ΠΑΡΑΜΌΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΙΟΎ: ΘΕΡΑΠΕΊΑ ΚΑΙ ΠΡΌΛΗΨΗ

Το πόδι είναι ένα πυλώνα του σώματος. Λόγω της δομής του είναι σε θέση να αντισταθούν τα σημαντικά φορτία. Αλλά το χαρακτηριστικό γνώρισμα δομή του ποδιού που αλλάζει σε κάθε της Τμήμα συνεπάγεται τη μετατροπή της σε άλλες δομές. Παραμορφώσεις του ποδιού οδηγήσει σε αλλαγή της βάδισης, την κούραση των ποδιών και περιορισμένη κίνηση της σπονδυλικής στήλης, μέχρι και σε αναπηρία.

Η παραμόρφωση μπορεί να είναι συγγενείς και επίκτητες. Για να αλλάξετε το σχήμα του ποδιού συμβάλλει σε μια σειρά από παράγοντες: τα κληρονομικά χαρακτηριστικά των δομών του ποδιού σε ασθένειες και τον τρόπο ζωής. Υπάρχουν διάφοροι τύποι των παραμορφώσεις του ποδιού:

 1. Clubfoot;
 2. Πλατυποδία;
 3. Κοίλο πόδι;
 4. Βλαισότητας παραμόρφωση της πρώτης toe (που ονομάζεται επίσης βλαισού μεγάλου δακτύλου);
 5. ο βάρους παραμόρφωση από το πέμπτο δάκτυλο του ποδιού (συνώνυμο — στέλεχος Τέιλορ);
 6. malleo παραμόρφωση των δακτύλων.
clubfoot

CLUBFOOT

Clubfoot είναι συχνά μια εκ γενετής διαταραχή, ανά χίλιες γεννήσεις βρεθεί μία περίπτωση αυτού του στελέχους. Clubfoot μπορεί να είναι μονομερής, αν και πιο συχνές είναι ακόμα παραμόρφωση.

Απέκτησε clubfoot παρουσιάζεται το ιστορικό των τραυματισμών των ποδιών, παράλυση των κάτω άκρων, βαθιά εγκαύματα σε αυτόν τον τομέα. Clubfoot είναι κλινικά εκδηλώνεται με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Φέρνοντας το άπω τμήμα του πέλματος.
 • ιπποποδία — κάμψη του ποδιού;
 • Υπτιασμός — περιστροφή του ποδιού προς τα μέσα.

Ανάλογα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων αυτών διακρίνει ελαφριά, μεσαία και βαριά παραμόρφωση.

Βάδισης σε άτομα με τέτοιες ασθένειες είναι ιδιόμορφη: μετακινήστε σε μικρά βήματα, μετακινώντας το με δεδομένο το ένα πόδι πάνω στο άλλο σε ορισμένες καθορισμένες και πλευρικά περιστροφή τους γοφούς. Όταν τα πόδια του όλο το βάρος πέφτει πάνω στο εξωτερικό μέρος του ποδιού.

Λόγω της μετατόπισης του κέντρου βάρους των ασθενών αυτών αυξάνει την πλευρική λόρδωση, το γόνατο και τις αρθρώσεις έντονα ισιώσει και να παραμορφώνεται.

ΕΠΊΠΕΔΗ πόδια

Στο πόδι διάκριση μεταξύ εγκάρσια και διαμήκη τόξα. Θα παίξει το ρόλο του αμορτισέρ, που σώζει τη σπονδυλική στήλη και τα εσωτερικά όργανα από το σοκ, ενώ ταξιδεύετε. Οι καμάρες είναι να συγκρατείται, τα οστά, τους συνδέσμους και τους μυς. Πλατυποδία χαρακτηρίζεται από τη μείωση της καμάρες. Οι λόγοι για την ανάπτυξη είναι η μείωση της ελαστικότητας του μυϊκού πόδι.

Επίπεδη πόδι μπορεί να είναι συγγενής ή επίκτητη. Επίκτητη πλατυποδία αναπτύσσεται λόγω χρόνιας υπερφόρτωσης σταματήσει, μετά από ραχίτιδα, τη ζημία, την παράλυση των κάτω άκρων και είναι πολύ πιο συχνή από ό, εκ γενετής. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλά παιδιά δείχνουν σημάδια πλατυποδία σε νεαρή ηλικία. Αυτή η δυνατότητα προκύπτει από το γεγονός ότι κατά μήκος καμάρα που σχηματίζεται από επτά ετών. Με την ηλικία, τη σοβαρότητα του πλατυποδία μειώνεται. Έτσι, για εννέα χρόνια παραμένει ένα τέτοιο στέλεχος, μόνο το 5-7 % των παιδιών.

