Βλαισού μεγάλου δακτύλου: αίτια, συμπτώματα, θεραπεία

βλαισότητας παραμόρφωση του δακτύλου θεραπεία

Βλαισού μεγάλου δακτύλου (βλαισό μεγάλο δάκτυλο), ή, όπως λένε, "κόκκαλο" ("χτύπημα") του μεγάλου δακτύλου του ποδιού είναι αρκετά κοινό στην εύλογη σεξ.

Βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού (βλαισού μεγάλου δακτύλου) είναι μια κατάσταση κατά την οποία η καμπύλη μεταταρσίου - phalangeal κοινό από το πρώτο δάχτυλο και τα άλλα δάχτυλα είναι παραμορφωμένο. Η νόσος χαρακτηρίζεται από την ανικανότητα να φορούν συνηθισμένα παπούτσια, επειδή η προκύπτουσα "χτυπήματα" στη βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού και συνοδεύεται από πόνο πόνο.

Τα συμπτώματα του βλαισού μεγάλου δακτύλου

 • η απόκλιση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού προς τα έξω, η σταδιακή αύξηση σε "οστά";
 • Malleus παραμόρφωση από τα άλλα δάχτυλα;
 • πόνος στις αρθρώσεις των ποδιών;
 • κόπωση των ποδιών;
 • δυσκολίες με την επιλογή των παπουτσιών.

Διαγνωστικές μέθοδοι

 • εξέταση από παιδίατρο;
 • x-rays σταματήσει σε 3 προβολές τους.
 • plantography – πατημασιές για να προσδιορίσει τα επίπεδα πόδια.

Ασθένειες με παρόμοια συμπτώματα, όπως: αρθρίτιδα, την ουρική αρθρίτιδα, παραμορφωτικά οστεοαρθρίτιδα.

Η ασθένεια

Βλαισότητας πόδια αναπτύσσει σταδιακά. Πρώτον, ο ασθενής παραπονείται ότι ήταν άβολα για να φορέσει τα παπούτσια το συνηθισμένο μέγεθος, είναι δύσκολο να βρείτε τα παπούτσια, στη συνέχεια, υπάρχουν πόνοι στα πόδια του μέχρι το τέλος της ημέρας στροφές το πρώτο δάχτυλο του ποδιού. Το κόκκαλο στο πόδι με την αύξηση του cross-footed σημαντικά παραμορφωθεί το μπροστινό τμήμα του πέλματος. Η σόλα είναι πεπλατυσμένο και διογκώσεις στο κέντρο. σε αυτό το μέρος είναι η επίπονους κάλους, δραματικά εμποδίζουν το περπάτημα, το δεύτερο δάχτυλο υψώνεται προς τα πάνω και παίρνει συχνά τη μορφή της ένα σφυρί– είναι λυγισμένα, να μην λυγίσει, παράγει καλαμπόκι. Σε Γενικές γραμμές, η παραμόρφωση μειώνει τη ροή του αίματος και την νεύρωση από μπροστινό τμήμα του πέλματος, το οποίο συμβάλλει στην ανάπτυξη της αρθρίτιδας.

Επιπλοκές

 • εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, οι αρθρώσεις του ποδιού παραμορφώνεται μόνιμα - είναι μια χρόνια θυλακίτιδα;
 • η αναδιάρθρωση του μεταταρσίου οστά – η ασθένεια Deychlendera.

Του καιρού. Όταν μια μικρή πίεση, καθώς και την έγκαιρη θεραπεία, η εμφάνιση και λειτουργία των αρθρώσεων του ποδιού μπορεί να αποκατασταθεί. Σε προχωρημένες περιπτώσεις, ο πόνος μπορεί να διαρκέσει ακόμη και μετά την χειρουργική επέμβαση.

Αιτίες και πρόληψη

Η αιτία του βλαισού μεγάλου δακτύλου φρένων σταυρό πλατυποδία, τα γονίδια, ενδοκρινικές διαταραχές, οστεοπόρωση. Η ασθένεια είναι εκ γενετής αδυναμία των συνδετικών ιστών και των οστών, που οδηγεί στην ανάπτυξη της flatfoot. Η ανάπτυξη της παραμόρφωσης συμβάλλει σε ακατάλληλα παπούτσια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα ψηλά τακούνια και τα παπούτσια με στενή toe. Αυτά τα παπούτσια οδηγεί σε άνιση κατανομή του φορτίου, το οποίο πέφτει περισσότερο στο μπροστινό τμήμα του πέλματος, με αποτέλεσμα η παραμόρφωση που παρουσιάζεται σε αυτή τη ζώνη και την ανάπτυξη της οστεοαρθρίτιδας του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού κοινού.

Πρόληψη:

 • εξέταση από παιδίατρο για την έγκαιρη ανίχνευση της πλατυποδία;
 • φορώντας την ορθολογική παπούτσια (όχι τακούνια, καμία αιχμηρή μύτη, φυσικά υλικά, τακούνι όχι μεγαλύτερη από 7 cm);
 • φορώντας ορθοπεδικά πέλματα;
 • εάν το επάγγελμα που σχετίζεται με παρατεταμένη παραμονή στα πόδια του, να τηρεί το καθεστώς εργασίας και ανάπαυσης.

Θεραπεία

Η θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου σταματήσει να ασχολείται με τον παιδίατρο. Να πας στο γιατρό, είναι απαραίτητο κατά το πρώτο σημάδι της νόσου, όπως η διόρθωση της παραμόρφωσης στα πρώτα στάδια μπορεί να σας σώσει από την επέμβαση:

 • ποικιλία από ορθοπεδικά πέλματα
 • ο σκοπός της μια πολύπλοκη φυσική θεραπεία, εμποδίζει την ανάπτυξη της flatfoot.

Με προχωρημένες μορφές της νόσου απαιτούν χειρουργική επέμβαση. Οστεοτομία είναι ένα συγκρότημα οστικής ανακατασκευής, που περιλαμβάνει παρέμβαση σε πολλαπλά οστά του ποδιού, έχει ως στόχο να αλλάξει τον άξονα του μεταταρσίου οστού και η πρώτη φάλαγγα του αντίχειρα.

Να πάμε, πλήρως στηρίζονται στο μετατάρσιο, είναι δυνατόν, ξεκινώντας από την τρίτη εβδομάδα μετά την επέμβαση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η θεραπεία έχει ολοκληρωθεί κατά την 6η εβδομάδα μετά την επέμβαση, ο ασθενής επιστρέφει στο φυσιολογικό τρόπο ζωής. Η περίοδος αποκατάστασης είναι 2-3 μήνες.

23.08.2018