Αίτια, συμπτώματα, θεραπεία και πρόληψη complanatis των ποδιών παραμόρφωση σε παιδιά

Complanatis παιδιά του ποδιού μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα συμπτώματα, αλλά έχουν επίσης μια σειρά από αρνητικές συνέπειες, αν ο χρόνος δεν αρχίσει τη θεραπεία της παθολογίας. Παθολογία μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του εμβρύου στη μήτρα και κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του μωρού μέχρι 3-5 χρόνια. Κατά το πρώτο έτος της ζωής ενός παιδιού για το σώμα του (ειδικά για το μυοσκελετικό σύστημα), έχουν ένα πολύ μεγάλο φορτίο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το παιδί αναπτύσσεται, μαθαίνει να κάθεται, να σέρνονται, να σταθεί και να περπατήσει. Οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, μπορεί να αναπτύξει complanatis του ποδιού ότι μερικές φορές η οπτική μπορεί να είναι απαρατήρητη.

Ένα

Η ίδια η νόσος μπορεί να παρουσιαστεί σε ένα φόντο των υφισταμένων του πλατυποδία, η οποία συνήθως εμφανίζεται σε όλα τα παιδιά έως την ηλικία των τριών ετών. Ο σχηματισμός του βλαισού μεγάλου δακτύλου ποδιού του παιδιού τελειώνει στις 5 ετών. Σε αυτή την ηλικία γίνονται εμφανή τα σημάδια του βλαισού μεγάλου δακτύλου του ποδιού, το οποίο συχνά παρουσιάζεται όταν το περπάτημα του παιδιού. Για την πρόληψη των ανεπιθύμητων επιδράσεων της νόσου, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ορθοπεδικό ή χειρουργό για τη διάγνωση και τη θεραπεία.

Τα συμπτώματα complanatis των ποδιών παραμόρφωση σε παιδιά

Complanatis σταματήσει τα συμπτώματα στα παιδιά μπορεί να εκφράζεται οπτικά και εκδηλώνεται ως πόνος. Τα συμπτώματα, που μπορεί να Εκφράσει παραμόρφωση βλαισού μεγάλου δακτύλου των ποδιών, περιλαμβάνουν:

 • η καμπυλότητα του ποδιού προς τα μέσα, όταν το περπάτημα;
 • πόνος στα άκρα (πιο συχνά εκδηλώνεται με το τέλος της ημέρας);
 • πονοκέφαλο;
 • η καμπυλότητα της στάσης του σώματος του παιδιού.
 • παχουλό, παχουλό πόδι.

Complanatis talipes μπορεί να παρουσιαστεί για πολλούς λόγους. Στο πρώτο μέρος, επισπεύδοντας παράγοντα για την ανάπτυξη της pvds είναι δυσπλασία των αρθρώσεων, στην οποία υπάρχει μια αποδυνάμωση των συνδέσμων. Όπως φαίνεται από τις στατιστικές, βλαισότητας πόδι παρατηρείται περισσότερο στα αγόρια (50%) από τα κορίτσια (35%). Παχύσαρκο παιδί μπορεί επίσης να είναι ένας θετικός παράγοντας για την ανάπτυξη complanatis παραμόρφωση.

Βλαισού μεγάλου δακτύλου ανάπτυξη του ποδιού μπορεί να παρατηρηθεί σε μια σειρά από παράγοντες:

 • παραμόρφωση της άρθρωσης του γόνατος;
 • ραχίτιδα;
 • χρόνιες παθήσεις, εξαιτίας των οποίων το μωρό είναι αναγκασμένοι να δαπανούν πολύ χρόνο στο κρεβάτι. Ως αποτέλεσμα, οι μύες αποδυναμώνουν, και περαιτέρω το φορτίο τους μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση των ποδιών;
 • τραυματισμό στο πόδι ή τον αστράγαλο;
 • ακατάλληλα παπούτσια, κ. λπ.

Κατά τα δύο πρώτα χρόνια της ανάπτυξης του παιδιού το μη φυσιολογικό βάδισμα και παχουλός στάση θα είναι η κανονική παράγοντες, αλλά αν μετά από αυτή την περίοδο οι αλλαγές δεν συμβαίνουν, είναι αναγκαίο να συμβουλευτείτε ένα γιατρό.

