Μασάζ για βλαισού μεγάλου δακτύλου παιδιών

Βλαισότητας πόδια της σε παιδιά δεν είναι ασυνήθιστο. Μπορεί να είναι συγγενείς και επίκτητες. Χ-διαμορφωμένα καμπυλότητα του πόδια με υποστήριξη για το εσωτερικό μέρος του ποδιού είναι χαρακτηριστικό πολλών παιδιών σε πρώιμη ηλικία, συχνά, "κρέμασε" τον ρυθμό και να θέσει σε περιπατητές και τα παιδιά που είναι υπέρβαρα. Ανεξάρτητα από το λόγο, σε πρώτο και δεύτερο βαθμό της παθολογίας μπορεί να αντιμετωπιστεί συντηρητικά. Μία από τις κύριες μεθόδους της θεραπείας μασάζ.

Μασάζ με βλαισού μεγάλου δακτύλου

Σχετικά με το πώς να το περάσετε, αν το παιδί σας έχει διαγνωστεί με "βλαισού μεγάλου δακτύλου stop", θα συζητήσουμε σε αυτό το άρθρο.

Ο σκοπός και οι στόχοι του

Όταν βλαισότητας τα πόδια για τη στήριξη του παιδιού πέφτει στο εσωτερικό μέρος του ποδιού, προκαλώντας τις φτέρνες και τα δάχτυλα είναι μετατοπισμένη προς τις εξωτερικές πλευρές και το εσωτερικό μέρος του ποδιού κλίνει προς τα μέσα, έτσι ώστε η εσωτερική κυρτή λάκκους μπορεί να αγγίξει, αν σας ζητήσει το παιδί σας να τοποθετήσετε τα πόδια παράλληλα μεταξύ τους.

Πολύ συχνά σε αυτό το σκεύασμα, τα πόδια ισοπεδώνει τα πόδια, δηλαδή, το παιδί ταυτόχρονα καταγράφονται επίπεδη. Το παιδί, στην πραγματικότητα, δεν είναι με βάση το τακούνι και ο χώρος κάτω από τα δάχτυλα και το εσωτερικό μέρος του ποδιού. Ως αποτέλεσμα, διαστρέμματα των συνδέσμων, αλλά λόγω της έλλειψης αποσβέσεις πόνο της άρθρωσης του γόνατος, του οποίου το φορτίο αυξάνεται σημαντικά.

Ο στόχος του μασάζ είναι να χαλαρώσει τους μυς και τους συνδέσμους, που βρίσκονται συνεχώς σε ένταση, και να ενισχύσει εκείνες τις μυϊκές ομάδες που είναι αναγκασμένοι να σε αδράνεια (π. χ., το μικρό δάχτυλο από την παραμόρφωση σημαίνει "δεν δουλεύει" σχεδόν "κρέμεται στον αέρα").

Το μασάζ είναι κυρίως συνταγογραφείται σε παιδιά με 1-2 βαθμός του βλαισού μεγάλου δακτύλου. Για να το κάνετε μόνοι σας επιτρέπεται, αλλά μόνο μετά από τον παιδίατρο που ιδρύθηκε η διάγνωση, να δώσει συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με τις διαδικασίες με βάση τα επιμέρους χαρακτηριστικά στάση της ένα μωρό.

Οι διαδικασίες αυτές ανήκουν στην κατηγορία των ορθοπεδικών ειδών μασάζ, απαιτεί ακρίβεια σχετικά με το ποιος κάνει το μασάζ, η σωστή μέτρηση των δυνάμεων και λογική προσέγγιση. Οι προσπάθειες δεν θα μείνει χωρίς ανταμοιβή – αν το πρόβλημα για να το κάνετε, τα περισσότερα παιδιά καταφέρνουν να απαλλαγούμε από πελματιαία απονευρωσίτιδα εντελώς.

