Οστά στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού

Αιτίες της κάλους στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού

Η εμφάνιση των οστών στο πόδι μπορεί να προηγούνται των αλλαγών στη δομή του ποδιού, το οποίο περνάει σχεδόν απαρατήρητο, αλλά δεν θα αναπτύξει εξωτερικά ορατή καλλυντικά ελάττωμα. Μια σειρά από βλαισότητας απόκλιση προκαλεί ποδίατροι κλήση:

 • Εγκάρσια platypodia;
 • Η καμπυλότητα του πίσω μέρος του ποδιού;
 • Η διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο μετατάρσιο οστά, αύξηση της γωνίας μεταξύ τους *
 • Σύσπαση ή συστολή του Αχίλλειου τένοντα;
 • Ενισχυμένη σπορ και ο χορός με μεγάλη δύναμη φορτίο στο πόδι;
 • Χαλαρά μετατάρσιο - -explicaretur agmen, κοινού;
 • Παράλυση των μικρών μυών του ποδιού;
 • Η κληρονομικότητα.
Οστά στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού

Το έργο του ποδιού κατά το βάδισμα είναι μειωμένη. Μετατοπίζεται προς το κύριο υπομόχλιο, το φορτίο είναι αναδιανομή, και στην περιοχή του μεταταρσίου - -explicaretur agmen, κοινή υπεξάρθρημα παρουσιάζεται. Ο επικεφαλής της μετατάρσιο οστό είναι μετατοπισμένη προς την πλευρά της, προεξέχει κάτω από το δέρμα γύρω αρχίζει η ανάπτυξη των οστών και των χόνδρων ανάπτυξη. Έτσι, ένα "κόκαλο".

Το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, επίσης, αρχίζει torquent, ως αποτέλεσμα της υπεξάρθρημα – αποκλίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση και να επικαλύπτει άλλα δάχτυλα. Χωρίς έγκαιρη θεραπεία, το πόδι μπορεί να αποκτήσει ένα τρομακτικό αλλάξει μορφή για να διορθώσετε αυτό το πολύ δύσκολο.

Ιδιαίτερα συμβάλλει στην ανάπτυξη της βλαισότητας απόκλιση, την αγάπη των γυναικών σε ένα στενό, στενά παπούτσια με ψηλά τακούνια. Όταν περπατάτε σε μια τέτοια παπούτσια το βάρος του σώματος μεταφέρεται στο μπροστινό τμήμα του πέλματος, η οποία οδηγεί σε παραμόρφωση του μεταταρσίου αρθρώσεις. Αυξημένο κίνδυνο για την ανάπτυξη των οστών είναι επίσης παρατηρείται σε αθλητές και χορευτές μπαλέτου, επειδή το φορτίο στα πόδια. Ένας από τους παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη της "κόκαλο" μπορεί να μεταφερθεί στο παρελθόν πόδι τραυματισμούς, παραβίασε την κανονική θέση εργασίας και τα πόδια.

Τα συμπτώματα της "κόκαλο στο πόδι"

Το πρώτο σύμπτωμα γίνεται η απόκλιση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού προς τα μέσα. Έτσι, είναι δυνατόν να διακρίνει βλαισότητας παραμόρφωση από ουρική αρθρίτιδα και άλλες κοινές ασθένειες. Όσο περισσότερο το ρήγμα παραμένει χωρίς θεραπεία, τα περισσότερα αποκλίνει του αντίχειρα, στη συνέχεια, τοποθέτησε στο ΙΙ και ΙΙΙ toe.

