Θεραπεία της βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, χωρίς χειρουργική επέμβαση

Βλαισού μεγάλου δακτύλου (halus βλαισότητας) είναι μια ασθένεια που επηρεάζει το μυοσκελετικού συστήματος και του συνδετικού ιστού που περιβάλλει την άρθρωση του πρώτου ποδιού. Αυτή η παθολογική κατάσταση χαρακτηρίζεται ως αργά προοδευτική. Όσο πιο γρήγορα αναγνωριστεί, η πιο αποτελεσματική θεραπεία της βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, η φύση των οποίων καθορίζεται με βάση την οπτική επιθεώρηση και τις καταγγελίες του ασθενούς και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της εξέτασης ακτίνας x.

θεραπεία της βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού

Πού και πώς να τη θεραπεία της παραμόρφωσης τύπου βλαισού μεγάλου δακτύλου του ποδιού

Η αρχική μορφή halus βλαισότητας επιδέχονται συντηρητικά (χωρίς χειρουργική επέμβαση) θεραπεία, με στόχο να εξαλειφθούν τα συμπτώματα και να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου. Βλαισού μεγάλου δακτύλου εξελίσσεται σιγά-σιγά, που αναπτύσσει εδώ και πολλά χρόνια, τόσο οι ασθενείς συχνά δεν δίνουν προσοχή στα συμπτώματα χαρακτηριστικό της το αρχικό στάδιο της νόσου.

Βασικά ένα γιατρό για το δεύτερο ή το τρίτο στάδιο, όταν η βάση του αντίχειρα φαίνεται οστών-χτύπημα προκαλεί πόνο. Σε αυτή την περίπτωση, για την εξάλειψη effuse ιστού των οστών μπορεί να είναι μόνο χειρουργική (χειρουργική). Αυτό μπορεί να αποφευχθεί και για τη θεραπεία της δυσμορφία των ποδιών με τη βοήθεια των συντηρητικών μεθόδων (χωρίς χειρουργική επέμβαση), αν δείτε έναν ειδικό στο χρόνο.

Σε περίπτωση καθυστερημένης ανίχνευση των σημαντικών αποκλίσεων της άρθρωσης του μεγάλου δακτύλου του ποδιού από την κανονική θέση του εκλέγεται για χειρουργική (χειρουργική) θεραπεία. Για να προσδιορίσετε ποια θεραπεία θα παρέχει τα βέλτιστα αποτελέσματα στην περίπτωσή σας, μετά από συνεννόηση με το αρμόδιο γιατρό.

Στην κλινική μας λαμβάνουν έμπειρους επαγγελματίες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την τακτική της θεραπείας σε κάθε βαθμό του βλαισού μεγάλου δακτύλου του πρώτου ποδιού.

Πράκτορας μεθόδους θεραπείας του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Δραστηριότητες σε halus βλαισότητας είναι οι παραμορφώσεις του I-IV βαθμούς. Ο χειρουργός καθορίζει το είδος της χειρουργικής επέμβασης και την ανάγκη για τα συγκεντρωτικά στοιχεία για τις γωνίες μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου μεταταρσίου οστά και η θέση του αντίχειρα σε σχέση με το μετατάρσιο οστό.

Μέχρι πρόσφατα, η μόνη επιλογή για την χειρουργική θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου σε ενήλικες παρέμεινε λειτουργία Σαντ, κατά την οποία διόγκωση του οστού κόψει μέρος ή να αφαιρεθεί η κεφαλή του μεταταρσίου οστού.

Στη σύγχρονη ορθοπαιδικές κλινικές οι ασθενείς προσφέρονται εκατοντάδες επιλογές για χειρουργική διόρθωση του βλαισού μεγάλου δακτύλου το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι διαφορετική από την Shad ένα πιο μόνιμο αποτέλεσμα και μια μικρή περίοδο αποκατάστασης.

