Βλαισότητας παραμόρφωση του γόνατος - αιτίες, συμπτώματα, διάγνωση και θεραπεία

Αναπτυξιακές ανωμαλίες της άρθρωσης του γόνατος ανήκουν στην κατηγορία των σπάνιων συγγενείς δυσπλασίες και συνήθως σε συνδυασμό με άλλες ανωμαλίες του μυοσκελετικού συστήματος: την υπανάπτυξη ή παραμόρφωση των οστών των ποδιών, υποπλασία ή βράχυνση των μυών του μηρού, κ. λπ. για να βρείτε την αιτία αυτών των ανωμαλιών είναι συχνά εφικτή. Είναι δεδομένο ότι τα περισσότερα από τα ελαττώματα της άρθρωσης του γόνατος σχηματίζεται λόγω γενετικών διαταραχών ή ως αποτέλεσμα των δυσμενών εξωτερικών παραγόντων σχετικά με τη διαδικασία της κανονικής εμβρυογένεσης. Διάγνωση βασίζεται στα αποτελέσματα της εξέτασης, και ακτινολογικές μελέτες. Θεραπεία στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει να αρχίσει από τις πρώτες ημέρες της ζωής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ανωμαλίες μπορούν να εξαλειφθούν από μια συντηρητική. Μερικές φορές απαιτεί χειρουργική διόρθωση.

Αναπτυξιακές ανωμαλίες της άρθρωσης του γόνατος

Αναπτυξιακές διαταραχές του γόνατος – μια σχετικά σπάνια ομάδα συγγενείς ανωμαλίες των κάτω άκρων. Συνήθως στο τραύμα και Ορθοπεδικών υπάρχει ένας συνδυασμός ανωμαλίες της άρθρωσης του γόνατος, με την υπανάπτυξη των οστών και των μυών των άλλων τμημάτων των άκρων, αλλά μπορεί να συμβεί σε μεμονωμένες ατέλειες. Συχνά αποκάλυψε παρόμοια παθολογικές αλλαγές των δύο κάτω άκρων. Ίσως η υπανάπτυξη της οστικές δομές, και τα συγγενή εξαρθρήματα και υπερξαρθρώσεις, συσπάσεις, ή, αντίθετα, η υπερβολική κινητικότητα.

Αιτίες των ανωμαλιών της άρθρωσης του γόνατος

Η κύρια αιτία για την εμφάνιση των ατελειών του γόνατος και σε άλλα μέρη του μυοσκελετικού συστήματος είναι γενετικές διαταραχές και τις δυσμενείς εξωτερικές επιδράσεις στο σώμα της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ανάμεσα σε αυτές τις επιρροές:

  • Ιονίζουσα ακτινοβολία.
  • Λαμβάνοντας ορισμένα φάρμακα.
  • Επαφή με τοξικές χημικές ουσίες.
  • Λοιμώδη νοσήματα.
  • Ασθένειες του ενδοκρινικού συστήματος.
  • Ασυλία διαταραχές.

Η φύση της βλάβης εξαρτάται από το είδος της γενετικής μετάλλαξης ή από καιρό σε εξωτερικές βλαβερές επιδράσεις στο σώμα της μητέρας. Αν η μητέρα είχε εκτεθεί κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, υπάρχει μια έλλειψη δομές της άρθρωσης του γόνατος (ελαττώματα σελιδοδείκτες), αν σε μεταγενέστερη ημερομηνία, την υπανάπτυξη.

