ΠΏΣ ΝΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΊΑ ΤΗΣ ΒΛΑΙΣΌΤΗΤΑΣ ΠΌΔΙ ΔΥΣΜΟΡΦΊΑ ΣΕ ΕΝΉΛΙΚΕΣ ΜΑΣΆΖ

Οι άνθρωποι συχνά παραπονούνται για αυξήσεις στα πόδια, σαν οστών και την πρόληψη της κίνησης. Αυτές οι οστικές ανωμαλίες που ονομάζεται βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού. Ένα τέτοιο χτύπημα στο πόδι εμποδίζει να φοράτε παπούτσια, που προκαλεί έντονο πόνο. Η αύξηση αυτή φαίνεται αισθητικά ευχάριστο και είναι μια παθολογία που απαιτεί θεραπεία, φορώντας ειδικά παπούτσια και την εφαρμογή ορισμένων συστάσεων. Σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, παθολογία απαιτεί χειρουργική επέμβαση, χωρίς την οποία η ζωή του ασθενούς γίνεται πολύ βαρύ.

Χαρακτηριστικά και τα αίτια της νόσου

Ένα

Βλαισού μεγάλου δακτύλου σε ενήλικες φαίνεται πολύ καταθλιπτικό. Αυτό είναι ένα πόδι καταρρεύσει προς τα μέσα. Τακούνι split μια εντυπωσιακή απόσταση (τέσσερις ίντσες) όταν έφερε μαζί και να ισιώσουν τα πόδια μου. Οι ίδιοι το πόδι πεπλατυσμένο και το περπάτημα προκύψει αποκλειστικά δυσφορία.

Ο πόνος μπορεί να εκφράζεται όχι μόνο στην περιοχή του οστού, και επίσης στον αστράγαλο και ακόμη και να αγγίξει το γοφό της. Plana μεγάλο δάκτυλο αποκλειστική προκαλεί ένα άτομο να αλλάξει το βάδισμα, σε μια προσπάθεια να απαλλαγούμε από την πανταχού παρούσα πόνο και να ρυθμίσει την κατάσταση.

Για την καμπυλότητα του ποδιού τα αίτια μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές συνθήκες:

 • Αναπτυξιακές διαταραχές των άκρων μέσα στη μήτρα σε διαφορετικές εγκυμοσύνη.
 • Το να φοράς κακής ποιότητας ανάρμοστη παπούτσια στην παιδική ηλικία.
 • Δυσπλασία του συνδετικού ιστού.
 • Αντιμετώπισε ενδοκρινής ή άλλες σοβαρές ορμονικές παθήσεις.
 • Συγκρότημα, δεν είναι θεραπεύσιμη μεταβολικές διαταραχές.
 • Παράλυση, πάρεση, οστεοπόρωση και άλλες ασθένειες.
 • Παραβίαση της στάσης του σώματος, σταθερή φορώντας ψηλά τακούνια και άβολα μαξιλάρια.
 • Εγκυμοσύνη και μετά τον τοκετό περίοδο μέχρι και έξι μήνες.
 • Το υπερβολικό βάρος, η οποία δημιουργεί μια ισχυρή πίεση στο οστό.
 • Κατάγματα, ρήξη συνδέσμων και δάκρυα, οι ρωγμές στα οστά.

Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λόγοι που μπορεί να δημιουργήσει ο γιατρός, μετά από εξέταση και μελέτη του ιατρικού ιστορικού.

Η παρουσία της νόσου σε παιδιά προσχολικής ηλικίας λέει για τα ακατάλληλα παπούτσια, η οποία καταστρέφει την σωστή ανάπτυξη του ποδιού από πολύ μικρή ηλικία. Πολύ έντονη φυσική δραστηριότητα, την ακατάλληλη κατανομή της άσκησης – είναι επιζήμια, όπως η απουσία του φορτίου. Σε μεγαλύτερη ηλικία θα πρέπει να παρακολουθεί την πιθανή ανάπτυξη επίπεδη πόδια και αλλαγή των ποδιών όχι μόνο για τους τραυματισμούς και χρόνιες ασθένειες, αλλά και "σε τακτική βάση."

Στο valguse μια ορισμένη κάμψη διαμορφώνεται σε σχήμα χ. Το εσωτερικό άκρο του η φτέρνα να ακουμπά στην επιφάνεια. Την ίδια στιγμή αρχίζει να διογκώνεται το οστό κοντά στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού στο εσωτερικό του ποδιού. Πιο συχνά, η βλάβη συνοδεύεται από πλατυποδία.

Ομάδα κινδύνου

Δύο

Οι περισσότεροι επηρεάζονται από αυτή την ασθένεια είναι οι άνθρωποι που από την φύση του επαγγέλματος, τις περισσότερες φορές με τα πόδια: χορευτές, μοντέλα, πωλητές, οι χειρουργοί, οι κουρείς, οι εκπαιδευτικοί.

