Χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσετε κάλους στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού

Όταν δείτε το κόκκαλο στο πόδι του μια έγκαιρη προσφυγή σε ορθοπεδικό σας επιτρέπει να διορθώνετε την παραμόρφωση με συντηρητικές μεθόδους

Δυστυχώς, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι να δώσουν προσοχή σε αλλαγές στο πόδι πριν από την εμφάνιση των συμπτωμάτων του πόνου, και ο γιατρός είναι αναγκασμένος να παραδεχτεί ότι η κατάσταση είναι σε λειτουργία, και μόνο η αφαίρεση των οστών στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού μπορεί να διορθώσει την παθολογία (χειρουργική επιτρέπει όχι μόνο να απαλλαγούμε από τον πόνο και να αποτρέψει την εξέλιξη της νόσου, αλλά και να αποκαταστήσει την καμάρα του ποδιού).

Οι τύποι χειρουργική θεραπεία του κάλους στα πόδια

Λειτουργία

Χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει τα κόκκαλα στο πόδι λαμβάνει χώρα μετά πρόσθετων διαγνωστικών, η οποία σας επιτρέπει να υπολογίσετε με ακρίβεια το βαθμό της παραμόρφωσης, να προσδιορίσει συνοδά νοσήματα και ασθένειες.

Η επιλογή της χειρουργικής τεχνικής (υπάρχουν περίπου 100 διαφορετικούς τρόπους) επηρεάζεται από:

 • τύπος παραμόρφωση;
 • η κατάσταση των οστών και των μαλακών ιστών το συγκεκριμένο ασθενή;
 • η παρουσία συστηματικών νοσημάτων.

Όσο για την αφαίρεση των οστών των ποδιών χρησιμοποιούνται σήμερα στις περισσότερες περιπτώσεις, λιγότερο τραυματικές τεχνικές και τα σύγχρονα αναισθητικά, η ηλικία του ασθενούς δεν επηρεάζει την επιλογή της μεθόδου της χειρουργικής επέμβασης.

Πιθανή εφαρμογή:

 • Οστεοτομία, το οποίο χρησιμοποιείται στις περισσότερες περιπτώσεις ως η πιο αποτελεσματική μέθοδος. Σε οποιοδήποτε τύπο οστεοτομία κατά τη διάρκεια της χειρουργικής στο παραμορφωμένο από κοινού χωρισθεί ιστού, των οστών τέμνει (εγκάρσια πιο κοντά στο καρφί, ή στο άλλο άκρο, Z-σχήμα ή κατά μήκος της κύριας φάλαγγας), θραύσματα οστών έχουν εγκατασταθεί στη σωστή θέση και να καθοριστεί με κλιπ ή ειδικές βίδες.
 • Αρθρόδεση. Αυτό το είδος της χειρουργικής επέμβασης γίνεται σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, δεδομένου ότι ο κυριότερος σκοπός της επιχείρησης: η δημιουργία μια σταθερή σχέση που δεν σας επιτρέπουν να επαναφέρετε πλήρως το πόδι. Η ένδειξη για αυτό το είδος της χειρουργικής επέμβασης είναι κατεστραμμένο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού κοινού που δεν μπορούν να επιστραφούν στη σωστή θέση χρησιμοποιώντας οστεοτομία. Μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης κατά την επέμβαση αφαιρείται και τα οστά ενώνονται μεταξύ τους. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι που προκύπτουν μετά την άσκηση πόνου, καύσου στο σημείο της συμφύσεις, καθώς και την ανάγκη να φορούν ορθοπεδικά παπούτσια.
 • Arthroplasties Εκτομή, η οποία αφαιρεί μέρος της αρθρικής επιφάνειας. Έτσι μεταξύ των τμημάτων του οστού είναι κοίλη, η οποία είναι στην διαδικασία επούλωσης συμπληρώνει συνδετικού ιστού (σχηματίζοντας έτσι μια ψεύτικη ένωση). Πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας του ποδιού, αυτή η λειτουργία δεν.
 • Η διόρθωση του εγκάρσια καμάρα του ποδιού. Σε αυτό το είδος της χειρουργικής επέμβασης είναι να προσαρμοστεί, δεν αρθρώσεων και των οστών και των μαλακών ιστών γύρω από τις προβληματικές περιοχές. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, με τον αντίχειρα στον 1ο μετατάρσιο οστό είναι μεταμοσχευθούν τένοντες των προσαγωγούς μυς του αντίχειρα, ο μυς παύει να κρατήσει το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού στο παρέκκλινε θέση, η γωνία μεταξύ των οστών του ποδιού αλλαγή, και η καμάρα του ποδιού επανέρχεται στην κανονική του μορφή. Η μέθοδος είναι αποτελεσματική στα πρώτα στάδια της νόσου.
 • Exostectomy, η οποία αφαιρεί το εξόγκωμα (μέρος του μεταταρσίου κεφάλι), και των μαλακών ιστών γύρω από την προσβεβλημένη άρθρωση. Βάδισης μετά τη λειτουργία θα αποκατασταθεί, πόνος εξαλείφεται, αλλά υποτροπές.

