Η θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου: ελάχιστα Επεμβατική χειρουργική

Τότε, όπως και πολλοί άλλοι ασθενείς ορθοπεδικό Τμήμα μας γνωστή κλινική στο Φράιμπουργκ, έχετε προβλήματα με βλαισού μεγάλου δακτύλου (βλαισό μεγάλο δάκτυλο), στην οποία η εσωτερική πλευρά στην αρχή του 1ου toe οστό σχηματίζεται προεξοχή ("κόκαλο" ή "χτύπημα").

Στην ορθοπεδική κλινική κάθε ειδικός για τη θεραπεία του ποδιού μπορούν να περάσουν υψηλής ποιότητας ήπια αντιμετώπιση των παραμορφώσεων του 1ου δακτύλου χρησιμοποιώντας ελάχιστα επεμβατική χειρουργική του μπροστινά πόδια χωρίς επιπλοκές. Το γεγονός αυτό ουσιαστικά επιταχύνει την ανάκαμψη και την αποκατάσταση περίοδο που μεγάλη προσοχή γερμανικά και εξωτερικών ασθενών.

βλαισού μεγάλου δακτύλου

Η θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου στην ορθοπεδική κλινική με σκοπό την ταχεία αποκατάσταση της κινητικότητας του κάθε ασθενή, καθώς και να βελτιώσει την αισθητική εμφάνιση του ποδιού.

Θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Ο στόχος της χειρουργικής θεραπείας της βλαισότητας παραμόρφωση είναι η αποκατάσταση των κινητών, μπορεί να φορτώσει το πόδι με ένα αισθητικά όμορφο σχήμα.

Σε αυτό το άρθρο θα Σας πω για το γκολ του βλαισού μεγάλου δακτύλου χειρουργική επέμβαση είναι ρεαλιστική.

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι αν το πιο σοβαρή βλαισού μεγάλου δακτύλου περιλαμβάνει μια πιο σύνθετη θεραπεία. Έτσι, εάν πάσχετε μια άσχημη ασθένεια, Σας συνιστούμε να εφαρμόσετε το ειδικό ο οποίος θα Σας πω ήπια μέθοδος διόρθωσης της νόσου.

Τι βλαισού μεγάλου δακτύλου;

Βλαισότητας παραμόρφωση (κυρτό δάχτυλο) - αυτή είναι μία από τις πιο κοινές ασθένειες του 1ου ποδιού. Σε αυτή την παθολογία υπάρχει ζημιά από την εγκάρσια καμάρα του ποδιού στη βάση του 1ου δακτύλου. 1ο δάχτυλο είναι σημαντικά εκτρέπονται προς την εξωτερική άκρη του ποδιού και μετατοπίζει τα μικρότερα δάχτυλα. Σε αυτή τη νόσο η 1η κοινή υπόκειται σε υπερβολικό φορτίο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει παρατεταμένη και επώδυνη αρθροπάθεια (μεγάλο δάκτυλο rigidus).

Όταν η νόσος εξελίσσεται, το δέρμα πάνω από την οστεώδη προεξοχή στον 1ο κοινό γίνεται φλεγμονή και επώδυνη, "κώνο" ή "κόκαλο" αρχίζει να παρεμβαίνει με τα πόδια. Η θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου και την ανακούφιση του πόνου μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρήση διαφόρων συντηρητικών μεθόδων. Κάνοντας κλικ στο link, θα λάβετε τις απαραίτητες πληροφορίες για το θέμα "διάγνωση και συντηρητική θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου ".

Ενδείξεις για χειρουργική επέμβαση: Σε ποιες περιπτώσεις είναι η χειρουργική θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου;

Για πολλούς ασθενείς που προτιμούν τα ανοιχτά παπούτσια, το πρόβλημα του βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι κυρίως αισθητικό πρόβλημα στη φύση. Κατά κανόνα, μόνο και μόνο επειδή του το κακό του πόδι, τη θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι να μην πραγματοποιούνται. Παρά το γεγονός αυτό, κατά το σχεδιασμό και την πλαστική χειρουργική του ποδιού τους ειδικούς μας, που προσφέρει τη θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου, δίνουν μεγάλη σημασία και αισθητικό αποτέλεσμα.