Οι άνθρωποι που απολύτως δεν μπορεί να κινηθεί μακριά από το χώρο εργασίας για να ξεκουραστούν, αναγκάζονται να σταθεί για ώρες. Προσπαθεί να αλλάξει θέση συνοδεύεται από μια επιδείνωση των αποτελεσμάτων της εργασίας τους. Το κομμωτήριο θα κυκλοφορήσει με τη μορφή των χτενίσματα, η οποία είναι απαραίτητη, και ο δάσκαλος παίρνει έξω από τον έλεγχο της κατηγορίας. Οι πωλητές όχι μόνο να περνούν σχεδόν ολόκληρη την ημέρα χωρίς να έχουν την ικανότητα να καθίσετε, αλλά συχνά είναι της βαρύτητας, η οποία επίσης επηρεάζει την παραμόρφωση των ποδιών. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει επίσης ένα μοντέλο, photomodel και χορεύτρια. Θα πρέπει να περάσουν στα πόδια μου και είκοσι ώρες την ημέρα, συχνά σε παπούτσια με ψηλά τακούνια ή απλά άβολα παπούτσια.

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πιο επιρρεπείς στην εκδήλωση της νόσου από ό, τι άλλοι. Παρά το γεγονός ότι τόσο κοινή όσο πλατυποδία, μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε πρόσωπο, υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που είναι πιο πιθανό να ανακαλύψετε βλαισού μεγάλου δακτύλου πόδι δυσμορφία.

Πόνος

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να ξεφύγουν ή να μειώσει τον πόνο – ψάξτε για τα παπούτσια. Το πιο πιθανό είναι να είναι ενοχλητική σχήματα ή από το φτωχό υλικό. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να αλλάξετε τα παπούτσια, που θα σας βοηθήσει να ανακουφίσει πολλά από το άγχος και δυσφορία. Σε άνετα παπούτσια, ο πόνος θα είναι πολύ μικρότερο ή να εξαφανιστεί τελείως.

Όταν το οστό γίνεται έντονη, η αλλαγή των παπουτσιών δεν θα βοηθήσει. Σηματοδοτεί την έναρξη της φλεγμονώδους διαδικασίας, η οποία πρέπει να αφαιρεθεί. Βοηθά να αντιμετωπίσει τις δυσάρεστες αισθήσεις:

 • Μασάζ η φλεγμονή θέση.
 • Η χρήση των αντι-φλεγμονώδη κρέμες.
 • Ειδικές ασκήσεις, πώς να την πρόληψη και την ανακούφιση από την δυσφορία.
 • Η χρήση μη-στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα.

Χωρίς ιατρική συνταγή, η χρήση τους δεν είναι πολύ επιθυμητή.

Συμβαίνει συχνά ότι, πριν να συμβουλευτείτε ένα γιατρό που θα καθορίσει τη σωστή θεραπεία, θα πρέπει πρώτα να καταργήσετε τον πόνο. Για το σκοπό αυτό, όπως λαϊκές θεραπείες και τα φάρμακα.

Τρεις

Θεραπεία σε διάφορα στάδια

Ορθοπεδικό εκχωρεί διαφορετικές επιλογές για τη διάγνωση, συμπεριλαμβανομένων αυτών των διαδικασιών: σε plantography και podometry. Μόνο με βάση αυτά τα στοιχεία, θα είναι σε θέση να θέσει τη σωστή διάγνωση του βλαισού μεγάλου δακτύλου σε ενήλικες, να συνταγογραφήσει τη θεραπεία ανάλογα με το βαθμό σας.

Βλαισότητας ποδιών σε ενήλικες, μπορεί να είναι μία από τις τρεις διαφορετικούς βαθμούς σοβαρότητας:

 1. Πρώτου βαθμού. Μια έντονη δυσμορφία δεν παρατηρείται, ο ασθενής είναι εύκολο να κινηθεί και να αισθάνεται καλά. Ωστόσο, η μεγάλη βόλτα αρχίζει να αντιμετωπίσετε έντονο πόνο και στρεβλώνουν την εμπειρία. Αυτό είναι ένα από τα πρώτα προειδοποιητικά σήματα που απαιτούν μια απάντηση και της προληπτικής δράσης, που θα απαλλαγούμε από την ασθένεια των ποδιών.
 2. Δευτέρου βαθμού. Εξωτερικά, το σχήμα του ποδιού αρχίζει να διαφέρουν, αλλά δεν είναι κρίσιμη. Ορατό είναι μια μικρή απόφυση, και των οστών είναι αυξημένη. Επιλέξτε παπούτσια, καθίσταται προβληματική. Αν απαντήσετε σε αυτό το στάδιο, η θεραπεία θα περιλαμβάνει τη χρήση του μασάζ, λουτρά και κομπρέσες με βότανα, ειδικές ασκήσεις, και ορθοπεδικά παπούτσια, τα πόδια γίνεται σχεδόν επίπεδη. Αν δεν ανταποκριθεί, η ασθένεια θα προχωρήσουμε στο τελευταίο στάδιο.
 3. Τρίτου βαθμού. Το πόδι φαίνεται εξαιρετικά αισθητικά ευχάριστο, γίνεται όχι μια φυσική μορφή. Εξέφρασαν έντονα την ανάπτυξη και τα οστά κοντά στον αντίχειρα και το δάχτυλο δεν είναι ούτε και να παραμορφωθεί. Πόνος στοιχειώνει κάθε προσπάθεια για να περπατήσει, αλλά η εξεύρεση παπούτσια είναι σχεδόν αδύνατη. Αλλά ακόμα και σε μαλακά παπούτσια δεν πιεστική, εμφανές, ορατό πρόβλημα. Σε αυτό το στάδιο η συντηρητική θεραπεία δεν είναι κατάλληλη, τόσο συχνά εφαρμόζεται χειρουργική επέμβαση. Και στο ερώτημα: πώς να τη θεραπεία της παραμόρφωσης τύπου βλαισού μεγάλου δακτύλου, σε αυτό το στάδιο, κάθε γιατρός θα απαντήσει μόνο σε ένα νοσοκομείο. Η παρέμβαση από μόνη της είναι μια πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση με σοβαρή μετεγχειρητική περίοδο. Σε προχωρημένες περιπτώσεις, για να αντιμετωπίσουν την ασθένεια πρώτα να δοκιμάσετε μια σειρά από μέτρα που χρησιμοποιούνται συνήθως για να διαγνωστεί με το δεύτερο στάδιο.