Κοινές τεχνικές

Χειρουργός

Λειτουργία στα οστά του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, διασχίζοντας το οστό είναι πιο συχνά εκτελούνται χρησιμοποιώντας τη μέθοδο:

 • Κασκόλ-οστεοτομία. Χρήση με μετρίως σοβαρή βλαισού μεγάλου δακτύλου. Σας επιτρέπει να μετατοπίσει στη διαμήκη κατεύθυνση και να περιστρέψετε ένα μέρος του μεταταρσίου κεφάλι, να επιμηκύνει ή να συντομεύσει το πρώτο μετατάρσιο οστό, να μετατοπίσει τα θραύσματα των οστών, με αποτέλεσμα την επίτευξη μεγαλύτερης αναλογικότητας του κοινού και να μειώσει την καταπόνηση της άρθρωσης και το εσωτερικό μέρος του ποδιού. Καλά αποτελέσματα η μέθοδος δίνει, σε συνδυασμό με τη διόρθωση των μαλακών ιστών.
 • Οστεοτομία του Austin/Chevron, η οποία είναι μια V-shaped διασταύρωση από το πρώτο μετατάρσιο οστό. Ισχύει και στην περίπτωση ήσσονος σημασίας βλαισού μεγάλου δακτύλου, σας επιτρέπει να μετατοπίσει την κεφαλή του μεταταρσίου οστού στο 1/2 του πλάτους της (η μετατόπιση του περισσότερο από το 1/2 του πλάτους των οστών είναι απαραίτητο για τα οστά τήξης σταθερότητα δεν μπορεί να είναι αρκετό).
 • Οστεοτομία Akin, η οποία πραγματοποιείται στην κύρια φάλαγγα (στο επίπεδο της εγγύς δίπλα στο επιφύσεων των μακρών οστών). Συνοδεύεται από χειρόγραφη διόρθωση του βλαισού μεγάλου δακτύλου. Των οστών πέρασε παράλληλα με το μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης και το νύχι του μεγάλου δακτύλου, σφηνοειδή κομμάτι αφαιρείται.

Χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσετε κάλους στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, αλλά μπορεί επίσης να προκύψει:

 • Σύμφωνα με τη μέθοδο του Vale (πλάγια μεταταρσίου οστεοτομία μικρών οστών). Σας επιτρέπει να μετατοπίσει τα οστά προς το κέντρο κατά τη διαμήκη κατεύθυνση, επιστρέφει την κεφαλή του μεταταρσίου οστού στην κανονική της θέση και βοηθά να αποβάλει το malleus informibus παραμόρφωση των δακτύλων.
 • Σύμφωνα με τη μέθοδο της Schede-Μπράντες (περιφερειακή εκτομή του έσω καμπυλότητα του οστού (εξόστωση')). Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αφαιρεθεί το κόκαλο σχετικά με την πλευρική επιφάνεια του 1ου μεταταρσίου οστού και το εγγύς τμήμα του εγγύς φάλαγγα του αντίχειρα, επάλληλα κλειδώματος πόδι σε μια συγκεκριμένη θέση γύψο νάρθηκες, και στη συνέχεια, για 2 εβδομάδες έλξης για το καρφί φάλαγγα του αντίχειρα.

Ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα δίνει την επέμβαση για την αφαίρεση των οστών των ποδιών με τη μέθοδο της Vreden-Μαγιονέζα (για να αφαιρέσετε την κεφαλή του 1ου μεταταρσίου οστού μαζί με το εφάπαξ), ωστόσο, λόγω της αποβολής του την κύρια βάση μαξιλάρι του ποδιού κατά το περπάτημα μετά το χειρουργείο υπάρχει παραβίαση της υποστήριξης του ποδιού.

