Βλαισότητας παραμόρφωση του γόνατος: η θεραπεία της παθολογίας

Βλαισότητας παραμόρφωση του γόνατος είναι η κάμψη των κάτω άκρων με τη μορφή του το γράμμα H. η Παθολογία συχνά επηρεάζει τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Κάμψη των ποδιών μπορεί να προχωρήσει, προκαλώντας μη αναστρέψιμες αλλαγές στην κοινή και μυϊκό ιστό. Η ασθένεια είναι πιο εύκολο για τη θεραπεία σε πρώιμο στάδιο, οπότε είναι σημαντικό να μην χάσετε τη στιγμή και να αρχίσει τη θεραπεία βλαισότητας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

παραμόρφωση-αρθρώσεις

Μοιάζει;

Για βλαισού μεγάλου δακτύλου χαρακτηρίζεται από κάμψη των άκρων, στην οποία μεταξύ του μηρού και της κνήμης, και σχηματίζουν γωνία με το άνοιγμα προς τα έξω. Μια τέτοια παραβίαση μπορεί να εμφανιστούν σε μία ή και τις δύο πλευρές ταυτόχρονα. Αμφοτερόπλευρη εντόπιση της παθολογίας προκαλεί το σχηματισμό της Χ-διαμορφωμένα κάτω άκρων σε παιδιά και ενήλικες.

Κάποια νεογνών γιατροί σημείωση μια μικρή αλλαγή στη θέση του γόνατος, σύμφωνα με τον τύπο του βλαισού μεγάλου δακτύλου. Αυτό οφείλεται σε μια ορισμένη θέση (lateroposition) από τον τετρακέφαλο μηριαίο. Αυτή η κατάσταση των μυών και των αρθρώσεων είναι μια φυσιολογική, αν τα δεδομένα των μετρήσεων των γωνιών αντιστοιχούν στο μέσο όρο των δεικτών υγείας.

Εάν η σωστή πόδι σχήμα συμβατικά πραγματοποιηθεί γραμμή από την μηριαία κεφαλή στο πρώτο κενό του ποδιού που διέρχεται από το μέσο του γόνατος, πάντα να πάρετε μια ευθεία γραμμή. Σχετικά με την καμπυλότητα των στοιχείων είναι η θέση των κάτω άκρων, που είναι αδύνατο να κατασκευάσει μια ευθεία γραμμή που διέρχεται από τα τρία αυτά σημεία.

Οι λόγοι για την ανάπτυξη της καμπυλότητας των ποδιών

Συγγενείς βλαισότητας παραμόρφωση των ποδιών του παιδιού είναι συχνά η συνέπεια των διαφόρων γενετικών ασθενειών. Αρνητικές επιπτώσεις για το σωστό σχηματισμό των γόνατο αρθρώσεις, τα οστά και τους μυς του εμβρύου μπορεί επίσης να παράσχει κάποια περιβαλλοντικούς παράγοντες. Εμβρυογένεσης διαταραχή αιτία από τους παρακάτω λόγους:

 • αγχωτική κατάσταση.
 • η χρήση ναρκωτικών ουσιών (κυρίως αντιβιοτικά) κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
 • ρύπανση του περιβάλλοντος?
 • η διείσδυση των διαφόρων χημικών ουσιών και τοξινών στο σώμα της μητέρας;
 • ιονίζουσα ακτινοβολία, η ζημιά εξαρτάται από τη διάρκεια της έκθεσης της ακτινοβολίας;
 • οξεία λοιμώδη διαδικασίες μεταφέρεται στην περίοδο της κυοφορίας του παιδιού *
 • κακώσεις της κοιλιάς της εγκύου;
 • διαταραχές του ενδοκρινικού όργανα;
 • η επιδείνωση ή το ντεμπούτο του αυτοάνοσες ασθένειες της μητέρας κατά τη διάρκεια του σχηματισμού του εμβρύου οστών και των αρθρικών δομών.

Η ασθένεια μπορεί επίσης να συμβεί κατά την παιδική ηλικία ή την εφηβεία, λόγω της έλλειψης ασβεστίου ή βιταμίνης D.