Δίπλα, υπάρχει ένα κατ ' αποκοπή attribuere μεταταρσίου κάτω από το δέρμα. Γύρω από το κεφάλι του οστού αρχίζει να Καταθέσουν άλατα ασβεστίου, περαιτέρω αύξηση της διόγκωσης και προκαλεί δυσφορία. Στη συνέχεια, ενώνει το σύμπτωμα του πόνου των οστών πονάει από το τρίψιμο παπούτσια, και αργότερα στο υπόλοιπο. Επειδή aeque soluta est και παραμόρφωση του μεταταρσίου - -explicaretur agmen, φλεγμονή των αρθρώσεων, οι γύρω ιστοί διογκώνονται, η οποία αυξάνει περαιτέρω τον πόνο. Ερυθρότητα του δέρματος στο κοινό να πας στο τοπικό πυώδης φλεγμονή.

Το προσβεβλημένο πόδι γίνεται πιο επίπεδη, ο ασθενής έχει διαταραχθεί βάδισμα, το πόδι αρχίζει skachivaetsya στην εσωτερική πλευρά, όταν τα πόδια. Οπτικά τα πόδια να φαίνονται παραμορφωμένα, και το πόδι – byssus τόρτα. Μετά βίας παρατηρήσει το πόδι κοινό έχει αλλάξει, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό για συμβουλές και θεραπεία.

Διάγνωση

Η διάγνωση της "βλαισότητας παραμόρφωση" μπορεί να τεθεί με βάση την μακροσκοπική εξέταση και το ιατρικό ιστορικό, αλλά και να διευκρινίσει έχει ανατεθεί ακτινογραφία του ποδιού σε μετωπικές και πλευρικές προεξοχές. Στη φωτογραφία γίνεται ορατή υπεξάρθρημα μετατάρσιο - -explicaretur agmen, κοινή, που καθορίζεται από τη γωνία βλαισότητας απόκλιση των δακτύλων και του μεταταρσίου. Διαφορική διάγνωση πραγματοποιείται παράλληλα με podagrum αλλαγές των αρθρώσεων, αρθρίτιδα και αρθροπάθεια; προσδιορίζεται συνοδών παθήσεων, εάν υπάρχουν.

Διακρίνουμε 4 στάδια ανάπτυξης της "κόκαλο" για το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού:
 • Στάδιο 1 – η γωνία εκτροπής του αντίχειρα από τη φυσιολογική του θέση δεν πρέπει να υπερβαίνει το 20°;
 • Στάδιο 2 – η γωνία μετατόπισης από 20 έως 30°;
 • Στάδιο 3 – από 30 έως 50°;
 • Στάδιο 4 – περισσότερα από 50°.

Θεραπεία παραμόρφωση των οστών στο πόδι

Διάγνωση και θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου σταματήσει να κάνει ένα podiatrist. Από νωρίς, όταν τα πρώτα σημάδια της μετατόπισης, ένα δυνατό συντηρητικές μεθόδους θεραπείας. Απλή θεραπευτικά μέτρα περιλαμβάνουν:

 • φορώντας ορθοπεδικά πέλματα που βοηθούν στην σωστή πλατυποδία;
 • σωστή λειτουργία της εργασίας και της ανάπαυσης;
 • αν το επάγγελμα του ασθενούς σχετίζεται με το φορτίο στα πόδια, συνιστάται να κάνετε ένα διάλειμμα ή αλλαγή δραστηριότητας *
 • οι γυναίκες απαγορεύεται να φορούν παπούτσια με τακούνια στιλέτο (το τακούνι δεν πρέπει να είναι υψηλότερο από 7 cm) και παπούτσια που να συμπιέσει το πόδι.

Ίσως το διορισμό ειδικού deferentis μπάντες και μεσοδακτύλιες σιλικόνης σκάφη της γραμμής. Αυτές οι συσκευές επιστροφή του αντίχειρα για την φυσιολογική θέση, και από μακρά-όρος φορώντας μπορεί να αναστείλει την περαιτέρω παραμόρφωση των ποδιών.

