Η λειτουργία και ανάκτησης κατά τη διάρκεια της παραμόρφωσης του πρώτου toe

Πριν από τη λειτουργία είναι υποχρεωτικό να συμβουλευτείτε έναν ειδικό-ποδίατρος. Το συμπέρασμα του γιατρού βασίζεται σε τρία στοιχεία:

βλαισού μεγάλου δακτύλου
  • Το ιατρικό ιστορικό. Ο γιατρός θα σας ρωτήσει για τη Γενική κατάσταση της υγείας, η αποτελεσματικότητα της συντηρητικής θεραπείας και πόσο δυνατός είναι ο πόνος που σε απασχολεί. Πολύ σημαντικές πληροφορίες σχετικά με μετανάστευσαν και χρόνιες παθήσεις, όπως αυτές μπορούν να επηρεάσουν την έκβαση της επιχείρησης. Ο διαβήτης ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα, για παράδειγμα, να αυξήσει τον κίνδυνο λοίμωξης και επιβραδύνει την επούλωση. Αγγειακές διαταραχές μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο και να επιβραδύνει την επούλωση. Να είστε βέβαιος να ενημερώσετε το γιατρό σχετικά με αλλεργικές αντιδράσεις σε φάρμακα.
  • Η εξέταση επιτρέπει την εκτίμηση του βαθμού παραμόρφωση, κάκωση των μαλακών μορίων. Μια podiatrist θα αποκαλύψει την παρουσία και άλλων παραμορφώσεων (hammer toes, κάλους, κάλους).
  • Οι ακτινογραφίες παρέχουν τη δυνατότητα να μετρηθεί με ακρίβεια η εκτροπή γωνίες από τα οστά για να καθοριστεί η μεθοδολογία και το πεδίο εφαρμογής της λειτουργίας. Ακτινογραφίες που εκτελούνται σε όρθια θέση (φορτίο). Στη διαβούλευση, ο ποδίατρος θα καθορίσει κατά πόσον η χειρουργική μέθοδος είναι η καλύτερη για να συζητήσουμε τα πάντα και πάλι bezoperatsionnye μεθόδους. Επίσης, θα μιλήσουμε για τους κινδύνους και τις επιπλοκές μετά από χειρουργική επέμβαση.

Προετοιμασία για τη χειρουργική επέμβαση

Αν αποφασίσετε να κάνετε τη χειρουργική επέμβαση, τότε θα πρέπει πλήρεις εξετάσεις – εξετάσεις αίματος και ούρων, ακτινογραφία θώρακος, ΗΚΓ. Τα αποτελέσματα αυτών των μελετών, ο θεραπευτής θα κάνει μια έκθεση σχετικά με την κατάσταση της υγείας σας. Συζητήστε με το γιατρό σας για τα φάρμακα που παίρνετε συνεχώς: υποδοχή θα πρέπει να συνεχίσει, και λίγο πριν την επέμβαση θα πρέπει να διακοπεί.

Ειδικές ακτινογραφίες θα πρέπει να είναι μαζί σας κατά τη διάρκεια της χειρουργικής – αυτό μπορεί να βοηθήσει κατά τη διάρκεια της παρέμβασης.

Λειτουργία

Σχεδόν όλες οι εργασίες που κάνουμε στο "νοσοκομείο μια μέρα" ή ακόμα και σε μια βάση εξωτερικών ασθενών. Αυτό σημαίνει ότι θα έρθει στην κλινική για μερικές ώρες πριν από τη λειτουργία, μπορείτε και πάλι να εξεταστεί από γιατρό, γεμάτη ιατρικά αρχεία και να είσαι στο χειρουργείο.

λειτουργία

Οι περισσότερες εργασίες εκτελούνται υπό μπλοκ αναισθησία: αυτό σημαίνει ότι το πόδι δεν νιώθω τίποτα, και να έχεις τις αισθήσεις του και αναπνέει με δική τους. Γενική ή ραχιαία αναισθησία χρησιμοποιείται σπάνια. Μια ομάδα των αναισθησιολόγων είναι παρούσα, σε περίπτωση που χρειαστεί διόρθωση αναισθησία.

Μετά την επέμβαση θα πρέπει να ληφθούν για την πτέρυγα. Που θα επιστραφεί την ίδια ή την επόμενη ημέρα.

Την ανάρρωσή σας στο σπίτι

Η επιτυχία της θεραπείας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο προσεκτικά μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες και συστάσεις του γιατρού κατά τις πρώτες εβδομάδες μετά την επέμβαση. Θα βλέπετε τακτικά το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι το πόδι θεραπεύει σωστά.

