Βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού: θεραπεία, συμπτώματα, αιτίες

Η πιο κοινή παθολογία του ποδιού του βλαισού μεγάλου δακτύλου, που εκφράζεται με διαφορετικούς βαθμούς προεξοχή των οστών στην εξωτερική πλευρά του ποδιού στη βάση της πρώτης φάλαγγας, το σχηματισμό των υπο φάλαγγες πελματιαία callosities και μια μεγάλη παραμόρφωση των δακτύλων.

βλαισού μεγάλου δακτύλου

Αυτή η παθολογία που προκαλείται από την κάμψη και παραμόρφωση του μεταταρσίου άρθρωσης expandentes, προκαλώντας επέκταση του μπροστινά πόδια που προκαλεί ένα μεγάλο εύρος μετατόπισης των συνδέσμων και των τενόντων.

Η ασθένεια έχει αρχαίες ρίζες, η πρώτη αναφορά για να βρεθεί στα γραπτά του ιατρού και μάγος Cubilia, με ημερομηνία 1769.

Περαιτέρω περιγραφή καθορίζει το πώς η βλαισού μεγάλου δακτύλου απόκλιση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού από το διάμεσο επίπεδο, κατασκευασμένο το 1871, ο διάσημος ιατρός της εποχής του Χούτερ. Και το 1911. Γ. Α. Albrecht, η Ρωσία έχει περιγραφεί αυτή την ασθένεια, όπως η Ουρική αρθρίτιδα είναι η πιο συχνή ορθοπεδική παθολογία.

Η κλινική εικόνα

Να κατανοήσουν τη φύση της νόσου, να εξετάσει το πρόβλημα σε ένα περιεκτικό, προσιτό σε κάθε αναγνώστη μορφή. Η δομή του ποδιού του ατόμου περιλαμβάνει μια σειρά από μεταταρσίου οστά, φάλαγγες της digitus, τους συνδέσμους και τους τένοντες που συνδέουν τους.

Με ένα υγιές πόδι, η κανονική θέση του μεταταρσίου οστά είναι καθαρά παράλληλη προς μία άλλη θέση. Λόγω διαφόρων αρνητικών παραγόντων, υπάρχει μια παραμόρφωση από το πρώτο μετατάρσιο οστό και την απόκλιση προς την κατεύθυνση (προς τα έξω), που αποτελούν το oblongum μικρό εξόγκωμα.

Η διάρκεια της διαδικασίας προκαλεί την εξέλιξη της νόσου, κατά την οποία το πόδι "σπάει". Δυσλειτουργία των συνδέσμων και των τενόντων, με απώλεια της ελαστικότητας οδηγεί σε πιο εκτεταμένη παθολογία από το πρώτο μετατάρσιο οστό. Ανάλογα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων και την εξέλιξη του βλαισού μεγάλου δακτύλου, η ασθένεια έχει διάφορα στάδια.

 1. 1) το Πρώιμο στάδιο της νόσου καθορίζεται από την απόκλιση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού στο πλάι, σε απόσταση που δεν υπερβαίνει τα δεκαπέντε βαθμούς. Το κομμάτι είναι μικρό σε μέγεθος.
 2. 2) το Μεσαίο στάδιο της νόσου καθορίζεται από την απόκλιση από το δάχτυλο μέχρι και είκοσι βαθμούς. Το επόμενο δάχτυλο είναι το δεύτερο, υψώνεται πάνω από τον αντίχειρα σαν το σφυρί σχήμα.
 3. 3) Σε προχωρημένα στάδια της νόσου — παραμόρφωση σημειώνεται triginta gradus απόκλιση. Παραμορφωμένα δάχτυλα στη βάση της πρώτης φάλαγγας ξεχωρίζει ένα μεγάλο πλάνο, και σε χώρους το μεγαλύτερο στρες που παράγεται δύσκολη κάλους.

Εάν δεν θέλετε να λάβει οποιαδήποτε μέτρα και να της νόσου ευκαιρία, λάθος φορτία στα πόδια προκαλέσει παθολογικές διεργασίες της σπονδυλικής στήλης, το γόνατο και τις αρθρώσεις του ισχίου.

Τα αίτια του βλαισού μεγάλου δακτύλου

dermacia αντίχειρα

Η ομάδα υψηλού κινδύνου περιλαμβάνει κυρίως γυναίκες μέσης ηλικίας και η νόσος στις γυναίκες, είναι σχεδόν δέκα φορές πιο συχνά από τους άνδρες.