Πολύ αποτελεσματική μπορεί να φορούν ορθοπεδικά πέλματα. Πέλματα που γίνονται με παραγγελία ξεχωριστά για κάθε ασθενή. Όταν τα "οστά" στο πόδι, η σόλα σχηματίζεται χρησιμοποιώντας arcus firmamentum, το οποίο υποστηρίζει την εγκάρσια καμάρα του ποδιού. Χάρη σε αυτό, το φορτίο στο πόδι διανέμεται σωστά, το πόδι δεν είναι καμένος λοξοτομή και από την πλευρά της, όταν το περπάτημα.

Στη σύγχρονη ιατρική αναπτυχθεί αρκετές τεχνολογίες που αυξάνουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας "κόκαλο". Καμπυλότητα, δεν έχουν εξαλειφθεί, αλλά μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα προπαρασκευαστικό βήμα ή ως θυγατρική μέτρο για την πιο λεπτομερή επεξεργασία.

Θεραπεία με κρουστικά κύματα είναι ένα υλικό μέθοδος θεραπείας της βλαισότητας απόκλιση, Πλατυποδία, άκανθα πτέρνης. Χρησιμοποιώντας ακουστικά κύματα σοκ σε ιστούς, ενεργοποιεί την κυκλοφορία αίματος, βελτιώνει τη διατροφή, την αποκατάσταση και την ανανέωση των κατεστραμμένων κυττάρων.

Ως αποτέλεσμα, το διαλυμένο ασβέστιο καταθέσεις στο "κόκαλο", με αποτέλεσμα τη συσσώρευση γίνεται πολύ λιγότερο για 5-6 εβδομάδες της θεραπείας. Αυξάνει την ελαστικότητα των μυών και των συνδέσμων του ποδιού, ο πόνος και το πρήξιμο μειώνει την φλεγμονή στην περιοχή του παραμορφωμένο από κοινού.

Θεραπευτικό μασάζ με βλαισότητας απόκλιση αφαιρεί την υπερβολική ένταση των μικρών μυών του ποδιού. Κατά τη διάρκεια του μασάζ κοινό, προσπαθώντας να επιστρέψει στην φυσιολογική του θέση, την αύξηση της κινητικότητας, την εξάλειψη της συμφόρησης και δυσφορία. Σε έντονη φλεγμονή του μεταταρσίου - -explicaretur agmen, κοινή μασάζ αντενδείκνυται!

Διορθωτικά ορθοπεδικό νάρθηκα σχεδιαστεί για μακροχρόνια ένδυση – το πρώτο αποτέλεσμα της εφαρμογής του είναι εμφανής μετά από 1-2 μήνες. βλαισότητας νάρθηκα τραβά το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, δίνοντας του πίσω στη σωστή θέση. Επιπλέον, διορθώνει την εγκάρσια καμάρα του ποδιού, την ανύψωση. Ο νάρθηκας φοριέται συνεχώς, μπορεί να φορεθεί κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η κινητικότητα των ποδιών διατηρείται.

Θεραπεία με λέιζερ για το "κόκαλο" στο πόδι του πλανήτη είναι η φλεγμονή περιοχή με λέιζερ. Λόγω της θερμικής επίδρασης του διαλυμένου καταθέσεις ασβεστίου, μειώνει το πρήξιμο, αφαιρεθεί πόνο. Τεταμένη τους μυς των ποδιών να χαλαρώσετε, να αφαιρεθεί κράμπες.

Θεραπεία με υπερήχους έχει την ίδια θερμική επίδραση που χαλαρώνει τους μικρούς μυς των ποδιών και τρέχει ενεργά τη ροή του αίματος στα αγγεία και τα τριχοειδή αγγεία, βοηθά στην αποκατάσταση των κυττάρων και των ιστών. Επιπλέον, ο υπέρηχος προωθεί την παραγωγή του κολλαγόνου στους ιστούς, αυξάνει την ελαστικότητα του πόδι, να ενισχύσει τους μυς και τους συνδέσμους.