Αφαίρεση του κάλους στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, σύμφωνα με τη μέθοδο της Calcina (από τη διασταύρωση των οστών με την περιστροφή της κεφαλής του 1ου μεταταρσίου) και την τραπεζοειδή σφήνα εκτομή του 1ου μεταταρσίου οστού με τη μέθοδο της Μπομ και Reverdens δεν είναι σωστή η έσω απόκλιση του 1ου μεταταρσίου οστά και να αποκαταστήσει την καμάρα του ποδιού, συχνά συνοδεύεται από υποτροπές.

Ο ασθενής μπορεί να προσφερθεί επανορθωτικής χειρουργικής, με στόχο την διόρθωση αρκετές από τις συνιστώσες της παραμόρφωσης:

 • Μέθοδος Kramarenko και ιππότες, το οποίο μετά την επέμβαση, σύμφωνα με τη μέθοδο της Schede-Μπράντες για να διορθώσετε τα έσω απόκλιση του 1ου μεταταρσίου οστού περιφερικά προς το planetinvader κοινή γίνεται εγκάρσια οστεοτομία, και το προκύπτον σχήμα σφήνας κενό βαθμολογία που παράγεται από προηγουμένως απομακρυσμένα τμήματα του οστικού μοσχεύματος. Από ταινία Mylar που σχηματίζεται από τον εγκάρσιο σύνδεσμο του ποδιού, η οποία κατέχει το 1ο μετατάρσιο οστό στη σωστή θέση (ταινία ραμμένη στις άκρες του κάψουλες του 1 ου και 5 ου μεταταρσιοφαλαγγικών αρθρώσεων). Μετά από χειρουργική επέμβαση στο πόδι για 4-5 εβδομάδες σε ένα γύψινο επίδεσμο.
 • Η λειτουργία του Κέικ και Eremenko, στην οποία τα οστά δεν επικαλύπτονται, όπως το ελάττωμα απομακρύνεται από την αφαίρεση του 1ου planetinvader κοινό. Εγκάρσιο σύνδεσμο του ποδιού σχηματίζεται από τους τένοντες της μακράς εκτεινόντων του 4ου δακτύλου του ποδιού.
 • Λειτουργία με τη μέθοδο του CITO, η οποία συνοδεύεται από το σχηματισμό των εγκάρσιων συνδέσμων του ποδιού του ταινία Mylar με τη μορφή των οκτώ για Klimov.

Εάν είναι απαραίτητο ένα endoprosthesis, στην οποία το παραμορφωμένο από κοινού είναι εντελώς αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί με τεχνητό.

Πώς είναι η καταστροφή του οστού στο πόδι

Πόδια

Επί του παρόντος, να αφαιρέσει τα οστά των ποδιών είναι δυνατόν με ένα ελάχιστο της ζημίας από:

 • Ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, όπου η τομή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 mm (με σημαντική πίεση – 10 mm). Χειρουργικές επεμβάσεις (διασταύρωση των οστών και η μετατόπιση των μερών του) γίνονται μέσα από αυτή την μικρή τομή κάτω από τον έλεγχο των ακτινογραφιών. Τα πλεονεκτήματα της ελάχιστα επεμβατικής οστεοτομία περιλαμβάνει μια σύντομη περίοδο ανάκαμψης και σχεδόν ανεπαίσθητες ουλές, τον πόνο και τον κίνδυνο των επιπλοκών είναι ελάχιστη. Ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις δεν απαιτούν Γενική αναισθησία (τοπική ή επισκληρίδιο), αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με ένα ήπιο στέλεχος του αντίχειρα.
 • Λέιζερ που επιτρέπει σε σας για να αφαιρέσετε το κόκκαλο με πολύ λεπτές στρώσεις, διατηρώντας έτσι την κινητικότητα της άρθρωσης. Την περίοδο αποκατάστασης είναι μικρότερη από ό, τι όταν χρησιμοποιείτε την παραδοσιακή έτοιμος για την εγχείρηση (το τρυπάνι, κατσαβίδι βελόνα σφιγκτήρας). Λέιζερ αφαίρεση των οστών των ποδιών χρησιμοποιείται όταν ο ασθενής έχει και άλλες παραμορφώσεις του άκρου ποδός και των επιπλοκών του βλαισού μεγάλου δακτύλου.

