Οστά στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. 5 λόγοι και τρόποι αντιμετώπισης στο σπίτι

Ένα κάλο (επίσης γνωστή ως θυλακίτιδα του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού) προκαλεί το κοινό στη βάση των δακτύλων laeua και να αυξηθεί σε μέγεθος, σχηματίζοντας ένα κατ ' αποκοπή. Ο κύριος λόγος για την ανάπτυξη των οστών είναι πάρα πολύ σφιχτά παπούτσια, που προκαλεί ανωμαλίες στη θέση της άρθρωσης του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Επαναλαμβανόμενη κίνηση μπορεί επίσης να στρεβλώσουν ή να αυξήσει το κοινό που συνδέει το δάχτυλο για να το υπόλοιπο του ποδιού, που αναπτύσσονται τα οστά στα πόδια, καθώς και ο πόνος και το πρήξιμο. Των οστών κατά την πρώτη μπορεί να είναι αρκετά μικρό, αλλά αν συνεχίσετε να φοράτε στενά παπούτσια, μπορεί να αυξηθεί σε μεγάλο μέγεθος και περισσότερο όγκο, τόσο πιο δύσκολο θα είναι μια χαρά για να μετακινήσετε και ακόμη και να σταθούν. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αμέσως να ζητήσει τη συμβουλή του γιατρού, ακόμη και αν το εφάπαξ κοντά στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι πολύ μικρή. Όσο πιο γρήγορα αρχίσει η θεραπεία, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι. Μην αγνοείτε το πρόβλημα, ελπίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά με τον εαυτό της ως μια λειτουργία των οστών μπορεί να προκαλέσει αργότερα προβλήματα. Αν πονάει το κόκκαλο στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού να είστε βέβαιος να πάει σε ένα πιο χαλαρό παπούτσια, προσέξτε τη στάση του σώματος, ειδικά όταν το περπάτημα και το τρέξιμο (σε ορισμένες περιπτώσεις, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια υποστήριξη κορσέ), κάντε μερικές διατάσεις και να εφαρμόσει τα αιθέρια έλαια που βοηθούν στην καταπολέμηση της αρθρίτιδας. Μερικές φορές αυτά τα μέτρα είναι αρκετά, αλλά κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Οστά στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού

Πώς να απαλλαγείτε από τα οστά στα πόδια λαϊκές θεραπείες

1. Επιλέξτε παπούτσια δωρεάν

Αλλαγή του παπούτσια, θα μειώσει την πίεση για την πληγείσα περιοχή, επιτρέποντας στο σώμα να αναρρώσει πιο γρήγορα και να αφαιρέσετε το σημάδι στο πόδι του. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία ορθοπεδικών χειρουργών (AAOS), "η συντριπτική πλειοψηφία", σημειώνει ότι, κατά την αλλαγή του παπούτσια για το μοντέλο με επαρκή χώρο για τα δάχτυλα, ένα κόκαλο στο πόδι πονάει πολύ λιγότερο. Δωρεάν παπούτσια μειώνει την πίεση στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και δίνει χώρο για την κίνηση, επιτρέποντας τις αρθρώσεις να είναι σε μια φυσική θέση. Αν δεν είστε σίγουροι για το ποιο μοντέλο είναι σωστό για σας, επικοινωνήστε με έναν ειδικό στα ορθοπεδικά καταστήματα ή καταστήματα αθλητικών ειδών, θα σας βοηθήσει να μετρήσει το πόδι σας και να επιλέξετε το πιο ευρύχωρο και άνετο μοντέλο. Πολλοί λένε ότι σε αυτή την περίπτωση, η καλύτερη επιλογή είναι τα παπούτσια με κορδόνια ή Βέλκρο, χάρη στο οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε το "σφίξιμο". Εκτός από την επιλογή του πιο άνετα παπούτσια ειδικοί θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε την καμάρα του ποδιού, για να αποφευχθεί η πιθανότητα τραυματισμού όταν το περπάτημα και σπορ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια ειδική συσκευή για να "τεντώσει" το υπάρχον παπούτσια, δίνοντας περισσότερο χώρο για τα δάχτυλα των ποδιών. AAOS συνιστά ότι τα άτομα με κόκαλο στο πόδι "για να αποφευχθεί η πολύ χαμηλή tufleys στενά μυτερά πόδια και τακούνια ψηλότερα από μερικά εκατοστά". Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ψηλά τακούνια μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, δεδομένου ότι αυτή η θέση αυξάνει την πίεση στο μπροστινό τμήμα του πέλματος.

