πλατυποδία σε ενήλικες — πώς να την καταπολεμήσουμε;

Το πρόβλημα του βλαισού μεγάλου δακτύλου των ποδιών που αντιμετωπίζουν πάνω από το 25% του πληθυσμού.

Ανάλογα με τη μορφή που τη σοβαρότητα της νόσου, το σύνδρομο αντιμετωπίζεται με συντηρητικές και χειρουργικές μεθόδους.

Τι είναι στραβά δάχτυλα;

Ενηλίκων πλατυποδία είναι μια συχνή ορθοπεδική παθολογία, εκδηλώνεται στη σωστή θέση του πρώτου ποδιού και του άξονα του ποδιού προς τα μέσα.

Σε αυτή τη νόσο των αρθρώσεων της κνήμης γίνεται Χ-διαμορφωμένα καμπυλότητα.

Εξωτερικά, η παθολογία που εκδηλώνεται με το γεγονός ότι το δάχτυλο προς την κατεύθυνση του μικρού δακτύλου και στην πίσω πλευρά του ποδιού είναι το κοινό που είναι ευρέως ονομάζεται "κόκαλο".

Επίσης, δεν είναι σωστό είναι το τακούνι. Όταν μαζί τα πόδια, τα τακούνια είναι σε απόσταση 4 cm ή περισσότερο.

Η παρέκκλιση αυτή επηρεάζει την κατάσταση των τενόντων, των συνδέσμων, των αρθρώσεων και των οστών των κάτω άκρων.

Παρόμοια παθολογία συμβαίνει για πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων είναι η γενετική προδιάθεση. Μπορεί επίσης να συμβεί λόγω των ιδιαιτεροτήτων των ποδιών.

Αυτό το πρόβλημα που κυρίως αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μετά την ηλικία των 30 ετών.

Η κύρια αιτία για την εμφάνιση αυτού του ορθοπαιδικές παθήσεις στις γυναίκες – αυτή η εμμονή με τα παπούτσια.

valgusnaya-deformaciya-stopy-u-vzroslih-prichini-vozniknovanya

Επίσης, αυτή η ασθένεια μπορεί να προκύψει, εάν κάποιος χρησιμοποιεί το στενό ή το μικρό μέγεθος παπούτσια που προκαλεί τα δάχτυλα των ποδιών να κάμπτεται.

Καιρό φοράει τέτοια παπούτσια προκαλεί αρθρίτιδα στις αρθρώσεις.

Η πλατυποδία μπορεί να εμφανιστεί λόγω της οστεοπόρωσης. Σε αυτή τη νόσο δεν είναι η ανεπάρκεια του ασβεστίου στα οστά, και έτσι τα οστά γίνονται αδύναμες, πιο γρήγορα και υπόκεινται σε κάμψη.

Τα άτομα με υπερβολικό βάρος, επίσης, συχνά αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Λόγω της σοβαρότητας του σώματος, αυξάνει το φορτίο στο πόδι, κατά συνέπεια, την ανάπτυξη πλατυποδία, η οποία θα προκαλέσει την θυλακίτιδα.

Αντιμέτωποι με αυτό το πρόβλημα και έγκυες γυναίκες. Κατά τη διάρκεια της περιόδου που μεταφέρουν ένα παιδί στο σώμα μιας γυναίκας πάει ορμονική ανισορροπία, προκαλώντας την εξασθένηση των συνδέσμων.

Επίσης πλατυποδία μπορεί να προκληθεί από τραύμα στα πόδια.

Άλλοι λόγοι:

  1. Φλεγμονή στις αρθρώσεις.
  2. Clubfoot.

Συχνά μαζί με την παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού προκαλεί τέτοια συνοδά νοσήματα όπως:

  1. Η οστεοαρθρίτιδα των αρθρώσεων.
  2. Επίπεδη πόδια.
  3. Εκπνοή των κεφαλών των μεταταρσίων οστών.

Αιτίες του βλαισού μεγάλου δακτύλου σε ηλικιωμένους

Σε ηλικιωμένους θυλακίτιδα από το πρώτο δάκτυλο του ποδιού φαίνεται να προκαλούν μεταβολικές διαταραχές και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Επίσης, η αιτία για την απόκλιση μπορεί να είναι η δυσπλασία του συνδετικού ιστού.

