Βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά - τύποι, αιτίες και τις μεθόδους θεραπείας

Φυσικά, πολλοί γονείς σχεδόν αμέσως να αρχίσει να χτυπά. Και για καλό λόγο, γιατί η κυρία σοβαρή ασθένεια είναι πολύ απλή, απλά αρκετά για να μην παρατηρήσετε τα πρώτα συμπτώματα. Σε αυτή την περίπτωση, η κούραση και πόνο στα πόδια, κακή διατύπωση, και η καμπυλότητα του λεωφορείου σήμα ένα πολύ δυσάρεστο πρόβλημα: βλαισότητας παραμόρφωση των ποδιών.

Τι είναι βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά και πώς να τη διάγνωση;

βλαισού μεγάλου δακτύλου παιδιών

Καταλαβαίνω τι το παιδί Σας έχει οποιαδήποτε απόκλιση ή ανωμαλία στο τμήμα της ορθοπεδικής είναι αρκετά απλή. Κοιτάξτε τα πόδια του μωρού: ιδανικά, θα πρέπει να είναι απόλυτα επίπεδη και η απόσταση ανάμεσα στα γόνατα, τους αστραγάλους και τους μύες της γάμπας συμμετρική. Αν οπτικά Μπορείτε να σχεδιάσετε μια ευθεία γραμμή που διέρχεται από τα τρία αυτά σημεία, οπότε μην ανησυχείς για τίποτα. Και όταν η κατάσταση είναι διαφορετική - θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ορθοπεδικό.

Έτσι, ας δούμε τις ανωμαλίες που πρέπει να ειδοποιούν μαμάδες και μπαμπάδες:

 1. Το παιδί, κατά τη γνώμη Σας, είναι λάθος, και τα πόδια του μοιάζουν με το γράμμα "X", τα γόνατά μου σχεδόν αγγίζουν το ένα το άλλο, όταν τα πόδια και τον αστράγαλο του μωρού, ενώ διαζύγιο ευρέως στα μέρη *
 2. Αν ζητήσετε από το παιδί να ξαπλώσει πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια και βάλτε τα πόδια σας μαζί, γίνεται φανερό ότι ακόμη και όταν ένα πόδι πάνω στο άλλο, τα οστά στους αστραγάλους δεν είναι κλειστό;
 3. Προσπαθήστε να βάλετε το γιο ή την κόρη Σας και να δείτε πόσο απαλά πόδια. Βλαισότητας παραμόρφωση είναι ορατή αρκετά καλά: με σχετικά επίπεδη πόδια, φτέρνα ως εάν "πάνε" σε ένα απέναντι από το άλλο;
 4. Το μωρό σχηματίζεται ένα σαφές επίπεδο, και τα μέρη όπου θα πρέπει να είναι η καμάρα του ποδιού είναι απλά "γεμίζουν" από μέσα, και όταν τα πόδια, αγγίξτε το πάτωμα;
 5. Ακούς τις συνεχείς καταγγελίες του μωρού μεγάλο πόνο στα πόδια, κουτσαίνει ή να εγείρει τα πόδια κάλτσες από μέσα.

Για τους λόγους αυτούς, οι γονείς θα είναι σε θέση να προσδιορίσει εάν το μωρό τους παθολογίας των κάτω άκρων, η οποία απαιτεί την παρέμβαση των γιατρών.

Με τη σειρά του, το ορθοπεδικό τραύμα στη ρεσεψιόν πήρε μια καλή ματιά σε πόδια, μετρώντας το μήκος τους, η γωνία παραμόρφωσης της φτέρνας και γόνατος. Αν η γωνία αυτή υπερβαίνει τα 5 βαθμούς, οπότε ακούστηκε ο συναγερμός δεν είναι μάταια και το παιδί θα χρειαστεί θεραπεία της παθολογίας.

Τι είναι μια επίπεδη βλαισού μεγάλου δακτύλου

Επίπεδη βλαισού μεγάλου δακτύλου, σε ένα παιδί δείχνει ότι η κάμψη των αρθρώσεων συν πόδια, είναι η πλήρης απουσία της καμάρας του ποδιού. Συχνά, μια τέτοια διάγνωση μπορεί να συνυπάρχουν με βλαισότητας παραμόρφωση του γόνατος, το οποίο είναι ένα αξιοσημείωτο ελάττωμα: τα πόδια να μοιάζουν με το γράμμα. Υπάρχει και μια άλλη παθολογία, όταν τα πόδια του ένα μωρό έστριψε προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή να έχουν υποστήριξη στην καμάρα και στην εξωτερική άκρη. Τα πόδια τους αστραγάλους μπορεί να μαζευτεί, και στις αρθρώσεις του γόνατος, αντίθετα, το διαζύγιο και μοιάζει με ένα γράμμα. Αυτό το πρόβλημα ονομάζεται παραμόρφωση ραιβότητας.

Βλαισού μεγάλου δακτύλου με πλατυποδία είναι συχνά συγγενή παθολογία, και ο σημαντικός παράγοντας είναι η κληρονομικότητα. Αν η μαμά ή ο μπαμπάς έχουν παρόμοια προβλήματα, είναι πιθανό ότι το μωρό θα γεννηθεί με μια παρόμοια κατάσταση.