Προκειμένου να πραγματοποιήσει χειρουργική θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου, η ασθένεια πρέπει να γίνει χωρίς πόνο. Επίσης, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στο γεγονός ότι η πλήρης θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου, αδύνατο, αλλάζοντας παπούτσια, με τη χρήση ειδικών ορθοπεδικών συσκευών, ακόμα και στοχευμένες ασκήσεις για τα πόδια. Orthotics, φυσικά, να συμβάλει στην ανακούφιση από τον πόνο, αλλά δεν μπορεί να διορθωθεί η παραμόρφωση.

Για ιατρικούς λόγους χειρουργική θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου που προσφέρονται στην περίπτωση κατά την οποία ο ασθενής αισθάνεται πόνο στο πόδι και δεν μπορεί να κινηθεί όπως και πριν.

Αν η συντηρητική θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι ανεπιτυχής, οι ειδικοί έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν την επιχείρηση. Χειρουργική επέμβαση εκτελείται για περίπου 6 μήνες μετά την συντηρητική θεραπεία.

Η συντηρητική θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου έχει ως στόχο να εξαλείψει τον πόνο και να αποτρέψει την εξέλιξη της νόσου. Η οριστική θεραπεία για βλαισού μεγάλου δακτύλου του 1ου toe με συντηρητικές μεθόδους είναι δυνατή μόνο στην καλλιέργεια του σκελετού, που είναι, αν ο ασθενής είναι νέος ακόμα και το σώμα του μεγαλώνει και αναπτύσσεται.

Το σχέδιο λειτουργίας του βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι αυστηρά ατομική βάση

Βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι πάντα σε συνδυασμό με διαφόρων διεργασιών της νόσου. Έτσι, εκτός από βλαισού μεγάλου δακτύλου του 1ου δακτύλου του ασθενή μπορεί να είναι αλλαγές του δέρματος ή φλεγμονή των βλεννογόνων τσάντες (θυλακίτιδα). Κυρτό δάχτυλο μετατοπίζει κοντινά μικρά δάχτυλα των ποδιών, με αποτέλεσμα να είναι τεταμένες. Πριν από τη δημιουργία το σχέδιο της επιχείρησης, οι ειδικοί μας θα πραγματοποιήσει την ακριβή διάγνωση και να καθορίσει το βαθμό της ανάπτυξης της νόσου. Παρακάτω, θα περιγραφεί η τυπική χειρουργική επέμβαση για βλαισού μεγάλου δακτύλου. Επιπλέον, εφιστούμε την προσοχή Σας στο γεγονός ότι σε αυτήν την ασθένεια, για τον ασθενή παραπομπή για τη χειρουργική επέμβαση θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουν την ατομική κατάσταση και να αξιολογήσει το βαθμό του βλαισού μεγάλου δακτύλου.

Χειρουργική θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου εκτελούνται μόνο εξειδικευμένους επαγγελματίες με χρόνια εμπειρίας. Όλες τις λεπτομέρειες και τα χαρακτηριστικά της επικείμενης επέμβασης, ο χειρουργός ασχολείται με τον ασθενή εκ των προτέρων.

Μόνο όταν όλα τα πιθανά συντηρητική θεραπεία της νόσου θα εξαντληθούν, ορθοπεδική στη Γερμανία προσφέρει λειτουργίες για τη διόρθωση βλαισού μεγάλου δακτύλου του 1ου ποδιού. Μεταξύ των μεγάλων και οδυνηρές συνέπειες του βλαισού μεγάλου δακτύλου απομονωμένη αρθροπάθεια της 1ης μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης.

Όπως ο ασθενής, μπορεί να αποτρέψει τη χειρουργική θεραπεία;

Η έγκαιρη αντικατάσταση των άβολα παπούτσια ειδικά, δημιουργώντας τον απαραίτητο χώρο για τα δάχτυλα των ποδιών και τακτική θεραπεία χωρίς χειρουργική επέμβαση εμποδίζουν την ανάπτυξη της νόσου. Ως εκ τούτου, μετά την εμφάνιση του τις προεξοχές των οστών στο πόδι, αμέσως επικοινωνήστε με έναν ειδικό.

Τι και αν η συντηρητική θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα;

Ως αποτέλεσμα της αύξησης της ακινησίας της 1ης μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης και η βλάβη των γειτονικών δακτύλων χειρουργική θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου όλο και πιο περίπλοκη.

