Βλαισού μεγάλου δακτύλου θεραπεία στο σπίτι

Μεταξύ όλων των τύπων ορθοπεδική παθολογία είναι μία από τις πρώτες θέσεις βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού (για την ακρίβεια, το πρώτο τιπ). Φαίνεται ότι τόσο διαδεδομένο πρόβλημα θα πρέπει να εντοπιστεί, λόγω της επεξεργασίας του, υπάρχουν bezoperatsionnye τεχνικές: η χρήση των ελαστικών, διορθωτές, επιδέσμους, πέλματα.

Στην πράξη, όμως, πολλοί ασθενείς δεν γνωρίζουν πώς να τη θεραπεία της βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού και φοβάμαι ότι θα χρειαστεί χειρουργική αντιμετώπιση. Έτσι, έβαλαν από επίσκεψη στον ειδικό, μέχρι, όταν η παραμόρφωση γίνεται σημαντική και ξεκινά να προκαλέσει δυσφορία.

βλαισότητας

Περιγραφή

Βλαισού μεγάλου δακτύλου (επίσης γνωστό ως το βλαισότητας παραμόρφωση της πρώτης toe) είναι μια παθολογική αντιστροφή του το πρώτο μετακάρπιο δικτύωσης, η οποία οδηγεί σε στρέβλωση του πρώτου ποδιού προς τα έξω. Αυτή η παθολογία εμφανίζεται πιο συχνά σε γυναίκες μέσης/το γήρας συνοδεύεται από πόνο και οδηγεί σε δυσκολία στο βάδισμα, προβλήματα κατά την επιλογή παπούτσια.

Η εμφάνισή του βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι υποχρεωμένος με την παρουσία του το Παπούτσι: της φυλής οικισμούς αυτής της παθολογίας δεν βρεθεί, όπως το περπάτημα ξυπόλητοι διατηρεί μια σταθερή τόνος των μυών και των τενόντων των ποδιών. Στις ανεπτυγμένες χώρες οι πιο σημαντικές αιτίες της αυτό το στέλεχος, να εξετάσει τη χρήση των ανάρμοστη παπούτσια και επίπεδη πόδια. Για περισσότερες σπάνιες παράγοντες περιλαμβάνουν:

 • ανεπαρκής ή υπερβολική άσκηση).
 • τα αποτελέσματα του τραύματος;
 • οι επιπτώσεις ορισμένων ασθενειών (ραχίτιδα, συγγενείς ανωμαλίες, πολιομυελίτιδα, κληρονομική αδυναμία του συνδετικού ιστού);
 • το υπερβολικό βάρος.

Αποδυναμωθεί το μαλακό ιστό παύσει να κατέχει το arch, και κόκαλο "go". Το πρώτο μετατάρσιο οστό λαμβάνει χώρα, και δίπλα της μεταταρσίου άρθρωσης γίνεται ασταθής, η οποία οδηγεί σε στρέβλωση του πρώτου ποδιού. Μόνιμη βλάβη τα παπούτσια στο εσωτερικό μέρος από το εκτεταμένο πόδι οδηγεί σε υπερανάπτυξη του ιστού των οστών (σχηματισμός "χτυπήματα"), την τραχύτητα του δέρματος (κάλους, κάλους), χρόνια φλεγμονή του κοινού/των περιαρθρικών τσάντες. Η διαδικασία που εμπλέκονται σε άλλα μέρη του ποδιού.

Όταν η γωνία μεταξύ των μεταταρσίων δεν υπερβαίνει το 5-20º και το δάχτυλο που αποκλίνει περισσότερο από 40º (δηλ. δεν υπάρχει ' βαθμού βλαισού μεγάλου δακτύλου), ελαφρά συμπτώματα: επώδυνες αισθήσεις εμφανίζονται το βράδυ, και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε τη νύχτα στήριγμα πλήρως πηγαίνει μακριά. Το δέρμα κοκκινίζει, φουσκάλες εμφανίζονται. Βλαισού μεγάλου δακτύλου εκφράζεται ελαφρώς.

