Οστό του αντίχειρα: έχει νόημα να κάνω την επέμβαση

Βλαισότητας παραμόρφωση της πρώτης toe, ή μεγάλο δάκτυλο abducto βλαισότητας είναι μια κοινή δυσμορφία του ποδιού. Οφείλεται στη διαταραγμένη εμβιομηχανική του ποδιού — με απλά λόγια, λάθος πληρωμένος και ανεπαρκές φορτίο. Η κύρια αιτία για το σχηματισμό των "χτυπήματα" — εσφαλμένη κατανομή του βάρους του σώματος κατά το βάδισμα, η οποία αυξάνει το φορτίο στον μπροστινό τμήμα του πέλματος, για τα δάχτυλά σας. Πιο συχνά είναι το αποτέλεσμα της τα επίπεδα πόδια με την καταστροφή την εγκάρσια καμάρα. Η αρχική αδυναμία του μυϊκού συσκευές της διακοπής καθορίζεται γενετικά, αυτό είναι γιατί τόσοι πολλοί οστό του αντίχειρα είναι ένα οικογενειακό πρόβλημα: η γιαγιά μου, η μαμά μου και η κόρη μου θα είναι.

Παράγοντες κινδύνου

Άλλοι παράγοντες κινδύνου (εκτός από την γενετική) που μπορούν να χρησιμεύσουν ως καταλύτες για την ανάπτυξη της "κώνους":

  • Η παχυσαρκία. Το υπερβολικό βάρος ασκεί πίεση στις αρθρώσεις και δημιουργεί επιπλέον πίεση για τα πόδια *
  • Το να φοράς στενά παπούτσια. Λάθος Παπούτσι δυνάμεις το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού αποκλίνει προς τα μέσα, το πόδι να προσαρμόζεται για να το πάω μια αφύσικη θέση, τελικά η καμπυλότητα γίνεται συνήθεια
  • Φορώντας παπούτσια υψηλής φτέρνα (πάνω από 4 cm). Είστε αναγκασμένοι να μεταφέρουν όλο το βάρος στο μπροστινό τμήμα του πέλματος.

Βλαισότητας παραμόρφωση μπορεί να αναπτυχθεί στην εφηβεία και την πρόοδο προς την ενηλικίωση. Η εμφάνιση και η ανάπτυξη της "χτυπήματα" που συνοδεύεται από ερυθρότητα των δαχτύλων από την τριβή και πόνο. Η επιλογή των παπουτσιών, όταν η σοβαρή παραμόρφωση από μπροστινό τμήμα του πέλματος γίνεται πιο περίπλοκη.

Η συντηρητική θεραπεία

η συντηρητική θεραπεία των παραμόρφωση του δακτύλου

Μπορεί να έχετε ακούσει για το μπάνιο με χαμομήλι, συμπιέζει και τα πλέγματα με ιώδιο, το οποίο, σύμφωνα με κάποιον σχέδιο, θα πρέπει να εξαλείψει το "χτυπήματα" για τα πόδια. Δυστυχώς, αυτά τα εργαλεία δεν λειτουργούν. Το κόκαλο που προεξέχει στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού — ορθοπεδικό πρόβλημα και να το λύσει μόνο από γιατρό.

Στο αρχικό στάδιο της παραμόρφωσης μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία. Για παράδειγμα, η χρήση ορθωτικών πελμάτων, διαφορετικά μεσοδακτύλιες αυτιών και/ή την απαλλαγή νύχτα στήριγμα για τον αντίχειρα.

Για να αποτρέψετε την παραμόρφωση του η στάση θα πρέπει να προσεγγίσουμε την επιλογή των παπουτσιών λογικά. Δώστε προτεραιότητα σε άνετα παπούτσια που δεν περιορίζει το πόδι σου, με τακούνι 4 ιντσών, αποφύγετε τα ψηλά τακούνια. Την άσκηση και να εκπαιδεύσει τους μυς των ποδιών με τη βοήθεια ειδικών ασκήσεων.

Όταν εκφράζονται παραμορφώσεις του ποδιού είναι αναγκαίο να καταφεύγουν σε χειρουργικές μεθόδους θεραπείας. Όλα δεν είναι τόσο απλό, όπως λένε στις διαφημίσεις, ως εκ τούτου, αν αποφασίσετε να πάρετε αυτό το βήμα, θα πρέπει να αναζητήσουν επαγγελματική, εξειδικευμένη στη χειρουργική επέμβαση στα πόδια, με πολλά χρόνια εμπειρίας και ένα μεγάλο αριθμό των επιτυχημένων επιχειρήσεων. Ένας γιατρός που ειδικεύεται στη διάγνωση, θεραπεία και πρόληψη των διαταραχών του ποδιού και της κνήμης ονομάζεται ένα podiatrist.

Λειτουργίες

Για να διορθώσει την παραμόρφωση και να μειωθεί η πρώτη γωνία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους των οστεοτομιών (περικοπές ή τεχνητή κάταγμα οστού). Συχνά κατά τη διάρκεια της χειρουργικής, το κόκαλο είναι στερεωμένο με ειδικές βίδες.

Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία ασθενείς μπορεί να περπατήσει σε ένα ειδικό Παπούτσι, τη δεύτερη μέρα μετά την επέμβαση, αλλά για να προβλέψει την πλήρη αποκατάσταση περίοδο δεν είναι δυνατόν: κάθε περίπτωση είναι εξατομικευμένη, εξαρτάται από την ποσότητα των ρυθμιστεί οστά. Απλά να έχετε κατά νου ότι ακόμα και μετά το "εύκολο" χειρουργική χρόνος αποκατάστασης είναι περίπου οκτώ εβδομάδες. Η ηλικία του ασθενή, το πιο αργό το λιωμένο των οστών.

Ο κίνδυνος ότι θα χρειαστεί και δεύτερη επέμβαση, για να προβλέψει δύσκολο, αλλά είναι. Γι ' αυτό η χειρουργική επέμβαση ως μια οστεοτομία θα πρέπει να γίνεται μόνο για ιατρικούς λόγους, όταν αντικειμενικά επηρεάζει την ποιότητα ζωής: για παράδειγμα, λόγω της παραμόρφωσης του ποδιού επώδυνη για να περπατήσει, το αποτέλεσμα έχει να δώσει περιπάτους ή σπορ — είναι το ίδιο επιβλαβή για την υγεία, ο κίνδυνος της χειρουργικής επέμβασης είναι δικαιολογημένη.

Αν έχετε μόνο από αισθητική άποψη, δεν μου αρέσει το οστό προεξέχει, είναι πολύ ασφαλέστερο να αλλάξετε το στυλ των ειδών ένδυσης και, κατά συνέπεια, παπούτσια. Μερικές φορές μπορεί να χρειάζεται ειδικά ορθοπεδικά παπούτσια για να παραγγείλετε.

04.09.2018