Βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά: εικόνες, θεραπεία, αιτίες, συμπτώματα

Βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά είναι μια μορφή πλατυποδία. Μέσα αντισταθμίζεται από τον άξονα των κάτω άκρων, με αποτέλεσμα το σχηματισμό του X-σχήμα διάταξη του στάση, που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία. Παθολογία αναγνωρίζονται κατά τη διάρκεια του περπατήματος, καθώς το παιδί έρχεται από μέσα.

Τα αίτια και οι μορφές της

Προκαλεί παραμορφώσεις του ποδιού συνδέονται με πολλούς παράγοντες. Συχνά η παθολογία που βρέθηκαν σε πρόωρα βρέφη ή κατά τη διάρκεια του σχηματισμού της ενδομήτριας υποσιτισμό φύση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, επηρεάζονται από την αδυναμία του συνδετικού ιστού. Οδηγήσει σε βλαισότητας δυσμορφία των ποδιών μπορεί να είναι διαφορετικές ασθένεια μεταφέρεται στην παιδική ηλικία:

 1. Πνευμονία.
 2. Το SARS.
 3. Βρογχίτιδα.

Τα πόδια μπορούν να τοποθετηθούν οριζόντια και στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Σε πολυνευροπάθειας;
 • Κατά τη διάρκεια της πολιομυελίτιδας;
 • Με εγκεφαλική παράλυση;
 • Αν έχετε myodystrophy.

Οι λόγοι για την ήττα των ποδιών συνδέονται με την παχυσαρκία. Επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση του παιδιού είναι συγγενής εξάρθρωση του ισχίου ή δυσπλασία. Είναι σημαντικό να εξετάσουμε και τις μορφές της παθολογίας, όπως στην προκειμένη περίπτωση του βλαισού μεγάλου δακτύλου, το παιδί έχει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Υπάρχουν οι εξής τύποι:

 1. Έμφυτη.
 2. Αγόρασε.

Το σχηματισμό μιας εκ γενετής παραμόρφωση των ποδιών που παρατηρείται κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης. Η επίκτητη μορφή σχετίζεται με τα προβλήματα που επηρεάζουν το μυοσκελετικό σύστημα. Γιατί η εκπαίδευση παρουσιάζεται ακατάλληλη ανάπτυξη. Προάγει το σχηματισμό που ονομάζεται το μέλος του υποτονία του μυϊκού ιστού. Αρνητικά τραυματισμό του στο πόδι και άλλα μέρη.

βλαισότητας-παραμόρφωση

Η έκταση της νόσου και τα συμπτώματα

Βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά έχει διάφορα στάδια της ανάπτυξης.

Στάδιο Ι

Στο στάδιο 1 το δάχτυλο ποδιού που βρίσκεται είναι επίπεδη, ωστόσο, η απόκλιση 10-15°. Αν οι γονείς λαμβάνουν μέτρα για τη θεραπεία του παιδιού, η ασθένεια έχει εξαλειφθεί εύκολα.

ΙΙ - ΙΙΙ στάδιο

Αν η απόκλιση των ποδιών έχει μια τιμή των 15-20°, το παιδί που αναπτύχθηκε 2 στάδιο. Απαραίτητες προσπάθειες θα απαλλαγούμε από τη νόσο των κάτω άκρων, έτσι δεν υπάρχει καμία ανάγκη για ανησυχία. Η κατάσταση είναι στους 3 βαθμούς. Η κάμψη των 20-30° μπορεί να εξαλειφθεί, ωστόσο, η θεραπεία θα πρέπει να διεξάγει πάνω από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στάδιο IV

Σοβαρή είναι η κατάσταση κατά την οποία η στάση βρίσκεται είναι επίπεδη και η απόκλιση από τον κανόνα είναι 30° ή περισσότερο. Σύνθετη θεραπεία με τις επιπτώσεις στην Κνήμη, πόδι και άλλα μέρη της πόδια δεν μπορεί να οδηγήσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Σε αυτή την περίπτωση, αποδίδεται σε χειρουργική τακτική για να απαλλαγούμε από το ελάττωμα των κάτω άκρων.

Βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν φθάνει το 1 έτος. Η ήττα του πόδι και το πόδι αισθητά λόγω εμφάνισή τους. Όταν το περπάτημα, το παιδί δεν χρησιμοποιεί ολόκληρο το πόδι επιφάνεια, και μόνο εσωτερική πλευρά. Σε αυτή την περίπτωση οι γονείς να πάει σε ένα παιδιατρικό ειδικό για θεραπεία.