Η απουσία της επιγονατίδας

Ως απομονωμένη κατάσταση είναι πολύ σπάνια. Συνήθως σε συνδυασμό με υποπλασία των κνημιαίο κύρτωμα, κονδύλους του μηριαίου οστού και τένοντα του τετρακεφάλου. Συχνά, όταν αυτή η ανωμαλία που παρατηρείται μετατόπιση της κνήμης, την εξάρθρωση του ισχίου, clubfoot, ελάττωμα ή την υπανάπτυξη των οστών της Κνήμης και του μηρού. Στην περίπτωση απομονωμένων παθολογία της λειτουργίας των άκρων είναι σχεδόν σπασμένα, αποκαλύπτει ένα ορατό ελάττωμα στην πρόσθια επιφάνεια της άρθρωσης. Μια πιθανή αδυναμία στο πόδι και την πρόωρη κόπωση κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης περπάτημα. Ασθενείς με μεμονωμένες ανωμαλίες δεν χρειάζονται θεραπεία. Όταν σε συνδυασμό με άλλες δυσπλασίες είναι νωρίς, συντηρητική και/ή χειρουργική θεραπεία.

βλαισότητας-γόνατο

Ινώδες την επιγονατίδα

Παρατηρείται στο 1,5-2% των ατόμων που υποβλήθηκαν σε ακτινογραφία της άρθρωσης του γόνατος. Συνήθως γίνεται ένα τυχαίο εύρημα κατά την εξέταση από ορθοπεδικό ή ρευματολόγο σχετικά με τον τραυματισμό ή άλλες ασθένειες του κοινού. Στο 90% των περιπτώσεων επηρεάζει και τους άνδρες. Όταν αυτή η ανωμαλία της επιγονατίδας αποτελείται από πολλαπλά τμήματα, και το μέγεθος και το εξωτερικό σχήμα παραμένουν φυσιολογικά. Πιο συχνό-λοβωτά, σπάνια τρίλοβα επιγονατίδας. Συνήθως, απαιτείται ειδική θεραπεία, ωστόσο, λόγω της προδιάθεσης σε τραύμα και την επακόλουθη ανάπτυξη της οστεοαρθρίτιδας ασθενείς με αυτή την παθολογία, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν παίζει αθλήματα και έντονη φυσική δραστηριότητα.

Συγγενής εξάρθρωση της επιγονατίδας

Σε ορισμένες περιπτώσεις, που κληρονόμησε. Συχνά σε συνδυασμό με άλλες ανωμαλίες των άκρων. Παιδιά υποφέρουν από δύο φορές τόσο συχνά όσο τα κορίτσια. Οι ασθενείς παραπονιούνται για κούραση και αστάθεια κατά το περπάτημα. Κατά την εξέταση αποκάλυψε η μετατόπιση της επιγονατίδας (συνήθως στο εξωτερικό) και μια έντονη καταπόνηση του τένοντα του τετρακεφάλου. Μετακίνηση του κοινού είναι περιορισμένο. Με την ηλικία, αναπτύσσει μια προοδευτική απόκλιση της κνήμης προς τα έξω (σε σχήμα Χ), υπάρχει μια παραμόρφωση αρθροπάθεια.

Στις ακτινογραφίες του γόνατος εντοπιστεί μετατόπισης και της επιγονατίδας, υποπλασία (μείωση μεγέθους, ακανόνιστο σχήμα), την ισοπέδωση και υποπλασία του εξωτερικού κονδύλους της κνήμης και του μηριαίου οστού. ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία του γόνατος και του μηριαίου οστού καθορίζεται από την υπανάπτυξη των έσω ευρεία μυών του μηρού, σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτός ο μυς είναι απούσα. Χειρουργική θεραπεία: το δικό συνδέσμων της επιγονατίδας μετακινείται στο μπροστινό μέρος του μηρού και σταθερά στη μέση γραμμή.