Το στάδιο ανάπτυξης του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Υπάρχουν 4 στάδια της νόσου του πρώτου ποδιού. Διαφέρουν ως προς τη γωνία απόκλισης από το δάχτυλο.

Το πρώτο στάδιο χαρακτηρίζεται από ένα λάθος θέση με 15 βαθμούς. Στο δεύτερο στάδιο ανάπτυξης της νόσου, η γωνία παραμόρφωσης είναι 20 βαθμοί.

Αν ένα άτομο έχει μια στροφή 30 μοιρών, δείχνει το τρίτο στάδιο βλαισού μεγάλου δακτύλου.

Στο τέταρτο βαθμό το δάχτυλο όφσετ περισσότερα από 30 βαθμούς.

Αν ένα άτομο πρώτου ή δεύτερου βαθμού την προϋπόθεση, ότι δεν θα πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα.

valgusnaya-deformaciya-stopy-u-vzroslih-upragneniya

Αυτή η παθολογία σπάνια προκαλεί πόνο, και φέρνει μόνο ένα καλλυντικό δυσφορία. Αν το τρίτο και το τέταρτο στάδιο, το άτομο βιώνει τον πόνο και δυσφορία κατά το περπάτημα.

Για τη θεραπεία τόσο με την έκταση της νόσου, πρέπει, μετά από όλα, αν αυτό δεν γίνει, ενδέχεται να υπάρχουν αρνητικές συνέπειες, με τη μορφή:

  1. Ατροφία των ποδιών κατά το βάδισμα.
  2. δεν είναι η σωστή ανάπτυξη των νυχιών.
  3. Το τρίψιμο κάλους.
  4. Οστεομυελίτιδα.

Η τελευταία ασθένεια είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Οστεομυελίτιδα ονομάζεται πυώδης-νεκρωτική διαδικασία που αναπτύσσεται στο μυελό των οστών σύστημα του ανθρώπου. Οι συνέπειες αυτής της ασθένειας μπορεί να είναι η καταστροφή όλων των συστατικών των οστών του ποδιού.

Η καμπυλότητα των ποδιών είναι 3 τύπους. Ήπια μορφή χαρακτηρίζεται από το ύψος του διαμήκη καμάρα 15 έως 20 mm, και η γωνία κλίσεως έως και 15 βαθμούς.

Σε ενδιάμεσο βαθμό arch ύψος δεν υπερβαίνει τα 10 mm και γωνία κλίσης 10 βαθμούς.

Σοβαρή πίεση που προκαλείται από το ύψος της καμάρας από το 0 έως και 5 mm και η γωνία κλίσης όχι μεγαλύτερη από 5 μοίρες.

Θεραπεία παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού του

Για τη θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου σε ενήλικες θα πρέπει να επισκεφτείτε τον ποδίατρο ή τον χειρουργό. Δεν πάει καλά να συμβουλευτείτε έναν ενδοκρινολόγο.

Ο γιατρός θα εξετάσει το πόδι του, θα κρατήσει μια σειρά από απαραίτητες αναλύσεις και θα εξαλείψει ή να επιβεβαιώσει την πιθανότητα ότι τα προβλήματα οφείλονται σε διαταραχές του ενδοκρινικού συστήματος στον άνθρωπο.

Σήμερα, οι γιατροί για να επιλύσετε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας συντηρητικές μέθοδοι και χειρουργική επέμβαση.

Θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου, χωρίς χειρουργική επέμβαση είναι δυνατή μόνο στην περίπτωση, όταν το άτομο πρώτο και το δεύτερο στάδιο της ανάπτυξης της νόσου.

Η συντηρητική θεραπεία είναι λιγότερο αποτελεσματική από την χειρουργική, αλλά είναι καλύτερα ανεκτή από τους ασθενείς.

Έτσι, αν είναι δυνατόν να διορθώσει την απόκλιση, χωρίς χειρουργική επέμβαση, οι γιατροί συνταγογραφήσει τη φθορά των fixers, γυμναστική και περίπλοκη θεραπεία φάρμακα.

Αν η αιτία αυτής της ορθοπαιδικές παθήσεις είναι η υπερβολική πίεση στα πόδια, λόγω του υπερβολικού σωματικού βάρους, οι γιατροί συστήνουν αυτό το άτομο να χάσει βάρος. Ενώ ανατεθεί διατροφή.