Τι σημάδια θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε την παραμόρφωση του ποδιού;

 • Βάδισμα αλλαγές παιδί, με αποτέλεσμα να γίνεται δύσκολη.
 • Το παιδί περπατά ασταθώς, κατά τη διάρκεια της κίνησης, να ακούσετε τους ήχους.
 • Το κίνημα γρήγορα κουραστικό από το παιδί, ως εκ τούτου, την κινητική δραστηριότητα του μωρού χαμηλή.
 • Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε τις αλλαγές στη φύση, η οποία συνδέεται με επώδυνες αισθήσεις στην κάτω περιοχή του ποδιού.
παραμόρφωση των ποδιών σε παιδιά

Παρουσίασε συμπτώματα χαρακτηρίζουν την πρώιμη φάση ανάπτυξης του βλαισού μεγάλου δακτύλου στα πόδια. Περαιτέρω αλλαγές έχουν καθοριστεί μέσα από τη διάγνωση.

Με σκοπό την οριστική διάγνωση των εφαρμοζόμενων μεθόδων εξέτασης οργανική:

 1. Υπολογιστή planography.
 2. Podometry.
 3. Οι ακτίνες-χ.
 4. Το υπερηχογράφημα των αρθρώσεων.

Για να αποκτήσετε ακριβή στοιχεία για την κατάσταση των ποδιών του x-rays σε 3 επίπεδα. Αυτό σας επιτρέπει να δείτε τις ανώμαλες αλλαγές. Κατά την εκτέλεση υπολογιστή planktonography πραγματοποιεί τον υπολογισμό των παραμέτρων των μορφολογικών χαρακτήρων. Κατά τη διάρκεια Podometry να εκτιμήσουν όχι μόνο το φορτίο, αλλά και τη διανομή του σε διάφορα μέρη από τα πόδια των παιδιών. Το υπερηχογράφημα των αρθρώσεων του ποδιού και το πόδι είναι απαραίτητη για τη διάγνωση.

Μεθόδους για την εξάλειψη

Η θεραπεία είναι απαραίτητα να πραγματοποιηθεί σε εύθετο χρόνο, διαφορετικά η παθολογία του ποδιού μπορεί να παραμείνει με το παιδί για τη ζωή. Για να αποφευχθεί μια παρόμοια μοίρα για να εφαρμόσετε μια ποικιλία από μεθόδους θεραπείας:

 • Ασκήσεις;
 • Μασάζ;
 • Ειδικά παπούτσια;
 • Η χειρουργική επέμβαση.

Άσκηση απόδοση αποδειχθεί από πολλούς εμπειρογνώμονες. Είναι σημαντικό να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή συγκρότημα που θα λαμβάνει υπόψη την ηλικία του παιδιού και τα χαρακτηριστικά της ανάπτυξης της παθολογίας. Για να πάρει ασκήσεις θα πρέπει ένας έμπειρος ειδικός αποκατάστασης ή ορθοπεδικό. Ωστόσο, είναι δυνατό να εκτελέσει απλές στοιχεία του σπιτιού. Οι ενήλικες θα πρέπει να θυμάστε ότι τα παιδιά αγαπούν τα παιχνίδια, έτσι θα πρέπει να παρέχει την άσκηση σε ένα διασκεδαστικό τρόπο. Να εξοικειωθούν με τα στοιχεία, τη φωτογραφία ή το βίντεο σε αυτό το άρθρο, αλλά είναι κατάλληλο για τις ακόλουθες διαδικασίες:

 1. Εναλλακτική περπάτημα στην εξωτερική και εσωτερική πλευρά του ποδιού.
 2. Το περπάτημα για τις διάφορες προεξοχές: από τις σκάλες, τις πέτρες.
 3. Τροχαίο τροχαίο πόδια.
 4. Το σχέδιο με τους αντίχειρές σας.
 5. Πιάσιμο τα δάχτυλα μικρά πράγματα.

Συχνά στα πόδια δεν πρέπει φορτίο, ως εκ τούτου, βλαισότητας παραμόρφωση παρουσιάζεται. Για να δημιουργήσετε το φορτίο μπορεί να είναι τεχνητά, η οποία ισχύει για το μασάζ του μωρού. Ο στόχος της διαδικασίας είναι να χαλαρώσει το μυϊκό ιστό από την εξωτερική πλευρά του ποδιού και την τόνωση των εσωτερικών περιοχών των κάτω άκρων. Για να προβεί σε τέτοια θεραπεία, θα πρέπει να είναι μόνο ένας ειδικός με εμπειρία. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, δίνοντας προσοχή όχι μόνο τα βήματα, αλλά και η πλάτη, τα πόδια, τους γλουτούς και κάτω μέρος της πλάτης. Για τη θεραπεία αεροπλάνο στέλεχος θα πρέπει να είναι μαθήματα, επαναλαμβάνοντας τα μαθήματα μετά από 3-4 μήνες.