Παράγοντες κινδύνου είναι:

 • ραχίτιδα – παιδική ηλικία;
 • παράγοντα ηλικία;
 • μακροχρόνια επαγγελματική απασχόληση με το μπαλέτο και το χορό;
 • ασθένειες που προκαλούν φλεγμονή στις αρθρώσεις.

Πρώτη αιτία του βλαισού μεγάλου δακτύλου περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1852 από τον Δρ Μπροκ, ο οποίος πρότεινε και συνδέεται με την εμφάνιση της νόσου με τη χρήση των ανάρμοστη παπούτσια. Αργότερα με την υπόθεση που συμφωνήθηκε όπως η συστηματική φορώντας παπούτσια με υψηλό (>5 cm), το τακούνι, στενό toe παπούτσια, αταίριαστα παπούτσια μπορεί να είναι ένας από τους παράγοντες σχηματισμού του βλαισού μεγάλου δακτύλου.

Λόγω της ανατομικά χαρακτηριστικά, ο κύριος λόγος για βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι το αποτέλεσμα φυσικών αιτιών που σχετίζονται με την έλλειψη δομή του ανθρώπινου ποδιού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι εκ γενετής ή επίκτητη εγκάρσια πλατυποδία.

Αλλά ακόμη και ένα γενετικό παράγοντα μειονεκτική θέση δεν είναι ξεκάθαρη διεκδίκηση των συγγενών ανωμαλιών, όπως ούτε τα μικρά παιδιά, ούτε σε παιδιά στην εφηβεία, βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού δεν είναι ποτέ βρεθεί. Αυτό υποδηλώνει ότι ακόμη και κληρονομικούς παράγοντες θα πρέπει να συμβάλει, για οποιαδήποτε αιτία, καθώς και αυτοί μπορεί να είναι:

 • διαμήκη ή εγκάρσια platypodia;
 • συνέπεια των συγγενών ανωμαλιών.
 • αποδυνάμωσε τους συνδέσμους, ως αποτέλεσμα της εγκυμοσύνης ή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης των γυναικών *
 • όταν μια μεγάλη μάζα του σώματος;
 • οστεοπόρωση, όταν υπάρχει σημαντική οστική απώλεια.
 • με την ταχεία ανάπτυξη σταματά στην εφηβεία;
 • ως αποτέλεσμα των τραυματικών παραμόρφωση;
 • παθήσεις των ενδοκρινών φύση.
 • επαγγελματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με μεγάλη ένταση τα πόδια.

Τα συμπτώματα του βλαισού μεγάλου δακτύλου

τα συμπτώματα

Τόσο κατά το αρχικό στάδιο για να προσδιορίσει ένα βλαισού μεγάλου δακτύλου παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, θα πρέπει να γνωρίζετε τα πρώιμα συμπτώματα της νόσου. Τυπικά τα σημάδια παραμόρφωσης εξαρτάται από το στάδιο.

Στα πρώτα στάδια της νόσου είναι σημειωμένος:

 • πονώντας πόνο και τις επιβαρυντικές όταν το περπάτημα, εγγύς φάλαγγες;
 • ερυθρότητα και εκδορές του δέρματος που προεξέχουν οστά.

Στο μεσαίο στάδιο:

 • σημειώνεται ότι η ανάπτυξη της φλεγμονής της άρθρωσης;
 • χαρακτηριστικές εκδηλώσεις του πόνου και του οιδήματος, το σχηματισμό των όγκων της κεφαλής του μεταταρσίου οστού;
 • σύμφωνα με την τρίτη, τη μέση πλευρά εμφανίζεται ένα κάλο.

Σε προχωρημένο στάδιο του βλαισού μεγάλου δακτύλου:

 • έχει έντονο πόνο στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και στα πέλματα των ποδιών;
 • η προεξέχουσα γλώσσα-το build-up είναι καλά ορατή *
 • το δέρμα κάτω από το χαμηλότερο δεύτερο και τρίτο φάλαγγες που καλύπτονται με τα νεκρά κύτταρα του δέρματος ή κάλους.

Διάγνωση του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Το πρώτο βήμα για τη διάγνωση του βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι μια οπτική επιθεώρηση θα καθορίσει το στάδιο της νόσου.

