Πώς να απαλλαγείτε από βλαισού μεγάλου δακτύλου στα πόδια στα παιδιά — τιμές

Βλαισού μεγάλου δακτύλου πλατυποδία ειδικοί πιστεύουν ότι η πιο κοινή παθολογία μεταξύ των παιδο-ορθοπαιδική παθήσεις. Πιο συχνά βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά φωτογραφίες διαγνωστεί μόλις κάνει τα πρώτα του βήματα. Αυτή η ασθένεια χαρακτηρίζεται από ακατάλληλη τοποθεσία για μια στάση του μωρού, σε σχέση με το άλλο, όταν τα πόδια η εστίαση είναι σχετικά με την εσωτερική τους πλευρά.

Συγγενείς παθήσεις μπορεί να προσδιοριστεί κατά την πρώτη εξέταση από τον παιδίατρο του παιδιού στο νοσοκομείο. Έχετε μικρά παιδιά στο πόδι υπάρχει ένα μικρό στρώμα λίπους, έτσι και σε αυτή την ηλικία, επίσης, δεν μπορεί να δει την παθολογική ανάπτυξη του ποδιού. Να μιλήσει με βεβαιότητα για την παρουσία, την απουσία των εν λόγω παθολογία μπορεί να είναι όταν ο σκελετός είναι πλήρως διαμορφωμένος περίπου 6 χρόνια.

geformte σταματήσει

Λόγους

Φωτογραφία του βλαισού μεγάλου δακτύλου πόδι δυσμορφία στα παιδιά έως και δύο χρόνια είναι δύσκολο να προσδιοριστεί. Διακυμάνσεις αυτό το είδος των εμπειρογνωμόνων θεωρείται ο κανόνας σε αυτή την ηλικία. Επίσης, σημειώστε την ομοιότητα αυτής της ασθένειας με κλάβα pede.

Τα αίτια μπορεί να είναι ταυτόσημο platypodia, αλλά η θεραπεία που απαιτείται είναι αρκετά άλλο.

Ένας σημαντικός παράγοντας στην εμφάνιση του βλαισού μεγάλου δακτύλου πλατυποδία, το παιδί θεωρείται ότι είναι η κληρονομικότητα.

Αν ένας από τους γονείς έπασχαν από αυτή την ασθένεια με υψηλή πιθανότητα θα εμφανιστεί σε παιδιά του.

Επίπεδη βλαισού μεγάλου δακτύλου καμπυλότητα, η στάση μπορεί επίσης να αναπτυχθεί για τους εξής λόγους:

 • Το υπερβολικό βάρος της μητέρας και σοβαρή παχυσαρκία κατά την εγκυμοσύνη;
 • Φορώντας άβολα παπούτσια;
 • Υπερκινητικότητα των αρθρώσεων;
 • Τραυματισμούς των ποδιών;
 • Διαταραχή των κινητικών λειτουργιών.
 • Ενδοκρινικές παθήσεις;
 • Παραβίαση του μεταβολισμού του ασβεστίου και άλλες ευεργετικές ουσίες στο σώμα;
 • Η έλλειψη βιταμίνης D;
 • Η παρουσία εγκεφαλική παράλυση, πολιομυελίτιδα και άλλες παθήσεις που προκαλούν παράλυση των κάτω άκρων.

Ποικιλίες της παθολογίας

Το παιδί βλαισότητας επίπεδη πόδι μπορεί να είναι συγγενείς και επίκτητες. Να παραμορφώσει το πόδι στην πρώτη περίπτωση, ήδη από τη μήτρα, μαζί με το σχηματισμό του σκελετού.

Η επίκτητη μορφή της νόσου είναι το αποτέλεσμα τις αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα του έναν ή περισσότερους αρνητικούς παράγοντες. Περιγραφή βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού σε ένα παιδί μπορεί να είναι διαφορετική.