Φυσική θεραπεία για βλαισότητας απόκλιση αποτελείται από ασκήσεις αποκατάστασης για τα πόδια, μερικές ασκήσεις γιόγκα, τεχνικές για να εντείνουν τα σημεία στα πόδια, Εφαρμοστές, τονωτικό μασάζ.

Επιπλέον, διορίζονται ένα μη-στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα, τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή και την ανακούφιση από τον πόνο στην προσβεβλημένη άρθρωση. Πιθανή αύξηση της θερμοκρασίας αντιφλεγμονώδεις αλοιφές, κρέμες και επιθέματα, αλλά η θεραπεία πρέπει να είναι υπό την εποπτεία του τον παιδίατρο. Να αυτοθεραπείας με το "κόκαλο" στο πόδι δεν συνιστάται.

Η χειρουργική αντιμετώπιση της δυσμορφίας των οστών στο πόδι

Αν μετατάρσιο οστό έχει μετατοπιστεί αρκετά σημαντικά ήδη, και θεραπευτικές μεθόδους για να επιστρέψετε στην κανονική της θέση δεν είναι δυνατό, συνιστάται χειρουργική επέμβαση. Η συναλλαγή που επιλέγει ο θεράπων ιατρός. Αυτό λαμβάνει υπόψη τα συνοδά νοσήματα του ασθενούς, ο βαθμός της απόκλισης από το δάχτυλο από την κανονική του θέση, η παρουσία του δευτερογενείς παραμορφώσεις του ποδιού και τα δάχτυλα των ποδιών.

Υπάρχουν 2 είδη των λειτουργικών παρεμβάσεων για βλαισού μεγάλου δακτύλου: επανορθωτική χειρουργική και mini-invasive surgery. Για να προσδιορίσετε αν πρέπει ή όχι να κάνει τη χειρουργική επέμβαση, μπορεί να είναι πολύ απλή – αν το "bone" είναι να σταματήσουμε να το περπατήσουμε και να το τρίβει στο Παπούτσι και, στη συνέχεια, καμία παρέμβαση είναι αναγκαία.

Πριν από τη χειρουργική επέμβαση, εκτός από την ακτινογραφία του ποδιού, θα πρέπει να περάσει τις ακόλουθες δοκιμές:
 • ECG,
 • κλινική ανάλυση του αίματος,
 • ανάλυση ούρων,
 • βιοχημική ανάλυση του αίματος,
 • ομάδα αίματος και RH παράγοντας
 • εξετάσεις αίματος για την ιογενή ηπατίτιδα, σύφιλη και HIV.
Ειδική προετοιμασία για τη χειρουργική επέμβαση στο πόδι δεν είναι απαραίτητη.

Mini-invasive surgery

Αυτό το είδος της χειρουργικής πραγματοποιείται υπό βλαισού μεγάλου δακτύλου του πρώτου βαθμού. Η επέμβαση γίνεται χωρίς τομές δέρματος. Κάνει μερικές μικρές οπές μέσα από τις οποίες να θέσει τα μέσα – mikroskalpel, ειδικά κόπτες και τους άλλους. Σύμφωνα με το x-ray ελέγχου από το μετατάρσιο και phalangeal οστά asperato specillo στις σωστές θέσεις, να διαγραφεί το build-up, να επαναφέρει την φυσιολογική θέση του κοινού, το μεγάλο δάκτυλο πίσω στη θέση του. Μετά την επέμβαση δεν χρειάζεται διόρθωση – είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά με τη μορφή πλακών και σφιγκτήρες.

Επανορθωτική χειρουργική

Αυτό το είδος της θεραπείας γίνεται στο 2ο ή περισσότερα στάδια της παραμόρφωσης. Το άλλο όνομα – οστεοτομία, ή "εκτομή του οστού." Η λειτουργία είναι πιο τραυματική, αλλά για πολλούς γίνεται η μόνη διέξοδος.