Σάλτσες: θα πρέπει να απορρίπτονται με γάζες στο πόδι, κρατώντας τα δάχτυλα των ποδιών στην ορθή θέση. Θα έχετε επίσης μια ειδική μετεγχειρητική παπούτσια, ή σκληρό κλειδώματος coniciendum για την προστασία του ποδιού. Τα ράμματα θα αφαιρεθούν συνήθως 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση, αλλά το πόδι, μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη επίδεσμο ή άκαμπτη σταθεροποίηση για 6-8 εβδομάδες. Για θεραπεία ήταν επιτυχής, δεν θα πρέπει λωρίδα ή υγρό σάλτσες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην είσοδο της λοίμωξης ή να επιστρέψει παραμόρφωση. Όταν παίρνετε ένα ντους, είναι επιθυμητό να κλείσετε το επίδεσμο με μια πλαστική σακούλα ή μεμβράνη.

Φορτίο: το Podiatrist μπορεί να συμβουλεύσει τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση για να χρησιμοποιήσετε έναν Περιπατητή ή πατερίτσες. Σταδιακά, καθώς τα πόδια σας θα αρχίσουν να επουλώνονται, μπορείτε να αυξήσετε το φορτίο. Παρ ' όλα αυτά, θα πρέπει να περιορίσετε την βόλτα κατά τις πρώτες εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Πρήξιμο και παπούτσια μετά την επέμβαση: Κατά τις πρώτες ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση όσο το δυνατόν περισσότερο, προσπαθήστε να κρατήσετε τα πόδια σας αυξημένα και να το εφαρμόσετε στο πόδι, πάγο για να μειώσει τη διόγκωση και τη φλεγμονή.

Μια μικρή φλεγμονή των μαλακών ιστών του ποδιού στο πρώτο 6 εβδομάδες μετά την επέμβαση είναι φυσιολογικό. Όταν αφαιρείτε τον επίδεσμο και το ειδικό Παπούτσι, να φοράτε παπούτσια ή παπούτσια κατασκευασμένα από μαλακό δέρμα σε λίγους μήνες, μέχρι το πόδι εντελώς θεραπεύει. Μην φοράτε παπούτσια υψηλής φτέρνα μέσα σε 6 μήνες μετά την επέμβαση. Ακολουθήστε τις οδηγίες σχετικά με το σωστό Παπούτσι, παραπάνω, έτσι θα αποτρέψει την επιστροφή της δυσμορφίας.

Για την αποκατάσταση μετά από χειρουργική θεραπεία

Κοινή ερώτηση: "Τι αποκατάσταση;" "Πώς είναι διαρροή;"

Ας δούμε εβδομάδες. Συμφωνείτε ότι όλες όρους, που υπολογίζονται από το χρόνο της συναλλαγής. Και αυτές οι συμβουλές είναι Γενικές στη φύση τους, που είναι, στην πλειοψηφία των ασθενών είναι ακριβώς τι συμβαίνει. ΈΤΣΙ!

1-2 εβδομάδες.

Μέγιστη σπίτι, ξεκούραση στο κρεβάτι και το πόδι αυξημένα πάνω από το επίπεδο της καρδιάς για να αποφευχθεί το πρήξιμο. Με τα πόδια μπορείτε να βήμα προς τα παπούτσια του Βαρούχ, ή να το βήμα μόνο στο τακούνι. Στη συνέχεια, Μπορείτε να αποφασίσετε πόσο γρήγορα για να φτάσουμε στην τουαλέτα. Επειδή μπορείτε μόνο να πάει στην τουαλέτα και την κουζίνα για να φάει. Γιατί είναι τόσο και τι είναι αυτό Που θα. Μετά από τη χειρουργική επέμβαση, όταν κάτω το πόδι, θα αισθανθείτε τη ροή του αίματος προς το πόδι και θα αισθάνονται ότι είναι χύνεται, "το βάρος". Πρώτον, είναι δυσάρεστη και επώδυνη. Δεύτερον, το πόδι θα είναι πρησμένο, και αυτό μπορεί να επιβραδύνει την αποκατάσταση, η οποία θα ξεκινήσει σε 3 εβδομάδες. Για μεγάλες πρήξιμο θα είναι δύσκολο να αναπτύξουν τα δάχτυλά σας. Και όταν βάζεις το πόδι σου στο αίμα στο πλαίσιο της δράσης της βαρύτητας και η καρδιά κυλάει προς τα κάτω. Αλλά το εκτός από το έργο της καρδιάς βοηθά τη ροή της εργασίας τους μυς και τις βαλβίδες. Και Θα πρέπει μετά από τη χειρουργική επέμβαση μύες δουλεύουν άσχημα το πόδι μου πονάει. Έτσι, στα δάχτυλα και αρκετά πρωτόγονη προσπάθησα να εξηγήσω ειδικά τις πρώτες 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Η μετεγχειρητική περίοδος. 3-4 την εβδομάδα.

