Θεραπεία του κάλους στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού θεραπεία

Βλαισού μεγάλου δακτύλου — το πρόβλημα είναι αρκετά συχνές, ειδικά στις γυναίκες που είναι σε Ώριμη ηλικία. Τα εξογκώματα στη βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού δεν φαίνονται πολύ ωραία, και την εξέλιξη της νόσου παθολογία προκαλεί σημαντική σωματική δυσφορία. Τι είναι η θεραπεία για κάλους για το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του; Τι υπηρεσίες παρέχονται από την σύγχρονη ιατρική;

βλαισού μεγάλου δακτύλου δάκτυλο του ποδιού θεραπεία

Τι είναι βλαισού μεγάλου δακτύλου;

Άσχημα χτυπήματα στα πόδια, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι τίποτα σαν βλαισού μεγάλου δακτύλου παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Υπό την επήρεια αυτών ή για άλλους λόγους, αλλάζοντας την ανακατανομή του φορτίου στο πόδι, το οποίο με τη σειρά του, οδηγεί σε απόρριψη της άρθρωσης του μεγάλου δακτύλου του ποδιού από το φυσικό άξονα. Φυσικά, αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν την κατάσταση όλων των οστών του ποδιού — χωρίς θεραπεία, η παραμόρφωση σταδιακά καλύπτει όλες τις φάλαγγες και τις αρθρώσεις.

Οι κύριες αιτίες για τις παραμορφώσεις του ποδιού

Στην πραγματικότητα, μια τέτοια παθολογία των ποδιών αναπτύσσεται υπό την επίδραση πολλών παραγόντων - τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Πρώτη στη λίστα με τους λόγους θα πρέπει να καθορίσετε μια γενετική προδιάθεση — αν η μητέρα έχει μια παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, υπάρχει μια υψηλή πιθανότητα ότι μια τέτοια βάσανα θα εμφανιστεί και να σταματήσει τις κόρες της. Με τον τρόπο αυτό, οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν το γυναικείο φύλο, καθώς οι γυναίκες σε Ώριμη ηλικία, παρόμοια με την ασθένεια διαγιγνώσκεται πιο συχνά.

Επιπλέον, η νόσος είναι συχνά συνδέεται με το να φοράς άβολα παπούτσια με ψηλά ασταθής τακούνια και στενό pedum. Το γεγονός ότι αυτά τα παπούτσια, ενώ το περπάτημα δημιουργεί ανισορροπία — το κύριο βάρος πέφτει στο μπροστινό τμήμα του πέλματος.

Οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν, επίσης, μια επίπεδη εγκάρσιου τύπου, στην οποία υπάρχει μια αλλαγή του τόνου των μυών στο μπροστινό μέρος του ποδιού. Από την άλλη πλευρά, το υπερβολικό βάρος και επίσης δημιουργεί μια πρόσθετη επιβάρυνση που αυξάνει τον κίνδυνο παραμορφώσεων. Περιστασιακά, τα οστά στα πόδια είναι το αποτέλεσμα μηχανικό τραύμα, π. χ. τραυματισμό, κάταγμα ή εξάρθρωση.

Το στάδιο ανάπτυξης της νόσου

Δυστυχώς, μια τέτοια ασθένεια των ποδιών είναι ένα αρκετά κοινό πρόβλημα. Και είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί η εμφάνιση της παραμόρφωσης στα πρώτα στάδια, όταν μπορείτε ακόμα να το φτιάξω χωρίς τη βοήθεια ενός χειρουργού. Στη σύγχρονη ιατρική είναι αποδεκτό να διαθέσει τέσσερα στάδια στην ανάπτυξη του βλαισού μεγάλου δακτύλου του αντίχειρα:

  • Πρώτου βαθμού. Συνοδεύεται από μια μικρή απόκλιση του αντίχειρα (λιγότερο από 20 βαθμούς) και είναι περισσότερο αισθητική παρά σωματική δυσφορία.
  • Στο δεύτερο στάδιο της νόσου, η γωνία παραμόρφωσης περίπου 20-30 βαθμούς.
  • Το τρίτο στάδιο χαρακτηρίζεται από την απόκλιση της τάξης του 30-50 βαθμούς, υπάρχει μια αρχική παραμόρφωση των άλλων φάλαγγες των ποδιών και περιορισμένη κίνηση στις αρθρώσεις του αντίχειρα.
  • Στο τέταρτο στάδιο, η γωνία παραμόρφωσης είναι πάνω από 50 βαθμούς, υπάρχει σημαντική παραμόρφωση του όλο το πόδι, και οι ασθενείς παραπονιούνται για συνεχή πόνο.
βλαισού μεγάλου δακτύλου δάκτυλο του ποδιού μέθοδοι θεραπείας

