Μια σειρά από ασκήσεις για τα πόδια με βλαισού μεγάλου δακτύλου, σε ένα παιδί

Ασκήσεις βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά είναι μια αποτελεσματική μέθοδος που συμβάλλει στην αποκατάσταση της σωστής μορφής των ποδιών και την επιτυχή καταπολέμηση της νόσου. Πώς φυσικοθεραπεία στο valguse σε νέους ασθενείς; Τι ασκήσεις θα είναι πιο αποτελεσματική και αποδοτική;

βλαισού μεγάλου δακτύλου

Συνοπτική περιγραφή της νόσου

Βλαισότητας πόδι είναι μια παραμόρφωση του ποδιού κατά την οποία η τσέπη τακούνι και τα δάχτυλα απορριφθεί προς τα έξω. Σε αυτή την περίπτωση η καμπυλότητα είναι η εσωτερική και η καμάρα του ποδιού είναι πολύ μειωμένη. Τα παιδιά με βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού, γρήγορα να πάρετε κουρασμένοι, ενώ το περπάτημα, έχουν ένα ακανόνιστο βάδισμα, τα χαμηλότερα πόδια σε σχήμα χ. Επιπλέον, το παιδί που πάσχει από αυτή τη διαταραχή, ιδιαίτερα επιρρεπείς στην ανάπτυξη πλατυποδία, αρθρίτιδα, αρθροπάθεια και διάφορες κοινές παραμορφώσεις.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πόδια λίγο ασθενής μπορεί να παραμορφωθεί ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του μυϊκού τους συνδέσμους, τραυματικές κακώσεις, ραχίτιδα, της πολιομυελίτιδας και άλλων δυσμενών εξωτερικών παραγόντων.

Επίσης, βλαισότητας παραμόρφωση μπορεί να έχουν μια έμφυτη φύση, όταν το παιδί ποδιών κάμψεις κατά την περίοδο της προγεννητικής ανάπτυξης που συνήθως συνδέεται με ένα περίπλοκο εγκυμοσύνη.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από τους λόγους, με βλαισότητας παραμόρφωση των ποδιών με τα μικρά παιδιά πρέπει να πολεμήσουμε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι γιατροί συνιστούν για τους σκοπούς αυτούς, τεχνικές όπως το μασάζ και φυσιοθεραπεία.

Ποια είναι η χρήση ιατρική γυμναστική σε valguse;

Ειδικά σχεδιασμένο σωματικές ασκήσεις με βλαισότητας εγκατάσταση σταματήσει αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των πολύπλοκων θεραπεία με στόχο την καταπολέμηση αυτής της ασθένειας.

Ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπευτική άσκηση για τη θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου σε νέους ασθενείς. Αυτό είναι επειδή το οστό, χόνδρο και κοινών ιστών του παιδιού είναι μαλακό, ελαστικότητα είναι πολύ καλή και επιδέχονται διόρθωση. Σημειώστε ότι τα θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιτευχθεί με τακτική και συστηματική προσέγγιση.

Φυσικά, οι νεότεροι τον ασθενή, τόσο πιο εύκολο θα είναι να διορθώσει την υπάρχουσα παραμόρφωση.

Επεξεργασία φυσικής γυμναστικές ασκήσεις σε βλαισού μεγάλου δακτύλου μπορεί να επιτύχει τα ακόλουθα θεραπευτικά αποτελέσματα:

 • εξάλειψη του πόνου;
 • αφαιρεί το αίσθημα βάρους και δυσφορία, μεταφρασμένη στα κάτω άκρα;
 • διόρθωση της βάδισης;
 • πρόληψη της περαιτέρω εξέλιξης της παθολογικής διαδικασίας;
 • πρόληψη της πόδια και άλλα χαρακτηριστικά βλαισότητας επιπλοκές;
 • ενίσχυση των συνδέσμων και των μυών ομάδες *
 • διόρθωση του σχήματος του ποδιού και καθιστώντας την ανατομικά σωστή.
 • εξομάλυνση των διαδικασιών της κυκλοφορίας του αίματος στο μυϊκό ιστό δομές *
 • εξάλειψη του πρηξίματος.