Γενικοί κανόνες

Πριν ξεκινήσετε να μελετήσει την τεχνική, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τους Γενικούς κανόνες και αρχές για την θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου μασάζ:

 • Κάνω τη θεραπεία καθημερινά. Προσπαθήστε να μην χάσετε ένα μασάζ.
 • Η διαδικασία στιγμή θα πρέπει να αυξηθεί σταδιακά, ξεκινώντας με λίγα λεπτά. Φορτίο μασάζ θα πρέπει επίσης να αυξήσει σταδιακά. Το μέγιστο φορτίο για τα πόδια του μωρού πρέπει να ήταν κάπου στη μέση του μασάζ κύκλου.
 • Όλες οι κινήσεις των ενηλίκων πρέπει να είναι συγκρατημένη, για να αποβάλει το παιδί έχει πόνο και δυσφορία.
 • Το κλασικό σύστημα – δύο εβδομάδες καθημερινής μασάζ, ακολουθούμενη από ένα διάλειμμα για 3-4 εβδομάδες.
 • Ακολουθήστε το βάρος του μωρού σας – αν δεν είναι υψηλότερο από το κανονικό, πρέπει να χάσουν βάρος, μετά από προηγούμενη συνεννόηση με τον παιδίατρο. Υπέρβαρο παιδί θα είναι πιο δύσκολο να απαλλαγούμε από βλαισότητας εγκατάσταση σταματήσει.
 • Μην περιμένετε γρήγορα αποτελέσματα -ορθοπεδικό μασάζ είναι μια μακρά, επίπονη, πολύ εμπεριστατωμένη. Η παραμόρφωση είναι συνήθως δυνατόν να διορθώσει το αποτέλεσμα της περίπλοκης θεραπείας για ένα χρόνο ή δύο.
 • Παιδί παπούτσια δεν θα πρέπει να αποσπάσουν τα πόδια, θα πρέπει, επίσης, να μην ασκήσει πίεση κάλτσες και καλσόν.
 • Για την παραμόρφωση διόρθωση των κάτω άκρων εξετάσει ένα ειδικό μάθημα βίντεο ορθοπεδικό μασάζ, ζητήστε από τον παιδίατρο να σας δείξω τα highlights στο πρόσωπο.

Τεχνική

Συνήθως, η καμπυλότητα της διακοπής καθορίζεται στην ηλικία των 2-3 ετών. Ήταν σε αυτή την ηλικία και είναι σχεδιασμένο επίδραση μασάζ, μέθοδοι και τεχνικές της ορθοπεδικό μασάζ. Για βρέφη, φυσικά, ένα τόσο πολύπλοκο δεν θα λειτουργήσει.

Βάσει της επίπτωσης – το κλασικό μασάζ τεχνικές όπως το τρίψιμο, το ζύμωμα και τη δόνηση αντίκτυπου με αυτή τη σειρά.

Η αρχική θέση του παιδιού ξαπλωμένη πάνω στο στομάχι του. Τοποθετήστε το βρέφος σε μια σταθερή επιφάνεια κάτω από το κάτω πόδι, βάλτε ένα μικρό μαξιλάρι ή ένα μαξιλάρι. Τα πόδια πρέπει να είναι ελαφρώς αυξημένα πάνω από το επίπεδο. Πριν από την έναρξη του μασάζ βεβαιωθείτε ότι το παιδί είναι το σώμα χαλαρωμένο, οι ώμοι δεν είναι τεταμένη.

Ήταν σε αυτή τη θέση πίσω μασάζ, ιερού χώρου, τους γλουτούς, τα πόδια και τα πόδια. Ξεκινήστε χαϊδεύοντας με, ελαφρά τριβή, και αυξάνοντας σταδιακά την επίδραση στο δέρμα. Όταν το δέρμα γίνεται ζεστό, ελαφρώς κόκκινο, ζεστό, μπορείτε να προχωρήσετε σε μια βαθύτερη μασάζ με τις άκρες των δακτύλων.