Αύξηση της γωνίας μεταξύ των μεταταρσίων και 20-30%, και η απόκλιση από το δάχτυλο 40-70º (δηλαδή, στο ΙΙ βαθμού βλαισού μεγάλου δακτύλου) πόνος γίνεται σταθερή, αυξάνεται "χτύπημα", το δέρμα στη βάση του δείκτη coarsens, εμφανίζονται στο πέλμα κάλους (λόγω ακατάλληλης φορτίο για τα μέρη των ποδιών). Φλεγμονή της περιαρθρικής τσάντες γίνεται χρόνιο. Σε αυτό το στάδιο, ακόμα αποτελεσματική συντηρητική μη χειρουργική θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της βλαισότητας του ελαστικού.

Όταν η γωνία μεταξύ των μεταταρσίων υπερβαίνει 30º και το πρώτο δάχτυλο απέρριψε περισσότερο από 70º (δηλαδή βαθμός III βλαισού μεγάλου δακτύλου), ο πόνος δεν εξαφανίζεται, επειδή δεν προκαλείται μόνο από τη χρόνια φλεγμονή και την άτυπη φορτίο, αλλά επίσης από τη συμπίεση των νεύρων στα οστά μετατοπιστεί. Σε αυτό το στάδιο, η εφαρμογή της ορθοπεδικής σχέδια φέρνει προσωρινή ανακούφιση. Plyusne-phalangeal κοινό είναι σχεδόν ακίνητος στην προβολή τραχύ δέρμα μπορεί να διαμορφώσει τα έλκη. Για να επαναφέρετε τις λειτουργίες των ποδιών απαιτεί χειρουργική επέμβαση.

Μετά την ανίχνευση του μη φυσιολογική απόκλιση των δακτύλων, ο γιατρός (συνήθως ορθοπεδικό ή χειρουργός) συνταγογραφήσει οι ακόλουθες δοκιμές:

 • ο ορισμός της κινητικότητας των αρθρώσεων και τη λειτουργία των γειτονικών δακτύλων;
 • ακτίνες-χ (για να υπολογίσετε τις γωνίες μεταξύ των οστών, ανιχνεύουν αλλαγές των οστών);
 • υπολογιστή planotography (για την ανάλυση των φορτίων στα διαφορετικά μέρη των ποδιών).
 • CT/MRI (να ανιχνεύσει τις υποκείμενες διαταραχές στους ιστούς, ως ένα στάδιο προεγχειρητική προετοιμασία);
 • διαβούλευση με τον νευρολόγο (με τη συμμετοχή των νεύρων).

Σε τέτοιες παθολογίες, όπως βλαισού μεγάλου δακτύλου θεραπεία με χειρουργική επέμβαση είναι δυνατή με διάφορους τρόπους. Στα πρώτα στάδια μπορεί να διορθωθεί η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική (συρραφή τένοντα), το οποίο αποσκοπεί στην αποκατάσταση των μυών τραβήξει. Παράλληλα, είναι δυνατόν να αφαιρέσει την οστεώδη εξόστωση ("χτυπήματα"). Σε πιο σοβαρά στάδια που χρησιμοποιούνται πράξεις κατά τις οποίες η πριστή οστά και, στη συνέχεια, στερεώστε τα με μεταλλικές κατασκευές για την αποκατάσταση του άξονα. Σε ιδιαίτερα πολύπλοκες περιπτώσεις, αποτελούν μια ψεύτικη ένωση, ή να δημιουργήσει τεχνητή.

Η αποκατάσταση συνεχίζεται για αρκετές εβδομάδες, κατά την οποία φθαρεί το ειδικό στήριγμα ή επίδεσμο, σταδιακά αναπτύχθηκε ένα μαλακό ιστό. Μετά την αφαίρεση του υφασμάτων/επίδεσμο χρησιμοποιήσετε μια πλήρη γκάμα ορθοπεδικών συσκευών για την πρόληψη της επανεμφάνισης του βλαισού μεγάλου δακτύλου. Αν η παρέμβαση είναι απαραίτητη και στις δύο πλευρές, πρώτα η επέμβαση γίνεται σε μία, μερικούς μήνες μετά την άλλη.

Θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου, χωρίς χειρουργική επέμβαση δεν είναι δυνατή. Να σταματήσει την ανάπτυξή της στα πρώτα στάδια μπορεί να:

 • φορώντας άνετα παπούτσια (ευρεία toe, χαμηλό τακούνι);
 • η χρήση της ορθοπεδικής διορθωτές, συμπεριλαμβανομένων βράδυ;
 • η χρήση ειδικών πελμάτων για την εξομάλυνση των φορτίων στο πόδι από διόρθωση για το arch;
 • ο διορισμός των φυσιοθεραπευτικών τεχνικών (μασάζ, υπέρηχο, διαθερμία);
 • καθημερινή θεραπευτική ασκήσεις;
 • τακτική λουτρά για τα πόδια *
 • η καταπολέμηση του υπερβολικού βάρους.

Φλεγμονή των αρθρώσεων και των περιαρθρικών ιστών αντιμετωπίζονται εξωτερική αντι-φλεγμονώδη φάρμακα, με την πιθανή αναποτελεσματικότητα του ενδοαρθρική χορήγηση στεροειδών φαρμάκων.

μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε στάδιο του βλαισού μεγάλου δακτύλου, σοβαρά το βράδυ ή κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης, επειδή ο σχεδιασμός, η συσκευή δεν έχει σχεδιαστεί για να φορεθεί κάτω από τα παπούτσια. Πρώτο, να φοράτε έναν επίδεσμο για αρκετές ώρες, και στη συνέχεια, για ολόκληρη τη νύχτα.

Νωρίς παραβιάσεις μπορεί εύκολα να διορθωθεί εντελώς κατά τη διάρκεια του ύπνου: δεν κάνει καμία προσπάθεια, και η παραμόρφωση διορθώνεται. Μια πιο σοβαρή απόκλιση από τα οστά της νύχτας στήριγμα μειώνει τον πόνο, μειώνει το βαθμό της παραμόρφωσης, και είναι μια παραλλαγή του προεγχειρητική προετοιμασία και μετεγχειρητική αποκατάσταση.

Μην εκτελέσετε την ασθένεια και δεν φέρει πριν από τη χειρουργική επέμβαση. Να αρχίσει θεραπεία το συντομότερο δυνατόν.

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη θεραπευτική χρήση του τη νύχτα στήριγμα, και να το αγοράσετε με παράδοση στη Ρωσία. Μερικές φορές έχουμε προσφορές που μπορείτε να πάρετε μια μέρα gel εισάγει ως δώρο κατά την αγορά σιδεράκια.

Βλαισού μεγάλου δακτύλου — το πρόβλημα είναι αρκετά συχνές, ειδικά στις γυναίκες που είναι σε Ώριμη ηλικία. Τα εξογκώματα στη βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού δεν φαίνονται πολύ ωραία, και την εξέλιξη της νόσου παθολογία προκαλεί σημαντική σωματική δυσφορία. Τι είναι η θεραπεία για κάλους για το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του; Τι υπηρεσίες παρέχονται από την σύγχρονη ιατρική;

x-ray

Άσχημα χτυπήματα στα πόδια, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι τίποτα σαν βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Υπό την επήρεια αυτών ή για άλλους λόγους, αλλάζοντας την ανακατανομή του φορτίου στο πόδι, το οποίο με τη σειρά του, οδηγεί σε απόρριψη της άρθρωσης του μεγάλου δακτύλου του ποδιού από το φυσικό άξονα. Φυσικά, αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν την κατάσταση όλων των οστών του ποδιού — χωρίς θεραπεία, η παραμόρφωση σταδιακά καλύπτει όλες τις φάλαγγες και τις αρθρώσεις.