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μια τέτοια ασθένεια του ποδιού είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και επικίνδυνο. Ως εκ τούτου, η εμφάνιση της μικρά εξογκώματα στη βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού πρέπει αμέσως να ζητήσει τη βοήθεια του ποδίατρο.

Τι συμπτώματα συνοδεύουν την ασθένεια;

Φυσικά, βλαισότητας παραμόρφωση συνοδεύεται από μια σειρά από χαρακτηριστικά συμπτώματα. Στα αρχικά στάδια, μπορεί να παρατηρήσετε το σχηματισμό μικρά εξογκώματα, "λάκκους", στη βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Κατά την πρώτη, οι ασθενείς αντιλαμβάνονται το φαινόμενο αυτό μάλλον ως καλλυντικό ελάττωμα, όπως και καμία σωματική δυσφορία.

Αλλά με την ανάπτυξη της νόσου το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού αρχίζει να αποκλίνει προς τα άλλα οι φάλαγγες. Οι ασθενείς παραπονιούνται για αίσθημα βάρους στα πόδια και πόνος, που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης το περπάτημα, ιδιαίτερα σε άβολα παπούτσια. Στο τρίτο στάδιο, ο πόνος γίνεται μόνιμος σύντροφος του ανθρώπου. Συχνά επηρεάζονται αρθρώσεις αρχίζουν να γίνει φλεγμονή και οίδημα των μαλακών μορίων, και το δέρμα κοκκινίζει. Το τέταρτο στάδιο εξέλιξης της νόσου χαρακτηρίζεται από την παραμόρφωση σχεδόν όλες οι φάλαγγες των ποδιών — ο πόνος είναι παρών συνεχώς, ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας.

Διαγνωστικές μέθοδοι

Ύποπτο να βλαισού μεγάλου δακτύλου παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού δεν είναι και τόσο δύσκολο, ειδικά αν ο ασθενής ζήτησε βοήθεια στα μεταγενέστερα στάδια της νόσου. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες ασθένειες του ποδιού, που συνοδεύεται από τα ίδια συμπτώματα — για παράδειγμα, η παραμόρφωση του σκελετού μπορεί να σχετίζεται με την αρθρίτιδα, την ουρική αρθρίτιδα και άλλες ασθένειες. Ως εκ τούτου, συνιστάται η ασθενής να υποβληθεί σε κάποιες επιπλέον εξετάσεις, ιδίως, x-ray εξέταση — ο γιατρός μπορεί να δει την παρουσία της παραμόρφωσης και ο βαθμός σοβαρότητας, η οποία, αντίστοιχα, να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα σχετικά με το πώς να τη θεραπεία αυτής της νόσου των ποδιών.

Θεραπεία του κάλους στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού

Η εμφάνιση και η παραμικρή υποψία σχετικά με την εξέλιξη της παραμόρφωσης θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό. Θεραπεία των οστών για τον αντίχειρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το στάδιο της νόσου. Στα αρχικά στάδια η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί μέσω συντηρητικά μέσα, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προετοιμαστούν για το γεγονός ότι η θεραπεία είναι μακροχρόνια και ολοκληρωμένη.

Αν η φλεγμονώδης διαδικασία να ξεκινήσει με το γιατρό είναι απαραίτητη για να εξαλειφθεί για να ανακουφίσει την κατάσταση του ασθενούς. Για το σκοπό αυτό, μια ποικιλία των αντι — φλεγμονώδη φάρμακα - η μεγαλύτερη επίδραση σε αυτή την περίπτωση, κατέχουν ειδική γέλες και αλοιφές.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να βρείτε τα σωστά παπούτσια. Από τα ψηλά τακούνια και στενό pedum θα πρέπει να εγκαταλειφθεί υπέρ του άνετα δερμάτινα παπούτσια με ένα ευρύ toe box. Στην ιδανική περίπτωση, τα παπούτσια πρέπει να είναι ορθοπεδικό και να διευκολυνθεί η σωστή κατανομή του φορτίου στο πόδι. Ο γιατρός επίσης θα επιλέξετε την κατάλληλη διατροφή που βοηθά στον έλεγχο του σωματικού βάρους και να μειώσει την πιθανότητα της εξέλιξης της φλεγμονώδους διαδικασίας.

