Βλαισότητας παραμόρφωση της κνήμης

Βλαισότητας παραμόρφωση της κνήμης χαρακτηρίζεται από μια X-σχήμα πόδια, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των μυών και των συνδέσμων. Μια παραβίαση μπορεί να είναι η αιτία της νόσου της σπονδυλικής στήλης, οι αποτυχίες των εσωτερικών συστημάτων και οργάνων.

βλαισότητας παραμόρφωση της κνήμης

Τα χαρακτηριστικά της ανάπτυξης του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Βλαισότητας παραμόρφωση της κνήμης σε παιδιά μπορεί να είναι συγγενής και επίκτητη παθολογία. Οι κύριες αλλαγές που συμβαίνουν στο γόνατο ενός παιδιού, οπτικά, θα παρατηρήσετε overextension των ποδιών και η απόκλιση φτέρνες προς τα έξω.

Οι κύριοι λόγοι για την καμπυλότητα των ποδιών και των κάτω άκρων σε παιδιά:

 • Γενετικό χαρακτηριστικό;
 • Ανωμαλία της κνήμης;
 • Η παραβίαση της ακεραιότητας των οστών και του χόνδρου;
 • Ακατάλληλη απορρόφηση των χρήσιμων στοιχείων *
 • Φλεγμονωδών ή λοιμωδών διεργασιών.
 • Σοβαρά τραύματα στα άκρα;
 • Παιδική ηλικία ραχίτιδα;
 • Το υπερβολικό σωματικό βάρος.

Υπό αυτές τις συνθήκες ελάσσονες συγγενείς ανωμαλίες στα παιδιά είναι ικανά να επιδεινώνεται, αυξάνοντας το βάθος του τόξο καμπυλότητας. Στη συνέχεια οι παθολογικές διαδικασίες των αρθρώσεων του γόνατος και της πυέλου.

Παραμόρφωση του γόνατος – η παρουσία του ένα κενό μεγαλύτερο από 5.5 cm μεταξύ της εσωτερικής πλευράς των ποδιών. Μια συγγενή ανωμαλία στα παιδιά είναι σπάνια διάγνωση, συχνά οφείλεται σε κακή ανάπτυξη του εμβρύου στο γοφό, το πόδι και την Κνήμη.

Κοινή αιτία του βλαισού μεγάλου δακτύλου των κάτω άκρων είναι ένα φυσικό ένστικτο, αναγκάζοντάς σας να ανοίξει τα πόδια της, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η ισορροπία. Μη vitiatam απόκλιση σε θέση να ξεθωριάζει για 8-10 χρόνια της ζωής ενός παιδιού.

Ασθένεια στην παιδική ηλικία παρουσιάζεται λόγω του αυξημένου φορτίου στο πόδι, portum νωρίς περιπατητές, επιτάχυνε τη διαδικασία περπάτημα το μωρό, επειδή κληρονόμησε τις αδυναμίες και την υπανάπτυξη των συνδέσμων.

Τα συμπτώματα

Βλαισού μεγάλου δακτύλου της κνήμης σε παιδιά δεν είναι μόνο τα καλλυντικά ελάττωμα, αλλά να μειώσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής. Με την ανάπτυξη της νόσου το άτομο είναι δύσκολο να μετακινηθούν, το βάδισμα είναι αδέξια, καθώς συνοδεύεται από τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • Επίμονος πόνος αισθήσεις στα άκρα;
 • Η ανεπάρκεια της ροής του αίματος – κυάνωση του δέρματος, η εμφάνιση των κιρσών;
 • Κόπωση κατά την κίνηση διαδικασίας *
 • Το οίδημα των μυών μόσχων;
 • Το ανακάτεμα πόδια, ενώ το περπάτημα.
βλαισότητας παραμόρφωση της κνήμης θεραπεία

Οφείλεται σε ακατάλληλη φόρτωση των αρθρώσεων στα παιδιά σταδιακά καταστρέφονται. Αν ο χρόνος δεν λαμβάνουν θεραπευτικά μέτρα για την εξάλειψη της νόσου, ο ασθενής θα χάσει την ικανότητά του να κινείται.

Φωτογραφία βλαισότητας παραμόρφωση της κνήμης μοιάζει με Χ-διαμορφωμένα καμπυλότητας όταν είναι αδύνατο να μειωθούν τα γόνατα. Υπάρχει μια φαινομενική μετατόπιση των αξόνων από τα άκρα και την απόσταση μεταξύ του εσωτερικού τους αστραγάλους είναι μεγαλύτερη από 5 cm

Έκταση της παράβασης

Στα πρώτα στάδια της νόσου, μια απόκλιση προς την κνήμη προς τα έξω, δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10-15 βαθμούς, η δεύτερη – περισσότερα από 15-20 βαθμούς. Σε σοβαρή καμπυλότητα της διαγνωσθεί απόκλιση έως 20 βαθμούς και άνω.

Η θεραπεία της παθολογίας

Μετά την εξέταση από παιδίατρο, την εκτέλεση ακτίνας x των ποδιών σε δύο προβολές της η διάγνωση της νόσου. Να προσδιορίσει τις αιτίες του στελέχους μπορεί να χρειαστεί ένα υπερηχογράφημα, εξετάσεις αίματος, τον έλεγχο της εργασίας των νεφρών.