Τα πρώτα σημάδια της δυνατότητας ανάπτυξης complanatis του ποδιού μπορεί να αποδοθεί στην εσφαλμένη διατύπωση του ποδιού κατά το βάδισμα, στο οποίο το παιδί δεν είναι πλήρως στο πόδι. Μπορεί να προκύψει εξωτερικές αλλαγές του ποδιού, που θα μοιάζει με μια κλεψύδρα. Το παιδί μπορεί να παρουσιάσει με ασταθής βάδιση, κόπωση, όταν τα πόδια.

Διαγνωστική παθολογία

Δύο

Επειδή τα μικρά παιδιά την ανάπτυξη και το σχηματισμό του μυοσκελετικού συστήματος διαρκεί μέχρι 6-7 ετών, όταν τα σημάδια της νόσου, τη διάγνωση ακούγεται σαν "βλαισού μεγάλου δακτύλου του ποδιού". Ο όρος "οριζόντια μέτρα" αντικαθίσταται από τον όρο "βλαισού μεγάλου δακτύλου" και εάν οι αλλαγές που γίνονται μετά την ηλικία των επτά δεν θα συμβεί, η ασθένεια θα ονομάζεται "complanatis".

Για να αποφύγετε την εμφάνιση της νόσου στη χρόνια για να διορθώσει κάτι που θα είναι πολύ δύσκολο, είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του μωρού τακτικά δείξει στον αρμόδιο γιατρό.

Υπάρχουν διάφοροι βαθμοί του να χτυπήσει στάση:

 1. Για το πρώτο χαρακτηριστικό είναι η απόκλιση του ποδιού έως 15 βαθμούς. Αυτές οι αποκλίσεις δεν είναι ασυνήθιστο για πολλά παιδιά. Με την έγκαιρη σωστή προσέγγιση είναι επιτυχώς προσαρμοστεί, και σε ένα αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα.
 2. Για το δεύτερο βαθμό, χαρακτηρίζεται από την απόκλιση των σταματήσει με 20 βαθμούς. Αλλαγές των ποδιών σε αυτή την περίπτωση με επιτυχία είναι να διορθωθούν, αλλά το αποτέλεσμα είναι θετικό, θα πρέπει να βάλετε μια μεγάλη προσπάθεια.
 3. Ο τρίτος βαθμός της νόσου εκδηλώνεται σε αποκλίσεις έως και 30 μοίρες. Η θεραπεία θα απαιτήσει μια ολοκληρωμένη και μακράς διαρκείας.
 4. Αποκλίσεις άνω των 30 βαθμών, είναι χαρακτηριστική για το τέταρτο στάδιο της νόσου. Ένα τόσο μεγάλο ελάττωμα των ποδιών ρυθμίζεται αποκλειστικά και μόνο με χειρουργική επέμβαση.

Η διάγνωση της νόσου βασίζεται σε οπτική επιθεώρηση των ποδιών, submetry, και x-ray υπολογιστή de plantography και υπερηχογράφημα της το μωρό.

Αν ο χρόνος δεν αρχίσει η θεραπεία και να αγνοήσει την ασθένεια στο μέλλον το παιδί μπορεί να αναπτύξει μια σειρά από δυσάρεστες διαταραχές και παθήσεις όπως η αρθρίτιδα, αρθροπάθεια, χρόνιος πόνος στα άκρα, οστεοχόνδρωση της άρθρωσης, σκολίωση, clubfoot, καμπυλότητα των ποδιών.

Μέθοδοι και τρόποι αντιμετώπισης

Αν complanatis του ποδιού στα παιδιά, η θεραπεία θα πρέπει να βασίζεται σε ιατρική εξέταση, ο βαθμός της πόδι βλάβης, την ηλικία του παιδιού, κ. λπ. Η συγγενής μορφή της νόσου, εάν είναι δυνατόν να διαγνώσει κατά τη γέννηση, είναι απαραίτητο να ξεκινήσει άμεσα θεραπεία.

Θεραπεία complanatis του ποδιού σε βρέφη πραγματοποιείται χωρίς τη χρήση των ναρκωτικών, φοβάμαι τόσο πολύ να βλάψει τα εσωτερικά όργανα δεν αξίζει τον κόπο. Κυρίως ως θεραπεία σταματήσει σε μικρά παιδιά που εφαρμόζονται διορθωτικά γύψο επίδεσμο ότι ο γιατρός βάζει τα πόδια του μωρού.