Για παράδειγμα, οστεοτομία (χειρουργική επέμβαση για να διορθώσει δυσμορφίες ή να βελτιώσει τη λειτουργία από τεχνητό κάταγμα οστού), σας επιτρέπει να επιστρέψει το κοινό πίσω στη θέση του και ασφαλίστε την στη θέση της, απαλλάσσοντας τον ασθενή από συνεχή πόνο κατά το περπάτημα και την πρόληψη της ανάπτυξης επιπλοκών τέλη halus βλαισότητας.

Χειρουργική επέμβαση για να διορθώσει halus βλαισότητας πραγματοποιείται στο νοσοκομείο, σε ένα εξειδικευμένο Τμήμα (τραυματολογίας ή ορθοπεδικής). Φορές όταν μετά από χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία της δυσμορφίας, ο ασθενής έπρεπε να χρησιμοποιήσει πατερίτσες και σε γύψο, ήταν στο παρελθόν.

Η χρήση καινοτόμων τεχνικών της χειρουργικής διόρθωσης που σας επιτρέπει να φορτώσετε το πόδι αμέσως μετά την επέμβαση, διανέμει ομοιόμορφα το φορτίο, χρησιμοποιώντας ένα νάρθηκας.

Βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού θεραπεία χωρίς χειρουργική επέμβαση

Η απόφαση σχετικά με το εάν η συντηρητική θεραπεία halus βλαισότητας θα πρέπει να λάβει ένα προφίλ γιατρός — podiatr, podiatrist (θεραπεία stop) ή ορθοπεδικός χειρουργός, επειδή μια τέτοια τακτική δικαιολογείται μόνο στην περίπτωση που μια μικρή απόκλιση από το κοινό από την κανονική του θέση.

Οι κύριες θεραπευτικές περιοχές που βρίσκονται στα πρώτα στάδια:

  • η αφαίρεση από την ταλαιπωρία που εμφανίζονται κατά τη βάδιση ή σε παρατεταμένη ορθοστασία;
  • διόρθωση παρέκκλινε θέση του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού;
  • η επίτευξη του βέλτιστου βάρους, που καθορίζεται από, αντίστοιχα, το φύλο και την ηλικία του ασθενούς;
  • μείωση της σωματικής φορτίο σε κατεστραμμένες αρθρώσεις.

Η βάση κάθε σχέδιο θεραπείας που αποσκοπούν στην εξάλειψη των halus βλαισότητας, είναι η επιλογή για έναν ασθενή άνετα και αρκετά μεγάλη για παπούτσια, μην διστάσετε να παραμορφωμένα δάχτυλα των ποδιών.

Στο φορτίο, ενώ το περπάτημα διανέμεται σωστά, συνιστάται ότι η περιστασιακή ένδυση των διαφόρων ορθωτικά σχέδια: προσαρμοσμένος πέλματα, arch υποστηρίζει, foot μαξιλάρια, τα οποία εγκαθίστανται ανάμεσα στα δάχτυλά σας. Χρησιμοποιώντας αυτές τις συσκευές, οι ασθενείς δεν είναι μόνο να απαλλαγούμε από τον πόνο, αλλά επίσης οπτικά σωστό το παραμορφωμένο πόδι.

θεραπεία της βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού άσκηση

Η συντηρητική θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου σε ενήλικες

Στόχοι της θεραπευτικής αγωγής του βλαισού μεγάλου δακτύλου εμποδίζουν την ανάπτυξη της παθολογίας σε νέους ασθενείς και πόνο σε οποιοδήποτε βαθμό της παραμόρφωσης σε ηλικιωμένους.

Πρωταρχικό μέτρο για την απομάκρυνση των αιτίων:

  • ομαλοποίηση του βάρους να μειώσει την πίεση στο πόδι;
  • βελτιστοποίηση του φορτίου, εξαλείφοντας τις βόλτες και στατική θέση.
  • η σωστή επιλογή των παπουτσιών και η χρήση ορθωτικών πελμάτων για να μειώσει την πίεση επί της μεταταρσοφαλαγγικής άρθρωσης του μεγάλου δακτύλου του ποδιού;
  • η χρήση των ειδικών ορθοπεδικά ένθετα και διορθωτές μεταξύ του πρώτου και άλλα δάχτυλα των ποδιών για να αποτρέψει την απόκλιση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού.