τύποι

Υπάρχουν τρεις ακόλουθες βλαισότητας παθολογία:

 • Σταυρός. Τα κύρια σημεία αυτής της παθολογίας μπορεί να ονομάζεται προχωρήσει σημαντικά μπροστινό τμήμα του πέλματος. Οι μύες και οι τένοντες ευθύνεται για ίσιωμα τα δάχτυλα είναι σε ένταση. Το παιδί παραπονιέται για το τράβηγμα του πόνου.
 • Διαμήκη. Για να προσδιορίσετε αυτή την παθολογία από διαταραχές βάδισης, αλλάζοντας το σχήμα του ποδιού, κατά την ψηλάφηση που το μωρό μπορεί να αισθανθεί πόνο. Το παιδί δεν μπορεί να μείνει πολύ στα πόδια, όπως μια κακή θέση των ποδιών προκαλεί δυσφορία.
 • Σε συνδυασμό. Αυτό το διαμέρισμα έχει όλα τα σημάδια της νόσου, αλλά είναι σπάνια συνοδεύεται από πόνο. Talipes kombinirovannogo Vida δεν προκαλεί το παιδί δυσφορία.

Ο βαθμός ανάπτυξης

Βλαισού μεγάλου δακτύλου επίπεδη πόδι μπορεί να έχει τέσσερις βαθμούς ανάπτυξης. Για κάθε μορφή της νόσου που χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη πορεία της νόσου. Μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας σε κάθε περίπτωση θα διαφέρουν.

Βλαισού μεγάλου δακτύλου θέση των ποδιών αναπτύσσεται σε στάδια:

Στάδιο 1. Η αρχική φάση της νόσου είναι εύκολα και γρήγορα διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί. Σταματάμε στο πρώτο στάδιο του βλαισού μεγάλου δακτύλου πλατυποδία βρίσκεται επίπεδη, με μια μικρή απόκλιση (15°.)

Στάδιο 2. Σε αυτό το στάδιο υπάρχει μια απόκλιση του ποδιού κατά 20°. Η θεραπεία της νόσου θα είναι μακρύς, αλλά κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια και να καταφεύγουν σε διαφορετικές μεθόδους, είναι δυνατόν πλήρη αποκατάσταση.

Ζ στάδιο. Για να διορθώσετε την παραμόρφωση με απόκλιση μέχρι 30° θα είναι αρκετά δύσκολο. Η θεραπεία θα πρέπει να ενσωματωθούν με τη χρήση του μασάζ, παραδοσιακές θεραπείες, και θα πρέπει παρατεταμένη φορούν ορθοπεδικά παπούτσια.

Στάδιο 4. Αυτή η μορφή του βλαισού μεγάλου δακτύλου καμπυλότητα είναι η πιο σοβαρή. Η πλατυποδία 4ο στάδιο σταματήσει το παιδί τοποθετείται οριζόντια, η γωνία απόκλισης υπερβαίνει τους 30°.

Σύνθετη θεραπεία στην περίπτωση αυτή είναι απίθανο να δείξει ένα θετικό αποτέλεσμα. Η μόνη επιλογή για να απαλλαγούμε από δυσμορφία είναι η χειρουργική επέμβαση.

Τα συμπτώματα

Βλαισότητας καμπυλότητα του ποδιού δεν εμφανίζονται ξαφνικά, αλλά αναπτύσσεται με την πάροδο του μια αρκετά μεγάλη περίοδο, οπότε οι πιθανότητες είσπραξης είναι αρκετά μεγάλες. Επιτυχής θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου πλατυποδία εξαρτάται από την έγκαιρη διάγνωση. Όσο πιο γρήγορα οι γονείς θα παρατηρήσετε ότι το μωρό σας παραμόρφωση του πέλματος, την ευκολότερη και ταχύτερη θα είναι η θεραπεία. Λόγος για να επισκεφτείτε τον ποδίατρο θα πρέπει να είναι τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • Το παιδί παραπονιέται στο τέλος της ημέρας τραβώντας τον πόνο στα πόδια;
 • Ασταθής βάδιση, concoctionem από πλευρά σε πλευρά
 • Η παρουσία στα πέλματα των κάλους και κάλους;
 • Τα δάχτυλα συνεχώς διαζύγιο και δεν συμπιέζεται μαζί.
 • Ένα παιδί καταγγελίες άβολα παπούτσια, λόγω του πλάτους και άλλα χαρακτηριστικά της γλώσσας.

Θεραπείες

Για τη θεραπεία παραμόρφωσης τύπου βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι απαραίτητη σε αρκετές τρόπους. Μόνο μια τέτοια ολοκληρωμένη προσέγγιση, είναι δυνατόν να ελπίζουμε για ένα καλό αποτέλεσμα. Εμπορικό όλες τις θεραπευτικές τεχνικές που αποσκοπούν στην αποκατάσταση της μορφής του ποδιού και την ελευθερία από δυσάρεστα συμπτώματα.