Να τρίψει, να δώσουν προσοχή στην κατεύθυνση των κινήσεων – θα πρέπει να κατευθύνεται μακριά από την σπονδυλική στήλη και τις πλευρές. Αποφύγετε την έκθεση σπονδύλους σας για να κάνετε μασάζ τους είναι αδύνατη.

Στην περιοχή των γλουτών, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα πιο έντονο αποτέλεσμα – τύμπανα και κυκλική κίνηση, το πίσω μέρος των μηρών είναι μασάζ με κατεύθυνση από το χώρο κάτω από τα γόνατα και πάνω από τις πλευρές. Το πάνω πίσω μέρος του μηρού θα πρέπει να massirovala προσεκτικά, επειδή κατά την παραμόρφωση συνήθως είναι τεταμένη. Μετά το ζέσταμα και το τρίψιμο εντατικά μάλαξης των μυών με τα δύο χέρια.

Γόνατο κοινή μασάζ δεν είναι απαραίτητο, σε μια τέτοια παραμόρφωση των κάτω άκρων είναι το γόνατο είναι ο "αδύναμος κρίκος", είναι εύκολο να βλάψει. Μετά την έκθεση στο πίσω μέρος των μηρών να προχωρήσει άμεσα στην περιοχή μεταξύ της Κνήμης και το πόδι. Θα πρέπει να κάνετε μασάζ από κάτω προς τα πάνω, σύμφωνα με τη φυσική ροή της λέμφου. Αυτό το μέρος των ποδιών του παιδιού με μια παραμόρφωση είναι επίσης συνεχώς σε τάση, ως εκ τούτου, να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό. Κάντε απαλό μασάζ στο Shin, αν αυτό δεν είναι αρκετό για να "ζεσταθεί" για να μου κάνει μασάζ.

Ξεκινώντας από τον Αχίλλειο τένοντα μετά το τρίψιμο πρέπει τσιμπήματα, την καταγραφή των μυών και αμέσως την απελευθέρωση. Στη συνέχεια, συνεχίστε με μασάζ με τα δύο χέρια και να με χτυπάει με τις άκρες των παλαμών.

Μασάζ ποδιών απαλά, να το τρίβεις με τους αντίχειρές σας από τα δάχτυλα στη φτέρνα. Δώστε προσοχή στα οστά, κυκλικές κινήσεις με τον αντίχειρα, ζυμώνουμε το καθένα.

Μετά την ολοκλήρωση αυτό το συγκρότημα και πάλι Πατ παλάμες όλες τις περιοχές στις οποίες υπήρχε ένα μασάζ επίδραση, και να βάλεις το μωρό στην πλάτη. Κάτω από τα πόδια και πάλι, βάλτε ένα μαξιλάρι ή πετσέτα. Να περάσετε ένα ελαφρύ μασάζ στο μπροστινό μέρος του άνω ζώνη του ισχίου, αποφασίζοντας σχετικά με το κατ ' αναλογία με τον τρόπο και το πίσω μέρος του μηρού.

Για να παρακάμψετε την επιγονατίδα θα μετακινηθεί προς τα κάτω και κάντε μασάζ στο πλάγιο μέρος του μόσχου. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα πόδια – πατήστε κάθε δάχτυλο, μασάζ το πόδι αυστηρά κάτω προς τα πάνω.

Πώς να βελτιώσει την αποδοτικότητα

Πώς να αυξήσετε την αποδοτικότητα;

Μόνο ένα μασάζ παθολογία δεν μπορεί να διορθωθεί. Για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της διαδικασίας, θα πρέπει να προσεγγίσει θεραπεία ολιστικά, συμπληρώνοντας το μασάζ, ειδικές ασκήσεις, η χρήση του ορθοπεδικά μαξιλάρια-εφαρμοστές, συγκρότημα φυσική θεραπεία. Παιδιά 2,5-3 ετών είναι δυνατόν να αγοράσει ένα ποδήλατο – πετάλι είναι μια εξαιρετική άσκηση για τη διόρθωση της δυσμορφίας των ποδιών. Πιέζει το προβληματικό μέρος του ποδιού του arch.

