Βλαισού μεγάλου δακτύλου (βλαισού μεγάλου δακτύλου)

Βλαισού μεγάλου δακτύλου (το"χτύπημα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού", "κόκαλο στο πόδι") είναι μια παραμόρφωση του ποδιού, το οποίο είναι ένα κάμψη του αντίχειρα προς τα έξω. Αυτή η παραμόρφωση είναι διαδεδομένη, βρέθηκε στο 25 % του ενήλικου πληθυσμού. Η καμπυλότητα μπορεί να βρεθεί σε παιδιά, σε αυτή την περίπτωση ήταν εκ γενετής. Βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι συνήθως διαγιγνώσκεται σε γυναίκες. Με το δικαιότερο φύλο, την καμπυλότητα της οστικής μάζας δέκα φορές πιο συχνά από τους άνδρες. Αυτό συμβαίνει επειδή οι γυναίκες είναι συνδέσμων πιο αδύνατη, η κατάσταση επιδεινώνεται από το να φοράς άβολα σφιχτά παπούτσια. Παθολογία εντοπίζεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Κόκαλο στο πόδι

Όταν η καμπυλότητα του αντίχειρα είναι πολύ αυξημένη γωνία μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου μεταταρσίου οστά. Ως αποτέλεσμα, το πρώτο οστό κινήσεις μέσα, και το δάχτυλο, το οποίο διοργανώνεται από το μυ, κινείται προς τα έξω. Το κεφάλι αποτελεί ένα φύμα (συχνά αποκαλείται το "κόκαλο" ή "χτύπημα"), λόγω της συνεχούς αλληλεπίδρασης με τα παπούτσια της κεφαλής είναι ερεθισμένο και κόκκινο, αυξάνει την ευαισθησία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε θυλακίτιδα – φλεγμονή των βλεννογόνων τσάντα αντικατάστασης.

Τα αίτια του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Υπάρχουν αρκετές κύριους λόγους εξαιτίας των οποίων παραμορφώνει το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού.

 • Η πρώτη ομάδα λόγους που ονομάζεται με μια ανεπάρκεια του συνδετικού μηχανική, στη συνέχεια, υπάρχει μια παρατεταμένη διατάραξη της εμβιομηχανικής από την πρώτη κοινή σχετίζονται με τον αντίχειρα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε εγκάρσια platypodia, κιρσώδεις φλέβες, αυξημένη κινητικότητα των αρθρώσεων, η υπερβολική stretchability από τα σκοινιά.
 • Η δεύτερη ομάδα λόγους που περιλαμβάνουν την εκ γενετής δυσμορφία, τραύμα, και ορισμένες νευρολογικές παθήσεις (π. χ., πολιομυελίτιδα).
 • Η τρίτη ομάδα κληρονομική προδιάθεση για τη νόσο. Συνήθως οι πιο στενοί συγγενείς μας, υπάρχει ένα στέλεχος (μαμά, θείες, γιαγιά).

Οι άλλοι παράγοντες, όπως το περπάτημα σε άβολα παπούτσια (στενό, μικρό ή στενό), φορώντας ψηλά τακούνια – είναι δευτερεύοντα. Είναι μόνο να συμβάλει στην ανάπτυξη της παραμόρφωσης, αν είναι προδιάθεση.

Τα συμπτώματα

Τα κύρια συμπτώματα του αντίχειρα παραμόρφωση είναι:

 1. Η σφραγίδα στην περιοχή της το πρώτο δάχτυλο.
 2. Πόνος των διαφόρων βαθμό καμπυλότητας. Ο πόνος διαφέρει στη φύση και η βία μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και μπορεί να είναι έντονη και αποπνικτική. Πόνο μετά από παρατεταμένη ορθοστασία ή το να φοράς άβολα παπούτσια. Μπορεί να διαταράξει τον ασθενή τη νύχτα. Κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης, ο πόνος υποχωρεί. Πόνος δεν είναι πάντα συσχετισμένη με το μέγεθος της παραμόρφωσης, αλλά αν το κεφάλι σας μετατοπίζεται σημαντικά, τα συμπτώματα και ο πόνος εντείνεται.
 3. Εμφανή παραμόρφωση – το κεφάλι από το πρώτο οστό είναι μετατοπισμένη προς τα μέσα, και τον αντίχειρα ίδια μετατοπίζεται προς τα έξω.
 4. Οίδημα και ερυθρότητα των μαλακών ιστών στην περιοχή του μεγάλου δακτύλου του ποδιού.
 5. Η παρουσία ενός μεγάλου καλαμπόκι, το οποίο σχηματίζεται σε θέση η συμπίεση των μαλακών ιστών "κομμάτια".