Επίπεδη πόδια μερικές φορές εγκάρσια και διαμήκη. Cross χαρακτηρίζεται από αύξηση της απόστασης μεταξύ των κεφαλών των μεταταρσίων οστών. Έτσι, το φορτίο είναι κατανεμημένο σωστά, και επικεντρώνεται στο μπροστινό μέρος του ποδιού. Οι καμπτήρες των δακτύλων είναι σε υψηλή τάση που προκαλεί τα δάχτυλα να γίνει malleo. Ένα άλλο σύμπτωμα εγκάρσια πλατυποδία είναι η ανάπτυξη της βλαισότητας απόκλιση από το πρώτο toe (βλαισού μεγάλου δακτύλου). Στην περίπτωση της διαμήκους πλατυποδία είναι πεπλατυσμένο κατά μήκος καμάρα που προκαλεί το πόδι σε επαφή με το πάτωμα εν μέρει, και σχεδόν ολόκληρη την περιοχή του πέλματος.

Υπάρχουν τρεις βαθμούς πλατυποδία, οι οποίες καθορίζονται ανάλογα με το ύψος και τη γωνία του τόξου. Στο αρχικό στάδιο, οι ασθενείς μπορούν να αναφέρω μόνο την κούραση των ποδιών και πόνος στα πόδια, ενώ τρέχει το στάδιο πλατυποδία συνοδεύεται από πόνο, τη στάση του σώματος και της βάδισης.

κοίλο στούπα

ΚΟΊΛΗ ΠΌΔΙΑ

Κοίλο πόδι είναι μία παραμόρφωση κατά την οποία το υψόμετρο του διαμήκη καμάρα αυξάνει. Μπορούμε να πούμε ότι το κοίλο πόδι είναι το αντίθετο του πλατυποδία όταν η αψίδα απέναντι από το πεπλατυσμένο. Η ανάπτυξη τέτοιων παραμορφώσεων οδηγήσει σε παθήσεις του νευρομυϊκού συσκευές (εγκεφαλική παράλυση, νευροπάθεια, κλπ.), τα κατάγματα του αστραγάλου ή μεταταρσίου οστά, εγκαύματα στο πόδι. Τα σημάδια της ένα κοίλο πόδι είναι:

 • Τακούνι υπτιασμός (γυρίζοντας προς τα μέσα);
 • Πρηνισμού μπροστινά πόδια;
 • Υψηλή αυξημένη αψίδα.

Όταν σοβαρή παραμόρφωση του ποδιού στηρίζεται μόνο στη φτέρνα πλάτες τους και οι κεφαλές των μεταταρσίων οστών, ενώ το μεσαίο τμήμα του ποδιού δεν είναι σε επαφή με το έδαφος.

Σταμάτα να radiisque rotarum propagationem στην περιοχή του μεταταρσίου κεφάλια, που σε αυτές τις περιοχές του δέρματος που συχνά έχουν κάλους. Με την πάροδο του χρόνου, τα δάχτυλα είναι παραμορφωμένο και να αποκτήσουν το malleo ή το ίδιο σχήμα με τη μορφή νύχια. Οι άνθρωποι με το κοίλο σταμάτα να παραπονιέσαι σταματήσει την κούραση, πόνος.

ΒΛΑΙΣΌΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΜΌΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΏΤΗΣ TOE

Βλαισότητας παραμόρφωση της πρώτης toe (λατινικά βλαισού μεγάλου δακτύλου) είναι μια πάθηση αρκετά συχνή σε άτομα που ονομάζεται "bump stop". Αυτή η δυσμορφία μπορεί επίσης να είναι κληρονομική ή επίκτητη. Αλλά συχνά η νόσος εμφανίζεται στην ενήλικη ζωή. Βλαισότητας παραμόρφωση της πρώτης toe εμφανίζεται συχνά σε συνδυασμό με την εγκάρσια πλατυποδία.

Βλαισού μεγάλου δακτύλου παρουσιάζεται όταν η καμπυλότητα του το πρώτο δάχτυλο στο μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης, όταν οι φάλαγγες είναι τοποθετημένα το ένα στο άλλο σε μια γωνία. Προεξοχή της φάλαγγας προς την πλευρά οπτικά μοιάζει με ένα "χτύπημα".

Βλαισού μεγάλου δακτύλου με το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού αν επάνω στην κορυφή από την πρώτη, και με πολύ παραμόρφωση είναι πάνω στο δεύτερο και τρίτο. Ως η απόκλιση του πρώτου toe τέντωμα των συνδέσμων και την κάψα της μεταταρσοφαλαγγικής άρθρωσης, η οποία συμβάλλει στην υπερξαρθρώσεις. Επιπλέον, η αρθρική κάψα, η φλεγμονή — θυλακίτιδα. Αυτή η κατάσταση συνοδεύεται από ερυθρότητα και οίδημα στην περιοχή της μεταταρσοφαλαγγικής άρθρωσης. Τα άτομα με βλαισού μεγάλου δακτύλου βιώνουν πόνο στην περιοχή της το πρώτο δάχτυλο.