Πολύ επακόλουθη ζημιά στο πόδι, όπως το μεγάλο δάκτυλο rigidus (αρθρίτιδα της 1ης μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης) να γίνει πιο έντονο και να προκαλέσει έντονο πόνο.

Μετά τη χειρουργική διόρθωση της πρώτης μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης, κάθε ασθενής είναι ευτυχής για το ότι δεν αισθάνεται πια πόνο και μπορεί ακόμα να περπατήσει κανονικά. Επίσης, οι ασθενείς είναι πολύ ευχαριστημένοι με το καλό αισθητικό αποτέλεσμα της επέμβασης.

Ο στόχος της χειρουργικής θεραπείας του βλαισού μεγάλου δακτύλου: Όμορφα πόδια χωρίς πόνο

Εκτός από την διόρθωση του 1ου δακτύλου, χειρουργική θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου στα πρώτα στάδια συνεπάγεται τη διατήρηση της πληγείσας οστεοαρθρίτιδα της πρώτης μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης. Έτσι, για την αποτελεσματική και διαρκή διόρθωση του malposition του 1ου ποδιού. Μόνο στην περίπτωση που το πόδι θα αποκτήσει την παλιά του μορφή, είναι δυνατόν να ανακτήσει ένα φυσικό βάδισμα: ο βηματισμός της είναι ένα υγιές βήμα "ρολά" ομαλά και σιγά-σιγά από τη φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα, σε περίπτωση πόδι παραμορφώσεις - την παραβίαση της εμβιομηχανικής της 1ης μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης. Στη διαδικασία κυλίσματος των ποδιών πληρούν τα άλλα δάχτυλα του ποδιού, σε συνέπεια της οποίας είναι σύμφωνα με το υπερβολικό άγχος, το οποίο οδηγεί τελικά σε βλαισού μεγάλου δακτύλου.

Ο κύριος στόχος της χειρουργικής θεραπείας αυτής της παθολογίας είναι που διεξάγει την αφαίρεση από τις κορυφές ή τις ακμές της πρώτης μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης, καθώς και η αφαίρεση και χαρτογράφηση των μαλακών ιστών και των οστών του ποδιού για να μειώσει τον πόνο, να αποκαταστήσει την εσωτερική περιστροφή (πρηνισμός) και την αρχική διαμόρφωση της κοινής.

Ο κύριος στόχος της χειρουργικής θεραπείας αυτής της παθολογίας είναι που διεξάγει την αφαίρεση από τις κορυφές ή τις ακμές της πρώτης μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης, καθώς και η αφαίρεση και χαρτογράφηση των μαλακών ιστών και των οστών του ποδιού για να μειώσει τον πόνο, να αποκαταστήσει την εσωτερική περιστροφή (πρηνισμός) και την αρχική διαμόρφωση της κοινής.

Αντενδείξεις και άλλα προβλήματα από την χειρουργική θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου

αντενδείξεις

Για την τελική θεραπεία μετά από χειρουργική επέμβαση στο μπροστινό τμήμα του πέλματος είναι πολύ σημαντική για την καλή κυκλοφορία του αίματος. Τα πόδια είναι πιο μακριά από την καρδιά, το όργανο του κινήματος. Μαλακών ιστών του ποδιού, το οποίο έχει ένα φορτίο πολύ λεπτή, αλλά το μηχανικό φορτίο είναι πολύ υψηλό. Ως εκ τούτου, όλες οι συνθήκες που επηρεάζουν την κυκλοφορία του αίματος, επιβραδύνει τη διαδικασία αποκατάστασης μετά από χειρουργική επέμβαση ποδιών. Οι ακόλουθες ασθένειες εμποδίζουν την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος, στο μπροστινό τμήμα του πέλματος:

  • Αθηροσκλήρωση βρογχιολίτιδας των περιφερικών αρτηριών;
  • Διαβητικό πόδι και το αρχικό στάδιο της πολυνευροπάθειας (συστηματικές βλάβες των περιφερικών νεύρων λόγω διαβήτη);
  • Πολυνευροπάθεια(τα νεύρα που σχετίζονται με το διαβήτη).