Οι πιο αποτελεσματικές και οικονομικά προσιτές μεθόδους θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου επίπεδη πόδια μασάζ, σωματικές ασκήσεις, φορώντας ειδικά παπούτσια. Συχνά χρησιμοποιείται για ηλεκτροφόρηση, τυλίξτε το κερί, ο βελονισμός και το λουτρό ποδιών.

μασάζ

Μασάζ

Μια μέθοδος για τη θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου πλατυποδία στα παιδιά είναι αρκετά αποτελεσματική. Συνεδρίες πραγματοποιούνται σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες που ενισχύουν το σώμα. Εκτός από το μασάζ, θα πρέπει να δοθεί προσοχή στο κάτω μέρος της πλάτης, δεδομένου ότι θα διακλάδωση νευρικές απολήξεις, τα οποία αποστέλλονται στους μυς των ποδιών.

Για μασάζ στα πόδια με βλαισότητας αναγκαία για να θέσει τον ασθενή στο στομάχι του, και να θέσει ένα ειδικό μαξιλάρι κάτω από το πόδι. Χρησιμοποιώντας λαβίδα πιάσιμο τα πέλματα πρέπει να είναι καλό ΤΡΊΨΙΜΟ και ζυμώνουμε, τρίβει ρυθμικά.

Θεραπευτικό μασάζ σε επίπεδη βλαισού μεγάλου δακτύλου νόσου απόλυτα σταθεροποιεί το μυϊκό τόνο, ανακουφίζει από την ένταση, ενισχύει το μυϊκό ιστό.

Επίσης, χάρη μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και εμπλουτισμένο οξυγόνο στους ιστούς και τους συνδέσμους που ομαλοποιεί την ανάπτυξη των ποδιών.

Η διαδικασία θα είναι πιο αποτελεσματική αν μασάζ με βλαισότητας πόδι παραμορφώσεις σε παιδιά και άλλα είδη πλατυποδία θα πρέπει να συμπληρωθεί με ειδικά σχεδιαστεί για τις ακόλουθες ασκήσεις:

 • Συλλάβει και να κρατήσει το κάτω μέρος της μπάλας ή παιχνίδια;
 • Κάμψη και την επέκταση πέλματα;
 • Ανακατέψτε με τα δάχτυλά σας;
 • Συλλάβει και να κρατήσει το κάτω μέρος της μπάλας ή παιχνίδια;
 • Η περιστροφή της κνήμης.

Θα πρέπει πάντα να θυμάστε ότι ένα μασάζ στο PLANO βλαισότητας πόδι είναι η πιο εύκολη επιλογή θεραπείας.

Φυσιοθεραπεία

Διεξαγωγή ιατρικών-γυμναστικές διαδικασίες είναι ένα απαραίτητο βήμα για τη θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου πλατυποδία. Η άσκηση πρέπει να γίνεται με γυμνά πέλματα ή σε λεπτές κάλτσες. Μια σειρά από δραστηριότητες που αποσκοπούν στην εξοικείωση των ποδιών για να είναι στη σωστή θέση, ειδικά όταν το περπάτημα.

Τα πρώτα βήματα, ένα παιδί, να αυξήσει τους αποτύπωμα, πολύ ευρύ μέρη του ποδιού. Μέχρι και τρία χρόνια, αυτό το βάδισμα είναι ο κανόνας, και την περαιτέρω παράγει σωστή και σταθερή δήλωση της παύσης.

Η καλύτερη άσκηση για βλαισού μεγάλου δακτύλου καμπυλότητα της γενιάς του ' ορθή περπάτημα δεξιότητες, οι εμπειρογνώμονες θεωρούν το περπάτημα σε ένα είδος στενό μονοπάτι. Το πλάτος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 15 cm.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μακρύ Πίνακα, αντλώντας από το χαλί ή απλά να σχεδιάσετε δύο παράλληλες γραμμές με κιμωλία στο πάτωμα. Το παιδί πρέπει να προσφέρει πάνε όλα το δρόμο, δεν intercedere τα όρια της πίστας.

Τα παιδιά με την ασθένεια παρέκκλινε βλαισού μεγάλου δακτύλου του ποδιού εμφανίζονται ασκήσεις στον τοίχο μπαρ, καθώς και το κολύμπι. Διεξαγωγή επεξεργασίας νερού έχει θετική επίδραση σε ολόκληρο το σώμα του παιδιού, βελτιώνει το μεταβολισμό, αυξάνει την ανοσία.