Συνήθως το παιδί που μόλις αρχίζει να κάνει τα πρώτα βήματα, οι σύνδεσμοι είναι αρκετά αδύναμη, και το μυοσκελετικό σύστημα δεν είναι πολύ καλή. Μέχρι την ηλικία των τριών ετών, η μαμά και ο μπαμπάς δεν πανικού: τα πολύ μικρά παιδιά μπορούν να μάθουν να περπατήσει, να τρέξει και να πηδήξει με λυγισμένα πόδια, χωρίς αίσθημα δυσφορίας. Περίπου 4-5 χρόνια η κατάσταση θα αλλάξει και τα πόδια θα συντάσσονται χωρίς καμία παρέμβαση από τους γιατρούς.

Όταν ένα αγαπημένο παιδί είναι πάνω από πέντε χρόνια, και το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι πολύ αισθητή, ή το παιδί αισθάνεται σοβαρή ενόχληση κατά τη διάρκεια της ενεργού κινήσεις, η παθολογία πρέπει να αντιμετωπιστούν, αλλιώς δεν έχει δυσάρεστες συνέπειες, δεν θα το κάνω. Πρώτη, μόνιμη παραμόρφωση του ποδιού, και, στη συνέχεια, την άρθρωση του γόνατος λόγω μόνιμων φορτίων. Δεύτερον, θα προκαλέσει την κάμψη των αρθρώσεων του ισχίου, και στη συνέχεια της σπονδυλικής στήλης. Περιττό να πω το πόσο σοβαρή ασθένεια είναι η παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης; Επιπλέον, ποια είναι η κακουχία, όπως η σκολίωση μπορεί να προκαλέσει πόνο και δυσφορία, και θα οδηγήσει σε αναπηρία σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις.

Επιπλέον, επιτρέπεται η εμφάνιση του συνδυασμού, για παράδειγμα, αρθροπάθεια του γόνατος και του ισχίου, αρθρώσεις, και βλαισού μεγάλου δακτύλου του μεγάλου δακτύλου του ποδιού.

Το πρόβλημα αυτό πιθανόν να έχετε παρατηρήσει, πολλοί ενήλικες: το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι έντονα κυρτή και φαίνεται να "ανέβει" κάτω από το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού. Την ίδια στιγμή σημαντικά λυγισμένα και τα άλλα δάχτυλα του ποδιού, και το οστό αρχίζει να διογκώνεται ακόμα και να βλάψει.

Η ανεπάρκεια βιταμίνης D, επίσης, προκάλεσε την ανάπτυξη του βλαισού μεγάλου δακτύλου.

Μέθοδοι τη θεραπεία βλαισού μεγάλου δακτύλου παιδιών

Η θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου σταματήσει θα πρέπει να αρχίσει με μια επίσκεψη σε ένα ειδικευμένο παιδίατρο. Ο γιατρός θα αξιολογήσει το βαθμό καμπυλότητας, θα ακούσετε παράπονα και να κάνει μια διάγνωση.

Συνήθως για μικρές παραμορφώσεις, αρκεί να παραγάγει τα ακόλουθα αποτελέσματα:

 • Να προταθεί η χρήση ειδικά ορθοπεδικά παπούτσια. Πιθανόν, κάποιος από τους γονείς δεν θα αρέσει, λόγω των ειδικών του εμφάνιση, ωστόσο, στις μέρες μας, οι κατασκευαστές δημιουργούν τα παπούτσια για τα παιδιά είναι πολύ σύγχρονο και πολύ ωραία. Εκτός αυτού, η ζωή στο μικρό ασθενής δεν θα πρέπει να με τα πόδια, το πιο σημαντικό, το τακούνι είναι δύσκολο και αρμοδίως έκανε ορθωτικό πέλμα θα κάνει το κόλπο: μετά από λίγο καιρό, η μαμά και ο μπαμπάς θα εκτιμήσουν πόσο πολύ ομαλότερη του χάλυβα πόδια του παιδιού *
 • Χωρίς αμφιβολία, για να πάρει μερικά μαθήματα μασάζ. Αξίζει να προσελκύσει έναν έμπειρο θεραπευτή μασάζ που θα εκτελέσει ένα μικρό ειδικές ασκήσεις που βοηθούν στην ανάπτυξη των μυών των ποδιών. Οι γονείς μπορούν να μάθουν να κάνουν αυτό το μασάζ μόνοι τους στο σπίτι;
 • Για να το κάνετε μασάζ για το λουτρό ποδιών με εκχύλισμα πεύκου και το αλάτι της θάλασσας. Οι διαδικασίες αυτές να χαλαρώσετε, τα πόδια, την ανακούφιση από αυξημένο μυϊκό τόνο και την ένταση από το συνδέσμων;
 • Πρόσβαση στην πισίνα;
 • Να αγοράσουν μεμονωμένα μασάζ χαλιά ή τα κάνετε με τα χέρια σας. Το περπάτημα σε ένα επίπεδο πάτωμα δεν αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο, αλλά αντίθετα μπορεί να επιδεινώσει *
 • Συνεδρίες γυμναστικής κάθε μέρα και να κάνουμε μια σειρά από ασκήσεις που στοχεύουν στη διόρθωση της δήλωσης του παιδιού πόδι. Εναλλακτικά, να προσπαθήσουμε να πάμε για τη φυσική θεραπεία συνεδρίες.