2. Χρησιμοποιήστε ειδικά πέλματα ή ένθετα για να διορθώσετε την ευθυγράμμιση του ποδιού

Χρήση ειδικών μεμβρανών και πέλματα για να ρυθμίσετε την θέση των ποδιών, μειώνοντας την πίεση στα δάχτυλα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, προκειμένου να απαλλαγούμε από χτυπήματα με τα πόδια χρήση των λεγόμενων "ortrezy" — είναι η αναδιανομή του φορτίου για το κατεστραμμένο από κοινού. Μερικοί άνθρωποι χρειάζονται στήριξη τα πόδια για να ρυθμίσετε τη θέση του ποδιού και, κατά συνέπεια, η κατεύθυνση της κίνησης της άρθρωσης. Επιλεγεί σωστά παπούτσια και ειδικά ένθετα, σε ορισμένες περιπτώσεις, επαρκής για να θεραπεύσει τα οστά στο πόδι. Τέτοια σκάφη της γραμμής μπορούν να αγοραστούν σε σχεδόν οποιοδήποτε φαρμακείο χωρίς συνταγή γιατρού. Είναι σημαντικό, πριν από τη χρήση σε συνεχή βάση, βεβαιωθείτε ότι το σκάφος της γραμμής αφαιρεί την ένταση από την κατεστραμμένη περιοχή, και δεν τραυματίζει το πόδι ακόμα περισσότερο.

3. Τεντωμάτων

Εάν αισθάνεστε την ακαμψία σε εγρήγορση σας, το απαλό τέντωμα θα βοηθήσει να χαλαρώσει τους μυς και να ανακουφίσει τον πόνο στις αρθρώσεις. Αυτές οι απλές ασκήσεις που μπορούν να εκτελεστούν οπουδήποτε. Προσπαθήστε να συμπιέσει τα δάχτυλα των ποδιών, κύλησε στα πόδια μου, μπάλα του τένις και να κάνει επίσης ένα μικρό μασάζ. Προκειμένου να αποτελεσματικά να τεντώσει το κατεστραμμένο από κοινού, η μέγιστη τραβήξτε τις κάλτσες και να τους κρατήσει σε αυτή τη θέση για 5 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια, πιέστε για 5 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια, επαναλάβετε 10 ή περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια μαλακή πετσέτα και να "κυλήσει" το κατεστραμμένο ένα δάχτυλο.

4. Ακολουθήστε τη στάση του σώματος κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων

Το Αμερικανικό Κολέγιο χειρουργική του ποδιού και της ποδοκνημικής συνιστά ότι οι άνθρωποι που έχουν μια πληγή οστά στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού για να αποφύγετε τη σωματική δραστηριότητα που προκαλεί αύξηση του πόνου, οίδημα και ερυθρότητα. Πιο συχνά αυτό σχετίζεται με μακροχρόνια και για Τζόκινγκ. Αν έχετε αρχίσει να τρέχει ένα νέο σύνολο ασκήσεων που φέρνει απρόσμενες πόνο στα πόδια ή άλλες αρθρώσεις, είναι ένας από τους λόγους μπορεί να είναι απλά ένα λάθος στάση του σώματος. Λανθασμένη θέση του ποδιού κατά το τρέξιμο, πολύ βαρύ το βήμα μπορεί να προκαλέσει crescere φλεγμονή στην περιοχή του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Άλλος ένας λόγος γιατί είναι σημαντικό να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια. Αν είστε συνεχώς βιώνουν τον πόνο στους αστραγάλους και τα πόδια σας, ζητήστε βοήθεια από τον φυσιοθεραπευτή, που θα σας βοηθήσει να αναλύσει πώς μπορείτε να εκτελέσετε ή να εκτελέσει ορισμένες ασκήσεις και να διορθώσει την κατάσταση.