Σημαντικό ρόλο στη θεραπεία της βλαισότητας πόδια μασάζ, άσκηση, θεραπεία. Για την πρόληψη της νόσου επέστρεψε μετά τη θεραπεία, προφύλαξη συνταγογραφήσει άνετα παπούτσια με ειδική σόλα.

Τρεις

Μασάζ και ιατρική γυμναστική

Το μασάζ του μωρού πρέπει να γίνεται μετά το μπάνιο ή όταν το παιδί είναι σε καλή διάθεση. Για το μασάζ το μωρό να τοποθετείται σε οριζόντια θέση και, στη συνέχεια, movere σε μια κυκλική κίνηση για να κάνετε μασάζ στο κάτω μέρος του ποδιού και στη συνέχεια τα πόδια. Μασάζ ποδιών θα πρέπει να πραγματοποιείται, δάχτυλα πιέζοντας ελαφρά στο πόδι και να σχεδιάσετε μια εικόνα 8 στο πόδι, τα δάχτυλα όταν πιέζεται ελαφρά συμπιεσμένο. Το μασάζ αυτό δείχνει απολύτως όλα τα παιδάκια να εμποδίζουν την ανάπτυξη της flatfoot.

Μπορείτε να βάλετε σε ένα πάρκο ή ένα μπολ με μπάλες του τένις, και, στη συνέχεια, να αυξήσει και να ρυθμίσετε το μωρό τους, προσομοιώνοντας το άλμα. Έτσι θα είναι massirovala πόδι, συν ένα μικρό fidget αυτή η άσκηση θα σας φέρει πολλά θετικά συναισθήματα.

Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορεί να κληθεί να εκτελέσει τέτοιες ασκήσεις, όπως:

 1. Ρωτήστε το παιδί να γίνει κατ ' ευθείαν, στη συνέχεια, σηκώστε τα δάχτυλα των ποδιών, ελαφρά περιστροφή τους προς τα μέσα.
 2. Συρόμενη οι κινήσεις που είναι απαραίτητες για να φέρει έξω το δάχτυλο του ενός ποδιού, σφίγγοντας ελαφρά, στη συνέχεια, επαναλάβετε στο άλλο πόδι.
 3. Στην καθιστή θέση θα πρέπει να λυγίσει τα πόδια, στη συνέχεια, σηκώστε τη φτέρνα από το πάτωμα, η πρώτη ταυτόχρονα και, στη συνέχεια, εναλλάξ.
 4. Θα πρέπει να βάλετε στο πάτωμα κάποιο μικρό αντικείμενο, και στη συνέχεια να προσφέρουν το παιδί να το αρπάξει με τα δάχτυλά σας και τα πόδια. Ως ένα θέμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα για τα χρώματα, μολύβι, μικρή μπάλα, κλπ.
Τέσσερις

Η άσκηση είναι καλύτερο να γίνεται με τη μορφή των παιχνιδιών, δεν με επίκεντρο τη λέξη "πρέπει". Μετά από τις ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μασάζ στο μωρό, ρυθμίζοντας την ένταση των πιέσεων στο πόδι και το πόδι.

Για να μάθετε πώς να το κάνουμε μασάζ για τα πόδια complanatis, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία μασέρ. Περαιτέρω, είναι δυνατό να οδηγήσει το παιδί να είναι ή να εκτελούν μασάζ στο σπίτι.Μέσα από ασκήσεις και μασάζ για να ενισχύσει τους μυς του μόσχου, τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό της καμάρας του ποδιού.

Μερικές φορές εξαιρετικά σοβαρή μορφή της παραμόρφωσης, η οποία αντιμετωπίζεται μόνο με χειρουργική επέμβαση. Υπάρχουν ποικιλίες των λειτουργιών που χρησιμοποιούνται ως θεραπεία complanatis σταματήσει:

 1. Χειρουργική επέμβαση, το όνομά του από τον επιστήμονα - Grice. Η ουσία της δράσης είναι να εγκαταστήσετε ένα ειδικό ένθετο στο πόδι του παιδιού, η οποία θα σας βοηθήσει να κλειδώσει το πόδι στη σωστή θέση και δεν θα το επιτρέψει να λυγίσει προς τα μέσα.
 2. Λειτουργία σύμφωνα με τη μέθοδο του Ντομπς. Όταν αυτή η χειραγώγηση είναι η επιβολή γύψο επίδεσμο στο πόδι του παιδιού, η οποία συμπληρώθηκε με την Κ-wire. Η διαδικασία εκτελείται σε διάφορα στάδια και απαιτεί τομές και καμία αναισθησία.