Πολύ χρήσιμο θα είναι τακτική (καθημερινή) άσκηση για τα πόδια που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της κινητικότητας συνδετικός συσκευές. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σφιχτούς μυς, επίσης, συμβάλλουν στην παραμόρφωση — με στόχο την εξάλειψη του παράγοντα κινδύνου, οι ασθενείς θα πρέπει να συμβουλεύονται να υποβάλλονται σε θεραπευτικό μασάζ.

βλαισού μεγάλου δακτύλου δάκτυλο του ποδιού διάγνωση

Φυσικά, η θεραπεία περιλαμβάνει και όλα τα είδη φυσιοθεραπείας. Ειδικότερα, οι ασθενείς προσφέρονται για ιαματικά λουτρά, καθώς και ηλεκτροφόρηση με φάρμακα, θεραπεία με υπερήχους, θεραπεία με λάσπη.

Ορθοπεδικά στηρίγματα για να εξαλείψει τη στρέβλωση

Σύγχρονη ορθοπεδική προσφέρει πολλά εργαλεία που βοηθούν στην διόρθωση της παραμόρφωσης στα πρώτα στάδια. Για παράδειγμα, οι ασθενείς ενθαρρύνονται να αποκτήσουν ειδικά πέλματα που παρέχουν την εκφόρτωση της προσβεβλημένης άρθρωσης.

Επιπλέον, μια αποτελεσματική θεωρείται ένα ειδικό στήριγμα για τα οστά στο πόδι που "καταργεί" το δάχτυλο προς τη σωστή κατεύθυνση και να το διατηρεί. Αυτή η συσκευή είναι συχνά το βράδυ, έτσι ώστε να περπατήσει άνετα.

Μεσοδακτύλιες κύλινδροι και ειδικά arch υποστηρίζει βοηθήσει να κατανέμει το φορτίο στο μπροστινό τμήμα του πέλματος και οπτικά ευθυγράμμιση. Για να υποστηρίξει την εγκάρσια καμάρα του ποδιού χρησιμοποιώντας ιδιαίτερες σχέσεις, αλλά δεν προορίζονται για συνεχή φθορά.

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα της σύγχρονης ορθοπεδικής είναι τα ελαστικά, τα οποία έχουν επένδυση στο οστό του αντίχειρα. Χρησιμοποιούνται για τη συντηρητική θεραπεία και κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκατάστασης μετά από χειρουργική επέμβαση. Το λεωφορείο μπορεί να φορεθεί όλο το χρόνο, ακόμη και κάτω από τα παπούτσια.

Χειρουργική θεραπεία της παθολογίας

Δυστυχώς, τα χτυπήματα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού δεν είναι πάντα δεκτικά σε συντηρητικές μεθόδους θεραπείας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα πρέπει να επιστρατεύσει τη βοήθεια ενός χειρουργού. Σήμερα, υπάρχουν περισσότερα από χιλιάδες μεθόδους σε τέτοιες πράξεις, η επιλογή της μεθόδου της δυσμορφίας διόρθωση εξαρτάται από το βαθμό ανάπτυξης της νόσου και τα συνοδά νοσήματα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι η αφαίρεση του μέρους του μεταταρσίου κεφάλι ή φάλαγγα του αντίχειρα. Αλλά πιο συχνά οι γιατροί μπορεί να αποκαταστήσει την φυσιολογική δομή του ποδιού. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο χειρουργός αποκαθιστά οι σύνδεσμοι γύρω από τις αρθρώσεις και επιστρέφει το δεύτερο στην κανονική του θέση. Εάν είναι απαραίτητο, τα οστά, καθορίζονται με ειδικές βίδες. Μόνο στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, η πληγείσα δάχτυλο του ποδιού κοινού αντικατασταθούν με εμφυτεύματα.