Στην πραγματικότητα, μια τέτοια παθολογία των ποδιών αναπτύσσεται υπό την επίδραση πολλών παραγόντων — τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Πρώτη στη λίστα με τους λόγους θα πρέπει να καθορίσετε μια γενετική προδιάθεση — αν η μητέρα έχει μια παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, υπάρχει μια υψηλή πιθανότητα ότι μια τέτοια βάσανα θα εμφανιστεί και να σταματήσει τις κόρες της. Με τον τρόπο αυτό, οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν το γυναικείο φύλο, καθώς οι γυναίκες σε Ώριμη ηλικία, παρόμοια με την ασθένεια διαγιγνώσκεται πιο συχνά.

Επιπλέον, η νόσος είναι συχνά συνδέεται με το να φοράς άβολα παπούτσια με ψηλά ασταθής τακούνια και στενό δάχτυλα των ποδιών. Το γεγονός ότι αυτά τα παπούτσια, ενώ το περπάτημα δημιουργεί ανισορροπία — το κύριο βάρος πέφτει στο μπροστινό τμήμα του πέλματος.

Οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν, επίσης, μια επίπεδη εγκάρσιου τύπου, στην οποία υπάρχει μια αλλαγή του τόνου των μυών στο μπροστινό μέρος του ποδιού. Από την άλλη πλευρά, το υπερβολικό βάρος και επίσης δημιουργεί μια πρόσθετη επιβάρυνση που αυξάνει τον κίνδυνο παραμορφώσεων. Περιστασιακά, τα οστά στα πόδια είναι το αποτέλεσμα μηχανικό τραύμα, π. χ. τραυματισμό, κάταγμα ή εξάρθρωση.

Δυστυχώς, μια τέτοια ασθένεια των ποδιών είναι ένα αρκετά κοινό πρόβλημα. Και είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί η εμφάνιση της παραμόρφωσης στα πρώτα στάδια, όταν μπορείτε ακόμα να το φτιάξω χωρίς τη βοήθεια ενός χειρουργού. Στη σύγχρονη ιατρική είναι αποδεκτό να διαθέσει τέσσερα στάδια στην ανάπτυξη του βλαισού μεγάλου δακτύλου του αντίχειρα:

 • Πρώτου βαθμού. Συνοδεύεται από μια μικρή απόκλιση του αντίχειρα (λιγότερο από 20 βαθμούς) και είναι περισσότερο αισθητική παρά σωματική δυσφορία.
 • Στο δεύτερο στάδιο της νόσου, η γωνία παραμόρφωσης περίπου 20-30 βαθμούς.
 • Το τρίτο στάδιο χαρακτηρίζεται από την απόκλιση της τάξης του 30-50 βαθμούς, υπάρχει μια αρχική παραμόρφωση των άλλων φάλαγγες των ποδιών και περιορισμένη κίνηση στις αρθρώσεις του αντίχειρα.
 • Στο τέταρτο στάδιο, η γωνία παραμόρφωσης είναι πάνω από 50 βαθμούς, υπάρχει σημαντική παραμόρφωση του όλο το πόδι, και οι ασθενείς παραπονιούνται για συνεχή πόνο.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μια τέτοια ασθένεια του ποδιού είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και επικίνδυνο. Ως εκ τούτου, η εμφάνιση της μικρά εξογκώματα στη βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού πρέπει αμέσως να ζητήσει τη βοήθεια του ποδίατρο.

Φυσικά, βλαισότητας παραμόρφωση συνοδεύεται από μια σειρά από χαρακτηριστικά συμπτώματα. Στα αρχικά στάδια, μπορεί να παρατηρήσετε το σχηματισμό μικρά εξογκώματα, "λάκκους", στη βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Κατά την πρώτη, οι ασθενείς αντιλαμβάνονται το φαινόμενο αυτό μάλλον ως καλλυντικό ελάττωμα, όπως και καμία σωματική δυσφορία.

Αλλά με την ανάπτυξη της νόσου το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού αρχίζει να αποκλίνει προς τις άλλες φάλαγγες. Οι ασθενείς παραπονιούνται για αίσθημα βάρους στα πόδια και πόνος, που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης το περπάτημα, ιδιαίτερα σε άβολα παπούτσια. Στο τρίτο στάδιο, ο πόνος γίνεται μόνιμος σύντροφος του ανθρώπου. Συχνά επηρεάζονται αρθρώσεις αρχίζουν να γίνει φλεγμονή και οίδημα των μαλακών μορίων, και το δέρμα κοκκινίζει. Το τέταρτο στάδιο εξέλιξης της νόσου χαρακτηρίζεται από την παραμόρφωση σχεδόν όλες οι φάλαγγες των ποδιών — ο πόνος είναι παρών συνεχώς, ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας.