Πρόσβαση κατά τη διάρκεια της λειτουργίας μπορεί να είναι:

 • να ανοίξει (το ύφασμα κόβεται στο κόκκαλο με το νυστέρι, ο χειρουργός από τη visual αναθεώρηση ελέγχει τη διαδικασία της διόρθωσης);
 • κλειστό (οι χειρισμοί εκτελούνται μέσω μιας μικρής τομής, έλεγχος διενεργείται από x-ray).

Η αφαίρεση των οστών των ποδιών με λέιζερ, που αλέθει τα χτυπήματα με το πόδι για να ολοκληρωθεί η σύγκριση με την πλαϊνή επιφάνεια του ποδιού, η οποία γίνεται μέσω μιας μικρής τομής. Αφαίρεση του οστού με τη βοήθεια λέιζερ που ξαναέρχεται στην επιφάνεια συνοδεύεται από:

 • exostectomy;
 • οστεοτομία;
 • αρθροπλαστική με διέκπριση.

Τα πλεονεκτήματα της αφαίρεσης λέιζερ του βλαισού μεγάλου δακτύλου περιλαμβάνουν:

 • απολύμανση πληγών κάτω από την επίδραση του λέιζερ, η οποία μειώνει τον κίνδυνο της λοίμωξης στο ελάχιστο;
 • ελάχιστη απώλεια αίματος, λόγω του μικρού μεγέθους της τομής, μέσω των οποίων ο χειρισμός πραγματοποιείται;
 • καμία επίδραση στις γύρω ιστών;
 • γρήγορη ανάκαμψη *
 • όσο μικρότερη είναι η διάρκεια της πράξης (διαρκεί 1 ώρα, ενώ για την αφαίρεση των εξογκωμάτων παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση διαρκεί περίπου 2 ώρες);
 • δεν χρειάζεται να φορούν ένα νάρθηκα.

Αφαιρέστε τα κόκκαλα στο πόδι, με οποιαδήποτε μέθοδο αποτελείται από διάφορα στάδια. Συχνά κατά τη διάρκεια της λειτουργίας:

 • Στην εσωτερική πλευρά της φάλαγγας του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, η τομή γίνεται.
 • Είναι ο θύλακας της άρθρωσης (τομή από την κάψα της πρώτης μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης).
 • Εκτελείται εκτομή του οστού καμπυλότητας (διαγραφή κώνους).
 • Κόψτε το πρώτο μεταταρσίου οστού (οστεοτομία εκτελείται).
 • Ο χειρουργός repositions τα θραύσματα οστών της κνήμης με την αλλαγή του άξονα της παραμορφωμένης περιοχή.
 • Το οστό είναι σταθερό με το τιτάνιο βίδες ή συνδετήρες.
 • Κάψα και η τομή ράβεται.
 • Για να αποκτήσετε πρόσβαση αποστειρωμένο επίδεσμο.
 • Η στάση είναι που εφαρμόζονται για τον καθορισμό επίδεσμο ή γύψο (ανάλογα με το είδος της επιχείρησης).

- Βίδες τιτανίου, ελλείψει ταλαιπωρία δεν έχει αφαιρεθεί.

Αντενδείξεις

Το fix

Παρόλο που η εγχείρηση στο πόδι του για να αφαιρέσει το κόκαλο γίνεται συνήθως με τη χρήση ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών, υπάρχουν μια σειρά από αντενδείξεις για τη συμπεριφορά του. Η χειρουργική επέμβαση αντενδείκνυται σε:

 • θρόμβωση, η οποία συνοδεύεται από φλεγμονή των φλεβών και την πήξη του αίματος;
 • ο διαβήτης, η παχυσαρκία;
 • καρδιαγγειακή ανεπάρκεια;
 • παραβίαση της κυκλοφορίας των ιστών του ποδιού;
 • παθήσεις μυοσκελετικού συστήματος.

Αφαίρεση του οστού στο πόδι με ένα λέιζερ ουσιαστικά δεν έχει αντενδείξεις, ωστόσο, πριν από τη διαδικασία είναι απαραίτητη προεγχειρητική εξέταση.