Ειδικές ασκήσεις

Ασκήσεις βλαισού μεγάλου δακτύλου σε ενήλικες περιλαμβάνει μια σειρά από ασκήσεις που πρέπει να επαναλαμβάνονται καθημερινά.

Αρχικά, οι γιατροί συστήνουν να τεντώσει τον αστράγαλο. Το άτομο πρέπει να καθίσει στο πάτωμα για να τεντώσει τα πόδια μου και το τράβηγμα στις κάλτσες. Είναι, επίσης, συνιστάται να κάνετε την ανύψωση στις κάλτσες, στέκεται πάνω σε ένα λόφο.

Μία από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για βλαισού μεγάλου δακτύλου σε ενήλικες είναι "ποδήλατο".

valgusnaya-deformaciya-stopy-u-vzroslih-fiksator

Για να εκτελέσετε ξαπλώσετε σε μια επίπεδη επιφάνεια, σηκώνει τα πόδια του εναλλάξ και να κλωτσάει κινήσεις στον αέρα, που θυμίζει την Ποδηλασία.

Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε αυτή την άσκηση: ένας άνθρωπος crouches στο πάτωμα, δεν γέρνει πίσω στην επιφάνεια. Τα πόδια είναι σε θέση επίπεδο. Διαζύγιο κάλτσες εναλλάξ σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Για να το κάνετε τουλάχιστον 10 φορές.

Για να φέρει τον ήχο των αρθρώσεων, συνιστάται να ενεργά τη συμπίεση και αποσυμπίεση τα δάχτυλα των ποδιών.

Αν ένα άτομο έχει μια ειδική μπάλα, είναι στερεωμένο ανάμεσα σε δύο "οστά". Κλωτσάει την μπάλα πιέζεται όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το κλιπ

Εάν ένα πρόσωπο είναι το πρώτο ή το δεύτερο στάδιο της ανάπτυξης της παθολογίας, ο ορθοπεδικός που προδιαγράφεται η χρήση υπηρέτες.

Αυτή είναι μια ειδική συσκευή που φοριέται στο πόδι για να διορθώσει την απόκλιση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Το κλιπ θα πρέπει να φορούν μόνο το βράδυ και αφαιρέστε το πρωί.

Θεραπεία με το φάρμακο

Φαρμακευτική θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση μη-στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα που προορίζονται για χόνδρου και του συνδετικού ιστού.

Αυτά τα φάρμακα έρχονται σε διάφορες μορφές. Αλλά πιο συχνά οι γιατροί συνταγογραφήσει φάρμακα με τη μορφή ενέσιμων για κοινή διοίκηση, γέλες και αλοιφές.

Μαζί με αντιφλεγμονώδη φάρμακα για τη θεραπεία γίνεται με κορτικοστεροειδή.

Αυτά τα φάρμακα για να επιταχύνει την αναγέννηση του συνδετικού ιστού και να ρυθμίζουν την πρωτεΐνη και το νερό αλάτι ισορροπία.

Αυτό το συνθετικό στεροειδές ορμονών που επηρεάζουν το ανθρώπινο σώμα ως φυσικό.

Μασάζ

Μασάζ με βλαισού μεγάλου δακτύλου σε ενήλικες δεν συνιστάται να το κάνετε μόνοι σας.

Είναι καλύτερα να αναθέσει σε ειδικούς. Για να βελτιωθεί η κατάσταση, θα χρειαστείτε τουλάχιστον 20 διαδικασίες.

valgusnaya-deformaciya-stopy-u-vzroslih-vannochki

Στο εξωτερικό μέρος της κνήμης μασάζ γίνεται με απαλές, κυκλικές κινήσεις, και την εσωτερική πλευρά μασάζ εντατικά.

Η τεχνική αυτή χαλαρώνει την εξωτερική και την εσωτερική τους μυς του ποδιού.

Λουτρά και τα πακέτα με βότανα

Αν δεν τοποθετήσετε σωστά τα οστά, συνιστάται να κάνετε αλάτι λουτρά. 30 γρ. αλάτι ήταν αραιωμένο με 2 λίτρα νερό.

Το μίγμα χύνεται σε μια λεκάνη με ζεστό νερό, όπου στον ατμό τα πόδια για 15 λεπτά. Η διαδικασία γίνεται για 15 ημέρες καθημερινά πριν πάτε για ύπνο.