 1. 1) Με σκοπό τον καθορισμό των λεπτομερών αλλαγές στον ιστό του οστού, αποδίδεται στο x-ray.
 2. 2) de plantography Μέθοδος προσδιορίζει το στάδιο της ένα δυνατό επίπεδη πόδια και διερευνά το επίπεδο του φορτίου στο πόδι.
 3. 3) ανάλυση του Υπολογιστή – podometry, καθορίζει την πίεση στο πόδι.

Τα αποτελέσματα αυτής της εκτεταμένης διάγνωση είναι η βάση για τον καθορισμό της θεραπείας.

Θεραπεία της βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, χωρίς χειρουργική επέμβαση

θεραπεία

Θεραπεία της βλαισότητας. χωρίς χειρουργική επέμβαση αρκετά μακρά διαδικασία που απαιτεί υπομονή και επιμονή. Εξαρτάται από το βαθμό της παραμόρφωσης του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού κοινού.

Στις αρχές και μέτρια βλαισού μεγάλου δακτύλου θεραπεία αρχίζει με συστάσεις για την κατάλληλη επιλογή των υποδημάτων – δωρεάν και άνετα με ένα ευρύ κουτί toe για να μειώσει την πίεση και αφαιρέστε την ταλαιπωρία, για να αποτραπεί η περαιτέρω παραμόρφωση.

Επιλογή των ορθωτικών συσκευές, τη διανομή πίεση και να μειώσει το φορτίο και την τριβή στα πόδια. Μπορεί να είναι:

 • τα πόδια στήριξης *
 • μεσοδακτύλιες κύλινδροι *
 • ορθοπεδικά διορθωτές;
 • διορθωτικά πέλματα.

Η χρήση αυτών των συσκευών συμβάλλει στη διόρθωση των βάδισμα, άλγος, πέδησης της παθολογικής διαδικασίας.

Φαρμακευτική θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση των κορτικοστεροειδών και συνδυασμένη χρήση των αντι-φλεγμονώδη φάρμακα με φυσιοθεραπεία. Αν βλαισότητας. είναι συνέπεια τυχόν συστηματικές νόσους, η πρώτη αφαιρεί το φόντο αίτια της ασθένειας που προκάλεσε την παθολογία.

Προχωρημένο στάδιο νόσου αντιμετωπίζονται με άμεση χειρουργική επέμβαση. Μπορεί να είναι:

 • αφαιρέστε την ανάπτυξη χειρουργικά;
 • ανακατασκευή παραμορφωμένα οστά;
 • χειρουργική επέμβαση για την περιποίηση των περιαρθρικών μυών;
 • η άπω και εγγύς οστεοτομία – η αλλαγή της γωνίας μεταξύ των οστών;
 • αρθρόδεση είναι μια χειρουργική επέμβαση για τον καθορισμό ενός κοινού;
 • μεταμόσχευση των τενόντων;
 • λειτουργία σε εμφύτευση τεχνητών αρθρώσεων
 • ή σχετικά με 93 δωμάτια επιλεγμένων μεθόδων.

Πρόληψη της νόσου

πρόληψη

Θέλω να αποτρέψει την παραμόρφωση βλαισού μεγάλου δακτύλου του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του; Στη συνέχεια, να μάθουν, γιατί οι βασικοί κανόνες πρόληψης είναι:

 1. 1) η έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία κάθε τύπου πλατυποδία.
 2. 2) η Σωστή επιλογή του παπούτσια, ψηλά τακούνια και στενό κάλτσες κατασκευασμένα από φυσικά υλικά.
 3. 3) Χρήση ορθοπεδικά πέλματα και arch υποστηρίζει.
 4. 4) Όταν χρησιμοποιούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε πόδια, το υπόλοιπο των ποδιών και να κάνει ένα χαλαρωτικό ζεστό μπάνιο.

Προσεκτικοί με την υγεία τους, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε πολλά προβλήματα υγείας.

Ποιο γιατρό πρέπει να απευθυνθώ για θεραπεία;

Αν μετά την ανάγνωση του άρθρου, ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα χαρακτηριστικό για αυτή την ασθένεια, τα συμπτώματα, θα πρέπει να ζητήσετε τη συμβουλή του ποδίατρο.

22.08.2018