Άλματα σε κυματοειδή ορθοπεδικά Χαλί, posuit στο μπάνιο θα έχει επίσης θετική επίδραση. Τα παιδιά που έχουν τη διασκέδαση κάνοντας γυμναστική, ενώ το κολύμπι σε μια ειδική επίστρωση, επειδή η άσκηση γίνεται εύκολο να επιτευχθεί, καθώς το νερό αφαιρεί το επιπλέον φορτίο και το πόδι κινείται ελεύθερα.

Ορθοπεδικά παπούτσια

Μπότες, σανδάλια για ένα παιδί με βλαισού μεγάλου δακτύλου, και όχι μόνο πλατυποδία θα πρέπει να είναι περισσότερο από καλά. Πρέπει να είναι κατασκευασμένα από επαρκώς άκαμπτο υλικό για να κρατήσει τα πόδια και την φτέρνα στη σωστή οριζόντια θέση.

Οι ειδικοί συστήνουν να επιλέξετε για τη φθορά ορθοπεδικά υψηλής μπότες αστράγαλο κλειδώματος ολόκληρο το Χάρτη.

Μέγεθος ορθοπεδικά παπούτσια πρέπει να επιλέγονται, ξεκινώντας από τα πόδια του παιδιού. Το πέλμα πρέπει να είναι ελαφρώς (1 cm) περισσότερο από τα πόδια. Επίσης, να είστε βέβαιος ότι η παρουσία του ένα μικρό ευρεία φτέρνα.

Τα παιδιά με συγγενείς διαταραχές βλαισότητας του ποδιού είναι αυστηρά απαγορεύεται να φορούν παπούτσια με μαλακό, επίπεδη παπούτσια χωρίς πλάτη (σαγιονάρες, μπότες, μπότες από καουτσούκ, κ. λπ.). Επίσης, δεν συνιστάται να φορούν τα παπούτσια κάποιου άλλου, καθώς αυτό θα φέρει μόνο κακό non est fortis τα πόδια των παιδιών.

πρόληψη

Πρόληψη

Να φροντίσει την υγεία του μωρού θα πρέπει να ξεκινήσει πριν από τη γέννηση. Η ορθή διαχείριση της εγκυμοσύνης θα αποτρέψει το παιδί γενετικές ανωμαλίες, και να σας προστατεύσει από περαιτέρω επίκτητες παθήσεις. Μια γυναίκα έγκυος πρέπει να τρώει σωστά, να μετακινήσετε αρκετά, και να εκτελέσει όλες τις θεράποντα ιατρό.

Αν το μωρό κατά τη γέννηση υποψιάζεστε να βλαισού μεγάλου δακτύλου ποδιού, μέχρι και 8 μήνες είναι αναγκαίο να περιοριστεί το φορτίο στο ανώριμο πόδια του παιδιού. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να τηρούν τους ακόλουθους κανόνες πρόληψη της βλαισότητας της νόσου:

 • Να μην επιβαρύνει τους μυς των ποδιών του παιδιού, ειδικά σε νεαρή ηλικία (πριν 12 μήνες)
 • Τακτικά διαθέσιμες πρόληψη της ραχίτιδα και άλλες ασθένειες.
 • Για να τονώσετε τους μυς των ποδιών με γυμναστικές ασκήσεις.
 • Μόνο φοράτε παπούτσια που κατασκευάζονται από άκαμπτα υλικά;
 • Για να ενισχύσει την ασυλία για να αποφύγετε ιογενείς ασθένειες.

Σε παιδιά βλαισού μεγάλου δακτύλου επίπεδη πόδι ανταποκρίνονται καλά στη θεραπεία, αν η ανωμαλία ανιχνεύεται σε πρώιμο στάδιο. Αμέσως τεθεί η διάγνωση και να αρχίσει η θεραπεία, μπορείτε να υπολογίζετε σε μια πλήρη γρήγορη ανάκαμψη.

Μόνο ένας έμπειρος γιατρός σε αυτό το πεδίο ξέρει πώς να τη θεραπεία της νόσου, τόσο αυτοθεραπεία είναι καλύτερα να μην εμπλακούν. Αν PLANO βλαισότητας πόδια σημαντική, τότε η θεραπεία της καμπυλότητας, η χειρουργική επέμβαση ενδείκνυται.

07.09.2018