Οστεοτομία κρατιέται ανοιχτό με μια ανατομή του δέρματος και την κοινή κάψουλα. Αφαιρέθηκε "κόκαλο" asperato specillo mensa crumenae distentae θα μετατάρσιο οστό. Η πιο έντονη το κόκκαλο, τόσο πιο δύσκολο θα είναι και ογκομετρική serrationes. Είναι επίσης interpositione φάλαγγα του αντίχειρα. Στη συνέχεια, να δώσει τα οστά στη φυσιολογική τους θέση και κλείδωμα από το εσωτερικό του τιτανίου μίνι-βίδες.

Μετά την επέμβαση απαιτείται δουλέψει και με επίδεσμο, πατερίτσες ή άλλες συσκευές δεν είναι απαραίτητο. Η αφαίρεση του τιτανίου βίδες δεν είναι απαραίτητη. Στο νοσοκομείο ο ασθενής πρέπει να περάσουν 1-2 ημέρες. Το περπάτημα επιτρέπεται κατά την πρώτη μετεγχειρητική περίοδο. Συνιστάται να φορούν ορθοπεδικά παπούτσια για αρκετούς μήνες. Το πρήξιμο των ποδιών διαρκεί μέχρι 3 μήνες.

Πιθανές συνέπειες του "bones" στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού

Εάν η προκύπτουσα αύξηση στο πόδι είναι αφεθεί χωρίς θεραπεία, η παρεξήγηση θα βελτιώσει μόνο. Εκτός από την αισθητική ατέλεια και τα προβλήματα με την επιλογή των παπουτσιών, τις πιθανές συνέπειες για ολόκληρο τον οργανισμό.

Από το κατεστραμμένο πόδι ακουμπά το υπόλοιπο των δακτύλων της, παραμορφωμένα της ποδοκνημικής άρθρωσης μπορεί να αναπτύξουν μια heel spur. Το κούρεμα του ποδιού κατά το περπάτημα προκαλεί ζημιά στο γόνατο και τις αρθρώσεις του ισχίου. Το πόδι είναι σε σχήμα Χ, το γόνατο ΑΒΡΑΆΜ μέσα. Η λεκάνη byssus torta και κατηφορίζει, να διαταραχθεί η θέση της σπονδυλικής στήλης, η καμπυλότητα των υπηρεσιών μετατόπιση σπονδύλων. Όλα αυτά οδηγούν στην ανάπτυξη της intervertebralis κήλη και συμπίεσης των ριζών των νωτιαίων νεύρων.

Πρόληψη της "οστά"

Για να αποφύγετε την ανάπτυξη αυτή η δυσάρεστη και επικίνδυνη ασθένεια, πρέπει, πάνω απ ' όλα, να προστατεύσει τα πόδια τους και να τους δώσει αρκετή προσοχή. Μη φοράτε στενά παπούτσια, που συστέλλουν τα πόδια. Είναι σκόπιμο να αγοράσει παπούτσια κατασκευασμένα από ελαστικό υλικό που θα τεντώσει όταν φοριέται. Οι γυναίκες πρέπει να φορούν τακούνι όχι υψηλότερο από 5-7 cm σε αθλήματα με ένα μεγάλο φορτίο στα πόδια και τα πόδια πρέπει να επιλέξετε αθλητικά παπούτσια με χοντρή σόλα που παρέχει απορρόφηση των κραδασμών.

Είναι χρήσιμο να περπατήσει ξυπόλητος το καλοκαίρι επιστρέφει σταματήσει από την φυσιολογική κατάσταση και αποτρέπει την πλατυποδία. Για να ανακουφίσει την κούραση και να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια χρήσιμη άσκηση είναι να σταθεί στις μύτες των ποδιών να μετατοπίσουν το βάρος από τα δάχτυλα στη φτέρνα, απαλά τεντώστε το πόδι σας – ενισχύει το μικρό μυών και αποτρέπει την μετατόπιση των οστών στο μέλλον.

27.07.2018