Στη θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου σε ενήλικες δείξει ένα καλό αποτέλεσμα, το δάχτυλο διορθωτές, φοριέται τη νύχτα. Δεν προκαλούν δυσφορία και καθορίζεται ασφαλώς το δάχτυλο σε σχέση με τον άξονα του ποδιού. Επίσης, για τη διόρθωση της καμάρας του ποδιού κατά τη διάρκεια του ύπνου συνιστάται να φορούν ένα ειδικό τσίχλα-δεσμούς.

Πώς να ανακουφίσει έντονο πόνο στο πόδι;

Έντονο πόνο στην περιοχή με την ανάπτυξη των οστών, το πρήξιμο και τα σημάδια της φλεγμονής χρήση της θέρμανσης του πλανήτη και αντιφλεγμονώδεις κρέμες. Ένα καλό αποτέλεσμα έχει ένα κυκλικό μασάζ από το προεξέχον οστό ("χτυπήματα") με ένα κομμάτι πάγου. Σύνδρομο πόνου βοηθήσει να ανακουφίσει την ενδοαρθρική και περιαρθρικές diprospan και υδροκορτιζόνη. Αυτή η θεραπεία παραμόρφωση των δακτύλων για μαθήματα σε μια βάση εξωτερικών ασθενών. Ως θεραπεία με το φάρμακο, σας προτείνουμε να πάρετε ιβουπροφαίνη, nimesulide.

Κατά τη διάρκεια της άφεσης halus βλαισότητας ανατεθεί μαθήματα ozokerito - ή paraffinotherapies, μαγνητική θεραπεία, UHF, ηλεκτροφόρηση με αντι-φλεγμονώδη φάρμακα.

Το μασάζ και η φυσικοθεραπεία στην αντιμετώπιση της δυσμορφίας

Αποτελεσματικές μεθόδους συντηρητική θεραπεία halus βλαισότητας – ιατρική γυμναστική και το μασάζ που διεξάγονται μαθήματα. Κινήσεις μασάζ βοηθούν να χαλαρώσετε τους μυς των ποδιών. Σε αυτή την περίπτωση, εκτελέστε την ενεργό τριβή και να ζυμώσει το κοινό, το άγγιγμα, την αναγκαστική κυκλική κίνηση με τα δάχτυλά σας, πολλαπλές την εκτροπή τους προς την πλευρά της. Για τη χαλάρωση των μυών και εκτελούν μασάζ της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, το πίσω μέρος των μηρών, γονάτων αρθρώσεις.

Θεραπευτικές ασκήσεις που αποσκοπούν στην εξάλειψη πλατυποδία, την αποκατάσταση και την ενίσχυση των μυών-συνδετικός συσκευές. Ένα ειδικό σύνολο των ασκήσεων θα πρέπει να εκτελέσετε την καθημερινή: βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και να βοηθήσει να μειώσει τις δυσάρεστες εκδηλώσεις των συμπτωμάτων του βλαισού μεγάλου δακτύλου.

Σήμερα βλαισού μεγάλου δακτύλου παρατηρείται όχι μόνο σε άτομα της Ώριμης ηλικίας, αλλά επίσης δυνατή σε παιδιά και εφήβους. Έγκαιρη συντηρητική θεραπεία βοηθά να αποφύγετε προβλήματα στο μέλλον, οπότε αν υπάρχουν τυπικά συμπτώματα halus βλαισότητας, μην αναβάλει την επίσκεψη στο γιατρό. Κλινική ειδικοί θα επιλέξει για εσάς την καλύτερη πορεία συντηρητική θεραπεία για τη θεραπεία της παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού.

07.09.2018