Προετοιμασία για τη χειρουργική επέμβαση

Για να μπορέσετε να αφαιρέσετε τα οστά των ποδιών, πρέπει να έχουν μια εμπεριστατωμένη διάγνωση, που επιτρέπει να εντοπιστούν όλα τα foot παθολογία – ακτινογραφία του ποδιού από διαφορετικές πλευρές ή μαγνητική τομογραφία.

Εκτός από την αφαίρεση χτυπήματα με τα πόδια από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού χειρουργική επέμβαση μπορεί να περιλαμβάνει την αφαίρεση της παραμόρφωσης σε μορφή άλλων σφυρί toe, κ. λπ.

Ο ασθενής είναι μια χαρά προεγχειρητική εξέταση είναι το έστειλε για δοκιμή:

 • αίματος (Γενική, βιοχημική, ζάχαρη, πήξη);
 • ούρων (Γενική ανάλυση);
 • για την ανίχνευση της ηπατίτιδας και του HIV;
 • ΗΚΓ;
 • ακτινογραφίες θώρακος.

Αποκατάσταση

Η διάρκεια της περιόδου αποκατάστασης εξαρτάται από:

 • ο αριθμός των αφαιρεθέντων ιστών;
 • η μέθοδος λειτουργίας.

Σε κάθε περίπτωση, κατά τη μετεγχειρητική περίοδο απαιτεί σταθεροποίηση του ποδιού. Αν ο ασθενής έχει αφαιρεθεί μόνο ένα μέρος του μεταταρσίου οστού και η λειτουργία πραγματοποιήθηκε χωρίς τη χρήση λέιζερ, η στάση του καθορίζεται σε 4 εβδομάδες, όταν καταργείτε το κοινό, το διάστημα αυτό αυξάνεται σε 10 εβδομάδες.

Αποκατάσταση μετά από ελάχιστα επεμβατική ή χειρουργική επέμβαση με λέιζερ διαρκεί λιγότερο χρόνο και, κρίνοντας από τα σχόλια, ρέει πιο ομαλά.

Το φορτίο στο πόδι κατά τη μετεγχειρητική περίοδο είναι περιορισμένη περπάτημα επιτρέπεται κατά μέσο όρο σε μια εβδομάδα (την πίεση για το χειρουργημένο πόδι είναι περιορισμένη). Το τακτικό περπάτημα επιτρέπεται μετά από συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό (κατά μέσο όρο το μήνα). Όταν το Φουλάρι-οστεοτομία του επιτρεπτό φορτίο στο πόδι σε ένα ειδικό στήριγμα μετά την επέμβαση.

Ο ασθενής αντιστοιχίζεται:

 • σύνθετη θεραπεία (αντιβακτηριακή, αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα);
 • ιατρική-φυσική συγκρότημα που ο γιατρός επιλέγει μεμονωμένα;
 • φορώντας τη μαλακή ευρύ παπούτσια με χοντρό υποστήριξη καμάρας, ή ορθοπεδικά παπούτσια;
 • φορώντας ορθοπεδικά πέλματα.

Φυσική θεραπεία κατά τη μετεγχειρητική περίοδο αποδίδεται πάντα, αλλά η αρχή για την άσκηση εξαρτάται από τη μέθοδο λειτουργίας του είναι:

 • Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας Schede-Μπράντες θεραπευτική γυμναστική διεξάγεται με την 4η, την 5η μέρα μετά την επέμβαση. Συνιστάται η ασθενής να φορούν συνεχώς μια επένδυση που κρατά το 1ο δάχτυλο στη σωστή θέση.
 • Όταν χρησιμοποιείτε λειτουργίες Kramarenko και ιππότες αρχίζουν να διενεργούν φυσική θεραπεία για το 1ο toe για την 5η ημέρα. Μετά την αφαίρεση του καθορισμού των γύψο επίδεσμο, τα μπροστινά πόδια είναι σταθερά με ένα περίβλημα από καουτσούκ, το οποίο υποστηρίζει την εγκάρσια καμάρα.
 • Χρησιμοποιώντας τις μεθόδους της cyto γύψο ακινητοποίηση διαρκεί 1-1. 5 μήνες. LFK αρχίζει να κάνει με το 4-α, 5-ης ημέρας μετά από χειρουργική επέμβαση.

Ασκήσεις κατά τη μετεγχειρητική περίοδο, παρόμοια με τις ασκήσεις που χρησιμοποιούνται για την πρόληψη βλαισού μεγάλου δακτύλου.

18.09.2018