Ο ΒΆΡΟΥΣ ΑΠΌΚΛΙΣΗ ΑΠΌ ΤΟ ΠΈΜΠΤΟ ΔΆΧΤΥΛΟ (TAYLOR ΣΤΈΛΕΧΟΣ)

Η παραμόρφωση του Τέιλορ, επίσης γνωστή ως "στάση ράφτη", δεδομένου ότι αυτή η παραμόρφωση που παρουσιάστηκε στο επάγγελμα διασχίζοντας τα πόδια και cum recubuisset ille σχετικά με την πλευρική επιφάνεια του ποδιού κατά την διάρκεια της λειτουργίας.

Η νόσος χαρακτηρίζεται από μια καμπυλότητα της μεταταρσοφαλαγγικής άρθρωσης του το πέμπτο δάχτυλο, τα οποία στη βάση του μικρού δακτύλου σχηματίζεται εκπαίδευση "χτύπημα". Άτομο με παρόμοιο πρόβλημα αφορά το πρήξιμο από το μικρό δάχτυλο, η ερυθρότητα, πόνος και κόπωση των ποδιών. Πολύ συχνά ο βάρους απόκλιση από το πέμπτο δάχτυλο συνοδεύεται από βλαισού μεγάλου δακτύλου.

MALLEO ΔΆΧΤΥΛΑ

Malleo δάχτυλα εμφανίζονται συχνά σε συνδυασμό με άλλες παραμορφώσεις του ποδιού: εγκάρσια πλατυποδία ή βλαισού μεγάλου δακτύλου. Μπορεί να σχηματιστεί malleo δάχτυλα και να οδηγήσει σε εγκεφαλική παράλυση, πολιομυελίτιδα.

Τέτοια παραμόρφωση των δακτύλων προκύπτει ως αποτέλεσμα της εντατικής ένταση των μυών-εκτείνοντες των δακτύλων και τη διάταση των μυών-καμπτήρες. Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών είναι πολύ ισιώσει το εγγύς φάλαγγες και η μέγιστη κάμψη της μέσης και άπω φαλάγγων. Στο μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης υπερξαρθρώσεις προκύψει, και αναπτύσσει περαιτέρω παραμορφωτικά οστεοαρθρίτιδα. Σύντομα, πόνο στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών, από-για αυτό που οι άνθρωποι πραγματικά να πάει στο γιατρό.

θεραπεία

ΘΕΡΑΠΕΊΑ ΤΗΣ ΠΌΔΙ ΠΑΡΑΜΟΡΦΏΣΕΙΣ.

Η θεραπεία στα αρχικά στάδια μπορεί να περιοριστεί με τη χρήση των συντηρητικών μεθόδων. Τέτοιες μέθοδοι θεραπείας περιλαμβάνουν:

 • Θεραπευτικές ασκήσεις.
 • Μασάζ;
 • Φυσιοθεραπεία (λουτρά παραφίνης, electromyostimulation, λάσπη);
 • Θερμά λουτρά για τα πόδια *
 • Η χρήση ορθοπεδικά πέλματα, ένθετα, παπούτσια?

Redressatsiya είναι η βίαιη αφαίρεση με το χέρι παραμορφωμένο πόδι στην ανατομική θέση. Στη συνέχεια το πόδι σταθερό με επιδέσμους. Αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό να εξαλειφθούν όλα στέλεχος στοιχείων με αυτή τη μέθοδο.

Σημαντικό! Θεραπεία της πόδι παραμορφώσεις στα βρέφη πρέπει να λαμβάνουν όσο το δυνατόν νωρίτερα, επειδή σε νεαρή ηλικία ο ιστός είναι πολύ πλαστικό και είναι σε θέση να ανακατασκευαστεί στη σωστή θέση του ποδιού. Κατά συνέπεια, το μεγαλύτερο είναι το παιδί, τόσο πιο δύσκολο είναι για τη θεραπεία.

Σε περιπτώσεις σοβαρής παραμόρφωσης, όταν η νόσος επηρεάζει την ποιότητα της ζωής — χειρουργική θεραπεία. Υπάρχουν τα ακόλουθα είδη πράξεων:

 1. Εργασίες σχετικά με το μαλακούς ιστούς του ποδιού;
 2. Λειτουργίες στα οστά;
 3. Συνδυασμένες εργασίες.

ΠΡΌΛΗΨΗ

Να εμποδίζουν την ανάπτυξη των παραμορφώσεις του ποδιού μπορεί να βοηθήσει με ορισμένες συστάσεις. Προφύλαξη θα πρέπει να πραγματοποιείται από τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού και θα πρέπει να περιλαμβάνουν:

 • Ενίσχυση των μυών που κρατούν το τόξο με τη βοήθεια της άσκησης;
 • Το σχηματισμό της σωστής βάδισης;
 • Τον έλεγχο του βάρους;
 • Exaction κατάλληλα υποδήματα;
 • Φορώντας ορθοπεδικά πέλματα.
24.08.2018