Συγγενής εξάρθρωση της κνήμης

Μια πολύ σπάνια ανωμαλία. Συνήθως ανιχνεύονται ταυτόχρονα από δύο πλευρές. Τα κορίτσια υποφέρουν από τρεις φορές πιο συχνά από τα αγόρια. Παρατηρείται παραμόρφωση και μυϊκή ατροφία, η φύση των βλαβών εξαρτάται από το είδος της μετατόπισης της κνήμης. Όταν πρόσθια εξάρθρωση της κονδύλους του μηριαίου οστού θα σταθεί πίσω, πίσω – εμπρός. Αποφασισμένος σοβαρή κάμψη σύσπαση και η υπερβολική πλευρική κίνηση της κνήμης. Οι καμπτήρες της κνήμης είναι συνήθως μικρότερη, ενώ οι εκτείνοντες είναι μετατοπισμένη προσθίως. Το κοινό είναι λυγισμένα ή κατευθύνονται προς τα εμπρός. Το ελάττωμα είναι συνήθως συνδέονται με υποπλασία ή απουσία του χιαστό σύνδεσμο, ως εκ τούτου, αποκάλυψε ένα θετικό σύμπτωμα της "συρτάρι". Ίσως η υπανάπτυξη και η παραβίαση κατάσχεσης των άλλων μυών. Συγγενής εξάρθρωση της κνήμης είναι μερικές φορές παρατηρείται σε συνδυασμό με ανωμαλίες της άρθρωσης του αστραγάλου και η έλλειψη της κνήμης.

Υπάρχουν τρία στάδια της υπεξάρθρημα:

  • Στάδιο 1 – αρθρική περιοχή της κνήμης κατά τη διάρκεια της κίνησης κινείται προς τα εμπρός, το άνω άκρο βρίσκεται ανάμεσα στην περιοχή της επιγονατίδας και του μηριαίου οστού.
  • Στάδιο 2 – κατά την κάμψη του κάτω μέρος του ποδιού στην πίσω πλευρά της αρθρικής επιφάνειας της κνήμης στηρίζεται στο πρόσθιο τμήμα της αρθρικής επιφάνειας του μηρού.
  • Στάδιο 3 – τοποθετήστε την κνήμη κινείται όχι μόνο προς τα εμπρός, αλλά επίσης.

Στις ακτινογραφίες που καθορίζεται από την εξάρθρωση και υποπλασία της κνήμης, απόκλιση και περιστροφή των οστών της κνήμης προς τα μέσα ή προς τα έξω (ανάλογα με το βαθμό της υποπλασία των πλευρικών επιφανειών των κοινών τόπων της κνήμης). Σε ορισμένες περιπτώσεις, περαιτέρω διορίζονται ΑΞΟΝΙΚΉ και ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία του γόνατος για την καλύτερη αξιολόγηση του βαθμού της υπανάπτυξης του οστού και των μαλακών ιστών του μηρού, της κνήμης και του γόνατος.

Η θεραπεία πραγματοποιείται στο Τμήμα παιδιατρικής ορθοπεδικής και αρχίζει με τις πρώτες ημέρες της ζωής. Βρέφη συνειδητοποιήσει έλξης σε μήκος με επακόλουθη κλειστή ανάταξη του εξαρθρήματος. Αν μια στιγμιαία μείωση είναι αδύνατο λόγω υπερβολική πίεση στους τετρακέφαλους μυς και μετατόπιση του καμπτήρες της κνήμης, εφαρμόζεται μια μπάντα-ενισχύσεις και προβλέπεται μυοχαλαρωτικά. Στην ηλικία των 2 ετών και άνω επανορθωτική χειρουργική επέμβαση εκτελείται.