Αρχές της θεραπείας της βλαισότητας παραμόρφωση της κνήμης σε παιδιά και ενήλικες:

 • Να εξαλείψει τα επώδυνα συμπτώματα αποδίδονται σε ορθοπεδικό εκδηλώσεις – χρησιμοποιεί διορθωτικό τοποθέτηση, στερέωση ελαστικών, ορθοπεδικά παπούτσια. Είναι σημαντικό ότι το πίσω ελαστικό και ανθεκτικό, τακούνι όχι λιγότερο από 5 mm, ευρύ toe box, εξατομικευμένο πέλμα;
 • Για να σταθεροποιήσει το κοινό και να ενισχύσει το μυ κορσέ του παιδιού απαιτείται θεραπευτικό μασάζ – τουλάχιστον 20 συνεδρίες σε ένα μήνα, η ένταση των επιπτώσεων από την κατεστραμμένη ζώνη αυξάνει σταδιακά, χρησιμοποιώντας τεχνικές χαϊδεύοντας, τριβή, τη δόνηση, που τρυπά, που τρίβει το pizzicato κινήσεις;
 • Φυσικοθεραπευτικής επίδραση – διέγερση της πελματιαία τους μυς, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, υποστηρίζεται από τη φυσιολογική θέση των ποδιών, ενώ κινείται;
 • Θεραπευτικές ασκήσεις – τον αριθμό των ασκήσεων, και την κανονικότητα καθορίζεται από το γιατρό. Όταν βλαισότητας δυσμορφία στα πόδια και τους αστραγάλους σε παιδιά που ασκείται στην κάμψη και την επέκταση των αστραγάλων, περιστρέψτε τα πόδια σας σε μια στιγμή, να καταλάβει και να κρατήσει τα δάχτυλα των μικρών αντικειμένων, κατάληψη στα ισχία του, το περπάτημα στην εαρινή πλευρά του ποδιού.

Σε προχωρημένες περιπτώσεις, κατά τη διόρθωση της παθολογίας των συντηρητικές μέθοδοι αποτυγχάνουν, η χειρουργική επέμβαση θα πρέπει να προγραμματιστεί – οστεοτομία. Αφαιρείται το μέρος του μηριαίου οστού, σε άλλα μέρη συγκολλημένα. Χρησιμοποιείται μετά συμπίεσης-διάτασης οστεοσύνθεση: για να ρυθμίσετε τη συσκευή Elizarova, για να σχηματίσουν τη σωστή γωνία μεταξύ των οστών του ποδιού και της κνήμης.

Μετά την επέμβαση, 2-3 μέρες είναι ψύξη και αναλγησία από το χειρουργημένο πόδι για να περπατήσει, ο ασθενής έχει ανατεθεί ένα ειδικό Γουόκερ, και αργότερα πατερίτσες.

Επιπλοκές μετά την επέμβαση είναι σπάνιες – μπορεί να είναι η αιμορραγία οφείλεται σε περικοπές των αιμοφόρων αγγείων, η ένταξη δευτερογενή λοίμωξη, έντονο πόνο κατά το περπάτημα.

Μέσα από τη λειτουργία, είναι δυνατόν να επιτευχθεί ένα άριστο αποτέλεσμα, αν και ίσως υποτροπής της νόσου – κατά την απουσία εφαρμογής των προληπτικών μέτρων, υπερβολική καταπόνηση των κάτω άκρων.

Χειρουργική επέμβαση κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία, συνήθως δεν χρησιμοποιείται, πιο συχνά εμφανίζεται σε ηλικιωμένους, όταν η κάμψη της κνήμης συνοδεύεται από φλεγμονώδεις διεργασίες, άφθονη πρήξιμο, έλλειψη συντονισμού.

Πρόληψη

Είναι δυνατόν να αποτρέψει βλαισότητας παραμόρφωση από την κνήμη. Για να κάνετε τα πόδια του παιδιού φυσιολογικά σωστή ανάπτυξη, είναι σημαντικό να κορεστεί η διατροφή του μωρού χρήσιμα θρεπτικά συστατικά, δίνουν επιπλέον βιταμίνη D για να αποφευχθεί η ραχίτιδα.

Στα πρώτα βήματα του μωρού για να αγοράσει ποιότητας παπούτσια, για να αποφύγετε το υπερβολικό φορτίο στο μηριαίο οστό και την κνήμη σε ηλικία 7 μηνών. Είναι ωφέλιμο να κάνετε ένα χαλαρωτικό μασάζ, ιαματικά λουτρά, με την προσθήκη εκχύλισμα πεύκου, αφέψημα των φαρμακευτικών φυτών.

Θετική επίδραση σχετικά με την εγκατάσταση των ποδιών:

βλαισότητας παραμόρφωση της κνήμης ασκήσεις
 • Το κολύμπι?
 • Ποδηλασία *
 • Σκι, skateboarding;
 • Το παιχνίδι του ποδοσφαίρου;
 • Αναρρίχηση τις σκάλες, τους τοίχους.

Στη θερμή περίοδο του έτους είναι χρήσιμο να περπατάτε ξυπόλητοι στο γρασίδι, χαλίκι, άμμος, χώμα. Είναι σημαντικό να αποφύγετε την υποθερμία ή υπερθέρμανση των άκρων, έτσι ώστε να μην επιδεινώσει την ασθένεια.

Στο παραμικρό σημάδι καμπυλότητας, είναι σημαντικό να ζητήσουν βοήθεια στο γιατρό – αυτο-θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε αναπηρία και το θάνατο (η ανάπτυξη της θρομβοφλεβίτιδα, καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης, διαταραχές των εσωτερικών συστημάτων και οργάνων).

Έγκαιρη θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου των κάτω άκρων σας επιτρέπει να αποφύγετε τη χειρουργική επέμβαση, την εξάλειψη της κούρασης, τραυματισμών των ποδιών, προβλήματα με το κινητικο συστημα.

14.09.2018