Βλαισότητας καμπυλότητα του ποδιού σε ενήλικες αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό και την επακόλουθη διαταραχή της δομής των οστών, των αρθρώσεων και των μυών ιστών, δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης. Αυτές περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 1. Φλεγμονώδεις κοινές ασθένειες: θυλακίτιδα, αρθρίτιδα.
 2. Ενδοκρινικές και αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει τους μυς και τα οστά.
 3. Κατάγματα του ποδιού με τη μετατόπιση των οστών.
 4. Υπερξαρθρώσεις, εξαρθρώσεις του γονάτου.
 5. Ρήξεις των μεγάλων συνδέσμων των κάτω άκρων (ειδικά με την παρουσία των νεκρωτικών αλλαγές του συνδετικού ιστού).
 6. Η ανεπαρκής πρόσληψη βιταμινών και ανόργανων συστατικών από τα τρόφιμα.
 7. Οι δυσμενείς οικολογική κατάσταση.

Κλινικά συμπτώματα και διάγνωση

Στην περίπτωση της βλαισότητας παραμόρφωση από τις πληγείσες περιοχές των άκρων — πόδι και το γόνατο να λυγίσει και να αλλάξει την φυσιολογική του θέση. Παθολογία περιπλέκεται από την ανάπτυξη της προοδευτικής πλατυποδία. Οι ασθενείς παραπονιούνται για επώδυνες αισθήσεις στα άκρα επηρεάζονται, κόπωση κατά τη διάρκεια του περπατήματος.

βλαισότητας-γόνατα

Αν η βλάβη συνοδεύεται από διμερείς, αλλά άνιση κάμψη των αρθρώσεων, ο ασθενής σταδιακά σχηματίστηκε η σκολίωση. Σε σοβαρές περιπτώσεις, ένα άτομο που πάσχει από βλαισότητας παραμόρφωση, βάδισμα αλλάζει — γίνεται ασταθής. Σε συγγενή κάμψη των ποδιών του παιδιού, πιθανές αλλαγές του αυχένα του μηριαίου.

Παραβιάσεις του δικαιώματος θέση οστά και τις αρθρώσεις αντανακλά τις ακτίνες x. Η ακτινογραφία είναι η κύρια διαγνωστική τεχνική σε οποιαδήποτε παθολογία του μυοσκελετικού συσκευές. Με βάση αυτή την εξέταση, ο ειδικός καθορίζει το βαθμό της απόκλισης από την κανονική του θέση.

Προκειμένου να προσδιοριστεί βλαισότητας πόδια χάσει το παιδί, είναι αρκετά απλή για προσεκτική εξέταση. Μπορείτε επίσης να μετρήσετε το χάσμα μεταξύ του αστραγάλους κατά τη διπλωμένη θέση της λεκάνης και να το συγκρίνετε με την ηλικία κανόνας. Η χρήση των ακτινογραφιών μας επιτρέπει να υπολογίσουμε ένα άλλο μέτρο της παραμόρφωσης είναι η γωνία κάμψης του γόνατος. Αν υπερβαίνει το 10 βαθμούς, η παραβίαση επιβεβαιώνεται.

Για να προσδιορίσετε την αιτία της βλαισότητας κάμψη των γονάτων, πραγματοποιείται εργαστηριακή διάγνωση. Στη βιοχημική ανάλυση του αίματος του ασθενούς προσδιορίζονται οι συγκεντρώσεις του ασβεστίου και του φωσφόρου, ουρικού οξέος επίπεδο, η παρουσία του ρευματοειδούς παράγοντα και της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης.

Μέθοδοι επεξεργασίας του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Στην περίπτωση του μελανώματος έχει διαγνωστεί, το μωρό διόρθωση βλαισότητας του γόνατος θα πρέπει να αντιμετωπιστούν αμέσως. Μετά από όλα, όταν το παιδί αρχίζει να περπατά, αυξάνει το φορτίο στο τεστ συσκευές των κάτω άκρων που μπορεί να οδηγήσει στην ταχεία εξέλιξη της νόσου. Για τη διόρθωση βλαισότητας χρησιμοποιώντας τις παρακάτω θεραπευτικές αγωγές:

 • φυσικοθεραπείας;
 • τεχνικές μασάζ;
 • η χρήση ειδικών καλυμμάτων για τα αρθρώσεων (ορθώσεις), τα παπούτσια ή τα πέλματα.