5. Αντιμετώπιση του πόνου με τον παραδοσιακό τρόπο

Όταν ο πόνος αυξάνεται, ισχύουν για την πληγείσα περιοχή μια κρύα κομπρέσα για 20 λεπτά. Deterioratus σηκώστε το πόδι σας επάνω για την πρόληψη οίδημα, και επίσης να δοκιμάσετε ένα μασάζ με αιθέρια έλαια για τη μείωση της φλεγμονής. Η πιο αποτελεσματική σε τέτοιες περιπτώσεις, το τρίψιμο το κατεστραμμένο πόδι λιβάνι και μέντα.

Στατιστικά στοιχεία για την οστική με τα πόδια

 • Μια σειρά από μελέτες έχουν δείξει ότι σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού σε ένα ή τον άλλο τρόπο πάσχει από χτυπήματα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Άλλες μελέτες αποκάλυψαν ότι η μέση απόκλιση του κοινού κυμαίνεται από 23 έως 35 τοις εκατό. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ένα κόκκαλο να εξέχει ελάχιστα και φέρνει τον πόνο.
 • Με παρόμοιο πρόβλημα, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν πολύ πιο συχνά από τους άνδρες. Οι γυναίκες δεν συνιστάται να φορούν τακούνια υψηλότερο από ό, τι 5.7 cm, δεδομένου ότι μπορούν να συμβάλουν στην εμφάνιση του χτυπήματα.
 • Οστά στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού εμφανίζεται πιο συχνά σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.
 • Αυτό το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίζει και τους νέους. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται teenage ρόζους, και είναι πιο συχνά σε κορίτσια από 10 έως 15 χρόνια. Πιο συχνά, αυτή η τάση είναι γενετικά καθορισμένη και προδοθεί από τους γονείς μου.
 • Κάλων παρουσιάζεται επίσης στο 2 τοις εκατό των παιδιών έως 10 ετών.
 • Για τη διάγνωση αυτής της νόσου είναι δυνατόν, αν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού αποκλίνει από τη φυσιολογική του θέση περισσότερο από 15 βαθμούς.
 • Το οστό εμφανίζεται πιο συχνά σε άτομα που προτιμούν τα στενά παπούτσια. Αυτές περιλαμβάνουν πολλούς χορευτές και τους αθλητές.
 • Λειτουργία προίκα τη νόσο σπάνια χρειάζονται. Επιπλέον, μια σειρά από μελέτες έχουν δείξει ότι έως και το 35 τοις εκατό των ανθρώπων που είχαν παρόμοια χειρουργική επέμβαση, δεν είναι ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

Τα συμπτώματα των οστών στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού

Σύμφωνα με την AAOS, τα πιο κοινά συμπτώματα είναι:
 • tumidiores facti sunt, επεκτείνει τη βάση του δακτύλου. Η άκρη του δακτύλου μπορεί να ferocia, πρησμένο και ζεστό. Συνήθως ο όγκος εκτείνεται σχεδόν σε όλο το δάχτυλο.
 • Ενδέχεται να παρατηρήσετε ένα σκληρό εξόγκωμα στο πλάι, στη θέση όπου θα συνδέεται με το πόδι. Συχνά οι άνθρωποι περιγράφουν μια τέτοια ανάπτυξη, όπως ένα σκληρό, "κοκαλιάρα" το καλαμπόκι, το οποίο ανταποκρίνεται στον πόνο, φορώντας παπούτσια.
 • Ο αντίχειρας είναι ισχυρότερη από το συνηθισμένο στράφηκε μακριά από τα άλλα δάχτυλα. Μερικές φορές, πρώτα στα δάχτυλα, υπάρχει μια μικρή πάχυνση, και τα δάχτυλα των ποδιών προς τα μέσα, μέχρι τότε, μέχρι τον πόνο. Όταν κάλων μεγαλώνει σε μέγεθος, το δάχτυλο μπορεί να είναι τόσο δύσκολο να γυρίσει μέσα σε αυτό το repit στο γειτονικό δάχτυλα.
 • Πόνο στα δάχτυλα των ποδιών, ιδιαίτερα στον αντίχειρα περιοχή. Συνήθως είτε ολόκληρο το δάχτυλο ως σύνολο, ή το εξωτερικό μέρος ανταποκριθεί έντονο πόνο κατά το περπάτημα και την πίεση.
 • Ο πόνος εμφανίζεται μόνο όταν φοράς στενά παπούτσια.
 • Τα δάχτυλα είναι περιορισμένη σε κίνηση, ένιωσα σαν παράλυτος.
 • Το σχηματισμό των άθληση σε μέρη όπου τα δάχτυλα τύπου ένας εναντίον του άλλου.
 • Επίσης ένα μικρό κάλο μπορεί να αποτελούν σχετικά μικρό.
 • Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχει επέκταση της μεταταρσοφαλαγγικής άρθρωσης, η οποία στην απουσία της κατάλληλης θεραπείας μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή ή αρθρίτιδα. Θυλακίτιδα — φλεγμονή της Προύσας (ρευστό-σάκοι γεμάτοι ότι το μαξιλάρι του χώρου μεταξύ των οστών κοντά σε αρθρώσεις). Αρθρίτιδα είναι ζημιά για την ομαλή χόνδρος που καλύπτει την άρθρωση.

Τι προκαλεί κάλους;

Οστά στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού παρουσιάζεται συνήθως όταν μια εσφαλμένη θέση του ποδιού, δυσπλασίες, και φλεγμονή, ή με ανωμαλίες των οστών του αντίχειρα. Συμβατικά ανωμαλία, που οδηγούν στο σχηματισμό των οστών, είναι όταν το μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης, που βρίσκεται στη βάση του δακτύλου, toros naresque hiulcis προς τα έξω, από την εσωτερική πλευρά του ποδιού, μετατρέποντας τον αντίχειρα μέσα. (κανονικά αυτό είναι βλαισότητας παραμόρφωση της πρώτης toe). Αποτελείται από δύο αρθρώσεις. Το μεγαλύτερο από τα δύο (μεταταρσιοφαλαγγική άρθρωση) συνδέει τις άκρες των δακτύλων (φάλαγγες) με την βάση των ποδιών. Το οστό σχηματίζεται όταν το μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης θα αναμειγνύεται στη συνηθισμένη του θέση και αρχίζει η διαδικασία της φλεγμονής.

Τι στην πρώτη θέση μπορεί να οδηγήσει σε τέτοιες ανωμαλίες;

Τυπικά σενάρια για την ανάπτυξη επώδυνη κάλους στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού περιλαμβάνουν:
 • φορώντας πολύ στενά παπούτσια, επαρκή χώρο για τα δάχτυλα
 • υπερβολικός πρηνισμός (εσωστρέφεια) στους αστραγάλους
 • μια λάθος στάση του σώματος, ενώ το τρέξιμο και την άσκηση
 • η υπερβολική πίεση στα πόδια
 • τραυματισμό στα πόδια, τους αστραγάλους, τα δάχτυλα των ποδιών
 • ουλές από τις αρθρώσεις των ποδιών, που προκαλείται από ασθένειες όπως η αρθρίτιδα
 • οστεοαρθρίτιδα, η οποία οδηγεί στην ανάπτυξη των οστών σπιρούνια στις μύτες των ποδιών
Επιπλέον, το οστό είναι κληρονομική, έτσι, εάν έχετε μια οικογένεια, κάποιος που έχει υποφέρει από μια παρόμοια ασθένεια, η πιθανότητα κάλους και πολλές φορές υψηλότερο. Αυτό είναι πιο κοινή μεταξύ των εφήβων. Επίσης, αυτή η ασθένεια επηρεάζει τα άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα που οδηγούν σε καταστροφή του ιστού των αρθρώσεων.