Η λειτουργία της μεταταρσοφαλαγγικής άρθρωσης

Ειδικοί στην προσπάθεια να ακολουθήσει η χειρουργική αντιμετώπιση της νόσου με ελάχιστη μετατόπιση των οστών και ελάχιστες ουλές. Ο στόχος είναι η διόρθωση του βλαισού μεγάλου δακτύλου μόνο με τη βοήθεια της χειρουργικής επέμβασης στο μαλακό ιστό. Σήμερα είναι, δυστυχώς, δεν είναι πραγματικά δυνατό: Σύγχρονη χειρουργική χρησιμοποιεί ειδικές βίδες και εμφυτεύματα για την σταθεροποίηση των οστών.

Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική θεραπεία είναι η "άπω μετατόπιση": Κατά τη διάρκεια αυτής της επέμβασης, το 1ο δάκτυλο του ποδιού μετατοπιστεί, ξεκινώντας με το 1ο μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης ("ακραίο"). Αυτή η θεραπεία από τους ειδικούς μας πραγματοποιείται σε πνεύμονα παραμορφώσεις ή με παραμορφώσεις του ποδιού μέτρια.

Χειρουργική θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου με τη χρήση καλά ανεκτή βίδες τιτανίου συχνά δεν συνεπάγεται την εκ νέου παρέμβαση για την απομάκρυνσή τους. - Βίδες τιτανίου συνήθως δεν απαιτούν την αφαίρεση. Μετά από αυτή την επέμβαση ο ασθενής δεν αισθάνεται καμία ενόχληση.

Αυτή τη θεραπεία, οι γιατροί δίνουν στους ασθενείς με βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού ελαφριά ή μέτρια σοβαρότητα. Μια τέτοια λειτουργία εξασφαλίζει ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα με ελάχιστες ουλές.

Πώς είναι ελάχιστα επεμβατική χειρουργική θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου;

Κατά την επέμβαση, ο χειρουργός κάνει δύο μικρές τομές και στις δύο πλευρές του αντίχειρα. Λόγω μικρούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της χειρουργικής, του μαλακού ιστού που είναι σχεδόν δεν επηρεάζεται, σύμφωνα με την οποία η διαδικασία της επούλωσης του κοινού είναι μικρότερη, και το ποσοστό των επιπλοκών είναι σημαντικά μειωμένη. Στην περίπτωση της ανοικτής χειρουργικής του βλαισού μεγάλου δακτύλου, η κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική.

Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική αντιμετώπιση της νόσου δεξιά πλάγια θέση των οστών του ποδιού χρησιμοποιώντας μικρά χειρουργικά εργαλεία, όπως το οδοντικό εξοπλισμό. Στην επόμενη φάση της επιχείρησης, μέσα από μια μικρή τομή, μια συντομευμένη κοινή κάψα ανοίγει και να διαστέλλεται , επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε τον απαραίτητο χώρο για την κανονική ευθυγράμμιση του 1ου ποδιού.

Σε σύγκριση με άλλες ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, πλευρική έκδοση έχει πολλά πλεονεκτήματα: μαλακό ιστό Ζημία μειωθεί στο ελάχιστο. Λόγω της πλευρικής απελευθέρωση παλαιότερα οι ασθενείς γίνονται κινητό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, λόγω του ελάχιστου φορτίου στο μαλακό ιστό, μετεγχειρητικό οίδημα του ποδιού είναι σημαντικά χαμηλότερο από ό, μετά από άλλες χειρουργικές επεμβάσεις.

Τι θα συμβεί μετά από χειρουργική επέμβαση για βλαισού μεγάλου δακτύλου;

  • Χειρουργική θεραπεία προκαλεί μόνο μικρές τραυματισμοί μαλακών ιστών: μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα, η φυσική αντοχή των ασθενών αναρρώνει.
  • Η κινητικότητα του λειτουργούν από κοινού επανέρχεται σχεδόν αμέσως.
  • Με ένα ειδικό ορθοπεδικό Παπούτσι για τη διόρθωση του μπροστινά πόδια, ο ασθενής μπορεί αμέσως με τα πόδια στο πόδι και είναι πλήρως φορτωμένο.
  • Το υλικό με τη σταθεροποίηση, το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά την οστεοτομία, κατά κανόνα, εξακολουθεί να υφίσταται. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις για το πόδι. Εάν ο ασθενής εξακολουθεί να αισθάνεται άβολα βίδες τιτανίου αφαιρούνται σε μια διαδικασία εξωτερικών ασθενών.
14.09.2018