Για μέγιστο αποτέλεσμα, οι ειδικοί συστήνουν ότι οι γονείς επισκεφτείτε με το παιδί θεραπευτική φυσική αίθουσα διδασκαλίας τουλάχιστον δύο φορές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και να εξασκηθείτε στο σπίτι, με το Τσαντ κάθε μέρα. Σε αυτή την περίπτωση, η θετική επίδραση της γυμναστικής δεν θα κρατήσει την ίδια ώρα εδώ και θα είναι σταθερή.

βλαισότητας

Ένα βασικό σύνολο από προτεινόμενες ασκήσεις

Ασκήσεις βλαισού μεγάλου δακτύλου, με στόχο κυρίως την ενίσχυση της μυϊκές ομάδες των ποδιών. Για τους νέους ασθενείς, ιδιαίτερα προτείνουμε το εξής απλό, αλλά πολύ αποτελεσματικές ασκήσεις:

 1. Το περπάτημα εναλλάξ με τακούνια, και στη συνέχεια στις μύτες των ποδιών (ιδιαίτερα αποτελεσματική όταν η παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού).
 2. Ισοπαλία με κιμωλία μια ευθεία γραμμή και να ζητήσει από το παιδί σας μερικές φορές για να περάσει σε αυτό (για μεγαλύτερα παιδιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "νοητή γραμμή).
 3. Κάμψη και έκταση των δακτύλων.
 4. Καταλήψεις.
 5. Οι πλαγιές προς το πόδι. Όταν το πόδι λίγη υπομονή χρειάζεται για να είναι ομαλή.
 6. Το περπάτημα στην εξωτερική άκρη του ποδιού. Τα πόδια πρέπει να είναι ελαφρώς αποδείχθηκε.
 7. Χαϊδεύοντας με το ένα πόδι από την επιφάνεια της με το άλλο πόδι.

Οι παραπάνω ασκήσεις είναι βασική, στοιχειώδης, το οποίο θα πρέπει να εκτελούνται καθημερινά, με κάθε άσκηση για 1.5-2 λεπτά. Τέτοιες ασκήσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για θεραπευτικούς αλλά και για προφυλακτικούς σκοπούς (ειδικότερα, να αποφευχθεί η ανάπτυξη πλατυποδία).

Πρόσθετες ασκήσεις

Το ακόλουθο σύνολο γυμναστικές ασκήσεις σε βλαισού μεγάλου δακτύλου του λεωφορείου είναι κάπως πιο περίπλοκη, ωστόσο, με τη βοήθεια των γονιών τους θα ξεπεράσει ακόμη και το μικρότερο ασθενή:

 1. Ζητήστε από το παιδί να καθίσει σταυροπόδι. Πάρε το χέρι του. Περαιτέρω, το παιδί πρέπει σιγά-σιγά να αυξηθεί και να πέσει στο πάτωμα. Μετά από μερικές επισκέψεις θα πρέπει να επαναλάβετε την άσκηση, με μια αλλαγή του ποδιού, που βρίσκεται στο κάτω μέρος.
 2. Ζητήστε από το παιδί να ξαπλώσει ανάσκελα και τεντώστε τα χέρια σας στο πάτωμα. Μεταξύ των σταματήσει το παιδί να επισυνάψετε μια μικρή μπάλα και να του ζητήσω να ρίξει ένα παιχνίδι, χρησιμοποιώντας τα πόδια μου. Συνήθως, τα παιδιά αυτό το παιχνίδι είναι πολύ παρόμοια.
 3. Βάλτε στο πάτωμα ένα μαντήλι και να ζητήσει από το παιδί να συγκεντρώσει μόνο με το ένα πόδι δάχτυλα των ποδιών.
 4. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να ξαπλώσει στην πλάτη σας και τα πόδια σας για να εκτελέσει την κίνηση, όπως το ποδήλατο. Ο αριθμός των επαναλήψεων από το 10 έως το 15.
 5. Ρωτήστε έναν νεαρό ασθενή να απεικονίσει ένα "fan", καθώς αυτή εξαπλώνεται ευρέως τα δάχτυλα των ποδιών. Η άσκηση πρέπει να επαναλαμβάνεται για 10 φορές.
 6. Κάθισμα το παιδί σε μια καρέκλα, τα πόδια του, βάλτε μια μικρή λαστιχένια μπάλα και να ζητήσει από το παιδί να κυλήσει το παιχνίδι πόδια. Η βέλτιστη διάρκεια της άσκησης είναι 5 λεπτά.
 7. Ζητήστε από ένα παιδί να το παίξεις, αλλά μόνο για να χειροκροτήσει αυτή, δεν παλάμες και τα πόδια.
 8. Να πάρει ένα παιδί και ζητήστε του να φέρει τα πόδια μαζί. Επαναλάβετε 10 έως 15 φορές.
 9. Βάλτε στο πάτωμα ένα ευρύ ραβδί και να ζητήσει από το παιδί recumbo, στέκεται στο stick. Η συνιστώμενη διάρκεια της άσκησης είναι 3 έως 5 λεπτά.
 10. Να ζητήσει από το παιδί να ξαπλώσει πίσω, τεντώστε τα πόδια σας προς τα εμπρός και εναλλάξ τους λυγίσει τον αστράγαλο. Για να το κάνετε 10 επαναλήψεις για κάθε πόδι.

Αυτό το σύνολο των ασκήσεων, οι ειδικοί συστήνουν να το εκτελέσει δύο φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, και να επιτευχθεί το μέγιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα, είναι επιθυμητό να γίνει η μικρή ασθενής μασάζ ποδιών.

το περπάτημα

Τα οφέλη από το περπάτημα για την υγεία

Το περπάτημα είναι μια σημαντική στιγμή στον αγώνα κατά της βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού σε παιδιά. Και πάμε για τα παιδιά συνιστάται για την υφή, ανώμαλες επιφάνειες. Για τους σκοπούς αυτούς, οι γονείς των νεαρών ασθενών, θα πρέπει να αγοράσετε ένα ειδικό ορθοπεδικό μαξιλάρι. Αλλά μπορείτε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μόνοι τους, απλά consuerunt σε ύφασμα μεγάλα κουμπιά.

Το καλοκαίρι, προσπαθήστε να κρατήσετε το μωρό σας, όπως πολλοί περπάτησαν ξυπόλητοι στο γρασίδι, pesochek ή βότσαλα. Εάν έχετε ένα υπόλοιπο στη θάλασσα, να συγκεντρώσει όσες πέτρες, θα είναι χρήσιμο να κάνουμε ζεστά ποδόλουτρα με την επίδραση του επιπλέον διέγερση.

Το χειμώνα μπορείτε απλά ψεκάστε στο πάτωμα του διαμερίσματος, τα μπιζέλια ή grits και να προσφέρουν στο παιδί μια προσπάθεια. Όλα αυτά θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην ενίσχυση των μυϊκών ομάδων των ποδιών, αυξάνει την ευαισθησία των ποδιών, επιπλέον, η αποτελεσματικότητα της φυσικής αγωγής θα βοηθήσει να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης.

Πώς να το κάνουμε γυμναστική

Ο βασικός κανόνας στην ιατρική γυμναστική είναι η τακτική και συστηματική ασκήσεις. Ωστόσο, για να εξηγήσεις σε ένα μικρό παιδί, η ανάγκη της πρακτικής μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ δύσκολο. Έτσι, προσπαθήστε να εμπνεύσει ένα μικρό ασθενή με τη διαδικασία της φυσιοθεραπείας, της κατάρτισης σε ένα διασκεδαστικό τρόπο. Πολλά παιδιά μιμούνται τους γονείς τους, έτσι ώστε το παιδί θα είναι πολύ πιο πρόθυμοι να ασχοληθεί με τη μαμά ή τον μπαμπά, κάνει ό, τι κάνουν άσκηση.