Όταν ορθοπαιδικής απόκλιση μπορείτε να κάνετε κομπρέσες. Πάρτε 2 κομμάτια κολλιτσίδα, προηγουμένως λιπανθεί με νέφτι και ισχύουν μέχρι το κόκαλο.

Πάνω από την συμπίεση, θα πρέπει να βάλετε το πλαστικό περιτύλιγμα και ένα επίδεσμο και, στη συνέχεια, να φοράτε βαμβακερές κάλτσες.

Κρατήστε τα φύλλα πρέπει να είναι όχι περισσότερο από 20 λεπτά. Συμπιέζει γίνονται καθημερινά την ώρα του ύπνου για 2 μήνες.

Να απαλλαγούμε από μιλώντας για την κοινή χρήση της αργίλου. Μέθοδος παρασκευής: 50 γραμμάρια κόκκινο πηλό ανακατεμένο με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 5 σταγόνες νέφτι και 200 ml βραστό νερό. Το τελικό μείγμα απλώνεται σε ένα πόδι και το αριστερό για να ολοκληρωθεί η στερεοποίηση. Στη συνέχεια ξεπλένονται με ζεστό νερό.

Επίσης, συνιστάται να κάνετε κομπρέσες με αφέψημα από ριζάρι βαφή. Γρασίδι χύνεται μια μικρή ποσότητα νερού, να βράζει και να ψύχεται.

Στο υγρό νοτισμένη γάζα και να εφαρμοστεί στην πληγείσα περιοχή.

Χειρουργική μέθοδος θεραπείας

Εάν το τρίτο και τέταρτο βαθμό σοβαρότητας της νόσου χρησιμοποιούνται χειρουργική επέμβαση.

Μία από τις μεθόδους της χειρουργικής θεραπείας είναι μίνι-επεμβατική διόρθωση. Είναι να κόψει δύο δάχτυλο τρύπες στις πλευρές χρησιμοποιώντας τους κόπτες να ευθυγραμμίζονται με φάλαγγες του μεγάλου δακτύλου του ποδιού.

Αν ένα άτομο έχει παρατηρηθεί μια στροφή που δεν υπερβαίνει τους 17 βαθμούς, αλλά η ασθένεια συνεχίζει να προοδεύει, η μέθοδος chevron osteomy. Αυτή η επιχείρηση καθαρισμού, η συγκέντρωση για το κοινό.

valgusnaya-deformaciya-stopy-u-vzroslih

Επίσης, σταθερό φάλαγγες του πρώτου toe καλώδιο τιτανίου και βίδα. Αυτό το σχέδιο εγκαθιστά στον χρόνο. Όταν το δάκτυλο είναι ευθυγραμμισμένη, η βίδα και το σύρμα αποσύρεται από το πόδι.

Το δεύτερο και το τρίτο στάδιο της ανάπτυξης του ορθοπεδική παθολογία συνιστάται να εφαρμόζεται η λειτουργία κάτω από το όνομα του κασκόλ-osteomy. Χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνει την εισαγωγή των δύο βίδες τιτανίου για τη σταθεροποίηση της φάλαγγας.

Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις, exostectomy, και οστεοτομία (αφαίρεση μέρους της φάλαγγας του δακτύλου).

Εάν μια κοινή επηρεάζεται σοβαρά, στη συνέχεια, αντικαταστήστε το με το εμφύτευμα.

Μετεγχειρητική φροντίδα

Αμέσως μετά την επέμβαση απαγορεύεται να μετακινήσετε το πόδι.

Κουνάω τα δάχτυλα των ποδιών σας μόνο τη δεύτερη ημέρα. Στάση επάνω στο ένα πόδι επιτρέπεται όχι νωρίτερα από 10 μέρες.

Μετά την επέμβαση το πρόσωπο που συνιστάται για 3 – 4 εβδομάδες για να φορούν ειδικά παπούτσια. Το βράδυ καλό είναι να φοράτε διορθωτικά νάρθηκες.

Κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης, πρέπει να λάβει αντι-φλεγμονώδη φάρμακα και θεραπευτικές ασκήσεις που εκτελούνται.

Συμπέρασμα

Εάν ο χρόνος για να παρατηρήσετε ένα κάλο του πρώτου ποδιού, η εξέλιξη της νόσου μπορεί να προληφθεί με φορούν ορθοπεδικά παπούτσια.

24.07.2018