Υποχρεωτική για κάθε ασθενής έχει συνταγογραφηθεί φυσιοθεραπεία, συχνά προτείνουν γιόγκα. Με την αναποτελεσματικότητα των συντηρητική θεραπεία του οι γιατροί συνιστούν τη χειρουργική επέμβαση.

Τα παιδιά που πάσχουν από βλαισότητας βλάβες των ποδιών, προτείνω να κάνεις γυμναστική, κολύμβηση, Ποδηλασία. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για ένα τέτοιο παιδί να περπατά ξυπόλητος στην άμμο ή το γρασίδι. Για κάθε ασθενή ξεχωριστά, ο ειδικός παίρνει τα ορθοπεδικά παπούτσια με ειδικά ένθετα και ένα λοξό τακούνι.

Σημαντικό! Θεραπεία της βλαισότητας στο γόνατο αρθρώσεις στα παιδιά είναι να χρησιμοποιήσετε όλες τις διαθέσιμες θεραπευτικές μεθόδους. Είναι πολύ σημαντικό το συντομότερο δυνατόν να αρχίσει να διορθώσει τις παραμορφώσεις του ποδιού μέχρι το κόκαλο και το μυϊκό ιστό, δεν έχει χάσει την πλαστικότητά του.

Αν οι γονείς πήγαν να τα γιατροί αργότερα και όλες αυτές οι μέθοδοι διορθώσει το ελάττωμα αποτύχει, οι εμπειρογνώμονες συστήσει χειρουργική επέμβαση.

Ο στόχος της χειρουργικής επέμβασης είναι η διόρθωση του άξονα του κάτω άκρου και, ιδίως, το ισχίο, και στη συνέχεια να εφαρμοστεί η Ιλιζάροβ συσκευές.

Μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές

Όταν βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού και το πόδι αρκετά συχνά και σε νέους και ενήλικες ασθενείς, υπάρχουν πρόσθετα προβλήματα. Ανάμεσα στα πιο κοινά είναι τα ακόλουθα:

 • έντονο πόνο στο τραυματισμένο πόδι, χειρότερα με το σωματικό άγχος *
 • βλάβες του μηνίσκου του γόνατος;
 • το τέντωμα και το σχίσιμο του η κοινή συνδέσμων;
 • εκφυλιστική αλλαγή του χόνδρου του γόνατος (gonarthrosis).

Κατά τη μετεγχειρητική περίοδο μπορεί να αναπτύξει τις ακόλουθες επιπλοκές:

 1. Λοιμώδη φλεγμονώδεις διεργασίες. Για να αποτρέψει τις ράβδους και ακτίνες που καθορίζουν το άκρο σε μια συγκεκριμένη θέση, θα πρέπει να τακτικά θεραπεία με αντισηπτικά.
 2. Αιμορραγία από βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του Ιλιζάροβ συσκευές.
 3. Η αποτυχία της διατήρησης των δομών της υπηρεσίας. Σε αυτή την περίπτωση, να διεξάγει πρόσθετη λειτουργία και να αντικαταστήσει το σπασμένο μέρος.
 4. Έντονη και μακράς διαρκείας σύνδρομο πόνου. Που προκαλείται από την αποτυχία της πρόωσης λειτουργία και παραβίαση των ιατρικών κανονισμών. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο ασθενής είναι συνταγογραφούμενα παυσίπονα.

Προληπτικά μέτρα

Για να αποτρέψετε την εμφάνιση και την περαιτέρω εξέλιξη της παραμόρφωσης οι αρθρώσεις των γονάτων και των ποδιών, συνιστάται να αποφύγετε την σωματική υπερφόρτωση. Εξαιρετικά σημαντικό με αυτή την ασθένεια καθημερινή άσκηση, τη φυσική θεραπεία, και την περιοδική μαθήματα μασάζ, η σωστή επιλογή των παπουτσιών.