Η θεραπεία με τη βοήθεια του μασάζ στο μωρό γίνεται για την πρόληψη. Η διαδικασία ομαλοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει το μυϊκό ιστό. Εάν δεν μπορείτε να υποβληθεί στη διαδικασία, είναι δυνατόν να περπατήσει σε ανώμαλο αντικείμενα και επιφάνειες. Η χρήση μιας τέτοιας θεραπείας για ένα παιδί είναι τεράστια.

προϊόντα

Ένα άλλο συστατικό της θεραπείας, φορώντας ειδικά παπούτσια και χρήση ορθωτικών πελμάτων. Ορθοπεδικά παπούτσια με βλαισού μεγάλου δακτύλου για τα παιδιά παίζει σημαντικό ρόλο. Για να εξασφαλίσει το πόδι του στην επιθυμητή θέση, χρησιμοποιούνται πάτους για τα παιδιά με την άνοδο στο εσωτερικό μέρος. Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας του βλαισού μεγάλου δακτύλου μεγάλο, επειδή η επιλογή του θέματος παρουσιάζεται σε ένα άτομο προκειμένου. Λαμβάνει υπόψη τα ανατομικά χαρακτηριστικά του πόδι, το μέγεθος και το βαθμό της παραμόρφωσης.

Αν φοράει παιδιά πέλματα δεν είναι επαρκής, ο ειδικός θα συστήσει τη χρήση ορθοπεδικά παπούτσια. Ωστόσο, θα πρέπει να φορούν παπούτσια. Αυτό απαιτεί ορισμένα μέτρα, όπως ένα μικρό παιδί δεν είναι πάντα εύκολο να το φορέσεις.

Χειρουργική επέμβαση χρησιμοποιείται σε σπάνιες περιπτώσεις. Ακόμα και όταν σχηματίζεται παθολογία και οι γιατροί δεν μπορεί να διορθώσει την κατάσταση με χειρουργική επέμβαση. Για να βοηθήσει χειρουργική επέμβαση είναι δυνατή μόνο με την παρουσία των σοβαρών μορφών του βλαισού μεγάλου δακτύλου.

Προβλέψεις και πρόληψη

Αν τη θεραπεία της παραμόρφωσης αρχίσει εγκαίρως, και όλες τις εντολές που εκτελούνται, οι προβλέψεις είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές. Πρώιμα στάδια της νόσου είναι εύκολο να εξαλειφθεί, είναι αναγκαίο να κάνουν την απαιτούμενη προσπάθεια. Μετά τη θεραπεία, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα μέτρα πρόληψης. Οι δράσεις αυτές απαιτούνται για κάθε νήπιο. Από τους πρώτους μήνες της ζωής ενός παιδιού να εκτελέσει μασάζ. Για να ενισχύσει το μυ κορσέ χρήση ειδικών ασκήσεων.

Τα σώματα των παιδιών είναι απαιτητική τροφίμων, έτσι ώστε μια καλή διατροφή είναι η βάση της υγείας του παιδιού. Το φαγητό είναι σίγουρα ποιότητας, για την άλλη ερώτηση. Την ώρα του ταΐσματος τηρούν συνταγογραφηθεί διατροφή. Για να ενισχύσει τους μυς και την πρόληψη της ραχίτιδα τρώτε τροφές με βιταμίνη D. είναι Συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για να μπορέσετε να εισάγετε στη διατροφή των παιδιών από ορισμένα τρόφιμα.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η διατροφή είναι ένας από τους σημαντικότερους τρόπους για την πρόληψη βλαισού μεγάλου δακτύλου. Η επιλογή του σωστού παπούτσια είναι μια άλλη πρόκληση για τους γονείς. Το μέγεθος θα πρέπει να ταιριάζει με το παιδί, και τα παπούτσια είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας.

Έτσι, η στάση απαιτεί προσεκτικό χειρισμό και τη φροντίδα του. Βλαισότητας παραμόρφωση δεν είναι ασυνήθιστο, ως εκ τούτου, να είναι πλήρως προετοιμασμένοι καθήκον για κάθε γονέα. Το σύνολο των μέτρων που θα επιτρέπουν να σώσει το παιδί από προβλήματα, είναι απαραίτητο για την έγκαιρη ανίχνευση της νόσου και να αρχίσει τη θεραπεία της.

15.08.2018