγμα. Υπάρχουν δύο βασικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για να εκτελέσετε την οστεοτομία και την ανασυγκρότηση της πρώτης των οστών.

Περιφερική Οστεοτομία

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το περιφερικό άκρο του οστού είναι κομμένα και να μετακινηθεί πλευρικά. Αυτό σας επιτρέπει να μειώσει αποτελεσματικά τη γωνία ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη οστά. Αυτό το είδος της λειτουργίας απαιτεί συνήθως μία ή δύο μικρές τομές στο πόδι. Μόλις ο χειρουργός επιτυγχάνει ικανοποιητική θέση των οστών, η οστεοτομία συνοδεύεται από την καθήλωση τα οστά με μεταλλικά καρφιά. Μετά από τη χειρουργική επέμβαση και τη θεραπεία καρφίτσες αφαιρεθεί( αυτό είναι συνήθως αφαιρούνται μέσα σε 3-6 εβδομάδες μετά την επέμβαση).

Το εγγύς οστεοτομία

Σε άλλες περιπτώσεις, το πρώτο κόκκαλο κομμένα σε το εγγύς άκρο του οστού. Αυτό το είδος της λειτουργίας απαιτεί συνήθως δύο ή τρεις μικρές τομές στο πόδι. Μόλις το δέρμα κόβεται, ο χειρουργός εκτελεί την οστεοτομία. Το οστό υφίσταται ανακατασκευή και είναι σταθερό στο χρόνο, τις μεταλλικές ακίδες. Αυτή η λειτουργία μειώνει επίσης η γωνία μεταξύ των οστών. Εναλλακτικά, μια απελευθέρωση του τένοντα του μυός που προκαλεί το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Ως εκ τούτου, μετά τη λειτουργία ένα ειδικό επίδεσμο είναι φθαρμένα.

Αποκατάσταση μετά από χειρουργική επέμβαση

Θα πρέπει κατά μέσο όρο σε 8 εβδομάδες για την επούλωση των μαλακών ιστών και των οστών. Το πόδι του σε αυτό το διάστημα, είναι καλύτερο να τεθεί σε παπούτσια με ξύλινα πέλματα ή ένα ειδικό στήριγμα για να εξαλείψει το τραύμα του λειτουργεί ιστούς και να επιτρέπει την κανονική αναγέννηση. Αμέσως μετά την επέμβαση μπορεί να χρειαστεί πατερίτσες.

Σε ασθενείς με σοβαρή θυλακίτιδα μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα μετά την επέμβαση μπορεί να ανατεθεί σε φυσική θεραπεία (6-7 θεραπείες). Επιπλέον, θα πρέπει να φορούν παπούτσια με ένα εκτεταμένο μέτωπο. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσετε διορθωτές. Όλα αυτά μπορεί να καταστεί δυνατή η ταχύτερη επιστροφή σε κανονικό περπάτημα.

12.08.2018