Μερικές φορές, το x-ray της μεταταρσοφαλαγγικής άρθρωσης μπορεί να ανιχνευθεί υπεξάρθρημα του πρώτου ποδιού. Περιοδικά βλαισού μεγάλου δακτύλου σε συνδυασμό με άλλες παραμορφώσεις (επίπεδη πόδια και τα δάχτυλα των ποδιών σφυρί).

Οι λόγοι για την ανάπτυξη HalluxValgus

Διάγνωση

Η διάγνωση της νόσου γίνεται από έναν γιατρό. Αρχικά, ο γιατρός ακούει καταγγελίες ασθενών, ζητά διευκρινιστικές ερωτήσεις, που σχετίζονται με το φορτίο στο πόδι, η κληρονομικότητα, το στέλεχος. Στη συνέχεια, ο γιατρός εκτελεί μια εξέταση των φρένων και αντιστοιχίζει το x-ray μελέτη της 1ης μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Για μια πιο λεπτομερή μελέτη μπορεί να ανατεθεί ακτινογραφία 2 και 3 πόδι κοινό.

Η διάγνωση τεθεί με βάση τα συμπτώματα και x-ray δεδομένων. Μετά τη διάγνωση ο γιατρός συνταγογραφεί θεραπεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει το πέρασμα μαγνητική τομογραφία του ποδιού.

Βαθμός

Ο βαθμός του βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι εκφρασμένα σε δύο ποσότητες: η γωνία μεταξύ 1ου και 2ου μεταταρσίου οστά και η γωνία απόκλισης του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού 1 μετατάρσιο οστό. Ανάλογα με αυτές τις παραμέτρους υπάρχουν τρεις βαθμούς της νόσου βλαισού μεγάλου δακτύλου.

 • 1 βαθμός – η γωνία μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου μεταταρσίου οστά έχει τιμή μικρότερη από 12 βαθμούς, η απόκλιση του αντίχειρα είναι μικρότερη από 25 μοίρες.
 • 2 η έκταση της νόσου χαρακτηρίζεται από την εκτροπή γωνία μεταξύ των μεταταρσίων οστών είναι μικρότερη από 18 βαθμούς, και η γωνία απόκλισης από την πρώτη toe μεγαλύτερη από 25 μοίρες.
 • Στάδιο 3 (τελικό) καθορίζεται από τη γωνία παραμόρφωσης μεταξύ των μεταταρσίων οστών με περισσότερα από 18 βαθμούς, και η γωνία απόκλισης του δείκτη 35 βαθμούς.

Η συντηρητική θεραπεία

Η παραμόρφωση του αντίχειρα μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, με μια μικρή κάμψη είναι δυνατόν να ζήσει μια γεμάτη ζωή . Εάν ο ασθενής είναι μόνο το αρχικό στάδιο της νόσου, οι γιατροί συνταγογραφήσει συντηρητική θεραπεία. Επίσης συνταγογραφείται για μεγαλύτερης ηλικίας ασθενείς και ηλικιωμένους, ανεξάρτητα από το βαθμό της παραμόρφωσης.

Η συντηρητική θεραπεία περιλαμβάνει:

 • φορώντας τα ειδικά ορθοπεδικά παπούτσια, τα οποία εξαλείφει την αλληλεπίδραση μεταξύ των οδυνηρό "χτύπημα" και τα παπούτσια,
 • φορώντας τις μεσοδακτύλιες μαξιλάρια
 • διόρθωση του τρόπου ζωής, είναι σημαντικό για την ομαλοποίηση του βάρους, την τακτική σωματική δραστηριότητα,
 • η χρήση του arch υποστηρίζει (πέλματα) που ρυθμίζει τις καμάρες του ποδιού.