Προσπαθήστε να κάνετε στην επιδίωξη της μέγιστης ποικιλομορφία, περιοδικά αλλάζει τις ασκήσεις, είναι σημαντικό ότι ο νεαρός ασθενής ασκήσεις δεν βαριούνται. Αν το μωρό είναι πολύ κουρασμένος, καλό θα ήταν να σταματήσετε την άσκηση και να συνεχίσετε αργότερα.

Πρόσθετες συστάσεις

Παρά τα υψηλά επίπεδα της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας των θεραπευτικών ασκήσεων, μόνο ασκήσεις για την ολοκληρωτική ήττα της βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού, το παιδί μπορεί να μην είναι αρκετά, ειδικά αν η ασθένεια είναι σοβαρή, σε προχωρημένο στάδιο. Να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης, ακολουθώντας τις παρακάτω απλές οδηγίες:

 1. Σήκωσε το παιδί με την ποιότητα, άνετα παπούτσια με ορθοπεδικά πέλματα.
 2. Να κάνει το μωρό ζεστό ποδόλουτρο με την προσθήκη του πεύκου βελόνες ή το αλάτι της θάλασσας. Τέτοιες θεραπείες βοήθεια για την εξάλειψη της έντασης στην περιοχή της μυϊκές ομάδες και αρθρώσεις του ποδιού.
 3. Τα μαθήματα συνδυάζουν τη φυσική θεραπεία με μασάζ, το οποίο συνιστάται να γίνεται τακτικά.
 4. Συνθέτοντας μια σειρά από ασκήσεις, θα πρέπει να συμβουλευτείτε με έναν ειδικό.
 5. Καλή επίδραση δώσει μαθήματα σε τέτοια αθλήματα όπως το κολύμπι και ασκήσεις στον τοίχο μπαρ.
αποτελέσματα από την άσκηση

Όσο για την πρόληψη αυτής της ασθένειας, εμποδίζουν την ανάπτυξη του βλαισού μεγάλου δακτύλου, σε ένα παιδί θα βοηθήσει τον προγραμματισμό της εγκυμοσύνης και τακτικές επισκέψεις σε ειδικό κατά τη διάρκεια της περιόδου αναμονής για το μωρό. Επιπλέον, δεν συνιστάται να αρχίσετε να βάλει τα πόδια σε ένα μωρό που δεν έχει ακόμη φτάσει την ηλικία των οκτώ µηνών. Παρακολουθήστε το βάρος σας και την ανάπτυξη του παιδιού: τα επιπλέον κιλά και το χαμηλό σωματικό βάρος, επίσης, είναι παράγοντες που προκαλούν την ανάπτυξη του βλαισού μεγάλου δακτύλου.

Πότε να περιμένουμε θετικά αποτελέσματα;

Με μια συστηματική προσέγγιση για τη φυσική θεραπεία και η αυστηρή τήρηση των συστάσεων των εμπειρογνωμόνων, τα πρώτα αποτελέσματα γίνονται ορατά ήδη μετά από μια εβδομάδα των μαθημάτων. Τα παιδιά είναι πιο εύκολο να περπατήσει αφαιρεθεί πόνο και δυσφορία. Για να καθοριστεί η διάρκεια της θεραπείας είναι δύσκολη γιατί εξαρτάται από το στάδιο της παθολογικής διαδικασίας και τα επιμέρους χαρακτηριστικά του το μωρό.

Η πιο έντονη αποτελέσματα θεραπευτικές ασκήσεις για τα πόδια στο valguse δίνει μετά από ένα έτος από την τακτική, συστηματική εκπαίδευση.

Φυσική θεραπεία για valguse στα παιδιά είναι μια αποδεδειγμένη αποτελεσματική τεχνική που μπορεί να εξαλείψει τα σημάδια από πίεση και να σταματήσει την περαιτέρω ανάπτυξη της παθολογικής διαδικασίας. Για να επιτευχθεί η μέγιστη θετικά αποτελέσματα, συνιστάται να συνδυάσετε τις ασκήσεις με το θεραπευτικό μασάζ και φορούν ορθοπεδικά παπούτσια.

17.09.2018