Πώς να κάνει ένα μασάζ Χαλί για το σπίτι με τα χέρια του;

μασάζ με τα πόδια παραμόρφωση

Χαλιά μασάζ παιδί μπορείτε να αγοράσετε σε ειδικευμένα καταστήματα όπου πωλούνται ορθοπεδικά παπούτσια. Αλλά, επίσης, Μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε ένα μαξιλάρι για μασάζ στα πόδια.

Για παράδειγμα, πάρτε ένα χοντρό πανί: αισθητά, τζιν ή ότι άλλο έχετε στο σπίτι σας. Ράψτε γύρω από την περίμετρο της το ύφασμα κουμπιά σε διάφορα μεγέθη και, στη συνέχεια, ασφαλίστε το Χαλί στο πάτωμα, χρησιμοποιώντας τα έπιπλα staples, οπότε δεν είχε κινηθεί, όταν το μωρό θα είναι το περπάτημα σε αυτό. Ένα τέτοιο Χαλί είναι καλύτερο να το επισυνάψετε σε ένα ξύλινο πάτωμα, όπως τα έπιπλα staples δεν είναι τοποθετημένη σε ένα πάτωμα με πλακάκια.

Επίσης, Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως βάση για το μαλακό μαξιλάρι των πλακιδίων σε ένα παζλ. Με ένα καυτό πυροβόλο όπλο κόλλας, να προσπαθήσουμε να τους τηρήσουμε θάλασσα λεία βότσαλα, πέτρες γυαλιού για τα ενυδρεία, μεγάλα φασόλια ή φασόλια καφέ. Ακόμη και για την προληπτική Χαλί κατάλληλο μαλακά ρόλερ που χρησιμοποιούν ladies styling κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μεγάλη πρόληψη του βλαισού μεγάλου δακτύλου του λεωφορείου είναι να περπατήσει πάνω στη γη, το γρασίδι και άμμο. Ως εκ τούτου, το καλοκαίρι σίγουρα θα πάω λίγο έξω από την πόλη στην εξοχή ή να μεριμνήσει για διακοπές στη θάλασσα.

Ριζικές θεραπείες

Δυστυχώς, μερικές φορές η κάμψη των ποδιών σε παιδιά που δεν μπορεί να κερδίσει με τη βοήθεια της φυσικής αγωγής, ορθοπεδικά παπούτσια, ή μασάζ. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν πιο δραστικές μεθόδους θεραπείας αυτής της παθολογίας.

Για παράδειγμα, Μπορείτε να δοκιμάσετε το φάρμακο ηλεκτροφόρησης. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραδώσει τα φάρμακα μέσω του δέρματος, επηρεάζει το δικαίωμα περιοχές της ηλεκτροπληξίας. Μην ανησυχείτε, αυτή η διαδικασία είναι ανώδυνη. Όλα αυτά που θα νιώσει το παιδί είναι ένα ελαφρύ τσούξιμο, αλλά ο μεγάλος αριθμός παιδιών δεν αντιμετωπίζουν δυσφορία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Μια άλλη επιλογή για να απαλλαγούμε από βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι μαγνητικό. Φυσική δράση κατά τη διαδικασία αυτή πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός μαγνητικού παλμού. Επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος σε ορισμένες περιοχές, έχει αντι-φλεγμονώδη δράση και μειώνει τον πόνο.

Χειρουργική επέμβαση για βλαισού μεγάλου δακτύλου

Η υποδοχή, που οι γιατροί προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν σε πιο ακραίες περιπτώσεις είναι η χειρουργική επέμβαση. Χειρουργική επέμβαση για βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι που αποσκοπούν στην εξάλειψη των ελαττωμάτων του ποδιού, η διατύπωση στη θέση του αντίχειρα, και να δεσμευτούν στάση προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

Συνήθως κατά τη διάρκεια της χειρουργικής χρησιμοποιεί την προκαταβολή βίδες από τιτάνιο ή τα καλώδια, τα οποία αφαιρούνται στη συνέχεια, εάν προκαλούν στον ασθενή σημαντική δυσφορία. Η χειρουργική επέμβαση είναι σπάνια εκτελείται σε νέους ασθενείς, συνήθως στρέφονται σε αυτή τη μέθοδο σε μεγαλύτερη ηλικία, πιο κοντά 18 χρόνια.

Κάμψη των ποδιών στα παιδιά είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση τυπικών μεθόδων θεραπείας. Οι γονείς χρειάζονται μόνο χρόνο για να δώσουν προσοχή σε βάδισης του παιδιού και να επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό τους, χωρίς να έχουν την ασθένεια.

03.09.2018