φωτογραφίες βλαισότητας στέλεχος

Ύποπτος βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού δεν είναι και τόσο δύσκολο, ειδικά αν ο ασθενής ζήτησε βοήθεια στα μεταγενέστερα στάδια της νόσου. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες ασθένειες του ποδιού, που συνοδεύεται από τα ίδια συμπτώματα — για παράδειγμα, η παραμόρφωση του σκελετού μπορεί να σχετίζεται με την αρθρίτιδα, την ουρική αρθρίτιδα και άλλες ασθένειες. Ως εκ τούτου, συνιστάται η ασθενής να υποβληθεί σε κάποιες επιπλέον εξετάσεις, ιδίως, x-ray εξέταση — ο γιατρός μπορεί να δει την παρουσία της παραμόρφωσης και ο βαθμός σοβαρότητας, η οποία, αντίστοιχα, να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα σχετικά με το πώς να τη θεραπεία αυτής της νόσου των ποδιών.

Η εμφάνιση και η παραμικρή υποψία σχετικά με την εξέλιξη της παραμόρφωσης θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό. Θεραπεία των οστών για τον αντίχειρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το στάδιο της νόσου. Στα αρχικά στάδια η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί μέσω συντηρητικά μέσα, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προετοιμαστούν για το γεγονός ότι η θεραπεία είναι μακροχρόνια και ολοκληρωμένη.

Αν η φλεγμονώδης διαδικασία να ξεκινήσει με το γιατρό είναι απαραίτητη για να εξαλειφθεί για να ανακουφίσει την κατάσταση του ασθενούς. Για το σκοπό αυτό, μια ποικιλία των αντι — φλεγμονώδη φάρμακα - η μεγαλύτερη επίδραση σε αυτή την περίπτωση, κατέχουν ειδική γέλες και αλοιφές.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να βρείτε τα σωστά παπούτσια. Από τα ψηλά τακούνια και στενό κάλτσες θα πρέπει να εγκαταλειφθεί υπέρ του άνετα δερμάτινα παπούτσια με ένα ευρύ toe box. Στην ιδανική περίπτωση, τα παπούτσια πρέπει να είναι ορθοπεδικό και να διευκολυνθεί η σωστή κατανομή του φορτίου στο πόδι. Ο γιατρός επίσης θα επιλέξετε την κατάλληλη διατροφή που βοηθά στον έλεγχο του σωματικού βάρους και να μειώσει την πιθανότητα της εξέλιξης της φλεγμονώδους διαδικασίας.

Πολύ χρήσιμο θα είναι τακτική (καθημερινή) άσκηση για τα πόδια που θα σας βοηθήσει για την αποκατάσταση της κινητικότητας της συσκευής. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σφιχτούς μυς, επίσης, συμβάλλουν στην παραμόρφωση — με στόχο την εξάλειψη του παράγοντα κινδύνου, οι ασθενείς θα πρέπει να συμβουλεύονται να υποβάλλονται σε θεραπευτικό μασάζ.

Φυσικά, η θεραπεία περιλαμβάνει και όλα τα είδη φυσιοθεραπείας. Ειδικότερα, οι ασθενείς προσφέρονται για ιαματικά λουτρά, καθώς και ηλεκτροφόρηση με φάρμακα, θεραπεία με υπερήχους, θεραπεία με λάσπη.

Σύγχρονη ορθοπεδική προσφέρει πολλά εργαλεία που βοηθούν στην διόρθωση της παραμόρφωσης στα πρώτα στάδια. Για παράδειγμα, οι ασθενείς ενθαρρύνονται να αποκτήσουν ειδικά πέλματα που παρέχουν την εκφόρτωση της προσβεβλημένης άρθρωσης.

17.08.2018