Η τυπική διαδικασία για τη θεραπεία κάλους στα πόδια

Η διάγνωση γίνεται συνήθως με βάση τα σωματικά συμπτώματα, όπως ο πόνος, και συζήτηση με τον ασθενή τις ιδιαιτερότητες του τρόπου ζωής του, προτιμήσεις όσον αφορά τα παπούτσια και η σχέση με τον αθλητισμό. Σε πολύ προχωρημένες περιπτώσεις, για να αξιολογηθεί η σοβαρότητα μπορεί να χρειαστεί ένα x-ray. Σε σοβαρές περιπτώσεις, όταν ο πόνος σχεδόν παραλύσει την κανονική ζωή του ασθενούς, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει κορτικοστεροειδή, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα και παυσίπονα. Καλύτερα να πάρετε μια χαμηλή δόση των εξωχρηματιστηριακών παυσίπονο, όπως η ιβουπροφαίνη, για να αντιμετωπίσει προσωρινά τον πόνο, και επίσης να βοηθήσει να μειώσει τη φλεγμονή στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, χρησιμοποιώντας μια κρύα κομπρέσα. Μερικές φορές, για την ανακούφιση από μυϊκούς σπασμούς και το πρήξιμο, ο γιατρός μπορεί να εισφέρει στεροειδή, αλλά αυτό δεν εγγυάται ότι το πρόβλημα θα εξαφανιστεί για πάντα. Μία από τις αιτίες της κάλους σχηματισμό είναι η μόλυνση, τόσο οι ειδικοί μπορεί να λάβει ένα δείγμα του υγρού από τις κυψέλες για να ελέγξετε για την παρουσία των βακτηρίων και των αντισωμάτων. Αν η λοίμωξη επιβεβαιώνεται, είναι συνιστάται να πίνουν από μια πορεία των αντιβιοτικών.

Η λειτουργία των οστών και ανίατη κάλων

Σύμφωνα με ACFAOM τα παραπάνω λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία των οστών, θα πρέπει να βοηθήσει σε πιο ήπιες περιπτώσεις και περιπτώσεις μέτριας σοβαρότητας. Η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη μόνο σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις. Χειρουργική επέμβαση είναι το τελευταίο δυνατό μέσο. Μπορεί να είναι αναγκαία σε περιπτώσεις που η κάλο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν αντιμετωπίζεται ή ο ασθενής αρνήθηκε να πάει στα άλλα υποδήματα (π. χ., κατάλληλο για αρμούς παπούτσια φαίνεται ότι είναι εξαιρετικά ingrata), ή εσφαλμένα χρησιμοποιείται ένα ειδικό αυτί από το κόκαλο.
 • Μερικές φορές μπορεί να απαιτήσει χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει τον ουλώδη ιστό που περιορίζει την κίνηση του αντίχειρα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εκφυλιστική νόσος των αρθρώσεων και τη λειτουργία των οστών χειρουργική επέμβαση θα πρέπει να προγραμματιστεί.
 • Οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν δυσμενή αντίκτυπο στις αρθρώσεις σας και dorsifleksiya του ποδιού, περιορίζοντας σημαντικά την κινητικότητα.
 • Πριν πάτε σε ακραία μέτρα, συμβουλευτείτε έναν ειδικό και να πάρει το orthotics. Επίσης, πολλοί ορθοπεδικά καταστήματα πωλούν ειδικό εργαλείο, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα δάχτυλα για να κλειδώσετε το δάχτυλο σε ευθεία θέση.
 • Όσο πιο γρήγορα αρχίσει η θεραπεία, τόσο το καλύτερο τις πιθανότητές σας της πλήρους αποκατάστασης με ελάχιστη χρήση ναρκωτικών.
 • Θυμάμαι, στις περισσότερες περιπτώσεις, το κόκαλο, το ίδιο δεν εξαφανίζονται.
28.07.2018