Μετά το μασάζ έχει ολοκληρωθεί, μπορείτε να πάτε απευθείας στην ολοκληρωμένη ασκήσεις. Περίπου 10 λεπτά με τα πόδια, άλμα σε ένα ορθοπεδικό Στρώμα. Για τη διόρθωση επιλέξετε το Χαλί με σκληρή υφή, κυρτή βελόνα και στοιχεία. Τέτοιες επιπτώσεις στο πόδι μετά το μασάζ θα βοηθήσει να βελτιώσει την κυκλοφορία στα κάτω άκρα.

Στη συνέχεια, ενώ οι μύες και οι αρθρώσεις των κάτω άκρων επαρκώς ζέσταμα, πηγαίνετε στο συγκρότημα ιατρική γυμναστική:

 • κάνει 10 κυκλικές κινήσεις των ποδιών σε καθιστή θέση στο πάτωμα προς τα δεξιά και 10 αριστερά κινήματα;
 • ζητήστε από το παιδί να σχεδιάσετε μια μαϊμού – να πάρει ένα παιχνίδι ή μια μικρή μπάλα από το ένα πόδι, κρατώντας το αντικείμενο και το χρόνο να το κρατάει σε αυτή τη θέση;
 • καθίστε με το παιδί σας στην θέση "τουρκική" και να καθίσει εκεί για λίγα λεπτά.
 • κάνω 10-12 καταλήψεις με τα γόνατα να διαλυθεί στα μέρη.

Θα είναι καλό εάν το μασάζ και ασκήσεις θα καταλήξει σε ένα λουτρό ποδιών. Για την χρήση με ζεστό νερό, στο οποίο κατά την επιθυμία είναι δυνατό να προσθέσετε ζωμοί των φαρμακευτικών βοτάνων. Μετά το μωρό κρατήστε τα πόδια σε ζεστό νερό, βρέξτε τα πόδια με κρύο νερό και πάλι για 2-3 λεπτά, τοποθετήστε τα σε ζεστό νερό. Αυτές οι αντικρουόμενες διαδικασίες νερό θα σας βοηθήσει να εδραιώσει το αποτέλεσμα του μασάζ είναι ο καλύτερος τρόπος.

Σε συντονισμό με τον παιδίατρο επισκεφθείτε φυσιοθεραπεία. Ηλεκτρική διέγερση των μυών και παραφίνη – θεραπείες για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κριτικές

Κριτικές

Για τα σχόλια των μητέρων που ασχολούνται με την θεραπεία των ποδιών παραμόρφωση στο παιδί, για να αφαιρέσετε το στέλεχος γρήγορα είναι δυνατή μόνο εάν το παιδί από την αρχή αρχίζει να φορούν ορθοπεδικά παπούτσια. Σε αυτή την περίπτωση, μασάζ, γυμναστική αποτελεσματικά συμπληρωθεί η συνεχής παρουσία του να σταματήσει σε ένα ανατομικά σωστή θέση.

Μερικοί γονείς πρακτική επίδεση από τα πόδια των παιδιών μετά το μασάζ, το οποίο για λίγες ώρες με ένα ελαστικό επίδεσμο σταθερό σταματά, έτσι ώστε η υποστήριξη του παιδιού ήταν στο κέντρο του ποδιού. Ποδίατροι έχουν προειδοποιήσει ότι μια ανεξάρτητη δεξιός επίδεση μπορεί να βλάψει το μωρό, επειδή η κυκλοφορία του αίματος των κάτω άκρων είναι διαταραγμένη.

Πολλές μητέρες μιλούν καλά όχι μόνο για τα ποδήλατα αλλά και για κολύμπι. Με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση (μασάζ, γυμναστική, άσκηση, θεραπεία, φυσιοθεραπεία και αθλητισμού) το πρόβλημα είναι συχνά αντιμετωπίζονται κατά τη διάρκεια του έτους.

18.08.2018