Την περίοδο αποκατάστασης μετά από χειρουργική επέμβαση

Η διάρκεια της περιόδου αποκατάστασης εξαρτάται κυρίως από το βαθμό δυσκολίας του εγχειρήματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ήδη για 1-2 ημέρες ο ασθενής μπορεί να χρειαστεί ακόμη και να κάνουν προσεκτικές κινήσεις των δακτύλων. Συνήθως μετά από 10 ημέρες ο ασθενής μπορεί να περπατήσει, αλλά, βέβαια, παρατηρώντας προφυλάξεις. Θα πρέπει να αποφεύγετε την παρατεταμένη και εντατική πίεση στις αρθρώσεις του ποδιού.

Επιπλέον, θα πρέπει να αναλάβει τη φροντίδα των Παπουτσιών — θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι άνετα με ένα ευρύ toe box και την καλή απορρόφηση των κραδασμών. Από τον τρόπο, είναι καλύτερα να ζητήσετε από το γιατρό να εντοπίσει ένα κατάλληλο ορθοπεδικά παπούτσια.

Προληπτικά μέτρα

Είναι πολύ πιο εύκολο να αποφευχθεί η ανάπτυξη της δυσμορφίας, από το να προσπαθήσουμε να βρούμε μια αποτελεσματική θεραπεία για κάλους για το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Αλλά και τα προληπτικά μέτρα είναι αρκετά απλή. Η πρώτη είναι να αρνηθεί να άβολα παπούτσια. Το τακούνι πρέπει να είναι σταθερό και δεν είναι πολύ υψηλή (όχι μεγαλύτερη από πέντε εκατοστά), και το δάχτυλο είναι αρκετά ευρύ ώστε να μην ασκήσει πίεση στην φάλαγγα. Τουλάχιστον θα πρέπει να μοιάζει με την καθημερινή υποδήματα για εορταστικές εκδηλώσεις μπορούμε να κάνουμε μια εξαίρεση.

βλαισού μεγάλου δακτύλου δάκτυλο του ποδιού θεραπεία κορσέ

Να θυμάστε ότι οι αρθρώσεις των ποδιών φέρουν το βάρος του σώματός σας, έτσι ώστε να ακολουθούν το σχήμα και την αποφυγή της παχυσαρκίας. Εξαιρετικά σημαντικό είναι η φροντίδα των ποδιών, την τακτική θερμά λουτρά, μασάζ και ασκήσεις για τα πόδια θα είναι πραγματικά χρήσιμο.

Βλαισού μεγάλου δακτύλου παιδιών

Τα παιδιά έχουν παρόμοια με την ασθένεια εμφανίζεται πιο συχνά με τη μορφή μιας επίπεδης βλαισού μεγάλου δακτύλου πλατυποδία, κατά την οποία υπάρχει παραμόρφωση της καμάρας του ποδιού από τη φτέρνα σε νεαρή ασθενή που απορρίφθηκαν προς τα έξω. Παρόμοια με την ασθένεια μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές. Για αρχή αξίζει να σημειωθεί ότι όσο ένα παιδί μεγαλώνει, γίνεται πιο δύσκολο να κινηθεί, επειδή τα πόδια, συνοδεύεται από συνεχή πόνο. Επιπλέον, είναι δυνατή η κάμψη των άλλων αρθρώσεων και των οστών, συμπεριλαμβανομένης της σπονδυλικής στήλης.

Ευτυχώς, με την έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία της νόσου, η πρόγνωση για τα παιδιά είναι ευνοϊκές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η διόρθωση της παραμόρφωσης είναι δυνατόν, χωρίς χειρουργική επέμβαση. Τα παιδιά επιλέγονται από ειδικά ορθοπεδικά παπούτσια, του προγράμματος για την γυμναστική, και επίσης να συστήσει τακτικές συνεδρίες μασάζ. Θετικά στην ανάπτυξη του σκελετικού και μυϊκού συστήματα επηρεάζουν την Ποδηλασία, το περπάτημα χωρίς παπούτσια σε ανώμαλες επιφάνειες (π. χ. χαλίκι), καθώς και μαθήματα κολύμβησης. Χειρουργική θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου πόδια σε παιδιά γίνεται μόνο στην περίπτωση που η συντηρητική θεραπεία δεν έχει δώσει θετικό αποτέλεσμα.

27.08.2018