Εκτός από αυτές τις διαδικασίες, να χρησιμοποιηθεί φαρμακευτική αγωγή. Τα φάρμακα που στοχεύουν στη διαχείριση του πόνου. Κατά κανόνα, να συνταγογραφήσει φάρμακα από την ομάδα των μη-στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα για να ανακουφίσει τον πόνο και τη φλεγμονή. Έντονος πόνος καλό είναι να λιπαίνετε το μέρος της παραμόρφωσης του αντιφλεγμονώδεις αλοιφές. Οι γιατροί μπορεί να συνταγογραφήσει οι ασθενείς που λαμβάνουν το φυσικοθεραπευτικής διαδικασίες: μαγνητική θεραπεία, φωνοφόρεση, θεραπεία παραφίνης, inductothermy.

Σε περιπτώσεις όπου πολλαπλά μαθήματα που η συντηρητική θεραπεία δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι αναποτελεσματική, ο γιατρός συνταγογραφεί τη χειρουργική επέμβαση.

Χειρουργική θεραπεία

Όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις χωρίζονται σε τρεις ομάδες:

 • επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στους μαλακούς ιστούς,
 • λειτουργίες που εκτελούνται στα οστά
 • επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στα οστά και τους μαλακούς ιστούς ταυτόχρονα.
Πατάκι

Οι λειτουργίες που εκτελούνται σε μαλακούς ιστούς, θεωρείται για να είναι αποτελεσματική μόνο στο πρώτο βαθμό της παραμόρφωσης. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του silver γιατρός περικοπές του τένοντα του προσαγωγούς μυς του αντίχειρα. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας McBride του τένοντα κίνηση. Οι παρεμβάσεις αυτές μπορεί να διενεργείται και σε συνδυασμό με τη λειτουργία που αφαίρεσε την ανάπτυξη των οστών και του υποδόριου τσάντα της πρώτης μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης.

Εάν ένας ασθενής έχει δεύτερο ή και τρίτο πτυχίο βλαισού μεγάλου δακτύλου, σε αυτή την περίπτωση, την εκτέλεση εργασιών στα οστά ή χειρουργική επέμβαση στα οστά και τους ιστούς. Ίσως η χρήση του οστεοτομία Chevron. Σε αυτή την περίπτωση, ο γιατρός αφαιρεί το μικρό v-shaped κομμάτι από το περιφερικό τμήμα από το πρώτο μετατάρσιο οστό.

Όταν Scraft πραγματοποιείται οστεοτομία cut (Z-cut) για όλα τα μετατάρσια οστά του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Στη συνέχεια, μετακινήστε τα κομμάτια, τα κομμάτια είναι σταθερός με τις βίδες.

Χειρουργικές επεμβάσεις που εκτελούνται στο τραύμα και ορθοπεδικά υπηρεσίες. Μετεγχειρητική περίοδος διαρκεί περίπου 6 εβδομάδες. Σε αυτό το διάστημα, ο ασθενής μπορεί να φορτώσει το πόδι σε μια ειδική επιγονατίδα. Ο ασθενής θα πρέπει να αποφευχθούν υπερφορτώσεις, συχνά για να κρατήσει το πόδι πάνω από το επίπεδο του σώματος.

Μετά την αφαίρεση της νάρθηκας, ο ασθενής συνιστάται να φοράτε άνετα παπούτσια (ευρεία και χωρίς τακούνι), να ολοκληρώσει μια πορεία ειδικές γυμναστικές ασκήσεις, για να αυτο-μασάζ για τα πόδια σας με την μπάλα του τένις.

Σε τι γιατρό να απευθυνθώ

Η παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό. Θα καθορίσει την έκταση της νόσου, να συνταγογραφήσει την κατάλληλη θεραπεία. Θα βοηθήσει το ορθοπεδικό, traumatologist ή χειρουργός. Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε ένα γιατρό και τον ενδοκρινολόγο.

Ειδική ιατρική βοήθεια θα βοηθήσει να θεραπεύσει το ελάττωμα, να εξαλείψει την αιτία και επαναφέρετε το πόδι.

14.09.2018