Αν παρατηρήσετε ασυνήθιστη διόγκωση του οστού του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο. Κατέχει ένα πόδι εξέταση και, αν είναι απαραίτητο, στέλνει ένα x-ray.

Χειρουργική τεχνική

Τέσσερις

Παραμόρφωση των ποδιών μπορεί να είναι σε τόσο κακή κατάσταση που χωρίς χειρουργική επέμβαση δεν είναι αρκετό. Ο ασθενής αγωνίζεται να σταθεί στα πόδια του, και βιώνει ήδη τρομερό πόνο των οστών φτάσει σε ένα σημαντικό μέγεθος. Ως αποτέλεσμα, ακόμη και όταν προσπαθεί να βάλει τα παπούτσια, οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν και αναγκάζεται να μείνει στο σπίτι σας σε καθιστή ή ύπτια θέση.

Η περίοδος αποκατάστασης μετά την λειτουργία του το ελαφρύτερο και γρηγορότερο. Αυτό διαρκεί περίπου ένα και μισό μήνες, κατά την οποία ο ασθενής υποχρεούται να παρακολουθήσει επανορθωτική θεραπεία. Η περίοδος αυτή είναι δύσκολη και επίπονη, αλλά αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί με ό, τι ήταν πριν από τη χειρουργική επέμβαση. Μετά από όλα, πριν από τη λειτουργία, κατά κανόνα, οι άνθρωποι δεν ήταν σε θέση να φτάσετε στο σπίτι και να φορούν Παντόφλες.

Κατά την επέμβαση, ο γιατρός κάνει μια μικρή τομή και να θέσει το οστό στη θέση του. Στη συνέχεια κόβουν τις περιττές αυξήσεις και σαφή τους από την κοιλότητα του σώματος. Περαιτέρω, οι εμπειρογνώμονες διορθώσετε το μετατάρσιο οστό στο κατάλληλο μέρος και να ράψει μια ειδική περικοπή ανθεκτικό νήματα.

Η χειρουργική επέμβαση είναι η πιο ριζοσπαστική μέθοδος για την θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου. Οι χειρουργοί να προσπαθήσουμε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς να τα "ακραία", αναγνώσεις, και οι ασθενείς δεν θέλουν να συμφωνήσουν, μέχρι ο πόνος να αρχίσει να σας τρελάνει όταν προσπαθείτε να κάνετε μια κίνηση.

Η έλλειψη της θεραπείας και της παθολογίας

Εκτός από τον πόνο, η οποία θα γίνει μόνιμος σύντροφος του ασθενούς και θα παρεμβαίνει με τα πόδια, έχασε τη δυνατότητα να πάρει μια άνετη παπούτσια.

Υπάρχει μια αποδυνάμωση των μυών, υπάρχουν πολλές άλλες ασθένειες που σχετίζονται με το platypodia. Θα συνοδεύσει παραμόρφωσης τύπου βλαισού μεγάλου δακτύλου και θα φέρει πολλά προβλήματα. Στη συνέχεια, θα εξετάσει την αναμενόμενη παθολογία αγνοώντας την ασθένεια:

 • Καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης.
 • Η εμφάνιση των ανωμαλιών στα εσωτερικά όργανα και αλλοιώσεις των διαφόρων αρθρώσεων.
 • Η εμφάνιση των σπερς για τα τακούνια, τα δάχτυλα να παραμορφωθεί.
 • Πονοκέφαλο και κακουχία.

Αγνοώντας την ασθένεια δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα και οδηγεί σε μια επιδείνωση της κατάστασης. Θα μπορούσε να είναι θλιβερές, μέχρι την απόλυτη αδυναμία να κινηθεί και να αναπηρία άτομο. Ως εκ τούτου, είναι ακόμα ώρα να ζητήσει βοήθεια.

16.08.2018