Πρόληψη της νόσου

Για τη θεραπεία της νόσου είναι πολύ πιο δύσκολο από το να εμποδίζουν την ανάπτυξη της νόσου. Αν υπάρχει μια γενετική προδιάθεση για τη νόσο, είναι απαραίτητο να τηρούν τα πόδια και το βάδισμα του παιδιού, πολύ περισσότερο, όπως η νόσος τείνει να μεταδίδεται γενετικά.

Θα πρέπει πρώτα να διεξάγει μια οπτική επιθεώρηση των ποδιών του μωρού, να εξετάσουμε το δέρμα στην περιοχή των ποδιών, αποφυγή τραυματισμών, ερυθρότητα. Οι γονείς θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και λάθος, αδέξιο βάδισμα του παιδιού, η οποία παρατηρείται μετά από μια μακρά περίοδο από το περπάτημα του παιδιού.

Να είστε βέβαιος να δείξει το παιδί στο γιατρό αρκετές φορές τον χρόνο. Εάν δεν υπάρχει προφίλ του ποδίατρο, είναι δυνατό να δείξει στο παιδί του χειρουργού. Η ανίχνευση του η τάση για ασθένεια, ιατρική εξέταση θα πρέπει να διεξάγονται πιο συχνά.

Θα πρέπει να επιλέξετε τα παπούτσια, το παιδί που ήταν υψηλής ποιότητας, με ορθοπεδικός πάτος. Η εξοικονόμηση υποδήματα είναι εξαιρετικά αμφίβολη, όπως και στο μέλλον θα πρέπει να δαπανήσει πολύ περισσότερα αν το παιδί θα υποφέρει και να ξοδεύουν χρήματα για τη θεραπεία των αρθρώσεων κατά τη διάρκεια της ζωής.

Ραχίτιδα είναι, επίσης, να γίνει μια κοινή αιτία της νόσου των αρθρώσεων. Ως πρόληψη της νόσου και τις αρνητικές συνέπειες που πρέπει να δώσει το μωρό της βιταμίνης D ή μια βιταμίνη, περιπάτους στο φρέσκο αέρα στο Ηλιόλουστο καιρό.

Μετά το μπάνιο και κατά τη διάρκεια της περιόδου της εγρήγορσης του παιδιού είναι απαραίτητο να κάνετε μασάζ στα πόδια. Σε νεαρή ηλικία, οι αρθρώσεις σε παιδιά από εύκαμπτο πλαστικό υλικό, τόσο επιδέξιος κινήσεις τους, μπορείτε κυριολεκτικά να sculpt μια όμορφη και σωστή μορφή. Χάρη στο μασάζ μπορεί να ανακουφίσει το παιδί από την ανάπτυξη της πλατυποδία, για να αφαιρέσετε ελαφρά κάμψη των ποδιών, η οποία μπορεί να διαμορφωθεί το μωρό στη μήτρα, ως αποτέλεσμα της λανθασμένης παρουσίαση.

Σε καλές καιρικές συνθήκες το καλοκαίρι μπορεί να αφαιρεθεί από τα παπούτσια του παιδιού και να του δώσει την ευκαιρία να τρέξει σε μικρές πέτρες, βότσαλα, η οποία θα έχει μια επίδραση μασάζ στο πόδι.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα ειδικό Χαλί με κύλινδροι μασάζ, και στη συνέχεια να προσφέρουν στο παιδί να περπατήσει κάθε μέρα για λίγα λεπτά.

Αν υπάρχει καμπυλότητα του δεύτερου και τρίτου βαθμού, παιδικά παπούτσια, καλύτερα να αγοράσετε ένα ειδικό, ιατρικά ιδρύματα, που ειδικεύεται στην κατασκευή των προϊόντων αυτών.

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του παιδιού θα προκύψουν πολλές ασθένειες, οι οποίες δεν πρέπει να φοβάσαι. Ξεκινώντας την έγκαιρη θεραπεία, υπάρχει μια πιθανότητα για το μέλλον υγιή ζωή του μωρού.

14.08.2018