ανάκτηση
  • Τις πρώτες 2 εβδομάδες Θα έχουν και έμεινε στο σπίτι. Το πόδι, Που έχουν να σώσω τον εαυτό μου να περιμένει, όταν μπορείτε να έχετε κάτι να κάνετε. Αλλά όχι σε μια βιασύνη.
  • 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση, ένα σημαντικό βήμα είναι η αφαίρεση από τα ράμματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό δεν είναι απαραίτητο, καθώς ο γιατρός πλένει sui για να χρησιμοποιήσετε απορροφήσιμη κλωστή.
  • Μπορείτε να αρχίσετε να πλύνετε στο μπάνιο και να μην το τυλίξτε το πόδι σε πλαστικό περιτύλιγμα. ( αυτό είναι υποθέτοντας ότι πέρασε καλά και η πληγή είναι ξηρό).
  • Θα αφαιρεθεί τα ράμματα, και τώρα ήρθε η ώρα να αναπτυχθούν τα δάχτυλά σας. Και αυτό είναι ΠΟΛΎ σημαντικό. Μπορεί να είναι επώδυνη, δυσάρεστη και ούτω καθεξής. Αλλά ΠΡΈΠΕΙ να αρχίσεις να το κάνεις. Αν δεν μπορείτε να κάνετε και, στη συνέχεια, στροφή προς την επαναφορά των πραγμάτων artifex και να ασχοληθεί με αυτό.
  • Αν αυτό δεν γίνει, η αναμονή θα κάνει το λιγότερο κακό, και ούτω καθεξής., στη συνέχεια, θα έχετε μια ομαλή δάχτυλο, αλλά δεν tendentes. Κρατήστε αυτό κατά νου.
  • Μπορείτε να περπατήσετε περισσότερο και όσο είναι άνετα. Αλλά όχι απαραίτητα σε ένα post-op Παπούτσι! .
  • Μπορείτε να καθίσει πίσω από το τιμόνι και το αυτοκίνητο. Μόνο παπούτσια Baruka. Και να έχετε κατά νου το γεγονός ότι οδήγησε την "ελαφρά" ασυνήθιστο. Έτσι, η συμβουλή μου - δουλειά έξω στην αυλή, και στη συνέχεια να πάει στο δρόμο. Είναι δική Σας ευθύνη για τις ζωές τους και τις ζωές των άλλων.

Από το τέλος του 4 εβδομάδες στους ασθενείς μου συνταγογραφήσει ακτινογραφίες ελέγχου και μετά να αποφασίσει για την μετάβαση σε κανονική παπούτσια (πρέπει να είναι δωρεάν, να μην ασκήσει πίεση στο πόδι. Κάτι σαν τα πάνινα παπούτσια.)

Μπορώ να πω ότι το 70-80 % από τους ασθενείς μου έρχονται με 5 εβδομάδες χωρίς μετεγχειρητικό Παπούτσι. Αλλά υπάρχουν μερικά σημαντικά σημεία!
Ο ασθενής δεν κάνει μια πλήρη ρόλων μέσω του 1ου μεταταρσίου-phalangem κοινό. Και σε 2 εβδομάδες Θα είναι απλά κινείται γύρω από συνηθισμένα παπούτσια. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε φυσική θεραπεία για τα δάχτυλα. Καθημερινά 2-3 φορές την ημέρα για 10-15 λεπτά. Και αν το πόδι πρήζεται, γι ' αυτό είναι απαραίτητο να φοράτε κάλτσες συμπίεσης.

Ξεκινώντας από την 7η εβδομάδα ένα πολύ σημαντικό γεγονός από το οποίο όλα τα απογαλακτισμένα!!
Μπορείτε να αρχίσετε να περπατήσει με τα κυλώντας πάνω από το πρώτο δάχτυλο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πολλοί κάνουν το λάθος να μετατοπίζει το βάρος του σώματος για το εξωτερικό άκρο του ποδιού. Έτσι, σε λίγες εβδομάδες αρχίζει να πονάει στην περιοχή 3,4,5 φόρμα τα κόκαλα, καθώς και το 1ο δάκτυλο του για το φόβο ανταλλακτικά. Καταλαβαίνω ότι είναι τρομερό το ότι τόσο χρησιμοποιηθεί τόσο εύκολα ...... αλλά είναι σημαντικό να αρχίσει να περπατήσει σωστά. Και θα απαιτούν την προσοχή και τη συγκέντρωση.

Στην αρχή, αυτή είναι η πιο βασική ενέργεια που πρέπει σε αυτούς τους όρους. Και φυσικά Μπορείτε να φοράτε χαλαρά και άνετα παπούτσια. Το πόδι μπορεί να είναι ακόμα πρησμένο και αυτό είναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΌ. Μπορείτε να φοράτε κάλτσες συμπίεσης. Και στο τέλος των 8 εβδομάδων και πάλι πρέπει να κάνετε ένα x-ray ελέγχου με το φορτίο.

29.08.2018