Βλαισότητας παραμόρφωση της άρθρωσης του γόνατος

Βλαισότητας καμπυλότητας έχει κληρονομικό χαρακτήρα και παρατηρείται σε νεογνά πολύ συχνά (σε σύγκριση με άλλες ανωμαλίες της άρθρωσης του γόνατος). Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης αποκάλυψε μια ορατή Χ-διαμορφωμένα κάμψη των κάτω άκρων. Ο βαθμός καμπυλότητας καθορίζεται από τη μέτρηση της απόστασης μεταξύ του εσωτερικού τους αστραγάλους σε όρθια θέση (βρέφη – μείωση ισιώσουν τα πόδια μαζί). Ακτινογραφίες είναι συνήθως ανιχνεύονται από την παραβίαση της οστεοποίησης διαδικασία και την ασυμμετρία του εξωτερικού μηριαίου κονδύλου. Η εξέταση είναι επίσης συνταγογραφείται ακτινογραφίες του ισχίου, συγγενής βλαισότητας κάμψη της κνήμης σε συνδυασμό πάντα με βλαισότητας παραμόρφωση της κεφαλής του μηριαίου οστού. Σε ενήλικες, συνήθως ανιχνεύονται deformans, και αρθροπάθεια της άρθρωσης του γόνατος.

Σε nerezko εξέφρασε την παθολογία του έχει ανατεθεί να το φορούν ορθοπεδικά παπούτσια, ένα ειδικό σύνολο φυσιοθεραπεία και μασάζ. Σε περίπτωση σοβαρών ανωμαλιών, η θεραπεία είναι χειρουργική και μόνο. Είναι οστεοτομία το οστό είναι υπεύθυνος για την καμπυλότητα (συνήθως μηριαία). Η χειρουργική επέμβαση ενδείκνυται σε οποιαδήποτε ηλικία, συμπεριλαμβανομένης και σε ηλικιωμένους ασθενείς και, από την αποκατάσταση της φυσιολογικής θέσης των άκρων για να αποτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη της οστεοαρθρίτιδας.

Παραμόρφωση ραιβότητας του γόνατος

παραμόρφωση-το γόνατο

Ο βάρους παραμόρφωση (O-σχήμα πόδια), επίσης, αναφέρεται στο κοινό ανωμαλίες, αν και λιγότερο συχνές από ό, βλαισότητας καμπυλότητα. Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, υπάρχει μια γενετική προδιάθεση. Σημειώστε ότι με την ηλικία, ακόμη και ένα μικρό O-σχήμα παραμόρφωση μπορεί να προκαλέσει μια προοδευτική παραμόρφωση αρθροπάθεια με τον επόμενο σχηματισμό των αγκύλωση και σοβαρές συσπάσεις, έτσι ώστε η θεραπεία θα πρέπει να πραγματοποιείται ακόμη και αν δεν είναι πολύ έντονη παθολογία.

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης, αποκάλυψε η απόσταση μεταξύ της άρθρωσης του γόνατος με ίσια πόδια και τα πόδια μαζί. Στις ακτινογραφίες που καθορίζεται από την υπανάπτυξη του έσω μηριαίου κονδύλου. Η θεραπεία σε πρώιμη παιδική ηλικία είναι συνήθως συντηρητική: φυσική θεραπεία και φορούν ορθοπεδικά παπούτσια, μασάζ. Αν η παραμόρφωση δεν επιλυθεί από μια συντηρητική στην ηλικία των 5-6 ετών εκτελούνται χειρουργική επέμβαση – οστεοτομία της κνήμης, μερικές φορές σε συνδυασμό με μια πλάγια οστεοτομία της περόνης.

Συγγενής κάμψη παραμόρφωση του γόνατος

Μια πολύ σπάνια ανωμαλία. Υπάρχει ένας συνδυασμός σύσπαση της άρθρωσης του γόνατος και την ιδιαίτερη πτυχές του δέρματος στην ιγνυακή περιοχή. Είναι δυνατόν να αλλάξετε τη θέση των νεύρων στην οπίσθια επιφάνεια του άκρου. Για να αποκλειστεί παθολογία του κοινού εκτέλεση ακτινογραφιών, για να αξιολογήσει την κατάσταση των μαλακών ιστών είναι μια ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία του μηρού και της κνήμης. Ο ασθενής έχει σταλεί για διαβούλευση στο νευρολόγο. Η θεραπεία είναι μόνο χειρουργική, γίνεται στην ηλικία των 5 ετών και άνω.

17.08.2018