Τα παιδιά που προδιαγράφεται μια σειρά από ασκήσεις. Διεγείρει τη διόρθωση των υφιστάμενων παραβιάσεις του μετά τη σωματική δραστηριότητα:

 • το άλμα σε μια μπάλα γυμναστικής σε καθιστή θέση με τα πόδια σε έκταση;
 • κινήσεις του τύπου "ποδήλατο";
 • το κολύμπι?
 • σύλληψη μικρά αντικείμενα από το πάτωμα με τα δάχτυλα των ποδιών;
 • το περπάτημα με την υποστήριξη στο εξωτερικό μέρος του πέλματος.

Το μασάζ βοηθά να μειώσει τα συμπτώματα της βλαισότητας και να αποφευχθεί η υποτροπή της νόσου στο μέλλον. Ενισχύει το μυϊκό σύστημα των κάτω άκρων, βελτιώνει την νευρική αγωγιμότητα, τονώνει το σώμα. Το κίνημα του μασάζ είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τη διάρκεια της αδράνειας. Την εξάλειψη του stasis αίματος, ανακουφίζει την κούραση μυών και να μειώσει τον πόνο. Το μασάζ πρέπει να γίνεται από έμπειρο ειδικό. Εάν είναι απαραίτητο, θα διδάξει, επίσης, τους γονείς, ώστε να μπορούν να το κάνεις στο σπίτι σου.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η θεραπεία της νόσου με τεχνικές μασάζ σωστά. Το παιδί δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τον πόνο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας! Διαφορετικά, το μωρό θα τεντώσει τους μυς, να μελαγχολώ, να αρνούνται τη χειραγώγηση.

ασκήσεις

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Γιατί βλαισότητας πόδι βλάβη εξελίσσεται σε προχωρημένη ηλικία;

Τα συμπτώματα της νόσου εμφανίζονται σε ηλικιωμένα άτομα. Πιο συχνά αυτό το φαινόμενο παρουσιάζεται αφού προηγουμένως να υποφέρουν από τραυματισμούς, αλλά θα μπορούσε να είναι ένα αποτέλεσμα το αυξημένο φορτίο στο τεστ συσκευές των ποδιών.

 • Ραχίτιδα είναι η αιτία της βλαισότητας παραμόρφωση των αρθρώσεων στα παιδιά;

Ραχίτιδα μπορεί να γίνει ένας αιτιώδης παράγοντας για την εμφάνιση της βλαισότητας. Επειδή η νόσος εξελίσσεται στο φόντο της ανεπάρκειας της βιταμίνης D, απαραίτητη για το σχηματισμό του ιστού των οστών. Αν το παιδί είναι το σώμα στερείται ουσίας αυτής, το πόδι οστά αρχίζουν να λυγίζουν. Συνήθως γίνονται εμφανείς στην ηλικία των 2-3 ετών.

 • Ποια είναι τα οφέλη από ορθοπεδικά παπούτσια;

Όταν βλαισότητας αλλοιώσεις, συνιστάται να φορούν ειδικά παπούτσια. Ασφάλεια κλειδώνει το πόδι στη σωστή θέση, μειώνοντας έτσι το φορτίο στο πόδι, το γόνατο και τις αρθρώσεις του ισχίου, μειώνοντας την πιθανότητα εμφάνισης επίπεδη πόδια και σκολίωση.

Συμπέρασμα

Βλαισότητας παραμόρφωση του γόνατος έχει μια σχετικά ευνοϊκή πρόγνωση. Και στην παιδική ηλικία και την εφηβεία, το παιδί πρέπει να εξετάζονται τακτικά από τον παιδίατρο και στενό ειδικούς. Με την έγκαιρη θεραπεία, ολοκληρωμένη θεραπεία το μωρό να απαλλαγούμε από την ασθένεια ήδη για 3-4 χρόνια. Ενήλικες με την εμφάνιση των παραπάνω διαταραχών είναι, επίσης, ενθαρρύνονται να αναζητήσουν βοήθεια από έναν ειδικό. Η συνταγογραφούμενη θεραπεία θα αποτρέψει την εξέλιξη της νόσου, να απαλλαγούμε από τα δυσάρεστα συμπτώματα που μειώνουν την ποιότητα της ζωής.

15.08.2018